Ebolaidiota II.

A gondolom a homeopátiát nem kell bemutatnom senkinek, mint ahogy eme hívőit is. azok akik abban hisznek, hogy még óriási hígításnál is a víz emlékszik a belekevert hatóanyagra, és nem emlékszik a szennyvíztisztítóra amin átfolyt azelőtt, hogy palackozták volna. Nem is lenne probléma, ha ezek az emberek megmaradnának a kis világukban. Csak épp nem maradnak. Most épp kitalálták, hogy ebolát gyógyítanak. Négyen közülük neki is vágtak Afrikának és meg sem álltak a Libériában található Gantáig. Ott aztán két hétig boldogították a szegény helyieket, "kígyóméreg" és arzén alapú gyógyhatású készítményeikkel. A Libériai állapotokat jól megvilágítja, hogy míg a négyes nálunk kuruzslásért lesittelték volna, addig ott a többé-kevésbé szabadon oszthatták az észt. Szerencsére a helyieknek volt annyi esze, hogy az orvosnak titulált homeoagyhalottakat nem engedték ebola fertőzöttek közelébe.
Azt nem kell ecsetelnem, hogy egy ilyen misszió milyen mértékben tudja rontani az amúgy is ingatag helyzetet egy olyan területen, ahol egy kórházban összesen három orvos van.

Hozzászólások

Ha odaengedték volna őket, könnyebb dolga lenne az ezévi Darwin díj zsűrijének. Vihettek volna a Hunger által említett alkáli vízből is...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Nálunk nem szokás lesittelni a homeokuruzslókat, teljesen legálisan gyógyíthatnak terjeszthetik az agyhalált.
Szerencse, hogy a törvényhozóknak volt annyi eszük, hogy csak igazi orvosoknak engedélyezték a kuruzslást, így akkor is van remény a gyógyulásra, ha a tünet nem csak szimpla paramamizmus.
___
Arany János: Grammatika versben