absolute beginner

Fórumok

Nagyon amator kerdes:

Nincs olyan szgepem amin windows futna.
Megis be kell szallnom egy window-os fejlesztesbe.
Ez C#-ben lenne.
Mennyire lehetek biztos hogy ha valami fut mono alatt az elfutkarozik windows-on is ...
Elsosorban nem egy nagy programot hanem rutinokat kellene irni (grafika nelkul).
(A jelen top-of-the-stack project valamifele xml manipulatcios rutin ...)

Koszi,
k.

Hozzászólások

elvileg a mono készlet < .NET készlet, tehát ami mono alatt fut, az fog windows alatt is ugyan úgy. Vannak viszont dolgok amiket a monoba még nem, vagy szándékosan nem implementáltak, így előfordulhat, hogy nem tudsz kihasználni olyan funkciókat amik kellenének.
Itt van egy összehasonlítás, hogy mit tud és mit nem tud a mono a .NET-hez képest:
http://www.mono-project.com/docs/about-mono/compatibility/

Ha kell minden funkció, akkor virtuális gép, virtuális windowsal. Persze csak ha nem az általad írt cucc teljesítőképességét kell tesztelni :D

Hello,

miért bonyolítod? A kérdésre egzakt választ nem tud adni Neked senki, csak fölösleges kockázatokat vállalsz.
Regisztrálj egy ingyenes Azure trialra (150EUR ingyenes használatot biztosít), készíts magadnak egy Visual Studioval előtelepített Windows 8.1-es (akár Windows Serveres) gépet a Galleryből és fejlessz boldogan. Ha épp nem használod, kapcsold ki: csak a használt percek után von le az ingyenes kreditből. Persze tegyél mellé egy kis perzisztens blokkos storage-ot és arra dolgozz, el ne vesszen, amit csinálsz.
Ha letelt a próbahónap egy kétmagos 3.5GB RAM-mal, 60GB diszkkel szerelt gépet óránként kb. 37Ft-ért használhatsz.

Üdv,
Marci
A Microsoftnál dolgozom.

Azure-ban alapvetően három féle storage-típus van:
-Block blob: ezt alkalmazások használják tipikusan, közvetlenül nem éred el. Ha jól értem, erre gondoltál. Pont ugyanazokat az eszközöket tudod használni, mint máshonnan: 3rd party toolokkal kezelheted, hiszen az Azure-ban pont ugyanolyan gépek futnak, mint máshol.
-Files (preview): SMB 2.1-en elérhető storage a virtuális gépek számára. Bővebben: http://miteshc.wordpress.com/2014/09/20/usingazurefiles/
-Page Blobs & Disks: virtuális gépekhez csatolható diszkek.

Üdv,
Marci

Erre gondoltam: http://azure.microsoft.com/en-us/pricing/calculator/?scenario=data-mana… -> Files

Tehát ha én pl. evvel vagy evvel feltöltök fájl szinten egy darab JPG-t, akkor azt egy Azure-os virtuális gépen egy megosztásba fel tudom csatolni, ugye? Az egyébként kicsit zavaró, hogy a fájl storage-ot is blob storage-nak hívják, gondolom ha mindenféle előtét (block blob/page blob) nélkül mondjuk, akkor ugyanazt jelenti.

--

Egy ideje tervezem, és most végre regisztráltam egy storage accountot. És rögtön ért a meglepetés, hogy ez az MSDN subscriptionhöz lett kötve. Ami nemsokára lejár. Pff...

UPD: Oké, kipróbáltam. A fájlshare szolgáltatást fel tudtam csatolni, de ezt a storage explorer programok nem látják, az Azure management portál sem. Tehát teljesen elkülönül a normál blob storage-tól. Mellesleg kintről sem tudtam felcsatolni a megosztást. Szar ügy.

--

Mikor utoljára néztem (kb. egy hete), 1900 körül volt a throw new NotImplementedException()-ök száma a Mono runtime-ban, főleg az active directory implementációban.
Egészen régóta használom a Mono-t Android fejlesztésre, de eddig egybe sem futottam bele.
De szerintem Marcinak tökéletesen igaza van, ha nem akarsz oroszrulettet játszani, megér 37 Ft-ot a lelki nyugalmad.

A történelem előtti időkben én is Monodeveloppal kezdtem a .NET fejlesztést, de sajnos csak az Arch szállítja a legfrisebb verziót, a többiben a Monodevelop már fosszília állapotban van. Le lehet tölteni innen-onnan, lelkes fejlesztők csináltak rá automatikus buildet, esetleg nézz rá ezekre, hátha azóta fejlődött már a technika.

Próbáltam én is fordítani magamnak, szerintem ezzel Guantanamoban foglyikat kínoznak.

Fuszenecker_Róbert