Viszket a tenyerem...

Sőt, nem is viszket, sokkal inkább ég. No nem azért, mert meg akarnék verni valakit, bár az ötlet, hogy szarráverjek valamit egyre csábítóbb, annyira fáj.
Sikerült ugyanis benyalnom ezt a nyavaját:

http://kezlabszajbetegseg.blogspot.hu/2012/07/az-alabbi-blog-azert-keru…

1. nap
Délelőtt fél 10 tájékában szépen elkezdett felkúszni a lázam. Fasza, gondoltam, mégiscsak sikerült tegnap megfáznom a bringán, amikor széthajtottam magam reggel.Elkezdett kaparni a torkom az üzemorvos meg is állapítja, hogy szép piros, biztosan valami kezdődő torokgyulladás. A főnök már akkor haza akart küldeni, nehogy bárkit is megfertőzzek. Délután 4-ig bírtam, aztán a labormegbeszélés után elmentem az öltözőbe. Hazatekertem, bár alig bírtam rajtamaradni a bringán. Késő estére a lázam felment 39,5-re, a szívem folyamatosan zakatolt, szorított a mellkasom, kimondott halálfélelmem volt. Vettem egy hűtőfürdőt, attól jobb lett. Lázasan, de végigaludtam az éjszakát.

2. nap
Reggel már csak hőemelkedésem volt, ami egész nap ki is tartott.
Először én is azt hittem, szimpla torokgyulladás (mondjuk a 39,5-es láz azért durva volt), azt jöttek a kiütések.
Először csak egy darab volt a bal hüvelykujjamon, de az mocskosul égett. Mivel szokott máskor is ilyen "lázkiütésem" lenni, gondoltam rákeresek a neten, hogy vajon melyik vírus is okozza ezt. Aztán szépen lassacskán elkezdett bizseregni az egész tenyerem meg a talpam. Újabb google kör, ekkora találtam rá a kéz-láb-száj betegségre. Éjszakára az összes tünet stimmelt, úgyhogy az öndiagnózis kivételesen megfelelőnek bizonyult. Hát basszus, én erről még nem is hallottam! Reggelre amúgy Ági is hőemelkedéses lett, és mintha rajta is megjelent volna 1-2 pötty. Remek...

3. nap
Egész éjjel alig aludtam, úgy viszketett meg égett a kezem. A megoldás az lett ideig óráig, hogy egy jégakkut egy konyharuhába csavartam, és azt fogtam a két tenyerem közé. Persze, az első forgolódás során kiesett a kezemből, és amint megszűnt a hűsítő hatás, azonnal felébredtem. Lehet, hogy ma éjjel odagumizom.

4. nap
A 4. napon nem történt semmi érdekes. Ugyan úgy fáj, ég, viszket mindenem. Már a kézhátamon és a lábfejem oldalán is megjelentek a foltok. Tiszta ödémás az egész, a legkisebb nyomásra is üvölteni tudnék a fájdalomtól. A járás kimondottan egy élmény, számoltam a falióra tikk-takkolásából, 2 métert 1 perc alatt sikerül megtennem.
Jó hír viszont, hogy éjszakára már nem kell hűtenem a tenyerem, tudok anélkül is aludni. Hajnalban még volt egy kis hőemelkedésem, de egy Algopyrin megoldotta.
A mandulámra antibiotikumot szedek már tegnap reggel óta, az is mintha valamicskét jobb lenne.
Este doki barátom hozott Cataflamot, megkértük, hogy a saját érdekében ne jöjjön be a lakásba. A levélbedobón adta be a gyógyszert. A tenyérviszketésre szart se ért, viszont a mandulám egyáltalán nem fáj. Cool.
Este Ági zacskós levest főzött, kurva jó volt, végre éreztem az ízeket, jól esett (3 napja mindennek fűrészpor íze van, és nyeléskor is inkább csak mintha faszilánkot kéne legyűrnöm). Ja, btw. őbenne is ott van ez a nyavalya, de neki szerencsére sokkal enyhébb, alig egy-két piros folt, és torokfájás.
Este lefekvés előtt volt egy kis hőemelkedésem, de lefürödtem, és elmúlt.

5.nap:
Az éjszaka egészen esemény nélkül telt el, kimondottan jól aludtam. A lábam már annyira nem is fáj, egy-két gyorsabb lépést már tudok tenni. Viszont van ahol összeolvadtak a léziók, ott valszeg szétdurrantak a hajszálerek, lilás-feketés a bőröm alatt. Nem szép látvány. Viszont már voltunk annyira jól, hogy el tudjunk menni dokihoz (meg most van hétfő). Szerencsére délelőtt ügyelt. Hallott már erről a szarról, tavaly volt egy védőnő páciense, ő is ugyan ezzel szenvedett (szóval ennyit arról, hogy gyerekbetegség...). A tüneteinket nézve nekem alsó hangon egy hét táppénz, de lehet lesz belőle kettő is, Áginak egyelőre csak egy. Közösségbe való meneteltől szigorúan el vagyunk tiltva (hurrá bazmeg, 2 hete dolgozok az új munkahelyemen...). Kaptunk antihisztamint a viszketés ellen, én otthon gyorsan be is ütöttem egyet, de semmit se használt, a tenyerem ugyan úgy ég mint a pokol. Írt még fel egy boraxos/cremor aquosus-os kencét. Előbbinek ugyan nem sok értelmét látom, mert a nátrium-tetraborát enyhe antimikotikum, (bár felülfertőződés ellen még akár védhet is), a cremor aquosus viszont jó kis hidratáló. Innen üzenem a kedves gyógyszerész kollégának akiben annyi emberség nem volt, hogy ha már otthagytunk pár ezer Ft-ot a gyógyszertárában egyéb gyógyszerekre és finoman megkértük, hogy gyorsan tekerje már össze ezt a két kencét (5 perces meló) mert nem tudunk visszajönni érte, majd erre azt válaszolja, hogy délután 4-re kész lesz: basszon lábon téged is a Coxsackie A16!

6. nap:
NEM FÁJ MÁR SEMMIM SE! Illetve fáj, de már teljesen elviselhető. Igazából már a legtöbb helyen a leszáradás folyamata indult be, keményedik a bőröm, "vedleni" fogok, ezért inkább csak húzódik, kellemetlen. Aztán ma egy kicsit jobban megnézve magamat kiderült, hogy nem csak a tenyeremen meg a talpamon, de mindenhol vannak/voltak ezek a kis szar kiütések, csak nem olyan sűrűn, ezért szinte fel sem tűnt. Pl. a borostám alatt is jópár van, de mivel lassan egy hete nem borotválkoztam, nem nagyon lehet látni/érezni a dzsumbuj alatt.
A legkellemetlenebb még mindig a mandulám, a bal oldalin van valami seb szerűség, az nagyon tud fájni, főleg ha nyelek. Bőszen megy az öblögetés Corsodyllal meg Fitorallal.

7-8. nap
Mára már minden fájdalmas tünetünk elmúlt, igazából csak a kellemetlenek maradtak. A tenyeremen olyan rücskös lett a bőr, mint Süsü pikkelyei, és teljesen megkeményedett. Kb. mintha egy viaszkesztyű lenne rajtam, tapintásra szinte nem érzek semmit se. Lassacskán beindul a lehámlás is.

9. nap
Amikor tegnap azt írtam, hogy lehámlás, még nem gondoltam volna, hogy ez azt fogja jelenteni, hogy több centis darabokban tudom akár egy húzásra leszedni a bőrömet a talpamról meg a tenyeremről. WTF.

Folyt. köv.

Hozzászólások

Ó, nem mondod. Nekem is ez volt/van, először lázas voltam, ez volt kb. két napig, vettem be rá éjszaka lázcsillapítót. Másnap durván kiütéses lett az arcom, mondom akkor inkább doki, bőrgyógyász (a láz teljesen elmúlt). A lázcsillapító mellékhatásai között listázták a kiütéseket, ezért azt hittem, attól van, és a doki is nagyjából erre jutott. Adott rá valami kenőcsöt, az arcomon használt is, de idő köznem a kezemen, lábamon is kijöttek kiütések. Azt is kentem a kenőccsel, nem igazán használt. Visszamentem a dokihoz, felírt egy másik kenőcsöt, az használt, de a foltok helyén elhalt a bőr ami szépen elkezdett hámlani. Itt tartok most.

...lesen Sie die Packungsbeilage oder fragen Sie Ihren Arzt oder Selbst? ;)
Nem megyek én ma már sehova se. Lábra is alig bírok állni, úgy ég a talpam.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Rosszul néz ki. Jobbulást!

(Remélem így neten keresztül nem terjed :)

--
trey @ gépház

7-8. nap

Mára már minden fájdalmas tünetünk elmúlt, igazából csak a kellemetlenek maradtak. A tenyeremen olyan rücskös lett a bőr, mint Süsü pikkelyei, és teljesen megkeményedett. Kb. mintha egy viaszkesztyű lenne rajtam, tapintásra szinte nem érzek semmit se. Lassacskán beindul a lehámlás is.

Oppsz, ez szerkesztés akart lenni, na mind1, most már ittmarad.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org