Az új HUP-on ezeket a funkciókat látnám szívesen

Fórumok

Mindenki egyetért abban, hogy az oldalra ráférne egy aktualizálás, frissítés és funkcióbővítés. A munkálatok előkészületei meg is kezdődtek. Jelenleg abban a szakaszban vagyunk, amikor még időben van összeszedni, hogy milyen szolgáltatásokat látnánk szívesen az új HUP-on. Egy ésszerű listával segíteni tudjuk az új oldal fejlesztőjének munkáját. Az új oldal a tervek szerint Drupal 7 alapú lesz. Ebben és moduljaiban lehet gondolkodni első körben. Azt kérném, hogy aki részt szeretne venni az ötletelésben, ide, a hozzászólásokba jelezze, hogy milyen funkciót látna szívesen az új oldalon.

Egy hozzászólás lehetőleg egy funkciót tartalmazzon, hogy azt összekeveredés nélkül meg lehessen vitatni. Ha több ötlet is van, akkor mindegyik ötlet képezzen egy új hozzászólást. Ha a javasolt ötlet mellé konkrét hivatalos Drupal 7 modul is van, akkor célszerű a Drupal modul linkjét mellékelni.

Például:

Valaki szeretné, ha e-mail üzenetet kapna, ha olyan témához új hozzászólás érkezne, amelyhez korábban hozzászólt.

Ebben az esetben írja körül a problémát, amit meg szeretne oldatni és ha tudja, hogy van rá modul, akkor linkelje mellé például a Comment Notify modult, hogy lehessen érteni, hogy miről van szó.

Köszi!

PS: az ostoba, értelmetlen hozzászólások törlésre kerülnek.

Hozzászólások

Nem ismerem a drupal7 lehetőségeit. Jó lenne ha a trackerről ("itt szóltam hozzá") el lehetne távolítani az érdektelenné vált témákat vagy lenne helyette/mellette egy "kedvencek" lista.

Igen, a témák valóben elavultak, kuszák, nehéz bennük keresni. Viszont én nem azt javaslom, hogy frissítsük a listát, mert akkor most jobb lesz egy ideig, de aztán megint ugyanide érünk. Hacsak a témák menedzselésére nincs valami automatikus/közösségi mód, akkor ez hosszú távon fentarthatatlan.

Sokkal jobb lenne, ha a témák helyett/mellett lennének cimkék. (Nem előre definiáltak.) Vagyis egy topicra a témától függetlenül lehetne ráragasztgatni cimkéket (persze többet is). Ha a témák egyáltalán továbbra is szükségesek, akkor legalább azok számát lehetne jelentősen csökenteni, úgz hogy a jövőben legkevésbé legyen munkaigényes a karbantartásuk (és nem mellesleg, hogy új topic nyitásánál ne vesszen el az ember a lehetőségek között.). Azt sajnos nem tudom, hogy a Drupal hogyan támogatja ezt.

Ha hozzászólsz egy témához, akkor az felkerül a te személyes trackeredre. Alkalmanként csak azért szólnak hozzá egy témához, hogy ezzel felvegyék a saját trackerükbe, könnyebb legyen az új hozzászólások figyelése.
Szerintem arról szólt az eredeti felvetés, hogy ha egy téma felkerül a saját trackeredbe (mert hozzászóltál), de már nem érdekel, akkor eltávolíthasd onnan. Illetve ha csak figyelnél egy témát, vagy elraknád, mert érdekel később, akkor az oldalon belül tudd könyvjelzőzni magadnak.
Gondolom én.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Ne legyenek szabadszoveges cimkek, a felhasznalok 99%-a nem tudja hasznalni, fuggetlenul attol, hogy informatikus-e vagy sem. Tessek megnezni a stackoverflow-on par cikket, csunya dolgok vannak benne cimke cimszo ala - pedig az meg raadasul egy moderalt forum.

Legyenek cimkek, lehessen kerni plusz cimkeket, de akarki ne csinalhasson mindenfele cimket.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Eszembe jutott meg egy funkcio ami a cimkezesre epulhetne es talan sokan latnanak szivesen. Lehetnenek "kedvenc cimkeim" (pl, 'Virtualbox', 'Cisco', stb) es ha valaki uj topikot indit egy ilyen cimkevel, akkor arrol kaphatnek ertesitest, vagy eleg lenne egy link is, ami a "kedvenc cimkeimhez" tartozo topikokat listazza.

Vegyük a Google címkét:

  1. HTML Forrásban rákeresek a „feed” szóra, találok egy ilyent az oldal elején:
    <link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS - Google" href="/taxonomy/term/236/0/feed" />
  2. Ez alapján elmegyek a http://hup.hu/taxonomy/term/236/0/feed címre.
  3. Örülök.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Mondjuk valódi subscribe jó lenne (vagy csak én vagyok ennyire balfütyi, hogy nem találtam meg eddig? :) ). A mobilos verzióra nagyon nagy +1. A zsebhup használhatatlan, a desktop nézet pedig kényelmetlen.

-----------
"Pontban 0:00-kor nem nagyon szoktak véletlen dolgok történni"

Ez +1. Van mikor valamihez +1-eznek, és ezért jelez a új hozzászólást. Egy kissé gáz, hogy "berohanok" a topicba, mer épp várom a fejleményt, aztán csak egy "+1" van. lelombozó tud lenni...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

User hozzászólásainak listázása (nem a topic-oké, ahol hozzászólt)
Sokat segíthetne ismeretlen nickek esetén eldönteni, mennyire érdemes komolyan venni egy-egy hozzászólást.

Topic-on belül követhetőbb szálak? Hosszabb, sokfelé elágazó threadek elég nehezen követhetőek (ki, mire válaszolt)

- unsubscribe egy topic-rol
- user es a mindenkori alatta levo hozzaszolasok ignoralasa

Hosszú topic új hozzászólásainak értelmes végigböngészése. Ha most rákattintok egy ilyenre, az történik, hogy az első oldalon alig találom meg az újakat a sok között, illetve ami második oldalra csúszik, az is olvasottnak jelölődik, azt már sosem fogom megtalálni. Szerintem pl. a Reddit-en van ez nagyon jól megoldva, ahol egy inboxban látszik minden neked érkezett válasz, amit helyben kontextussal együtt ki lehet bontani és végig lehet nézni.

--

Szerintme nem felesleges. El tudok kepzelni egy olyat, hogy egy-egy szalat kulon oldalon megnyitni, es ott akar oldalakra is bontani a dolgot. Kb. mint a twitteren egy hosszabb beszelgetes, az elejet meg a veget latod, a tobbi csak egy linkre kattintasra jon elo.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

+1 és -1 gomb a hozzászólások alá?

Rendes időzóna adatbázis, a user beállíthassa hogy Budapest és intézze el a téli-nyári időszámítás közti átállást. (Elvégre, minden Unix alapból tudja ezt.)

D6 ota ez mukodik. Emberek, keep in your mind, jelenleg a HUP Drupal 5-ot hasznal, ami - tekintve, hogy a 8-as erolkodik kijonni - nem kicsit elavult. Legalabb nezzuk meg, mi valtozott, mielott felesleges kommentet nyitunk.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Nem kell _tudnia_. De tartom annyira informatikusnak a kozosseget, hogy ha olyan cuccot lat, aminek a neve szamara ismeretlen, akkro legalabb egy Google/Bing/Yahoo keresest elenged, hogy ugyan miaf. Talan tevedek, es nlcafe szinvonalat kellene felteteleznem az itt megfordulo emberekrol...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

+ normális hozzászólűs listázás. Ez a jelenlegi threades egy katasztrófa.

Mindkét fenti probléma megoldására WP esetén állok rendelkezésedre, Drupalhoz sajnos nem értek. :/

Üdv. bnv

Mi a baj a threades listázással? Legalább látszik melyik szálat hagyjam ki, ha nem érdekel, vagy hogy egy hozzászólás kinek szól. Ki nem állhatom, azt a fajta hozzászólás listát, amikor egy szinten van minden és csak egy kis bejegyzés mutatja, hogy kinek szól a válasz, katasztrófa...

ez a megoldás csak egy darabig követhető, egy idő után olvashatatlanul kicsi a szövegmező és követhetetlen a szál, a másik esetben pedig folyamatosan olvasható minden. legyen idézet és akkor mindenki mindent ért.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hosszabb beszelgetesek pont hogy a jelenlegi megoldassal nem olvashatok/lefolytathatok egy bizonyos mennyiseg utan a folyamatosan csokkeno szal-mezo (vagy mi lehet a neve) miatt. Nekem mindegy, csak kene valami megoldas akkor a dologra.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Nem értem, a hozzászólás mezőnek miért van fala jobb oldalon. A balról behúzás jobbra tolhatná az egész boxot, így maradna hely a hozzászólásoknak. Egy vízszintes scrollbar sokkal jobb lenne, mint egy olvashatatlan hozzászólás, amit vagy a listázási mód átkapcsolásával, vagy a böngésző átméretezésével, vagy a forráskódból lehet csak kiszedni, mint most. Annyit meg nem ér az egész.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Borzasztoan utalom is a FB kommenteket, mert sokszor kontextus nelkuliek a valaszok, nem teljesen tiszta, honnet jon az, amire valaszol.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Én amúgy tényleg nem értem hogy miért nem jó ötlet limitálni a szálak mélységét. Oké, a FB megoldása az 1 szinttel hülyeség. De 2-3, vagy akár 4-5 szint (meg kéne nézni mi működik jól) bőven elég, hogy egy szál annyira specifikus legyen, hogy azalatt flat kommentekben lehessen beszélgetni róla. Ha meg jobban elágazna akkor úgyis áttekinthetetlen vacak lenne.

Egyébként bennem az is megfordult, hogy kéne egy magyar reddit közösség, vagy egy reddit szerű felület a magyar közösséghez. Van jópár topcic itt ami megérdemelne aféle moderációt, up-downvote-ot, szűrést. (Pl ez is, rögtön látszódna mik az érdekes ötletek)

Esetleg egy ilyesmi:

https://gist.github.com/Ajnasz/bcade75b5e9fd949f2fb

Böngésző developer tool/javascript console vagy hasonló eszközébe be kell illeszteni, majd futtatni.

Utána tetszőleges commentre klikkelve, az szépen max széles lesz.

Ha jónak tűnik, hupperbe bekerülhet.
--
HUP Firefox extension

A következőek jutottak eszembe:
- két oldalsáv összevonása egybe, vagy akár mindkettő megszüntetése
- a behúzás csökkentése, szerintem a fele-harmada elég lenne
- opcionálisan javascripttel mindig a megjelenített hozzászólásokhoz igazítani a behúzást, vagyis görgetés közben dinamikusan átméretezni a komment dobozokat egy okos algoritmussal hogy ne okozzon túl sok villogást
- javascripttel a hosszúra nyúlt beszélgetések összecsukása, kinyitásukkor a behúzás módosítása hogy a beszélgetés olvasható maradjon
- behúzás helyett/mellett színekkel azonosítani a behúzás mértékét (pl. minél sötétebb a hozzászólás fejléce)
- behúzás jelzése függőleges vonallal is
- link elhelyezése a hozzászólás fejlécében ami a szülő hozzászólásra ugrik, ekkor is csökkenthető a behúzás mértéke

Lehet, hogy csak én látogattam nem megfelelő topikokat, de azokban az esetekben, amikor már csak függőleges csík látszódott a kommentekből, akkor már régen szájkarate vagy számomra érdektelen flame ment :), így azokat a részeket már alapból görgettem tovább.

Ne kattints ide!

"- a behúzás csökkentése, szerintem a fele-harmada elég lenne"

-1. Egy nepszerubb cikknel mar igy is szinte lehetetlen kibogozni, hogy mi mire volt valasz, sokszor 2-3x is vissza kell kovetnem a commentbox vonalat. Ha meg kisebb lenne a behuzas, meg kevesbe lehetne megtalalni, hogy mire is jott egy "szerintem nem" valasz.
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Igazabol de, van mgeoldas, minden valaszba automatikusan beszurni a kozvetlenul megelozo komment tartalmat, es egy arra mutato permalinket. Egy masik lehetoseg, hogy alapbol omlesztve legyenek a kommentek, de a szalak egy lightboxbol tallozhatoak legyenek, vagyis, ha egy kommentnel megnyomom a parent kommentet, akkor a komplett szalat behuzva mutatja egy felbukkanoban, utolsokent az emlitett komment szuloje (vagyis csak addig/onnet kell a szal elejeig lekovetni a kommenteket).
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Igazabol de, van mgeoldas, minden valaszba automatikusan beszurni a kozvetlenul megelozo komment tartalmat, es egy arra mutato permalinket. Egy masik lehetoseg, hogy alapbol omlesztve legyenek a kommentek, de a szalak egy lightboxbol tallozhatoak legyenek, vagyis, ha egy kommentnel megnyomom a parent kommentet, akkor a komplett szalat behuzva mutatja egy felbukkanoban, utolsokent az emlitett komment szuloje (vagyis csak addig/onnet kell a szal elejeig lekovetni a kommenteket).
--
Ki oda vágyik, hol száll a galamb, elszalasztja a kincset itt alant:


()=() 
('Y') Blog | @hron84
C . C Üzemeltető macik
()_()

Esetleg maradhatna a thread behúzással, viszont ha egy hozzászólás fölé viszik az egeret, akkor kiszélesedne teljes méretre. Persze mobilra ez sem megoldás.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Mobilra valami rendes felulet kellene eloszor, mert a jelenlegi tragedia! En mobilon is a rendeset hasznalom, mert az legalabb mukodik, de igy meg eleg perverz...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Mobilra valami rendes felulet kellene eloszor, mert a jelenlegi tragedia! En mobilon is a rendeset hasznalom, mert az legalabb mukodik, de igy meg eleg perverz...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Elovastam ezt a szála ezért írom ide, lehet nem a legjobb hely.

El tudnék képzelni egy ilyen behúzott layoutot úgy hogy minden hozzászólás klattintható doboz legyen, ha pedig rákattintok akkor az jelenik meg mint maximális szélességű komment. Az alatta lévő hozzászólások berendeződnének alá (balra igazítódnak) míg a fölötte lévő hozzászólások, tehát a szűlő és testvérei valamint a fölött minden hozzászólás is balra iagzítódna és a széle már nem lenne látható. Úgymond alá csúszna a bal oldali nav bárnak.

Ilyesmire gondolok: http://imgur.com/9uCc7rS

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Minden, amit a Discourse tud. </csak-felig-troll>

--
|8]

Lehessen "unread"-dé tenni akár a topicot, akár (ez lenne a preferred) a legutolsó látogatás óta írott hozzászólásokat.
Indoklás: sokszor megnyitok egy témát, otthagyom, majd másik gépről bejelentkezve már kézzel kell kiválogatnom, mi történt legutóbbig. Nem azóta, addig, mert az azóta íródottakat látom.
Ez olyankor is előfordul, ha mobilról nézem, felfordul a böngésző, újratöltöm az oldalt, de esetleg ők már megbeszélték, hogy én láttam a témát, holott nem :)
Remélem értelmesen el tudtam magyarázni... :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Bár ez ízlés dolga, és arról meg mint tudjuk, fölösleges vitatkozni, örülnék, ha nem ülne fel az oldal a manapság divatos Google által is erőltetett "Levegős design" vonatra (lásd sg.hu, ami a redesign-nal egyidőben gyakorlatilag meg is halt, vagy origo, index, hwsw /csak félig-meddig, ez még egész elviselhető/).

Személy szerint szeretem ezt a jelenlegi tartalom/(üres design elem) arányt, és az információ-sűrűséget az oldalon. Szóval ez maradhatna. És semmilyen Drupal modul nem kell hozzá. :D

Főoldalon a hot topikoknál jelenjen meg az utolsó hozzásszóló neve vagy jelezze valahogy a honlap különböző ikonokkal hogy van e az adott topikban általam nem olvasott hozzászólás.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Követésen belül szűrhetőek/megjeleníthetőek legyenek azok a témák (és csak azok), amiket az illető nyitott.

Ne kattints ide!

Az oldal legyen / maradjon JS nélkül (és elinks-szel) is használható.

A hupper funkcióit látnám szívesen az oldalon. A trollszűrés nem érdekes.

--
A főnököm mindig megtartja amit ígér, ha pénzt ígér azt is!

+1 gomb, hogy ne kellejen új hozzászólást nyitni érte, és ráadásul kisebb helyen elfér, ha fel van sorolva azon felhasználók listája, akik +1-eltek egy hozzászólást

Ezt mar regota terveztem leirni: szerintem a bal es jobb oldali savok tartalma nagyon hatekonytalanul van osszevalogatva, ertekes "above the scroll" terulet vesz el. A HUP logot, kereses, user, g+ like, hirlevel, kovetes dobozok tartalmat ossze kene suriteni a fejlecbe egyetlen sorba. Az "ls -1" doboz felesleges, tobbnyire mashol is megjeleno linkek ismetlodnek. Az Adas-vetel-cseret lehetne nepszerusiteni azzal, hogy kirajkatok a temacimeket egy kulon dobozba.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

automatikus téli-nyári időszámítás átállítás a usereknek!

A bal oldali oszlop és a jobb oldali oszlop együtt túl sok értékes helyet foglal el.
Mondjuk a főoldalon rendben van (bár a dobozok 90%-át sose használom), de amikor megnyitok egy témát, akkor sokszor zavaró, hogy a középső terület túl kicsi.

A hozzászólások indentálása miatt egyre kevesebb vízszintes terület jut egy thread későbbi hozzászólásainak.
Már az is zavaró, amikor baromi magas de keskeny téglalapba kerül egy alapvetően nem hosszú hozzászólás, de az meg aztán végképp rossz, amikor már csak egy függőleges csíkként látszik az egész, és a szöveg csak trükközve olvasható - ilyenkor hagyom is a fenébe.

Erre jó lenne valamit kitalálni.
- Kisebb indentálást
- adott vízszintes méret alatt ne tördeljen, hanem legyen mondjuk vízszintes scrollbar
- stb

Kellene egy használható kereső is, mert ez a Google-el integrált kereső mindenre jó, csak keresésre nem :/

Arra is jó lenne valami megoldás, hogy a lapozható hozzászólásoknál akkor is ki legyenek emelve a friss hozzászólások, ha már egyszer megnyitottam a topicot.
Mert most, mondjuk a 2. oldalon van nem olvasott hozzászólás, de megnézem az első oldalt, azzal ő már az egész topicot olvasottnak jelölte. Így viszont nem tudom mi a friss a 2., ne adj istena 3., 4. oldalakon.

Szerintem épp az a gondja, hogy ugyanúgy működik. A HUP minden oldalán szerepel a "fórum", "hírek", "blog", így a "-fórum", "-hírek" vagy "-blog" nem zárja ki neki a nem keresett bejegyzéstípust. Ráadásul, ha mondjuk az utóbbi fél évből keres valamit, nem mindig tud normálisan rászűkíteni időben. Vagy ha egy adott témával kapcsolatban egy adott kifejezésre és egy névre emlékszik, azt sem könnyű megtalálni, ha egy gyakran irkáló ember nickjét jegyezte meg.

:)

A törölt topikok oldalán lehetne egy link a releváns googlewebcache/webarchive/gabumirror oldalra, sok időt megspórolna.

_____________________________
Powered by 1,3,7-trimetilxantin

Hupmeme-be kerult hozzaszolasok automatikus atszinezese. De ne legyen tul eluto szin, hogy az IT security topikokban ne legyen zavaro hogy minden masodik hozzaszolas mas szinu ;)

Parent comment gomb, ami js dialog popuppal huzza oda a parent kommentet
Ja es min-width css a 20. indentalastol sokat segitene

Telefonon nehezen olvasható.
Szakmai hozzászólások már rég nincsenek (én soha nem szóltam hozzá, nem is tudnék nagyon), illetve minimális. Nők lapja színvonal, FLAME az mindig kirívóan magas, viszont személyiség kutatóknak ARANYBÁNYA a portál.
LOAD "http://digx.hu",8,1

Ezt egy technikai átalakítás jelentősen meg fogja változtatni (nem). Legaláb burkoltad volna egy viccbe a mondanivalódat. Ha komolyat akartál mondani, akkor technikai oldal volt a kérdés, arról nem a Drupal 5-6-7 meg annak a felinstallált vagy felneminstallált pluginjai tehetnek, hogy nincsenek szakmai hozzászólások.

Szerintem a hup inkább már egyféle közösségi oldal lett, amin vannak szakmai és "családi" viták. Nem tudom te hogy vagy vele, de nem nagyon jön szembe az utóbbi időben ismeretlen nick egy - egy témánál. Nagyjából mindenkiről beugrik már valami.

Bár a minta nem túl reprezentatív, de az életkor szavazás mutatja, hogy öregedő közösség vagyunk:
2003: http://hup.hu/node/10640
2006: http://hup.hu/node/26510
2009: http://hup.hu/szavazasok/20090902/eletkorom
2012: http://hup.hu/szavazasok/20120110/eletkorom
2013: http://hup.hu/szavazasok/20131108/retro_szavazas_eletkorom

Ahogy a Föld is "föld alakú", úgy a hup is "hup". Szeretem a szakmai tartalmat és híreket, de ami az igazi, az a kommentek. Itt van egy kis összesítés: http://hup.hu/node/110200?comments_per_page=9999 :)

Mondjuk fura, hogy ezt egy 6+ éves nicknek mondom. :)

Topictörlés megszűntetése, nevelési célzattal. Volt párszor, hogy egy topicból elvesztek a hasznos hozzászólások is, csak mert emo lett a topicindító.
Hozzászólás törölgetés megszüntetése. Idegesítő, hogy válasz megírása alatt eltűnik a fél hozzászólás, mert a válaszoló koözben megtalálta a gyógyszerét. Plusz, nem kell lockolni az adott hozzászólást.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

+1 az időkorlátra, pl. 5 perc szerintem bőven elég lenne

Én általában akkor szerkesztek, ha helyesírási hibát, broken linket, lezáratlan bbcode taget vagy más hasonlót felejtettem a hozzászólásban, és sikerült bepostolni (pl. az előnézet gomb megnyomásának hiánya miatt). Ehhez bőven elég 5 perc.

De az 5 perc az edit gomb/link megnyomasara vonatkozzon, ne magara a szerkesztesre. En neha csak egy rovidet kommentelek be, aztan rajovok, hogy lehet, hogy az ugy nem ertheto, es inkabb irok egy kisregenyt. Na azt ot perc alatt nem gepelem be, pedig jo sebesseggel gepelek...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Komment torlese akkor legyen lehetseges, ha meg senki nem valaszol ra. Hulye dolog, de elofordul, hogy rossz helyre kuldened be a kommentet, foleg, ha login & comment iranybol jossz, mert az nem tartja meg a parent comment id-t.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 
  • Konnyebben elerheto "uj forum topic" gomb
  • Az uj forum topic nyitasanal a forumlista "-" jelek nelkul hogy lehessen benne keresni (vagy mas, keresheto formatum)
  • Mobilnezet / responsive design
  • Subscribe/unsubscribe
  • E-mail ertesites vagy RSS feed a subscribe-olt topicokrol
  • Markdown
  • Tipografiailag jobb szovegtordeles, kulonosen a blogoknal
  • Nagyobb betumeret nagy displayen. (En jelenleg 125% nagyitassal nezem 27"/1080p-n)

CSS hakolassal meg ilyesmivel lehet nyugodtan zaklatni. Nem vagyok dizajner, de kb barmit lekodolok frontend szinten.

Thread necromancy ellehetetlenítése: pl. évnél régebbi (és azóta nem frissülő) topic read only-vá tevésével

Én inkább 2-3 hónapban határoznám meg ezt a limitet. Ha 3 hónap alatt nem született megoldás a problémájára itt akkor már úgy is mindegy. Azt meghagynám hogy a topikindító a nyitóhozzászólást tudja szerkeszteni hogy a megoldást leírhassa, de ha letelt a 3 hónap akkor soha többé senki más ne írhasson bele.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Ha már ennyien ellenzik a topikok read-only vá tételét akkor jelezze a hot topikoknál a főoldsalon külön ikon hogy az a szál fel lett élesztve, esetleg a nyitó hozzászólás éve is legyen ott. Azt pedig hogy mennyi idő után beszélünk thread necromancyról legyen mindenkinél beállítható, vagy valahol 3-6 hónap közt legyen.

így a vicc "én csináltam" topikok örökre írhatók maradhatnak csak lehessen látni ha egy nem ilyen jellegű topikot valaki visszahoz a sírból mert úgy gondolja két évell később egy bebögött ötlet hasznos lehet.

===============================================================================
// Hocus Pocus, grab the focus
winSetFocus(...)

http://c2.com/cgi/wiki?FunnyThingsSeenInSourceCodeAndDocumentation

Ezt nem értem, miért zavar ennyi embert. Ha valaki feléleszt egy régi threadet, akkor mi van?
Még ha kizárólag szakmai témák mennének itt, akkor talán megérteném, a gyorsan avuló technológia miatt.
De így, hogy gyakorlatilag kocsmázás megy, egy virtuális asztal körül... Ha egy IRL beszélgetés során valaki felhoz egy tíz-húsz éves témát, azt agyonveritek vagy mi? ;)

Hja.
Tudnék én is rángani utólag olyanon ami miatt felkerültem a hupmemére, hogy olyan nincs, nem is lesz, de azóta már mégis van. :)
Emiatt -1 a nyugdíjas topikok hsz korlátozására.
- - - - - - -
A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar.
"http://hup.hu/node/111669#comment-1419622">csfeco

Szerintem akkor elfogadható, ha a hozzászólása kapcsolódik az eredeti témához. Ha viszont egy régi kérdést „feluppol” a sajátjával, az már szerintem szükségtelen.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Csak azt magyarázd meg, hogy miben akadályoz az, ha előhoz valaki egy többéves topic-ot! Elvesz kb. 5 másodpercet az életedből?
Egyszerűen nem értem, miért kell ilyen marhaságon rugózni. (ez nem a mostani szálnak szól, csak emlékszem, mikor valaki hosszú kihagyás után benézett a hupra, belenéztem a blogjába és néhány poszthoz írtam egy-két szót, mire nekem ugrott két vagy három helybéli zseni, hogy mi a fenének kellett felhoznom ilyen régi témákat? Holott ha szó nélkül hagyják, akkor pár másodpercet pazarol rá, így közel fél percet...)

Ez eddig rendben van, nem is vitattam. A gondom azzal van, hogy miért ne lehetne bármihez hozzászólni?

Ha teszem azt, valaki ír egy bugról, más valaki néhány év múlva megjegyzi, hogy ugyanabba, hasonlóba futott bele, az miért probléma?

Most a dolog úgy nézne ki, ha ez read-only, akkor kénytelen az ember az egészet, mint egy blogot hozzászólásokkal együtt a témaindítóban létrehozni, aztán utána tenni egy hozzászólást. Ebben mi a jó?

Egyébként ez is szokás kérdése. Például az Index fórumon korábban még az volt a szokás - a mai viszonyokat nem ismerem -, hogy lehetőleg egy témához egy topik, azért, hogy ugyanazon köröket ne fussuk meg. Így, ha valakinek valami baja volt, akár évek óta alvó topikba írt, ha ott volt releváns a téma szempontjából.

Itt inkább az a szokás terjedt el, hogy kérdésfelvetés, rövidesen probléma megoldás, aztán megy a szemétbe. Önmagában ez sem rossz, de miért is ne lehetne felhozni régi témát? Nosztalgiából, mert valamiért aktualitása van, odaillik a hozzászólás, vagy mert csak.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nyilván mindkét megoldást meg lehet indokolni. Én azt támogatom, amikor a témaindító hozzászólásban elhangzik egy kérdés, arra születnek válaszok, majd a megoldás, és a téma lezárul.
Ha valakinek valami gondja van, nyit újat, esetleg belinkeli a régit, de az szinte biztos, hogy a kérdése nem pont ugyanaz lesz, mint az eredeti: Más a környezet, hardver, operációs rendszer stb. Szerintem ez a megközelítés jobban adja a „tudásbázis” jelleget: „Egy kérdés, egy téma, ez nálunk a szisztéma.” :)

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

Én se azt mondom, hogy ne lehessen hozzászólni régi topichoz. Csak azt, hogy az emberek alapvetően figyelmetlenek, és sokszor a régi topicokban ezért születnek olyan válaszok, amik már feleslegesek.

Pl. valaki ír egy linuxos problémáról, hogy az adott hardver nem működik megfelelően nála. Két évvel később felhozza valaki a témát, hogy az adott hardver a legújabb kernellel megint nem működik. Erre jön valaki, aki megkérdi az eredeti kérdés felvetőjétől, hogy milyen verziójú kernelt használ.

Szerintem megoldás lenne, ha régi topicba válaszoláskor (sőt, elég lenne azt vizsgálni, hogy régi hozzászólásra érkezik-e a válasz) megjelenne egy figyelmeztetés, hogy az adott topic/comment régi, nem biztos, hogy válaszolni akarsz rá, mert nem biztos, hogy releváns.

> Ha teszem azt, valaki ír egy bugról, más valaki néhány év múlva megjegyzi, hogy ugyanabba, hasonlóba futott bele, az miért probléma?

Azért ha figyeltél volna, miközben az eredeti hozzászólásom olvastad, nem kérdeznél ilyet. :)

Mint mondtam, a _releváns_ bumpokkal szerintem sincs baj. Pluszegyezni, köszöngetni, flame-elni viszont kb. az aktuális topikokban is értelmetlen, nemhogy az 5+ évesekben.

Torolni ne. Az oldalnak hihetetlen jo Google rankingja van IT-s keresoszavakra, tobbsegeben regi topicokban talal megoldasokat. A torlessel a Google talalatok jo reszetol elesne az oldal - marpedig egy forum eseten elsosorban a problemamegoldas a cel, kulonben blognak hivnak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

De, ismerem. Viszont, amikor ide regisztraltam 9 evvel ezelott, akkor meg nem ismertem, es nem is tudtam annyira angolul, hogy angol forumon _kerdezni_ tudjak. Azert regisztraltam ide (ismetlem: 9 evvel ezelott), mert itt megtalaltam mindent, amire akkor szuksegem volt. Es azt gondolom, hogy sokan hasonlo fejlodesi utat jarnak vegig mint en, mert senki sem szuletik profi Linux szerver adminisztratornak.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Jelenleg kétféle megtekintési mód van, az egyiknél ("beágyazott") egy idő után nem látom a hozzászólásokat, mert a képernyőm szélessége véges; a másiknál meg ("egyszerű"), nem látom, hogy a hozzászólás mire válasz. (Szerzői és szomszédos jogokról ne essen szó, de a forum.index.hu-ról lehetne lesni.)

Ne legyenek a semmiből előtűnő elemek, pl.:

  • lefelé görgetéskor megjelenő "oldal tetejére" gomb
  • más oldalakon szokásos a hírek végére érve megjelenő beúszó cikkajánló
  • új hozzászólásokról felugró értesítő

:)

Egy vissza fel gomb azért hasznos lenne! ha nem is előtűnő, de a lap alján lehetne.
Amikor az ember egy kézzel egerészik, másik kezével a fejét támasztja, akkor nem praktikus a home gombhoz nyúlni, vagy felhúzni 3 métert a scollbart egérrel :S
Ne adj isten egérgörgővel feltekerni, néha olyan mintha roller száguldana, még feltekerek :S

A betűkészlet legyen sans-serif, így mindenki a kedvenc betűivel olvashatja a HUP-ot, anélkül, hogy bármilyen tiltó/felülbíráló kiegészítőt telepítene a böngészőjébe.

:)

A mindenféle adathalász hulladék oldalbetöltés lassító vackok (értsd: Google+ gomb, esetleg ha tervben lesz twitter/fb/akármi) rejtettek legyenek, csak egy kattintás után kerüljenek az oldal kódjába.
Jelenleg kitiltott G+ gomb és engedélyezett G+ gomb oldalbetöltési ideje között 5-8-szoros különbség van.

Lehessen súlyozni az érdeklődési körnek megfelelő témákat (címkéket/kategóriákat) (a beállításokban), és a főoldalon és a fórumban lévő cikkek/témák sorba rendezésénél legyen figyelembe véve az érdeklődés mértéke.

Ha úgy is meg lehet oldani, hogy kijelentkezés után is megmaradjon a beállítás (csak maga a beállítás, semmi egyedi azonosító), akkor a legtöbb eszközön gyorsan elérhetőek lennének a felhasználó számára leginkább érdekes információk.

:)

Kedvencek doboz.

A HUP-on igazából a következő oldalakat szoktam látogatni:

- főoldal (fórum és cikkek)
- saját adatok/követés
- más felhasználó adatlapja (van 1-2 kedvencem)/követés

Utóbbiakat jó lenne 2 helyett 1 kattintással elérhetővé tenni.

Design elemek a fórumba (thread-view-ban használom, lehet, hogy máshol ennek nincs akkora relevanciája):

- sokkal jobban kiemelt új hozzászólások
- valamilyen floating "ugorj a következő új hozzászólásra" gomb, olyan megoldással, hogy az egeret ne kelljen hozzá mozgatni.

Részletesebb jelzés a egy adott topic népszerűségéről. (Egy fórumtéma jelenleg ugyanazt a nyitott boríték ikont kapja 20 hozzászólással, mint 200-zal. Akik ritkábban látogatják az oldalt, elsiklanak az ilyen "csemegék" felett.
Vagy oldalra egy "örökzöld topicok listája" doboz, mint a hwsw-n.

Adaptív komment upvote/downvote lehetőség.

saját adatok követés főoldalra

külön akartam írni, de a kettő egy funkció is lehet: kis notif widget követésre, pl. mint FB-n a földgömb, 5 mp-s frissítéssel (ha bírja a szerver persze)

Tehát mondjuk hup logóban megjelenik egy kis szám, 5, rákattintasz, a sajátadatokkövetés felső 5 eleme jön be, újak kiemelve, van részletes nézet.

Ha kell, JS leprogramozásában segíthetek.

Az a baj, hogy egy weboldalon semmi keresnivalója sincs. A webalkalmazás meg egy elbaltázott koncepció, helyette a natív desktop/mobil appot kéne erőltetni.

Amúgy se adna semmit hozzá az oldalhoz, csak még egy valami lenne, ami 5 mp-enként fogná a CPU-t.

Szerk: kedvencem: a Google elkapja a billentyűzet leütéseket, ergo Operában nem tudom használni a single-key shortcutokat tabváltáshoz. A Facebook elkapja(?) a shift+tab-ot, szóval nem tudom használni tab váltásra... web2000, én így szeretlek!!!!4444négynégy

Oké, összefoglalnám hogy a funkcionalitás ne tűnjön el:

1. Szeretném a saját adatlap -> követés fülre vezető linket a főoldalon látni - ehhez nem kell JS
2. Ha már ott van, szeretnék egy számot látni mellette, hogy mégis hány piros dologgal találkozom ha odakattintok - ehhez se feltétlenülkell JS
3. Ha már ott van ez a szám, lehetne háttérben frissíteni - ez már JS
4. Ha már van JS, lehetne lenyílóban mint Facebookon - ez megoldható elvileg sima CSS-ből is de macera, kellhet hozzá JS

1 és 2-höz mit szóltok?

Nagyon szegényes lenne a web, ha minden weboldalról minden Javascriptet száműznénk. Szerintem nem a Javascripttel van baj, hanem a feleslegesen túlzásba vitt, ésszerűtlen használatával. Na meg azokkal, akik azt hiszik, hogy tudnak benne programozni, közben pedig mégsem.

-----
"Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben."
rand() a lelke mindennek! :)

+1, ésszel kell használni, azért néha hülyét tudok kapni a folyamatosan újratöltődő, villódzó weblapokról.
Amúgy az eggyel felettire: 2014-ben azért egy páran biztos el tudnánk arról vitatkozni, hogy van-e keresnivalója a JS-nek bármiféle webről elérhető dolgon. Bár lehet nem kellett volna megírnom ezt a hozzászólást, az tény hogy elfogult vagyok, JS alapú webalkalmazást írok diplomának :)

Az én álláspontom az, hogy ez a mostani web ez egy öszvér. Vannak a régi, jól bevált weboldalak (mint pl. HUP), amik csak tartalom közlésére szolgálnak, és vannak a "webappok", amik viszont mint alkalmazás-platformot akarják használni a böngészőt.

Ez a kettősség, öszveritás azt a kellemetlen mellékhatást hordozza magában, hogy az eddig jól működő weboldalak nagyságrendileg ugyanúgy jól működnek, viszont az új "webappok", illetve a trendileg átálló régivágású weboldalak működésében irgalmatlan anomáliák lépnek fel.

Gondoljunk csak arra, hogy a régi weboldalaknál a különböző shortcutok a böngésző shortcutjai voltak, míg egyes webappok ezeket felüldefiniálhatják. Ld:

- Ctrl+S
- Shift+Tab (tab váltásra Safariban, FB mintha felüldefiniálná)
- '1'-'2' gombok (Operában single-key shortcut tabváltásra, Google elkapja a keresőmezővel)
- stb

De említhenénk a "Back" gomb máig nem megoldott, inkonzisztens működését. Régi oldalakon az előző lapra irányít, webappokon meg vagy az előző lapra, vagy az előző, valami JS csodával megnyitott képre, vagy csak az URL-t lépteti visszafele, de semmi sem történik (Ld. pl. Index képgalériák). Ha AJAX van, akkor vagy újratölt, vagy nem...

A fentiek értelmében nem meghatározható, hogy egy amúgy jól definiált user interakció következtében milyen esemény fog bekövetkezni.

Másik szívfájdalmam, amire már vannak kezdeményezések, az a Notification-ök témaköre. Egy rendes alkalmazásnak az OS-be integrálódnia kell, az OS notification mechanizmusát kell használnia üzenetek megjelenítésére. Ez a mai webappokban általában nincs jelen, a ritka kivételeknél is maximum experimental a dolog. Legutóbbi információim szerint amúgyis csak a Chrome támogatja.

Persze az se lenne rossz, ha a különböző applikációk saját ablakban futnának, saját ikonnal a tálcán. Igen, erre is vannak kezdeményezések, de ezek sem terjedtek el valamiért.

És ha a fentiek megvalósulnak, akkor szerintem a böngésző mint böngésző, és a böngésző mint alkalmazásplatform külön fog válni, és lesz egy böngészőnk, amin weboldalakat tudunk nézni, és lesz egy platformunk, ami webalkalmazásokat tud futtatni.

Persze én arra fogadnék jelenleg, hogy ennek a webőrületnek rövidebb-hosszabb távon befellegzik, a cégek elkezdenek a végre általánossá váló OS Marketekbe fejleszteni natív appokat, a webet meg meghagyják failback opciónak, a mostani elsődleges platform helyett.

Szerk: még egy!

A különböző natív look&feel programokhoz vannak jól definiált style-guideok. A webhez nincs. Mivel a web "platformfüggetlen", ezért lehetetlen, vagy legalábbis elég nagy effort az OS look&feeljéhez készült UI-t fejleszteni. A natív appok viszonylagosan homogének UI és viselkedés szempontjából, míg a webappok nagyon heterogének.

uj forum bejegyzes irasanal a legordulo lista ahol a temat lehet kivalasztani, legyen mar rendezve ertelmesen (pl abc) vagy legyen keresheto vagy valami, mert qrva hosszu es fel ora mig az ember megtalja benne amit keres, ha egyaltalan tudja mit keres...

A'rpi

2 gepnel tobbrol is be lehessen loginelni egyidoben (legalabbis amikor a 3. gepemrol belepek ne dobjon ki egy masikon).

A'rpi

ADB nélkül is élvezhető legyen az oldal.

Ignore Thread,

Amikor egy tema elszalad egeszen masfele, valaki trollkodik, a tema melle beszelnek, akkor azt mondom, hogy ignore, vagy offtopic, es jol elrejti.
A topic iditojanak, megadnam a lehetoseget arra is hogy bezarja a szalat, nem lehet tovabbvinni, es alapbol csukva is van pl.

Egy közvetlen tracker gomb, fixen mint az oldaldobozok.
Gondolom ez könnyen megoldható. Valamelyik HUP kiegészítőben benne volt, de már nem tudom melyik az.
☼☆♫♪♫♪☆☼
AGA@
Fork portal és az egyik logóm :)

A válaszoknál lényegesen kisebb bekezdések, vagy egyéb megoldás, mert néhány válasz után elfogy a szövegmező, s nincs kedvem kimásolni Leafpad-ra a hozzászólást. Kényelmetlen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Valódi code tag, ne kelljen awk scripttel küldhetővé tenni a kódot. Gondolok itt a szóközök nem törő szóközökre cserélésére, a kacsacsőrökre, az és jelre, s így tovább.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Legyen tárhely például képeknek, egyéb mellékleteknek. A külső hivatkozással az a baj, hogy ha megszűnik a külsős szolgáltatás, akkor töröttek lesznek a linkek, teszem azt, egy blogban.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

temakorok szuresenek lehetosege. pl akit nem erdekelnek a jatekok, vagy a windows hirek azok kikapcsolhatjak ezeket a beallitasokban es ezek meg se jelennek.

A'rpi

biztonsági hibákról, javításokról áttekintő oldal, akár egy blokkban is:)

[ez rossz helyre jött, beírtam a megfelelőre is...]

HTTPS (a belépéskor legalább) (bár ez nem drupal/UI feature lenne)
-------------------------------------------------------------------------------
Az életben csak egy dolog a szép, de az épp nem jut eszembe.

Slackware Linux 14.1 | 3.10.32-janos

Tudom, hogy drupalhoz nincs, de jó lenne a
tapatalk támogatást megoldani valahogy.

köszi

Tapatalk-ot egy másik oldalnál használom. Nem rossz, de pl. a múltkor batch-ben megkaptam az összes korábbi hozzászólásom és figyelt témám figyelmeztető üzeneteit, ami azért nem volt olyan jó.

Mennyire kiforrott ez a Tapatalk? Én nem használom olyan régóta és olyan sokat.

--
trey @ gépház

Több vBulletin fórumot látogatok azon keresztül, még nem volt gond vele. PhpBB és wordpress fórummal nem próbáltam. Üzemeltetői tapasztalatom pedig egyáltalán nincs a témában.

Közben rákerestem és már van d7 -hez beta állapotú tapatalk, így akkor mégis meg lehet elvileg oldani. Jó lenne.

https://drupal.org/node/2166443
http://tapatalk.com/activate_tapatalk.php?plugin=dp

Az álláshirdető és fejvadász cégek ajánlat beküldési frekvenciájának maximalizálása.
(Ne szorítsa már ki a főoldalról a témákat se a Citibank, se az Adecco, se az NNG)

+1 oldalt mar most is kulon boxba vannak legyujtve, ez a fooldalon is megteheto. Raadasul igy mod nyilik a kiemelesre is - aki meg userstyle-al/hupper pluginnel hasznalja az oldalt, az meg kiemelessel egyutt tunteti el a boxot.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Hát, ha twitter oldaláról nézzük, akkor a #hashtag a szöveg része, és az alapján generálódnak a cimkék, nem külön kell őket hozzáadni. Nem hinném, hogy hupon ilyesmire volna szükség.

Nézhetjük úgy is, hogy a cimkézés "menőbb" formája, mert elérakunk egy rácsot, és mert #egyszóbanírjukle a fél mondatot.

Szavazásoknál legyen _nagyon_ jól látható helyen (pl közvetlen a "szavazás" gomb melett) egy csak az eredmény érdekel gomb. Így elkerülhető lenne ez a gyakori értelmetlen opció.

Annak örülnék, ha az URL-ben benne lenne, hogy mi a cikk, vagy bejegyzés címe, ami nyitva van azon a lapon.

Ez az oldal, amit most nézünk, nálad milyen URL-lel jelenik meg?

Nálam ez az URL most éppen: http://hup.hu/node/131756?comments_per_page=9999#comment-1727109

Nem látom benne azt, hogy az új HUP-on ezeket a funkciókat látnám szívesen.

Lehet, hogy én rontok el valamit, de én azt szeretném, hogy ezen az oldalon is látszódjék nálam a böngészőmben az URL-ben a cím.

Ha egy adott témához, vagy bármihez hozzászólok és azon belül érkezik rá válasz, vagy reakció, akkor egy amolyan F@szbuk-os (szép fonetikusan) értesítés üzenet, hogy "hoppá, figyeljél már.. "

Lehessen beszúrni képet. Technikailag most is lehet, csak harag jár érte. Egy egyszerű kapcsolási rajzot ne ASCII-art formájában kelljen megfogalmaznom. Ne kelljen mindenféle felhőbe regisztrálni, hogy képet tehessek fel. Vagy elég a link, de akkor a tárhely a HUP-on legyen. Amennyiben maga a kép beszúrható, lehet méretkorlát, hogy ne essen szét az oldal, de szükség van a lehetőségre.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Például az, hogy egy újabb helyre regisztrálnom kell, amire emlékeznem kell, hogy oda valaha regisztráltam, az sem baj, ha tudom a login adataimat, miegymás. Ezen felül a külső szolgáltatást kiránthatják alóra. Kényelmetlen.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nézd, ha írok egy pároldalas esszét a kép tartalmáról a kép helyett, az sem épp sávszélességkímélő. Meg ha kiszűrjük a trollkodást, megkérünk mindenkit arra, hogy fogalmazzon tömören, és célravezetően még többet meg lehet spórolni.

Persze csak komolytalankodok, egyetértek veled :) Nyilván trey se díjazná, ha hirtelen több tíz-száz kilós bejegyzések születnének tömegével :)

Nem sehol, hanem a hup.hu-n. Bár ügyes, beletéve az oldalba base64-ben. Ettől függetlenül most van egy olyan szabály, hogy képet ne tegyünk a hozzászólásokba. Tehát nem elég a tárhely, kellene az is, hogy trey rosszallása nélkül lehessen képet beszúrni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Igazabol szerintem Trey letojja magasrl, hogy van-e kep a hozzaszolasban vagy nincsen. Alapveto problema az, hogy az oldal felhasznaloi keptelenek olyan egyszeru szabalyok betartasara, hogy ne szurjunk be HD felbontasu kepet, mert szetcseszi a layoutot, illetve gyartsunk thumbnaileket.

Erre az sem megoldas, ha az oldal force meretezi at a kepeket, mert azokat a klienseknek mindenkeppen le kell tolteni, ami nagyon nem eroforraskimelo.

A hosting kerdesre a legjobb megoldas valoban a HUP-on hostolt kepek lennenek.

Ami a problema, hogy az itt jelenlevok nagy resze valoszinuleg nem a mondanivalo illusztralasara, hanem a kulonbozo memek, trollfacek es egyebek beillesztgetesere hasznalna a dolgot - ami velemenyem szerint megint csak nem ide valo, egy kulturalt forumtarsalgasban nincs semmi szukseg a trollfacekre, tizenpar even at tokeletesen eleg volt a smiley mint onkifejezesi eszkoz, legyen tovabbra is az. A trollfacek meg mehetnek a facebookra, a twitterre meg a 9gag-re: oda valok.

Szoval elobb egy kis mind change kellene, es utana lehetne beszelgetni a kepekrol a hozzaszolasokban. Mert alapvetoen nem vagyok ellene, csak ilyen kornyezetben a piromanias ongyujtojanak erzem.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. 

Jó, akkor legyen link, de a kép, illetve kódrész hosztolása legyen a hup.hu-n. Nekem arra kellene, ha nagy ritkán valami kapcsolási rajz részletet mutatnék, akkor azt ne ASCII-artban kelljen, mert nekem kényelmetlen megcsinálni, aztán van, akinek a böngészője töri azt is, amit nem kellene, és szétesik nála. Azért meg nem fogok az n+1-edik szolgáltatóhoz regisztrálni, hogy képet tehessek fel, ráadásul a külső szolgáltatás a törött linkek melegágya.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

elnézést ha ez már volt: de szerinte a felhasználók hozzászólását is lehessen értékelni, az nagyon hasznos lenne!

tenyleg, a Facebook integraciot meg senki nem emlitette? nem loginre gondolok, hanem hogy oda is postolodjanak a cikkek, mint ma mar kb minden hirportalnal

Óóó. pedig már beakartalak jelölni, de így tuti nem is jelölsz vissza, pedig rád férne néhány barát, ahogy elnézem a profilod!...
Mint tudjuk, az nem is létezik, aki nincs facebookon, és nincs egy barátja, ismerőse, családtagja sem, akinek facebookon nincs ismerőse. ;-)

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

Mikor suliba jártam (tavaly), jövetben a suli mögött minden másnap láttam egy kis csajt sírdogálni, egyik nap már odamentem és rákérdeztem. "Csak" annyi volt a baja, hogy nem "bandáznak vele" a többiek, mert az apja nem engedi neki a facebook reget, és hogy így "nincs 1 barátja sem". Érthető volt az apuka tiltása, és ezt felfogta a kis csaj is, mert 1000-féle módja lett volna átverni, de nem tette.

Ugyan igencsak eltúlzott iróniának szántam, de mint a fenti példa is mutatja, van rá élő bizonyíték is sajnos, hogy vannak akik tényleg így gondolják...

--
Fontos! Ha berágok, nem feltétlen személyed ellen szól...
openSUSE 13.1 x86_64

"Óóó. pedig már beakartalak jelölni, de így tuti nem is jelölsz vissza, pedig rád férne néhány barát, ahogy elnézem a profilod!..."

Igazán kedves vagy, de vannak barátaim, csak a Faszbookot nem használom. Mint említettem, regisztrációm is csak azért van, mert a HUP oldalhoz kellett egy ember regisztráció, amivel aztán a weboldal profilt létre lehetett hozni.

Igen, vannak ebből félreértések. A haverok már tudják, hogy nekem aztán küldözgethetnek meghívót, meg ilyeneket a Facebook-on, attól én még nem fogok róla tudni. ;)

Bejelölni sem érdemes, a jóváhagyási listámon több százan vannak, de sajnos azon én már nem fogok végigmenni. Egyszer volt egy erőtlen próbálkozásom erre, de feladtam.

--
trey @ gépház

Lehetne betéve egy olyan Dr. U. Pál plugin, ami a hozzászólás dobozának jobb fölső csücskében lévő Új feliratra bökve, rögtön a következő Új elemre visz. ( példa, ahol működik ilyen: http://ubuntu.hu/forum )

Próbáltam rákeresni a https://drupal.org/ -on, de nem jött össze. :/

Nem új funkció, de:

A HUP azért sikeres, mert letisztult, egyszerű és átlátható. Remélem, hogy az új is ilyen lesz és nem egy divatos tucatoldal mindenféle fészbúk gombokkal meg felesleges funkciókkal.

Mindig a letisztult, egyszerű oldalak lesznek a legnépszerűbbek, mert azokat használják szívesen az emberek.

Szivesen hasznalnam a HUP-ot tapatalkon.

Ezzel a sok feature requesttel csak az a baj, hogy fele sem fog megvalósulni :)
A maradék meg isten tudja mikor :D

Habár ritkán lépek be az oldalra, ennek ellenére napi szinten olvasom az oldalt. Rengeteg olyan cikk lenne, amelyet szívesen mentenék magamnak, itt az oldalon belül. Viszont nem szeretném szétverni az adott oldalt, fórumtémát a ""subscribe"-bal. Jó lenne a "saját adatok"-nál egy olyan plusz fül hogy: mentett oldalaim. Ugyan ott a jobb felső sarokban a Google kereső, de ha az ember elfelejti a topic címét, turkálhat egy darabig.

Új igény:
HUP Regisztráció születésnap figyelmeztető! :)

Nem tudom, volt-e már. Téma beküldésénél a fórumcsoport megnevezése legyen betűrendbe! A mostani nagyon nem jó, ha van egy témacsoport, amire talán illik az indítani kívánt téma, keresem tovább, hátha valami jobban illik rá, de ha nem, újra kereshetem az elsőt.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

1. "Valaki szeretné, ha e-mail üzenetet kapna, ha olyan témához új hozzászólás érkezne, amelyhez korábban hozzászólt."

Amig meg nem nezem, ne jojjon ujabb :) Ha valahol 100-an hozzaszolnak, ne jojjon mindegyikrol ujabb :)

2. 300 hsz feletti is latszodjon. Nagyon jo lenne, ha nem lenne maximalva

3. subcribe/unsubscribe megint eg yjo dolog lenne

4. Kepernyomeret: ha egy szalban tul sok a bejegyzes, a normal, egyszeru, mezei, hetkoznapi monitoron nem tudom az utolso elolvasni (vagy csak betunkent)

Lehet, hoyg a fentiek mar voltak, en csak most vettem eszre a topicokt.

--
http://www.micros~1

Semmit. A HUP úgy jó ahogy van.

Pár reklámot, hogy legyen egy kis anyagi eredménye is az évtizedes munkának Trey számára, Köszönöm!

Jajj szakértő uram! Az IRL téged érő frusztrációkat szeretnéd kompenzálni a pontjaiddal? Végülis érthető. :D
(és még csak észre sem veszed, milyen szánalmas vagy ilyenkor)

update: na, most már van rendes billentyűzetem, kicsit részletezem, bár úgy emlékszem, egyszer már leírtam itt is. Nem látom semmi értelmét ezeknek a pontozásos fórumoknak, mert eddig akárhol belebotlottam (talán a stackoverflow család számít kivételnek, de csak talán), mindig azt tapasztaltam, hogy a pontozás, +/-, like/nemlike stb. pofára ment, nem "minőségre".
Ahol meg nem vagy nem teljesen... pl. prog.hu. Nulla JS/PHP ismerettel, pusztán gúglizással, ha jól emlékszem, "szakértő" lettem ezekben a témákban. Míg pl. Oracle témában, amihez akkoriban még értettem valamicskét, semmi nyoma nem volt. Ilyen körülmények közt mégis mi értelme?

azért tartom jónak a pontrendszert, mert ösztönzi a fórumtagokat, hogy egy adott kérdésfölvetésre választ adjanak ahelyett h magukban tartanák, segítve ezzel nemcsak a topikindítót, hanem az összes többi olvasót.
egy-egy nagyon kezdő kérdés láttán magam is sokszor vagyok úgy, hogy "áh nem kezdek bele neki elmesélni, miből van a fatál. majd rátalál..." - de ha ezért az illetőtől kapok egy virtuális kézfogást (mert IRL én egy megalázott emberke vagyok, mint megtudtam :-)), akkor már van miért.
ez nagyjából egyenlő a "kösz, ez megoldotta" válaszkommenttel, viszont ez a válaszoló hajtja végre kisebb valószínűséggel.

arra hogy valamiféle trófeának tekinteném az így szerzett rovásaimat/pontjaimat, vagy egyenes arányosságba hoznám mások pontját a szaktudásával, semmiképp nem gondolok.
sztem a fórum társasága elég értelmes ahhoz, hogy hamar belássa, az ember szaktudását nem lehet egy skalár számmal kifejezni. a tagok reputáció alapján való sorbarendezése ez alapján rossz ötlet.
én a játékokban se szoktam figyelni a pontjaimat, ebből a szempontból totalitáriusabb vagyok: vagy kiviszem az összes levelt vagy nem :-)

kötelezően ki kellene tennem a mosolyjelet az előző kommentemben, hogy jelezzem, nem komolyan gondoltam? nem tartalak olyannak, aki gyenge lenne reputációgyűjtésben. vedd inkább a "mik az ellenérveid?" kérdés provokatív változatának.

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy yazzy repack

Smiley-t _itt_ mindig tedd ki, ha nem akarod, hogy komolyan vegyem amit írsz. Túl sok a "fapofával" előadott, poénnak szánt beszólás közt a valóban komolyan gondolt ökörség. Úgy döntöttem, nem válogatok, komolyan veszek mindent, ami után nincs smiley.

Azt a reputációgyűjtéses megjegyzésedet nem teljesen értem...

Ami az ösztönzést illeti, ha nincs valami kényszerítő ok a pontozásra (a'la fotozz.hu -> fel akarsz tölteni, akkor pontozz, még ha veszekedés/saját magad szembeköpése is az ára), akkor úgy vettem észre, ez egyáltalán nem növeli a segítőkészséget. Ellenben gerjeszthet némi vitát bizonyos esetekben (asszem, a régi hwsw fórumon láttam ilyenre példát a korábban említetteken túl)

kicsit off, de én igyekszem kerülni a mosolyjeleket. a túlhasználatuk miatt az online média többségében elvesztette az árnyaló, stílusformáló szerepét. (jó, a hup épp kivétel) Azt gondoltam, hogy elég abszúrd ahhoz, hogy komolynak lehessen tekinteni ("1000 pont" - mert az éppen mennyit ér?)

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy yazzy repack

"sztem a fórum társasága elég értelmes ahhoz, hogy hamar belássa, az ember szaktudását nem lehet egy skalár számmal kifejezni. a tagok reputáció alapján való sorbarendezése ez alapján rossz ötlet."

Írod ezt ott, ahol időnként a useraccountjának kora alapján ítélnek meg valakit.

Egyébként szerintem a hup nem stackexchange, nagyon sok olyan topic van ami nem egy konkrét probléma megoldására jön létre, ezért nincs sok értelme.

válasz az update-re

Ilyen körülmények közt mégis mi értelme?

jahát ne ilyen körülményeket alakítsunk ki!

én úgy gondoltam el, hogy minden kérdésfölvetésnek (topic) lenne egy _vagy_több_ "nyertes" kommentje, akik minden ízben megoldást adnak az indító kérdésre.

az így szerzett reputációja statisztikáját a "nyertes" fórumkategóriákra osztva tudná visszanézni a {kategóriában feltett összes kérdés} / {megoldott kérdések} arányításban.

persze ez a kérdésfelvető részéről igényel körültekintést: elég egzakt-e a kérdésem, elég közérthető-e, stb.
a klikkesítési hajlam persze rontaná a rendszer pontosságát.

én épp a Stackoverflow-on figyeltem meg ezt a rendszert.

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy yazzy repack

pendrive, memóriakártya, ssd topicot a fórumokba

köszi!

Én egy jó designnak tudnék nagyon örülni.
Tudom, hogy sokaknak ez nem igazán szempont, pár embert pedig kifejezetten a sikítóhányinger kerít hatalmába a gondolatra is, hogy megváltozzon a jó öreg design, de azért én kicsit megpróbáltam továbbgondolni a felületet, amit itt prezentálnék.

Mit gondoltok róla?

Tetszik, csak az a bajom vele, hogy a mai trend szerint fejtörő. A +1-re, a két láncszemre még rájöttem, arra az enter szerű nyílra már nem, meg kellett nézzem a jelenlegi oldalon, hogy az a válasz akar lenni. Szóból ért az ember, engem rettenetesen irritál, hogy mindenhova piktogrammot tesznek manapság. Persze, ha az egérrel a képecske fölé állva tooltip formájában megjelenik a szöveg, hogy mi az a képecske, úgy máris elviselhetőbb.

Amúgy a diszlexiások miatt van manapság mindenhol kép? Nem egyszerűbb leírni?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Különösen, ha az egy olyan nyíl, amellyel az ENTER-t, a 0x0D-t, avagy CR-t küldő billentyűt szokták jelölni. (Jó, nem a billentyű küldi, csak indirekt módon lesz belőle karakterkód.)

Egy világosan leírt szó ezzel szemben teljesen egyértelmű. ;)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem rossz. Tetszik a színvilág, és a terek használata. Viszont a Social rész, az mehetne, eggyel jobbra a másik kettő alá. Nem olyan gyakran használt funkció, hogy az oldal közepén legyen. Illeve kicsit nagyon Metros, WP-s a dizájn.

Itt-ott használsz egy kis árnyékot, de a gomboknál semmi. Megnézném milyen, ha "google flat"-esek a vezérlők. Illetve Fontból is másikat választanék. Láttam ott a PSd, ha lesz 2 percem ma, akkor rászánom.

------------------------
Everyone is a winner*

Köszönöm, kíváncsi lennék a te verziódra!
Egyelőre csak annyit tudok reagálni a pikogramokra is (@locsemege), hogy ez csak egy ötletelés, kvázi igényfelmérő jelleggel, nyilvánvalóan a lábléc linkjei is rendezetlenek, az oldaldobozokból is kihagytam rengeteget, aztán meglátjuk, hogy a közösség mit kezd vele. :)
Nem tudom van-e egyáltalán létjogosultsága egy ilyen mockupnak, mert azt sem tudom hogyan, s miképp lesz a megújulás.

Tökjó, köszi a továbbgondolást! :)
Asszem értem a koncepciót, az elrendezéseket, hogy mit miért, és legtöbbjével egyet is értek, tán csak annyi volna a megjegyzésem, hogy én - ugyebár - 1280-as képernyőre készítettem el a tervet, a tied 1920-as, azt gondolnám, hogy a még nagyobb képernyőméreten még több tartalmat lehetne strukturáltan megjeleníteni. Szívesen kedveznék azoknak is, akik azt írták, hogy nekik megfelel a jelenlegi információ sűrűsége, nyilván nem száz százalékig.
Az is gondolkodóba ejtett, hogy szélesebbre vetted a cikkek szekciót, hogy egy oszlopban legyenek az oldalsó dobozok. Vajon nem nehezebben olvasható egy ennyivel hosszabb sor a felhasználónak? És nem feleslegesen a főoldalon, ahol csak a kivonatok szerepelnek?
A gombok egyelőre azért ilyenek, mert nem akartam hangsúlyos színt választani a palettáról, de azért el akartam különíteni őket a többi felületi elemtől. De igazán kíváncsian várom a te ötletedet is!

A betűtípus meg igazán ízlés dolga, jó ez a Roboto is, nekem mondjuk még mindig az Open Sans a nyerő, de ez már részletkérdés. Ha arra kerül sor, majd a közösség megszavazza. :)

Szívesen megtervezem mobilra is, csak egyelőre tényleg nem igazán tudom, hogy van-e értelme foglalkoznom vele, előbb még megvárom, hogy mennyien és mit reagálnak és ha tényleg van rá igény, hogy legyen új kinézete a HUPnak, akkor végigmegyek rendesen az összes képernyőméreten és lehetőségen, ahogy szoktam.

* egységes [off][/off] tag
* egységes [blame][/blame] tag
* egységes [baszakodnékomvan][/baszakodnékomvan] tag

~~~~~~~~
deb http://deb.metaltux.tk/ wheezy yazzy repack

Nemtom meg szamit-e amit ide irok. :)

A szavazast egyszer emlitettek a topicban ha jol latom, a multichoice miatt. Azt tamogatnam is. De van itt meg mas is. ;)

Lehetne valami kulon forum a szavazasokrol. Ugye szavazas most ugy keszul, hogy _egy_ ember kiir egyet, aztan az vagy megjelenik vagy nem. Sokszor ahogy kikerul eri kritika, hogy ezt nem igy kellett volna, de akkor mar mindegy. Jobb lenne ha ezt forumban meg lehetne beszelni elobb. Persze elvileg most is lehet, csak egyreszt nem szokas, masreszt nem latom, hogy a forumbol hogy kerulne ki a szavazas.

A szavazason legyen (vegre) "tartozkodom" gomb. Ezzel nem kellene a "csak az eredmeny erdekel" opciot folyton odarakni es persze a tartozkodasnak az eredmenybe sem szabad beleszamitania. (Viszont, ha "tartozkodom" akkor utana jelenjen meg az eredmeny mindig, pont mintha az eredmenyek fulre kattintanek, viszotn ide csak egyszer kell.)

En meg annak orulnek ha a forumot lehetne NNTP-n olvasni. Regen ugye volt ilyen, de mar reg nincs. Vagy lehet, hogy az is csak egy tesztuzem erejeig volt?
Sajna ahogy nezem a Drupal nem all jol ebben a kerdesben, van NNTP modul, vagyis inkabb csak volt, mert lassan 10 eves az utolso modositas.

Annak ellenére, hogy se programozó, sem "webmájszter" nem vagyok, én is szösszentek valamit. Ha nem lesz jó másnak, csak elrettentő példának, már akkor is megérte..

link: http://taklertamas.deviantart.com/art/Huplayout-459506355

A képen látható színes paca a főoldal.
Oldalt felül a névre kattogtatva, megjelenne a saját kis menüje mindenkinek. Természetesen, ha nem regisztrált az illető, akkor a kis sakkparaszt mellett a "regisztráció" lenne olvasható, a név helyett, nem belépett felhasználóknak meg ott lenne a "belépek" gomb, akár ennek kombója is "belépek/regisztrálok". Nah, hogy tovább folytassam. Ez a kis kutyafül arra szolgálna (igen ehhez sajna kellene JS), hogy a felhasználó, a feliratkozott témáit már a főoldalon nyomonkövethesse. Tehát a kutyafül csak önmagában is funkcionálna. Mit értek ez alatt?
- ha a "kedvenc témáim"- numerikus megjelenítésére kattintok, alul az a táblázat szerű izé, mindet kilistázza, gördítősávval(természetesen a kutyafül csakis a felhasználónévre aktiválható/elrejthető, az esetleges "félrefókuszáltamazegérrelésbezártaezaxar"-t elkerülendő)
- ha a többi "számra" kattintok, akkor értelemszerűen a kis kutyafül alul ennek megfelelően listáz
- ha alul a kutyafülön a táblázatban, valamelyik szűrőre kattintok(igen, még ezeket a kis nyilakat is meg kell rajzolnom), akkor meg úgy szűr a "kutyulifül"

MODULOK

További ötlet, hogy a főoldal álljon modulokból, melyeknek lehetne prioritást adni. Mit értek ez alatt?

A képen ugyan nem látszik, de ha kellő képp kipihent leszek a héten hétköznap, akkor megrajzolom, az eltérő felbontású (HD, FullHD) változatokat is. Tehát a modulok lényege az lenne, hogy a főoldal oszlopokra lenne osztva, az oszlopokban pedig a különféle modulokat lehetne felhasználói preferenciaként állítgatni. Példa:

Teszemazt én csak a fórumot olvasom, tehát első sorban a fórumok listájára lennék kíváncsi, arra ami frissen történik: Fogom magam, és a fórum modul tetején "bepittyentem a csillagot", fórum modul felmászik szépen a bal felső "szekcióba", az összes többi pedig szépen átrendezi magát. Természetesen arra is gondoltam, hogy a befektetők szeretnének reklámozni, meg a fizetett hírdetők. Így bármelyik modul is lenne épp a preferált, előtte kapna helyet a fizetett hírdetés is. Mivel felbontásfüggetlen maradna az oldal(ahogyan tapasztalataim szerint most is elég rugalmas), így mindig annyi oszlop jelenne meg, amekkora kiférne.

Fórumok
ezt még meg kell rajzolgatnom
Fejléc
még ez is erősen hiányos, mert amint az látható, a preferált modulok ellenére, a fejlécről mindenhova el lehetne navigálni, tehát még hiányzik róla egy-két dolog (HUP póló vásárlás{nem, a piac nem az, az az adás-vétel "részleg"}, álláshírdetések, stb).

Remélem senkinek nem sült még ki a retinája az elavult oldszkúl Ubuntu színektől, természetesen lesz light verzió is. Ha érdemes.. Mondjuk én mindenképp megcsinálom, jó kis szórakozás, inkább ez, mint az alkoholizmus... :-D Mint azt írtam, ha másnak nem, elrettentő példának mindenképp jó lesz, de azért remélem van benne felhasználható ötlet.

További, még megvalósítatlan ötletek a firkálmányommal kapcsolatban:

- fórum: faszerkezetes, összecsukható nézet, hogy az egymásra trollkodókat ne kelljen elolvasni, ha a fő szálra, és azok válaszaira vagyok kíván-csacsi
- fórum: HUPper beépítése a HUP-ba.... Szerintem (úgy olvastam) nem én vagyok az egyetlen aki ezt szeretné
- képek/videók: NEM, nem kellenek, sőt, én azért "imádom" a HUP-ot, mert nincs procizabáló fasság, nekem elég egy kis ikon, ami vagy kicsi fényképezőt, vagy naaaaagy böhöm "play"-gombot ábrázol(természetesen mindkettő jpg). Aztán majd én eldöntöm, hogy kattintok-é, avagy nem. (főleg, amíg nincs a HUP-nak hatalmas saját tárhelye erre)
- Blogok: az egyik modul ezt tartalmazná a főoldalon, tehát a legfrissebb blogbejegyzéseket listázná. Aki ezekre kíváncsi, annak nem egy oldalsávban jelenne meg, ahogy most, hanem akár, rögtön az első három kötelező fizetett hírdetés után olvashatná fórumtársai élettörténeteit.
- Wiki: ez is lehetne egy "kedvenc modul", ami legfelül jelenik meg a többi előtt.

Folyt köv... Jah, a színeket még majd variálom, meg a "kutyafület" is, mert az a barna... Meg még logikailag sem teljesen tiszta a kép. Szóval ez ilyen kezdetleges szösszenet, inkább még tényleg az eleje, és még nem látom a végét.

Különben, nekem @violapeter alkotása nagyon tetszik!!

Jah, a "kutyafül" bal szélső három menüpontja, természetesen megnyitná az adott funkciónak megfelelő oldalt, tehát ez esetben már bezáródna a "kutyulifül". Na, most már elég volt az ebhallószervből mára.. Muss schlafen!!

http://taklertamas.blogspot.com/ ::: http://www.taklertamas.deviantart.com/ :::Be::Shell:::

Meg egy eszembe jutott a szavazasokrol. A szavazas idejet lehetne fixalni. Lehetne mindig mondjuk 2 het (vagy csak 1?). Vagy ha nem fix, akkor a szvazasnal jo lenne ha latszana, hogy meddig lehet szavazni. De a fix talan egyszerubb mindenkinek.

A HOVD persze kivetel.

Mostanába egyre többször mobilon nézem a HUP-ot.
Mikorra várható egy olyan kinézet ami mobilon is nézhető rendesen?
A mostaninál folyton nagyítgatni kell.

pch
--
http://www.buster.hu "A" számlázó
--

Opera Mini (és ez most nem vicc) egyoszlopos megjelenítés. Ha pontosan tudni akarod, hogy éppen kinek válaszolsz, akkor egyoszlopos megjelenítés kikapcsol, válaszol, újra bekapcsol. Jobb megoldást én sem tudok. A zsebhup kissé fapados, full böngészőben meg egy idő után követhetetlen lesz egy sok száz kommentes topic, pláne, ha egy kommentre érkezik nagyon sok válasz. Mondjuk egy Tapatalk integráció sem lenne rossz.

--------------------------

Csak a viták elkerülése végett. Ha nem használok ékezetet, mobiltelefonról írok.

Gabucínónak dedikált Fórum-topikokkal:
- Ésszerű kritika,
- Troll,
- Személyeskedés,
- Trey b*szogatása,
- Magánéleti problémái,
- Építő- és segítőkész jellegű írások.

(Ennek a "gazfickónak" olvasgatom a weboldalát mostanában. A szó nemes értelmében IT-Hofinak tartom némi skizofréniás beütéssel.)

El lehessen érni régi (mostani) linkekkel a korábbi tartalmakat, hogy ne kelljen kidobni hup howto bookmark gyűjteményt.

Látom valaki thread-nekromantát játszott, így egy off-topiccal gazdagítanám a szálat:
Funkcióktól elvonatkoztatva: a hup egyik legnagyobb (nem tartalom alapú) erényének a konzekvens, letisztult minimáldesignnál leragadást tartom. Please ezen _ne_változtassatok_ . Tökéletesen megfelel ez a szín- és képszegény világ, ha kép bekerül, annak így súlya van.

Apropó áprilisi a thread. Van már ETA a megújulásra?

Szerintem a fórum aláírás különálló lehetne a hozzászólástól. Apróság, de mégis...

Ubuntu 14.04.1 LTS x86_64

Comment mezoben most igy van:

----------------------------------------------
( HZ | 2014. április 24., csütörtök - 7:48 )
[SZOVEG]

válasz permalink
----------------------------------------------

en igy szeretnem :)

----------------------------------------------
( HZ | 2014. április 24., csütörtök - 7:48 ) válasz permalink
[SZOVEG]
----------------------------------------------

Kb. mikorra várható az új HUP? :)

Indok ... egy k rossz szó. Ok lenne a megfelelő, indok a bürokratáknak és hasonlóknak kell, akik már csak azért is a barlanglakó egójuk alá temetik a döntési és mérlegelési képességüket.

Írd le ha tudsz róla én feltételezni sem tudok, plusz a többlet munkával arányos-e a várható nyereség? Hosszú távon megéri-e? És hasonló kérdések, kalkulációk és mérések sora kell, hogy megelőzzön egy ilyen döntést, majd azt valakinek pénzelni is kell hozzá.

Én egy évvel ezelőtt átadtam a szükséges adatokat - adatbázis dump, jelenlegi kódok - az illetékesnek. A megbízót összekötöttem a kivitelezővel. Tudtommal született egy megállapodás az árról. Ami kérdéseket feltettek nekem (és ami rám tartozik), azokat megválaszoltam.

Ma rákérdeztem, hogy hol állunk. Várom a választ.

--
trey @ gépház

Hát bevallom, hogy amikor az egyre keskenyedő hozzászólások végül elérik a nulla szélességet, azt már kicsit nehezen tudom elolvasni... (Persze, ha a hiba oka az, hogy a tőlem elvártnál nagyobb betűket használok, vagy a monitorom vízszintes felbontása túl kicsi, akkor én kérek elnézést.)

Nem igazán az F11-re gondoltam, az ablakkezelő marad. A monitor 1680x1050, de jobb oldalon van a conky, szeretem látni az infókat, így kb. úgy használom a böngészőt, mintha 1280x1024-es felbontású monitoron lenne teljesen kinyitva, esetleg picit szélesebben.

Amúgy teljesen mindegy, ha a thread folytatódik, kevés lesz az 1680 pixel szélesség is, szóval ez a jelenlegi megoldás úgy rossz, ahogy van. Amúgy NevemTevéhez hasonlóan magam sem a szinte olvashatatlanul kicsi betűket használom, kettő Ctrl-+-t nyomtam a Firefoxban.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Én egyszer bejavasoltam, hogy az első 3-4 szint után laposnak kellene lennie a thread-nek (nem csak vizuálisan), de le lettem szólva :) Pedig szerintem logikus lenne, ilyen mélységben úgyse nagyon keletkezik új önálló szál, csak az egymásra válaszolgatások erdeje.

Szerintem úgy lenne jó ha adaptív lenne, egy képernyőn egyszerre úgyse látsz (max) 10 hozzászólásnál többet, tehát ha 20 hozzászólás mélyen nem 20 hozzászólással beljebb kezdődne a hozzászólás, akkor mind látszódhatna. Persze ez még felvet 1-2 problémát, pl. abban szinte biztos vagyok, hogy js nélkül nem oldható meg, illetve mi van ha egy képernyőn két hozzászólás egymástól "vízszintesen" messze van, az hogy jelenjen meg?

Amit én személy szerint nem is biztos, hogy bánnék, ugyanis ezt minden hibájával együtt is jobbnak és használhatónak tartom sok mai szemétnél.

Egyedül a támogatás hiánya az, ami miatt újabb kéne. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy egy teljesen új motor sokkal jobb lenne.

--
trey @ gépház

Igazából én sem bánnám. Ősi dakota közmondás, hogy ami működik ne buzeráld. Ez működik, simán lehet új modulokat belepakolni. Egy smink ráncfelvarrással is teljesen új olvasói élményt lehetne nyújtani és nem kell az upgraden szopni.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ami miatt újabb kellene szerintem:

  • Normális mobil verzió
  • Forráskódok szintakszis-kiemelése a posztokban, akár kommentekben is. Sokan vannak, akik programozói segítséget várnak a fórumban, forráskód-részletekkel írnak blogot, nagyon jó lenne, ha nemcsak a code tag lenne, ami elérhető lenne. 2015-ben illene jobb támogatást adni ennek

Ezek miatt nem használhatóbb sok mai szemétnél.

Nyilvánvalóan mindennél lehet jobbat csinálni. Arra akartam kilyukadni, hogy ha valami működőhöz hozzányúlnak, akkor célszerű annak úgy nekimenni, hogy az eredmény a végén valóban jobb legyen.

Azt is szeretném, ha figyelembe lenne véve, hogy mivel nekem ezzel az oldallal elég sok dolgom van (még ha félbolondok az ellenkezőjét is terjesztik), számomra is ergonomikus legyen a végeredmény.

Szóval, ha egy mód van rá, úgy erőltessétek a váltást, hogy a végeredmény valóban jobb legyen, mint a mostani állapot.

Nem, nem kell meggyőzni róla, hogy kell frissíteni. Biztonsági és egyéb okok miatt mindenképpen kell.

Én abban nem vagyok biztos, hogy lényeges változtatások kellenek mondjuk az oldal mostani struktúrájában stb.

--
trey @ gépház

Én ezeket látnám szívesen:

  • Markdown a hozzászólásokban. Nagyon elterjedt, pár perc alatt tanulható. Az se baj, ha a HUP-perek tudják, hogy ez az elterjedt ma már.
  • Syntaxhighlight a kódokban. Picit kínos, hogy pont egy IT portálnál szopás mondjuk egy html-t betenni: &lt;-k, vagy szétcsúszott pre-k...
  • Voting / +1-ezés hozzászólásoknál, topikoknál. Kiszűrné, vagy legalábbis lejjebb tenné a trollokat, nem konstruktív hozzászólásokat, a meglevő topikok, hírek minőségét pedig növelné. Opcióként a jelenlegi, idő szerinti rendezés is megmaradna
  • Report gomb. A faszokat egyből lehessen jelenteni, x jelentés után autoban, etc. Szorri gabu.
  • Statok. Mindenki (én) szeret statokat nézegetni. Legtöbb upvote, legtöbb hozzászólás, per nap, per hónap, etc. :-) Megintcsak quality-booster.
  • Mobilos változat. m.hup.hu jelenlegi formájában nem túl használható

- Markdown helyett meg lehet használni bbcode-ot
- A +1-ezés működik hupperben, csak nem sok mindenre jó (nem lehet sortolni)
- Most is írhatsz crawlert, hogy legyenek statjaik.

Hint: nem arról van szó, hogy mi az amit már meg lehet csinálni, és mi az amit még nem, hanem milyen funkciókat látnánk szívesen egy új HUP-on. Ehhez akkor olvasástudónak kell lenni? ;-)

Hát az api végülis megvan, csak textalapú, és sokat kell pollozni...


var $MAX_NODE_NUM = 1000000;
var $db = array_create_or_whatever_with_haystack_and_needle();

for ($i = '0'; ++$i < MAX_NODE_NUM; ) {
    build_db_in_php_oh_yes($db, curl('http://hup.hu/node/' . $i));
}
digest_db($db)


function \hu\hup\nameszpace\digest_db($db) {
...
}

Nem biztos hogy jó, most írtam először php7-et. Meg utoljára.

Leszarom, miről volt szó – ez a HUP. ;)

Amúgy azt akartam írni, hogy az autoban és a jelentgetés butaság, amíg trey maga szeret/akar dönteni. Lehet, hogy nem végzi tökéletesen a munkáját, de mégis jobban tetszik ez a rendszer, mint az, amelyikben a népakarat automatikusan érvényesül. Ezért nem látnám szívesen a faszjelentés és autoban funkciókat.

:)

Ha a "poénod" mosópor lenne, a koszos ruhákat nem tisztítaná, hanem még jobban összemocskolná. – mondtam volna, amikor először olvastam a 13:15-öst. Akkor még nem sejtettem, hogy később annyira elharapózik a helyzet, hogy nem tudok a szavaidhoz méltó becsmérlést kitalálni...

:)

igen! Mobil verziót, kényelmes felhasználóbarát felülettel

Saját adatok oldalon belül account törlésének lehetösége.

--
robyboy

"Gondolkozni nehéz, ezért legtöbben ítélnek." - Márai Sándor

egy visszaigazolás a kapcsolati form-ban megadott levélcímre egy cikk/hír beküldésének sikerességéről (meg esetleg a megjelenés várható időpontjáról) megnyugtató volna.

--

Üdv!
Nem tudom, javasolta-e már valaki (ha igen, akkor ignore) :

A Flag Solved modul nem lenne rossz.
Ha egy adott problémára valaki megoldást ír, akkor ezzel lehessen jelezni a megoldást jelentő hozzászólást, mert sokszor "a sok bába közt elvész a gyerek".

Csak egy ötlet...

---
| Dropbox | Copy | Yandex |

Így ~1,5 év ötletelés után körvonalazódik valami ETA-féle? :D

Üdv. bnv

Mindig is rosszindulatúan álltál a dolgokhoz, ezen nem is csodálkozom. Itt van köztünk (HUP tag), aki elvállalta, hogy migrálja az oldalt x forintért. A megállapodás tudtommal megszületett az oldal többségi tulajdonosa és a vállalkozó közt.

2014. tavaszán, kora nyarán én minden anyagot átadtam ahhoz, hogy a migrációt meg lehessen csinálni. Azóta én is várom, hogy mikor fog megtörténni.

További információk PestiSrac-nál kérhetők.

--
trey @ gépház

És még mindig nem született válasz arra a kérdésre, hogy ez a megállapodás tartalmazott-e határidőt, és ez a határidő mi?
Többször említettem már, hogy határidő nélkül az egész csak egy üres frázis: megállapodtatok, hogy X pénzért megcsinálja. Oké, de mikorra? 2016? 2017? Drupal 8? Drupal 9? Stb.
Ezek nem elhanyagolható kérdések.

Trey,

eloszoris nagyon koszi hogy bevonod a nagykozonseget, es nem csak lesz egy uj valami :D
En nagyon szeretnem, ha megmaradna a jelenlegi design!

Nem kell új oldal, teljesen jó a mostani. Nem hiányzik egy videóanimmal, villogó grafikával telerakott valami. Mobilweboldal helyett jobb lenne egy mobilalkalmazás.

Nagyon nem értek veled egyet. Abban teljesen igazad van hogy egy agyonanimált, csillivilli oldal felesleges volna. De azért van elég sok jó példa arra is, hogy ha valami megújul, akkor az nem feltétlenül lesz rosszabb :) Lehet letisztult, minimál, áttekinthető weboldalt is csinálni :)

A mobil alkalmazást nagyon rossz ötletnek tartom. Indokolatlan volna a legjobb szó. Te miért tartod jobb ötletnek mint egy mobil (vagy mobilra is optimalizált) oldalt? A natív alkalamzás nem ad sok pluszt egy weboldalhoz képest, cserébe platformhoz kötött, külön fejleszteni kell.

Személyes meggyőződésem, hogy híroldalaknak, fórumoknak nem kell alkalmazás, és nagy parasztvakítás az, hogy tömegével jelennek meg. A legtöbb nem is ad semmi olyan funkciót, ami indokolttá teszi azt, hogy natív app legyen weboldal helyett, azt leszámítva, hogy lehet villogni az appstore-okban, meg lehet a kért-kéretlen értesítésekkel bombázni az usert (már a weboldalak is tudnak olyat, szóval ez is kilóve)

OAuth, szerintem sokan szívesen vállalnák a más accountban (Facebook, Google...) használt valódi identitásukat.

szerk. vagy OpenID

Én megfontolnám azért a nyolcasat. Akár még úgy is, hogy csúszik egy picit az új hup.
Egyébként picit nagyobb betűméretet és valami page favorizáló cumót, hogy bookmarkolhassak fórum témát, oldalt, akármit.

Azt megoldani, hogy a hirek alatt levo kommentek es forum hozzaszllasok egy helyen latszodjanak, hogy mi frissult.

Most csak a forum frissitese latszik. Ha egy hirhez hozzaszoltak, es kovetni akarom, nekem is oda kell irnom, es akkor is csak a sajat adatlapomnal tudom megnezni, hogy hozzaszoltak.

Ha nem sub-olnek, akkor nekem kellene nezegetni a tenat, hogy frissult-e hozzaszolas.
Ha hozza is szolok, nem latszik a nyito lapon a frissules.

Tehat egy olyan nezet kellene, hogy

Osszes hozzaszolasok a hup-on.

Ahol a forumon kivul latszodna a hirekhez vagy a blogokhoz vqgy a szavazasokhoz vagy barmi egyebhez irt kommentek, sub nelkul.

Sakk-matt,
KaTT :)