Megütöm a szintet

A cím spoilert tartalmaz.

3 év. Ennyi munka, edzés, szenvedés, nem ritkán vér és verejték kellett ahhoz, hogy elérjem egy 6 éves gyerek szintjét. Már persze, ha időben elkezd shaolin kung-fuzni.
Múlt héten szombaton volt az idei szintvizsga az első 3 szintre vizsgázóknak A Magyar Chan Wu kultúrális központban. Idén az edzőim úgy döntöttek, hogy elengednek rá. A szintvizsgán ott volt Shi Xing Hong mester is. Jó volt őt chan wu ruhában látni, alapvetően óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy eljött a megnyitóra (általában nincs ideje rá, de főleg nem az első szintesekkel foglalkozni). Ott volt még Duan Zi Chao mester is, mondjuk ez nem meglepő, mert ő ott lakik :D


Az első két szintre vizsgázók csoportképe.

A szintvizsgán az első 5 alapállást, és az első két formagyakorlatot kellett bemutatni. Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon nem vagyok megelégedve magammal, mert a második formagyakorlatom elrontottam két helyen, tudom én ennél tisztábban, szebben is. Na mindegy, Sefi Sifu mondása szerint "azt tudsz, amit mindig tudsz".
Ez után egy kis elméleti teszt következett, 5 kérdésre kellett válaszolni írásban. Azért az elég szomorú lenne, ha 5 mondatot nem bírnék megjegyezni :D
A szintvizsga az erőnléti teszttel fejeződött be. 20 szabályos, szűk egy váll széles fekvőtámasz, 20 bicska (kvázi felülés, de a kézfejnek a kinyújtott lábfejen kell csattannia!) és 2 perc lóállás. Nagyon féltem ettől a résztől, mert nem igazán tudtam az elmúlt hetekben úgy edzeni, ahogy szerettem volna. A lóállást meglepően jól bírtam, még kicsit mélyítettem is rajta, amikor szólt a vizsgáztató edző, hogy mindjárt vége, még egy kicsit bírjuk ki.

Szóval megvan a szintvizsga, de egy pillanatra se vagyok elégedett. Az egyik edzőmet idézve "még csak most kezdtük el a munkát!" :)

Ezen felbuzdulva vasárnap megint kilátogattam Kerepesre a Kamrákba. Most nem volt olyan kemény, mint télen, inkább csak bemutató jelleggel voltunk kint (voltak velünk "kamra szűz" edzőtársak is :) ), de most is nagyon élveztem, főleg, hogy ez alkalommal kipróbálhattunk olyan kamrákat is, amit télen kihagytunk (dummyk, ugrógödör, lábkamra).
Note to self: ha átütöd a fenyőlécet, akkor ne ránts azonnal vissza az öklöd, mert a szilánkosan eltört fa végigszabdalja a kézfejed és a csuklód... :D

Hozzászólások

Vagy rúgj (ott alapból a cél mögé kell összpontosítanod a kinetikus energiádat, az után meg vagy alapállásba vissza, vagy akár simán viszed tovább lefelé a mozdulatot (ergo lefelé söpről, mint mondjuk egy kalapács rúgásnál) )
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..