OK google...

Új chrome update, és benne megérkezett egy "érdekes" feature, ami mobilokon mondjuk eddig is elérhető volt:a hangalapú keresés!

Kicsit nehézkes volt rávenni, hogy odasasoljon arra, amit mondok... mert ugye linuxon annyira rohadt jó a hangrendszer kezelés így 2014 elején, hogy "default device" helyett "HDA Intel, ALC888 Analog-Hardware device with all software conversions" a működő beállítás, ez ugye triviális...
Eddig egészen vicces, főleg ha az ember felteszi a Google Voice Search Hotword (Beta) kiegészítőt, és akkor új kereső tabban lehet neki nyomni a rizsát, hogy "ok google, budapesti időjárás", és máris mutatja szépen :)

Klafa, meglássuk, lesz-e értelme...

Mondjuk ma egy fekete pontot is bezsebelt tőlem a google, mert valami faszláma kiszedte a gmail "új kinézetéből" a figyelmeztetést, ha tárgy nélkül küldesz levelet. Évek óta nem fordult elő velem ilyesmi, és hát mikor máskor kell megtörténnie, amikor ma egy nagyon fontos levelet küldök el...

Hozzászólások

En pont ma kuldem levelet gmailbol, targy nelkul, de nekem adta a figyelmeztetest egybol.

És te mit használsz böngészőnek?

Itt: google chrome stable hivatalos repóból telepítve és frissítve: 33.0.1750.146
Os: Linux Mint Petra 64-bit KDE edition

Kísérletezgettem egy kicsit: csak akkor kapok figyelmeztetést, ha tök üres levelet akarok küldeni. Akár a tárgy akár a levéltörzs megléte elég ahhoz, hogy kussoljon a drága.

----------------------------------------------------------
"One should strive to achieve; not sit in bitter regret."
www.xonotic.org

Pulseaudio? Minap száműztem. Valami AUR csomag build függőségeként ment fel, és ahhoz képest, hogy eszemben sem volt használni, KDE szépen elindította... :S Biztos van akinek jó, de még nem jöttem rá nekem miért kéne, ha egyszer megy minden alsa-val is - cserébe meg szopatna hülye beállításokkal, látványos processzorterheléssel, stb.

Nekem az ALSÁ-val majdnem mindig az ATI HDMI kimenete volt kiválasztva alapból, így nem volt hang. Viszont hogy a következő sorokat bemásoltam az /etc/modprobe.d/alsa-base.conf fájlba, a probléma megoldódott:

options snd_hda_codec index=-2
options snd_hda_codec_hdmi index=-2
options snd_hda_intel index=-2
options snd_usbmidi_lib index=-2

Szerk.: újraindítás vagy újra-bejelentkezés szükséges.

Ja, igazad van. Valahol azt írták, hogy ezzel megakadályozod, hogy az adott eszközök alapértelmezettként legyenek kiválasztva induláskor (ami azt illeti, le is tiltod őket, mert még az alsamixerben sem jelennek meg).

Az kavart be, hogy ha a ~/.asoundrc-ben írtam át valamit, akkor volt, hogy a ki-bejelentkezés is megtette.