Újabb "init" szavazás a Debian Technical Commitee-ben

Címkék

Ez a hétvége sem telt el anélkül, hogy a Debian technikai vezetőtestülete, a Debian Technical Commitee (DTC) ne szavazott volna Linux init ügyben. Az aktuális szavazást Bdale Garbee, a DTC elnöke indította. A korábbihoz képest lényegesen egyszerűbb szavazáskiírás az alábbi opciókat tartalmazta az "alapértelmezett init rendszer a Linux architektúrákhoz a jessie-ben" kérdéshez:

  • D systemd
  • U upstart
  • O openrc
  • V sysvinit (no change)
  • F requires further discussion

A szavazásból úgy tűnik, hogy a systemd került ki győztesen.

Hozzászólások

A végén még forkokra szakad a debian.

FYI, meg ha ez a szavazas le is zarul (per pill egy szavazatra varnak, de a gyoztes mar megvan, csak az a kerdes, hogy kell-e hozza Bdale elnoki szavazata vagy sem), utana lesz meg drama rendesen, szoval erdemes a pattogatott kukoricat elol tartani.

--
|8]

Bdalet nem mondatjak le. Ianon kivul senki sem akarja. (Ian lemondasat pedig nyilvanosan egy developer sem kerte a legutobbi kirohanasa ota. Akik kertek, azok nem DD-k. Mi DD-k hatekonyabb csatornakon indultunk el.)

De ha Ian ki is esik a TC-bol, egyreszt az maga drama lesz, masreszt vannak meg ott masok (Steve Langasek, pl) akik fognak meg pattogni, bar lenyegesen kevesbe, mint Ian tette. De azert pattogatott kukoricara lesz meg szukseg. :)

--
|8]

De azert pattogatott kukoricara lesz meg szukseg. :)

Az biztos :)

Amúgy lövésem sincs a Debian tagság működéséről (leszámítva a megfelelő paragrafusokat, amiket idézgetnek folyamatosan a flame-ben), visszahívhatóságukról stb., leginkább külső szemlélőként nézem, hogy még mennyire mennek egymásnak, mielőtt úgy döntenek, hogy systemd.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)