World of Tanks

Fórumok

Hi!

Gondoltam kipróbálom a WoT-ot. A legfrissebb verzió a 8.5-ös.

A telepítéshez ezt a viszonylag friss tutorialt alkalmaztam.

Először a stabil wine-1.4.1-el próbálkoztam. A játék települ, a launcher elindul, de a játék indítás után a játék fehér képernyős maradt, hallani lehetett a háttérben a zenét, miután betöltött a játék és indult a videó, de ennyi.

Másodszor a repóban lévő wine-devel verzióval próbálkoztam, ez volt a 1.5.10-es. A játék indult, fehér képernyő már nem volt, de nem mozgott az egér. Csak ha klikkeltem akkor átugrott oda az egérmutató, ahova elvileg elmozgattam.

Harmadszor a legfrissebb wine-devel verzióval, a 1.5.31-essel próbálkoztam. A játék indul, fehér képernyő nincs, egér mozog. Mikor betölt a játék, a bejelentkezés után a garázsba kerülök. A tankot már nem látom, ott a helyén csak feketeség van. Játékban is (oktatójátékot próbáltam) csak feketeséget látok, csak egy vékony sáv van vízszintesen ahol lehet látni valamit. Nem túl élvezetes a játék így. A minimapon nem látszik semmi, tiszta piros az egész. A fenti tutorialban is panaszkodik valaki erre a tünetre, megoldás nincs rá, illetve amit mondott, hogy mondtak neki, azokat beállítottam, de úgy mint neki, nekem is hatástalanok.

Neki meg nekem is intel vga-m van. (driverem: xf86-video-intel-2.20.19)

Valaki játszik a WoT-al linuxon, esetleg intel kártyával? Tapasztalt valaki ilyen hibát? Talált rá megoldást?

Az viszont örömmel tapasztalom, hogy a wine fejlődik :D

Ez egyébként a wine sara még, vagy esetleg az intel driveré, melyik frissítésére várjak, hogy majd hátha azzal?

Hozzászólások

Nem akarlak elkeseríteni, de hasonló problémák még Win alatt is vannak ezzel a játékkal.
És nem tudom milyen vga-d van, de jó eséllyel még ha elindulna, sem lenne játszható.
Azt esetleg kipróbálhatod, hogy letöltesz hozzá egy csökkentett méretű textúrapackot: link

Koszi a tippet, nekem bevalt a playonlinux!
Kicsit sokaig tart mig ujra felkuszik minden, de megy. Igaz, az en gepemet nvidia hajtja, nem integralt intel.

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

Nos felraktam a 25 %-os textúrapackot. (elsőre nem jött össze ezért leírom: $wineconsole cmd, majd a cmd-ben kell futtani a bat fájlt(hú: cmd-t de fájdalmas használni) wineconsole bat fájl nem működik)

Eredmény: a garázsban látom a tankot, játék közben már csak az ég sötét, a horizontnál kékes, olyan mintha alkonyodna, vagy pirkadna, van egy hangulata. A grafika nem bántja a szemem, szerintem élvezhető, dehát a kedvenc játékom az enemy territory(szerintem annál szebb grafikája van így is). A minimap az ugyanúgy piros, és csak a tankok látszanak rajta, maga a térkép nem. A minimapban nem tudom milyen effektet rejtehettek el.

Játszottam is vele. Maga a játék tetszik eddig. Semmi laggot semmi akadást nem érzek játék közben. Még polish stílusban nyomom :D Eddig még mindig kilőttek, mindig az első harmadnyi áldozatok között vagyok, de már én is öltem :D

"Még polish stílusban nyomom :D"

Mindíg "siema"-val köszönsz be? :)

"mindig az első harmadnyi áldozatok között vagyok"

Nézz utána melyik járműtípussal hogyan kell játszani, és válaszd ki, hogy neked melyik jön be legjobban. (Pl. TD-vel nem rontunk neki ész nélkül az ellennek, heavy tankkal nem a bokorban lapulunk a bázis mellett, stb.)

WoT-hoz, hogy élvezhető legyen maga a játék és te is sikeres legyél benne, aránylag erősebb gépre és gyors hálózati kapcsolatra van szükség. Amennyiben ezek nincsenek egy-egy csata alatt szétszednek, mint foxi a lábtörlőt, még tier 5-ben is. Ha lag-olsz és lassan reagálsz az egyenlő a halállal a WoT-ban (meg gondolom jó pár hasonló stílusú játékban is).

Standard acc: jatszol, lovoldozol, es kapsz creditet meg xp-t.
Premium acc: ugyanazert 1.5x tobb creditet es xp-t kapsz.

Ettol nem fogsz tobbet nyerni, nincs plusz elonyod. Volt korabban, de mar nincs, open betatol kezdve folyamatosan szukult a kedvezmeny.

Jelenleg a premium acc, premium harckocsi es a garazs/kaszarnya az, ami csak penzert novelheto (bar sokszor van valami akcio, amikor kapsz ezt-azt, nekem pl. igy lett 21 garazshelyem).

Mar premium loszert (amirol irtal) is vehetsz creditert, bar jo draga, ahogy nagyobb gyogycsomagot/javitokeszletet meg effeleket is.

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

"Premium acc: ugyanazert 1.5x tobb creditet es xp-t kapsz."
Ez a premium legnagyobb előnye, mivel standarddal tier8 tól kezdve néha még a nyertes meccsek is veszteségesek tudnak lenni.
Így egy tier9-10 tankra standard accal elég sokáig tart összekaparni a pénzt. (Tier5 tankok a legjobb pénztermelők, de azokkal is elég ritka hogy 10-20k -nál több jön egy körben, így meg elég sok idő összeszedni 3,5-6,5 millát, amibe egy tier 9-10 kerül.)

"Premium nélkül nem is éri meg játszani, csak elcseszed a tenger idődet félig feleslegesen"

Miért felesleges? A játék tier5-ben is élvezetes, és nem arról szólna az egész, hogy jól érezd magad?
Aki kényszeresen a tier10-re hajt, az csalódni fog, ha eléri, mert a játék nem lesz élvezetesebb, és ő sem fog jobban játszani.

standarddal csak úgy lehet.
Egy vk4502B a legnagyobb tankom. (TierIX német heavy). Legutóbb, mikor szétcincáltak, kb 20k bukó volt rajta, amit átlagosan 2 kör alatt hoz vissza a Hummel.
De a TierVIII-as GwTiger is elég gyorsan lenullázza a kasszát. (azzal elég csak 2-3 szor mellélőni, és már mínuszos a nyertes meccs is.)

A félig felesleges lehet, hogy nem jó kifejezés. Inkább azt mondanám hogy "hatékonytalan".
Én nem a tierben felkapaszkodásra gyúrok, hanem arra, hogy minél több gépet meg tudjak venni. Ez meg sokba kerül. Perpill nincs is 7-esnél nagyobb tankom. Amúgy mai napig az édibédi Ltraktor meg a kis Renault a kedvencem.

Ha creditre mennek ra, akkor premium acc helyett inkabb egy tier8-as premium harckocsit vennek (leginkabb lowe/type59). Meg a tier5-osoknel is tobbet kapnak (ugyis mostanaban van 8.6 teszt, nevezel ra es kiprobalod).

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

Ismerem a jelenseget, nekem is van GWT-m meg IS-8-am. Na meg egy csomo tier8 es tier7 vegyesen. Ja, es en is tier5-ot hasznalok farmolasra.

Amig volt KV, addig azzal farmoltam. Amikor atalakitottak, akkor atalltam a Pz4-re. kituno mesterlovesz volt, csak fel kellett szerelni par modullal (de megerte). Amikor megszunt/kulonvalt a schmalturm, visszaalltam a KV-1-re. Most ez a kedvencem (nem csak farmolni jo, hanem jatszani is). Persze gyengebb, mint a regi KV, de van par elonye is: a KV tier8-asokkal is egy csataba kerult, KV-1-nel tier7 a maximum. Ezen kivul a kicsi torony gyorsan forog, ami a KV legnagyobb hatranya volt. Tobbszor volt, hogy nem arty kapta el a KV-m, hanem egy kozepes harckocsi a carousel muvelettel lott szet. Most ezt sokkal nehezebb megcsinalni. A pancelja is teljesen jo, a fegyvere is, csak jol kell hasznalni. Meg mindig lassu, az igaz, es vak is (a parancsnok es a radios kompenzalja valamennyire).
Nem ritka a 20-25k bevetel, ebbol lejon ugy 5k a javitasra es loszerre. Egy kicsit tobb, ha gyogycsomagot vagy javitot is hasznaltam (ebbol bevasaroltam amig felaron volt, szoval 1500-zal szamolhato).
Nagy repair kit van az utolso helyen, ez a javitast gyorsitja (elhasznalni nem szoktam, es a KV-1 ritkan gyullad ki). A modulok is sokat szamitanak, es a legenyseg most tart a 4. secondary skillnel, szoval tapasztaltak.

Tenyleg ajanlom farmolashoz, jol teljesit. (nemreg koltottem el 6 millat, joreszt vele szedtem ossze)

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

Hummel-t időnként tierIX-ek közé is besorsolják. Ha sikerül oldalba kapni őket, az az igazi "pénzeső". Másik előnye, hogy repair kit meg egyéb fogyóeszköz nem kell. (Találat esetén vagy nincs szerkezeti kár , vagy nem éli túl.)
A 10-20k-t nettó bevételre értettem. Hummelnél 20-30k átlag bevétel van 8-10k-s költséggel, néha kicsit több. Pár napja pl.egy meccsben 54k pénzt kaptam, maradt belőle 30k. ( Az mondjuk elég durva kör volt - mindkét oldal kilőtte az összes lőszerét, az utolsó IS-t végül beletoltuk a folyóba - és döntetlen lett, mert 1 másodperccel hamarabb fogyott el az idő, mint ahogy az IS megfulladt volna..)

Én standarddal játszom az elejétől kezdve (német ág ráadásul, amit a fehér orosz gyerekek azért eléggé fricskáznak), akkor van prémem amikor akció van. Az E-100-zamat is jó lassan sikerült így kifejlesztenem (PzIV + KV-1/KV-2 pénz csinálókkal :) ). Azt kell, hogy mondjam, hogy nem csak ennyit ad az a prém: amikor prémbe kerülök 1 napra akkor enyhén szólva jobb eredményeim szoktak lenni szinte mindegyik tankkal (nem használok prém lövedéket). Volt olyan, hogy prémes napon 3 topgun-t lőttem a PzIV-gyel plusz még 1 topgun a KV-2-vel, és nem játszottam sokat, csak ami máskor leptattant az akkor szépen tarolt. Az E-100-tal is teljesen más standardban és prémben játszani (itt meg pattan rólad vagy szépen átüt).
A Sógorom a kezdetektől prémmel játszik, volt egy időszak amikor nem fizetet be, hááát visított. Csak nézet, hogy én ezt, hogy bírom prém nélkül.

Hát, valami van ebben, mert időnként furcsállom, hogy 6-8 találat után még 90% felett van az ellenfél PzIV-e, aztán egy találattal zúz az én IV4-emen 60%-ot. Fordítva nem nagyon szokott történni.
Egyébként én is a német ágat játszom standarddal, PzIV és Hummel a kedvenc pénzkeresőm.

PzIV 105 mm ágyú + high explosive lövedék = killer machine!!! Light tankra egy lövés és vége. KV-2 nyakra 3-4 lövés kilőve.

Eddig 38 topgun-t szereztem a PzIV-gyel (habár 2866 csatát mentem vele :) ). Mondjuk régebben nem ez az ágyú volt a jó rajta, csak valamelyik frissités óta van ez.

Ritkán játszok csak, de régen a 105-ös gyalázatosan teljesített nagy távolságból.
A 75mm-es csővel régen messziről is piszok pontosan szét lehetett bárkit cincálni. Nem tudom mikor változott (időnként hónapokig nem játszok), de most azt veszem észre, hogy egy KV1-et gyakorlatilag lehetetlen vele leszedni.

Próbáld ki a 105 mm + high explosive kombinációt. Tuti siker (mondjuk egy töltés gyorsítás nem árt hozzá). Tier 5-6-ban cincálsz vele. Igen régen a 75 mm volt aj ó, de amikor hozzányultak a német ághoz, utána ez lett az a fegyver amivel jó a játék a PzIV-gyel (amúgy azóta ilyen randa a tornya is a PzIV-nek, nekem a régi torony sokkal jobban tetszett).

Engem az jobban zavar, hogy időnként látványos eltérések vannak a tüzérség találati arányában.
Vagyis teljesen becélzod a célpontot, és 8 esetben 8-szor látványosan arra a 10%-nyi területre hullik a bomba, ahol nincs találat.
Más esetben meg pont fordítva, jóformán célozni sem kell, és csak úgy szórod a kritikus találatokat.
Ez utóbbi mondjuk ritka.
Azt elismerem, hogy a balance miatt nem szabad 80-90%-os találati arányt adni a tüzérségnek, de mondjuk azt az 50-60%-ot el lehetne jobban is osztani.
Kegyetlen bosszantó, hogy van olyan meccs, ahol gyakorlatilag egyszer sem talál, akkor sem, ha 1 percen keresztül célzok.

Lehet, hogy a prémium vs standard "összeesküvésnek" is valami hasonló az alapja. Arra kevésbé emlékszik az ember, ha egy meccsen 5-6 lövedék lepattan a járművéről, mint arra, ha egy 1 tier-el alacsonyabbról lepattan 2 lövése, és rögtön rá beszop egy ammo-rack találatot.

leginkább arty-val jászok. Ott nem számít, hogy a tank melyik részére célzol, örülsz, ha egyáltalán eltalálod. :)
Olyan addonról meg nem tudok, ami megmutatja, hogy az ide-oda szlalomozó ezerrel, vágtató T-50 esetén hova kell lőni, hogy 3-5 másodperces repülési idő után telibe csapja a gránát. (Ami aztán hit zone-tól függetlenül ezer darabra fröccsenti.)

" nem az arty feladata"

Valóban. Kivéve ha elmegy a védelem mellett, ami elég gyakran megesik.
Grille-vel még rendszeresen vadásztam rájuk (kiváló ügyességi játék -de kell a gyors újratöltés), Hummellel csak ha nagyon muszály.
Ettől független bármilyen gyorsabban mozgó tank eltalálása arty-val térkép másik széléről elég nagy kihívás tud lenni.

Nem lehet, hogy rosszul celzol vagy nem megfelelo loszert hasznalsz?

Ami eddig bejott:
Defaultban AP (kiveve howitzer-jellegu fegyverekkel, akkor HE).
Tavolrol ha nem utod at, HE kell.
Ha foglalnak, a lanctalpat lovod AP-vel vagy a torzset HE-vel.
Kozelharcnal AP, es a radios/parancsnok/vezeto helyet lovod. (szoval a gyenge pontokat)
Mondjuk az AT 2 frontpancelja ellen eselyed nem lenne, de ha a parancsnoki kupolat lovod, hamar elhasal.
Oldalrol ha van lehetosegem ra, a hatso reszet szoktam loni, mert ha szerencsem van, kigyullad az ellenfel.

Szoktak olyat is (bar koltseges), hogy nagykaliberu fegyverbe premiumot toltenek, akkor a sebzes es az atutes is hatalmas.

A lanctalp lovesevel vigyazni kell (ha direkt sebzesre mesz), mert sokszor sebzes nelkuli kritikust eredmenyez.
Ha rosszul ferdited el a frontpancelodat, az is hatranyos lehet.
Mindketto eredmenyezheti azt a szituaciot, amit leirtal. Ennek semmi koze a premium acchoz, egyszeruen jobban tudja hasznalni a panzeret.

Ja, es figyelni kell, hogy a veled szemben allo milyen fegyvert hasznal (toltesi ido miatt foleg, de azert is, hogy tudd, kibirja-e a pancelod). Ha latom, hogy egy 152mm-es KV-2 van velem szemben, inkabb megvarom mig masra lo, es csak akkor megyek ra, amikor tolt :)

--
The programmers of tomorrow are the wizards of the future. You know, you're going to look like you have magic powers compared to everybody else. -Gabe Newell

"Nem lehet, hogy rosszul celzol vagy nem megfelelo loszert hasznalsz?"

Okés, szép és jó amit írsz, de amit írtam a találat/nem találat dologról, az arty-ra vonatkozik.
Valami el van cseszve a balance-nál, ami arty esetén nagyon látványosan tud kijönni.
A kb 50-60% körüli átlag találati arány úgy jön ki, hogy néha egy meccs alatt 10-ből 10-szer megy a célterületnek mindíg abba a részébe, ahol épp nincs célpont. Mivel a tüzérségi lövedékeknek nagy a szórása, normál esetben nem lehet vele úgy célozni, hogy 100% legyen a találati esély. (Kivéve ha van olyan hülye, aki odamegy az arty orra elé, és nem lövi ki). Időnként, ha már túl sok pontos találat van, a balance látványosan lerontja az arty találati arányát - szerintem.

Tankoknál és TD-k nél nyilván nem ez a szitu.

CrossOver-rel viszonylag szépen megy.
Igaz, a felbontást kézzel kellett befaragni.

Egyébként a konfig win alatt elviszi a játékot?

Kijött a 8.6-os verzió.
A kliens frissített rendesen, letöltöttem a hozzá való 25% textúra pakkot. Egyszerűbb felrakni, fain exe van hozzá.

Látom az eget :D látom a térképet is, nem piros :D
A tankok rangsora változott, a PZ II gyengébb lett, a VK 20.01 meg erősebb. Ezt azért nem kéne, függetlenül attól, hogy elméletileg most jól jártam a VK-val...

Megszereztem az 5-ös szintű Pz. III/IV-t. Nagyon jó kis tank. Imádok vele játszani. Viszont mostanában gyenge vagyok vele, mert kifejlesztettem a motort maxra, így túl gyors vagyok. Mindig én érek legelőször az ellenhez, természetesen egyedül... mindig kilőnek... :P

Az említett doksit én írtam. (Kicsi a világ.) Ubuntu alatt működött, sőt FreeBSD alatt is futtattam.
Egyébként egyszerűbb, ha a playonlinux-szal csinálod.
Ami nálad gond lehet, hogy nagyon erős vas kell alá.