iOS 6.1

Címkék

iOS 6.1 iOS 6.1

Az Apple kiadta iPhone/iPod/iPad eszközei legfrissebb frissítését az iOS 6.1 képében. Mérete 107 MB. A frissítés telepíthető OTA vagy az iTunes-on keresztül.

Hozzászólások

3GS tulajok, javult valamit a sebesseg?
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Pl egy (két?) kollegam is. (Egyik mar a 6. kijelzo-üveggel (ne kérdezd, hogy csinalja...))

De ha itt tartunk, kb. hetek híján negy eves HTC Kaiserem cseréltem szombaton. Szoval attol, hogy egyesek azt állítják, hogy ezeknek a kutyuket kotelezo 1-2 évente cserélni, az nem feltétlen esik egybe a realitással.

-------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem az a mindandom lényege, hogy derogal-e vagy sem, olvasd el mégegyszer.
Az Apple ezeket ugy nyomatja, mintha eldobható, olcsó, egyszer használatos eszközök kent arulnak, ezért balgasag azt várni, hogy majd az általuk kiadott frissítés egy 3 generációval ezelőtti ilyen készüléken javít valamit, mert ha kicsit belegondolsz, kb le se szarjak, azt sugjak, vegyél iPhone 5ost.

a google/samsung/htc/sony/estebe bezzeg ezzel szemben nem nyomat semmi ilyesmit, söt evekre visszamenöleg minden telefonjuk, ami mar akkor is az eppen aktualis szoftverrel jelent meg, tovabbra is supportalva van, es mindhez elerhetö szinte rögtön minden frissites is. hab a tortan, hogy ezektöl gyorsulnak is a regi telefonok.

balga apple-hivok.

de hát senki sem mondta, hogy androidon jobb a helyzet.
Az meg hogy apple-nél van szoftverfrissítés, nos ismerősöm nemrég panaszkodott hogy van nála egy régi ipod touch, amivel semmit nem tud kezdeni, mert nemhogy új firmware nincs rá, az app store egyáltalán nem működik, nem tud alkalmazásokat telepíteni.

És amíg androidon vannak kerülőmegoldások, nem beszélve arról, hogy a 2.3, de még a 2.2 is eléggé támogatott fejlesztők által, tehát nem mondhatod hogy használhatatlan, addig egy olyan iphone-t, amire nincs új firmware lényegében dobhatsz ki a fenébe

Remek olyan platformra fejleszteni, ahol 10 verzió fut egyszerre, 20+ fajta kijelzőmérettel :) Nem csodálom, hogy ilyen szar az Androidos programok átlagminősége, szerencsétlen fejlesztőknek a platform széttagoltságával kell foglalkozniuk a valódi fejlesztések helyett.

Annyira azert nem nagy gaz, mert az alap API nem sokat valtozott, amit Android 2.3-ra irtak, az siman elfut 4.0 alatt is. Itt igazabol a plusz feature-k azok, amik nyugosek lehetnek, nyilvan ezekre kell kerulomegoldast csinalni. De a platformok kozti atjarhatosag olyan, hogy nekem van egy 2.3 alapu MIUI-ra fejlesztett Notes alkalmazasom, amit felraktam egy 4.0.2-es CM build ala, es siman elfut. Neha van FC, de az MIUI alatt is volt, valoszinuleg az app bugos.

Nem azt mondom, hogy nem tagolt a platform, csak azt, hogy ekore szerintem nagyobb hype-t kevernek, mint amekkora valojaban van. Valoban problema a tagoltsag, de messze nem olyan borzalamsan hatalmas, hogy ne lehetne ettol tisztesseges programokat fejleszteni.

Ha ugy veszem, a Windows is eleg csunyan tagolt, megis van ra szoftver, egeszen XP-ig visszamenoleg keszulnek ma is szoftverek, pedig mekkorat valtozott azota a vilag...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Visszafele persze, hogy kompatibilis, csúnya is lenne, ha nem lenne az. Én inkább abban látom a problémát, hogy a platform töredezettsége miatt a minimum SDK szint sokkal alacsonyabban van, mint amit az ember szívesen használna. Nagyon sok komponens, ami 4.x-ben bejött értelemszerűen nem használható 2.x-re targetelve, tehát már rögtön az elején ott a kérdés, hogy egy modern, jól használható appot csinál az ember, ami megcélózza a felhasználók 10-15%-át (hasraütés), vagy inkább elavultabb komponenseket használ, ami esetleg elég esetlenné teszi a kezelést, de akkor eléri a 70%-ot is.

Azert ennyire nem borzasztoak a szamok, szerintem egy 4.0 tamogatas siman eler 50%-ot.

Ugye itt a kerdes alapvetoen tobbretu.

- Ha tablet a cel, nincs ertelme 4.0 ala menni, alatta nem volt ertelmes penetracioja a tableteknek. Kujtorog ugyan par 2.3-as tabla most is a piacon, de jellemzoen alsokategorias cuccok, az erosen nem ajanlott kategoria. Nem sokkal dragabb a 4.0-s cucc...
- Egy csomo app full sajat dizajnnal jon (FB, Twitter, 4sq, etc). Mivel ilyenkor nagyon keves platform elemet hasznalsz fel, sot, a legtobben valami bevalt widget libraryval operalnak, mindegy a target (pontosabban, a widget library hatarozza meg. Jol kell valasztani). A Holo egy dizajn ajanlas, elvben barmilyen widget libraryval implementalhato, csak a 4.0 mar supportot is ad melle.
- Marad a tobbi app.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Az az 50% idén lett csak épp hogy 40%, a 4.0, 4.1 és 4.2 összeadásával.
Google Android developer dashboards

4.0.3-4.0.4: 29.1%
4.1: 9.0%
4.2: 1.2%

Ellenben a 2.3 47.4%-ot tart egymagában.

Szóval sajnos még tényleg nem megkerülhető a 2.3-tól felfele támogatás.

Nagy Péter
www.devengine.hu

Hint: a kolega 10-15% -ot irt. Annal azert _sokkal_ tobb. Marpedig en arra reagaltam. Egyebkent nem ismertem a pontos szamokat, csak korulbelul tudom, hogy hogy megy ez.

De a kedvedert atfogalmazom: 4.0 tamogatassal a felhasznalok majdnem felet elerjuk.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

"Remek olyan platformra fejleszteni, ahol 10 verzió fut egyszerre"

Igen, ha már itt tartunk, anno nem is értettem, hogy mégis hogyan gondolta a Nokia, azt, hogy 3 platformon kb. 60 féle készülékük lett volna. (csak hogy a Nokiás témát emlegessük.)

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem értem miért akad ezen fel mindenki. Se abba nem halt bele egyik desktopra fejlesztő sem, hogy több képarányra, felbontásra kell megírnia egy játékot, se abba, hogy azok a fránya ablakok minden platformon átméretezhetőek. Egy webfejlesztőt se láttam kiugrani az ablakon hasonló okból. Értem én hogy egy kis nehézséget okoz a fragmentáció, de nem kell úgy csinálni mint ha ez valami nagy újdonság lenne, vagy egy normális fejlesztőnek korábban nem kellett volna megküzdenie vele.

Amúgy androidra ott a support library, lehet használni, és lehet fejleszteni az új komponensekkel úgy, hogy menjen régi telefonon. Persze panaszkodni könnyebb.

Kérdés amúgy hogy a fejlesztés hogy jött ide, mert arról senki se beszélt...

"Egy webfejlesztőt se láttam kiugrani az ablakon hasonló okból. "

Melyik párhuzamos univerzumban?

"Se abba nem halt bele egyik desktopra fejlesztő sem, hogy több képarányra, felbontásra kell megírnia egy játékot, se abba, hogy azok a fránya ablakok minden platformon átméretezhetőek."

Jha, igazából eldönti egy csomó, hogy mit támogat, a többinek meg IJ.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Ceges (ugyeleti) telo ilyen. Erre a feladatra tokeletesen alkalmas egyebkent, de az iOS 6 elegge sokat rontott a telefonon, igazabol csak remenykedem, hogy a frissites nem fog tovabb rontani a helyzeten. Bar meg egyelore nem jott meg...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

De nem is azt kerdeztem, hogy az Apple-nak szandekaban volt-e gyorsitani rajta vagy sem; hanem azt, hogy gyorsabb lett-e. Olyat az Apple szandekon kivul is tud csinalni btw. Inkabb tapasztalatokra voltam kivancsi, mint elmeleti fejtegetesekre. Azzal nem lehet telefonalni.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal