A DirectX 11.1 Windows 8-only lesz?

A hírek szerint a Microsoft egyik munkatársa közölte, hogy - a dolgok jelenlegi állása szerint - a DirectX 11.1-et nem tervezik elérhetővé tenni Windows 7-re, az Windows 8-only lesz. Annak idején a Windows 7 a DirectX 11-gyel érkezett, de a Microsoft azt akkor még letölthetővé tette Vista-ra is. Most ilyen lépés nincs tervben. Részletek itt.

Hozzászólások

Ahogy a dolgok allnak, a kerdojelet le is veheted a cim vegerol.

----------------------
while (!sleep) sheep++;

Micsoda tragédia!

szerk.: slowpoke.jpg
A szavazás miatt lemaradtam a már kipostolt hírről.

Röhejes.

-------------------------
Trust is a weakness...

"A major update to DirectX API, DirectX 10 ships with and is only available with Windows Vista and later; previous versions of Windows such as Windows XP are not able to officially run DirectX 10-exclusive applications."

Ha akkor sem volt ebből különösebb probléma, most sem lesz. Nyilván technikai okai (is) vannak a döntésnek, nem (csak) üzletpolitikai.

Én komolyan mondom, hogy nem értem itt jó pár ember gondolkodásmódját! Nem tudom, hogy hány évnek kell még eltelni, hogy cégként tekintsenek a cégekre, ne pedig mint valami feddhetetlen etikával rendelkező entitásra. :)

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Nem tudhatom, lehet, hogy neked ez most új lesz, de a Microsofnak/Google-nek/Apple-nek, nem tragikus a megítélése a anti-fanboy (real world) világon kívül és ott mindenki tudja, hogy ezek profitorientált cégek, amik ennek megfelelően viselkednek. Egyik sem szemetebb, vagy szentebb a másiknál. Egyszerűen csak cégek, amik teszik a dolgukat.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

De ha a profit abból jön, hogy normálisan viselkedjenek, akkor vajon mi van... na ugye... és a cégek ezt tudják. nem véletlen foglalkoznak azzal, hogy környezet tudatosak legyenek, ne legyen gyerek munka stb. A cégről kialakult kép befolyásolja a fogyasztói döntéseket. Szívesebben vásárol, mindenki olyan cégtől, ami azokat a dolgokat fontosnak tartja amit ő is.

És ha innen nézzük nem igaz, hogy egyik sem szemetebb a másiknál. Ha tesz a környezetre, akkor szemetebb. Ha azzal akarja eladni a termékét, hogy kvázi rákényszeríti a fogyasztóra, mint ahogy az MS megteszi, ha módja van rá, akkor is szemetebb. Ha nevetséges dolgokat levédet és szénné perel másokat akkor is szemetebb stb.

És nem hiszem el, hogy az MS imázsa ott lenne, ahol a google-é vagy az apple-é. Persze a google és az apple imázsa is jelentősen más. De nem véletlen a mostre marketing költségvetés az MS részéről. Ha az emberek beindulnának attól, hogy hú új MS termék, jóval kevesebbet kellene költeniük.

"[...] Nyilván technikai okai (is) vannak a döntésnek, nem (csak) üzletpolitikai."

Erre mondtam, hogy bizonyítani kell. Igaz, hogy a te állításod általánosabb érvényű (tehát mindegy hogy van-e technikailag védhető oldala a dolognak, eldönti, hogy támogatja-e egyáltalán, vagy azt mondja hogy nem).

Egyesek kíváncsiskodni szoktak ilyenkor, hogy van-e technikai része is, vagy egyáltalán nincs (a DX10 és az XP esetében igen, volt).

--
http://neurogadget.com/

Mondjuk azt még anno megfejelték ilyenekkel, mint Halo2 Vista only volt. AZtán mintha terjedtek volna neten leírások és mindenféle hackek, hogy hogyan is kellene rábírni a Halo2-t, hogy menjen XP-n.

Bár amúgy bekaphatják, Halo-kat megnéztem volna anno, mert az első rész az tetszett. De aztán Xbox húzócímet csináltak belőle, külön Xboxot meg emiatt nem veszek. Na meg mostanra annyira már nem érdekel.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™