[Frissítve] Lezajlott az Apple iPad mini bejelentés

Címkék

Itteni idő szerint este 7 órakor elindult az Apple iPad mini bejelentése. Élő blogban követhető volt itt.

Hozzászólások

Szerintem kár bemutatni, a célpiac anélkül is megveszi. :)

Atneveztek az iPod touch-ot iPad minire?

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

Kézben tartott tablettel 3 órán át még soha. :)
Egyébként egyszer barátnőmmel néztük a Tróját ágyban fekve iPaden, de elég szenvedős volt úgy tartani 1,5 óráig, hogy mindketten jól lássuk.
_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Nem, ezt csak te keverted ide. Az eredeti kérdés az volt hogy jobb-e rajta filmet nézni mint a Nexus 7-en. Mivel a te reakciód az volt, hogy ilyenen eleve nem jó filmet nézni, ezért valaki megjegyezte, hogy kényelmes távolságból nézve ugyanakkora látható képe van mint egy nagy tv-nek. Senki sem állította, hogy JOBB annál. Arról van szó, hogy alkalmas rá.
Ha ott van a nappaliban a nagy tv akkor persze, hogy azon fogom nézni a filmet. Viszont ha ágyban, buszon, repülőn stb. szeretnék filmet nézni akkor nem sokra megyek a tv-vel.

Egy 60 perces műsort (vagy bármit, ami ennél hosszabb) valóban jobb TV-n nézni. De rövidebb YouTube videókat (klipekek, The Verge bemutatókat, dobozba ugráló macskákat) nézegetni szerintem jobb egy táblagépen. Nyilván a Gyűrűk Ura trilógiát inkább nagyképernyős tévén érdemes nézni... kivéve persze akkor, ha egy hosszú buszos utazás vagy repülőút alatt akarod elütni vele az időt.

nagyon egyszerűen megpróbálhatod magad is: chrome dev konzolban beállítások, overrides, user agent: ipad - iOS5. nem nyert. egyéb ötlet?

a képarányhoz: akkor a két szélen kellene több fehér részt látnunk. Szerintem fotosoppolásnál nem vették figyelembe az eltérő felbontást csak a fizikai méretet. de FIXME

szerk: flash letiltásával tényleg sikerült előcsalogatni

"Más a képarány, azért látszik több az oldalból."

Az ipad 1024x768, tehát fekvő nézetben vertikálisan 768 pixeled van.
A nexus7 1280x800, fekvő nézetben vertikálisan 800 pixeled van.

Ha 100%-os nagyításban nézel egy weboldalt, akkor a nexuson egy 32 pixeles sávval többet látsz belőle.

A demó kép fake, vagy direkt ilyenre fotosoppolták, vagy a nexuson belezoomoltak a weboldalba (hogy kitöltse az 1280-as szélességet) és ezt az apróságot elfelejtették megemlíteni.

Érdekes, hogy a se nem jómódú, se nem nagy lakosságszámú keleti EU tagállamokban is árulják... az oroszoknál, araboknál, kínaiaknál meg ahol sok, státusszimbólumkra szemrebbenés nélkül költő gazdag ember van, ott meg nem.

lehet úgy érzi a célközönség, hogy ez a prolik ferrarija. Utóbbira úgysem lenne pénze, ezt viszont még ki tudja köhögni providentes gyorskölcsönre. A reklámok folyton azt slykolják beléd ha nem tapicskolsz legalább 1 ilyen vackot a HAVERI társaság orra előtt, egy értéktelen szarember vagy. És ez a lényeg, h. érezd magad szarembernek, ha van pénzed és nem erre költöd el, hanem teszemazt félre teszel és nem 400% THM-es gyorskölcsönökkel hízlalod a hazai legitimizált maffiát. Akinek nincs 1 petákja sem, az nyilván szarik erre a hülye hóbortra magasról. Tizet is vehetnék kp-re, mégis kbírom nélküle, és a BARÁTaim szintén nem az ilyesmi felületes nulla emberek közül kerülnek ki. Várom mikorra mossák ki az én agyamat is, addig az emberi kapcsolatokat tartom előrébb a gép nyomkodásnál.

Kérdés azokhoz, akiknek van (vállalhatóan kinéző) csaja vagy normálisnak tűnő családi élete és mégis égető szükségét érzi ennek az idióta instantget-nek: meg tudod mondani mi hiányzik az életedből, amit ez a kínai futószalagon összerakott plasztik darab birtoklása tesz helyre? Akinek valóban munkaeszköz (saccra kb. a birtoklók 10-20%-a) azok ugorják át.

Ez nem az én poénom, hanem a Rózsaszín Pitbullé és Linus Torvaldsé (mármint én tőlük hallottam, ettől persze valószínű, hogy régebbi mindkettő). Újraolvasva is csak annyi jön le a szálból, hogy hisztizel a konzumidiótázáson, amikor ha nem lennél az, tudnád, hogy az nem rád vonatkozik. Nyílván mindenhol vannak idióták meg nem idióták is, és mindkét csoport az utóbbiba sorolja magát.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Többször is elolvastam, amit írt, és igen, hisztit vágsz le miatta. Simán elolvashattad volna, és mondhattad volna, hogy igen, vannak ilyenek és, szerencs, hogy én nem vagyok. Mert ő sem állította, hogy minden iTulaj olyan. De nem, neked vinnyogni kellett. Ezen gondolkozz el, és akkor esetleg nem kell gunyoroskodni amikor megköszönöd a szemfelnyitást.
----
India delenda est.
Hülye pelikán

Ez úgy kezdődött, hogy ricsip beszólt mindenkinek, akinek ez nem munkaeszköz, ami elég igazságtalan, hiszen ez a eszköz alapvetően szórakoztatásra és tanulásra a legjobb, nem munkára. Most ennyi erővel minek a DVD-lejátszó vagy minek a könyv, ha nem munkára használod.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Írhattam volna az ágyban olvasást is, de ha nem akarod megérteni, hogy mások máshogy gondolkodnak dolgokról, akkor nem is fogod. Az neked a bajod, hogy ez egy új dolog, majd 2-5 év múlva neked is lesz. Meg még az is valamiért rettentően bosszanthat, hogy ezek az büdös szemét Apple-ösök el tudnak adni valamit.

--
"Trollhammaren sveper igen..."

Hej, ha ezt az én galambocskám, Galuska Galagonya megérhette volna!

"These are among the reasons we think the current crop of seven-inch tablets are going to be DOA, Dead on Arrival. Their manufacturers will learn the painful lesson that their tablets are too small and increase the size next year, thereby abandoning both customers and developers who jumped on the seven-inch bandwagon with an orphan product. Sounds like lots of fun ahead."

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Az valami retina mágia hogy az 1024x768-as felbontás az 4,096,000 pixel? Vagy 4K-s kamera van benne? Vagy valamit félreértek...

Szóval az iphone 5 bejelentésénél azt mondták hogy a 16:9 jobb, mert több fér ki, most azt mondják hogy a 4:3 jobb mert több fér ki?

Így van. :)

Meg a 4" telefonnál kell a retina, mert az alatt minden más szar, olvashatatlanok a betűk, a recés szélükkel fűrészelni lehet, fizikai fájdalmat okoznak, és minden pixel külön látszik a képernyőn. Az iPad mininél viszont teljesen okés 7.9"-ra az 1024x768 (162ppi), sőt bizonyos esetekben így több tartalom fér rá, mintha nagyobb felbontású lenne.

Kabaré.

Rosszul állsz a kérdéshez. Alapvetően minden jobb, amit az Apple piacra dob. És nem kell viszonyítási alap, hogy mihez képest jobb, mert simán önmagában is jobb. Ez az Apple életérzés...

:-)

Mellesleg az Apple termékek közül max. az iMac az, ami megtetszett, persze az árát kivéve. De most, hogy módszeresen gyilkolják kifele az optikai meghajtót a cuccaikból, így már nem vagyok beindulva tőle. Az, hogy a design minden más szempont felett van, az nekem valahogy nem szimpatikus.

kene csinalni 1 szavazast optikai eszkoz hasznalatrol is.. en eleg regen hasznaltam mar, nekem nincs is optikai meghajtom ami a jelenlegi gepembe betudnek kotni (nemreg ~1 eve valtottam atarol satara es nem is vettem optikai egyseget, igaz kertem kolcson egyet hogy tudjak tenni egy win7est mivel ("nagy")usb stickem sem volt

--
http://blog.sartek.net | https://twitter.com/sartek

Részemről azért cirka fél évvel később kiadni egy új ipadot, mindenféle előzetes bejelentés nélkül érdekes.
Ha meg update, akkor cseréljék az előzőt rá ingyen :)
---------------------------------------------------
Hell is empty and all the devils are here.
-- Wm. Shakespeare, "The Tempest"

retina macbook pro 13"-ban keves a hd 4000.
ipad minibe miert nem birtak retina displayt rakni? Az majd a kovetkezo verziokba adjak majd el?
ipad 4 gen felev utan le kellett valtani, mert szar volt a regi?

A HD4000-re én is kiváncsi leszek.

Az iPad mini-ben szerintem azért nem lett retina, mert akkor vagy új felbontást kellett volna bevezetni, vagy a nagy iPad retina felbontását kellett volna megkapnia. Az egyik esetben a programok kompatibilitása lenne a gond, a másik esetben pedig a kijelző ára. Ha a következő generációra lesz benne, akkor gyanítom, hogy a fejlesztőknek hamarabb szólnak majd.

Nem volt szar a régi, de szerintem már most elkészült a típus és nem akartak tovább ülni rajta. Elképzelhető, hogy ezentúl ilyen gyakorisággal lesznek az iPad frissítések. Az is lehet, hogy csak szerették volna összeszinkronizálni az iPhone frissítési ciklusával. Elvégre a platform közös, így nincs értelme fél évet várni a két készülék bemutatása között.

Szerintem ennél sokkal egyszerűbbek az okok:
1. Az új lightning csatlakozó: ki akar olyan iPad-et venni, amiről tudható, hogy már semmilyen új kiegészítő nem fog hozzá készülni, és a kábeleit is dobhatja ki?
2. Karácsonykor már majdnem egy éves lett volna a 3rd gen iPad és gondolom nem árt egy kicsit erősíteni a hype-ot előtte..

1. én is gondoltam a Lightning-ra, de elvetettem mert még most is több terméken van a régi dock csatlakozó. (iPhone 4, 4S, iPad 2, iPod classic) Egy darabig kiegészítők is lesznek hozzá rendesen.
2. nekem egyelőre úgy tűnik, hogy az új iPad senkit sem érdekel. Akik eddig vettek volna, most is fognak. Akik eddig nem vettek, most sem fognak.

Ne a Linuxos GPU teljesitmenybol indulj ki :)

Komolyra forditva: nem egy csucs GPU, de az Intel HD-k meglepoen jok. Starcraft II es a Dragon Age II meglepoen jol fut. SC2 pl. jobban futott mint a regi Mac Minin GeForce 9400M-el (ott kb. a minimum beallitas volt a max, itt mar tobbnyire normalokat be lehet kapcsolni).

Mondjuk, ha jatszani akarok, akkor ugy is ott az asztali gepem.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

omg, hd 3000 van a mbp-mben, és nem értem miről beszélsz. Mi az, hogy lemond a grafikai élményről? Még 2 monitorral használva sincs semmi akadás, minden tökéletesen működik. Nemrégiben tv-re kötve hdmi-vel parallels-el emulált windowson játszottam nfs u2-t teljes grafikán és meg sem akadt. Milyen grafikai élményről mondok le egy mbp-ben ilyen videókártyával? Ez a laptop nem játékokra lett kitalálva. Ne a linuxhoz hasonlítsd már, ott még a kurzor villogás is akadozik :)
--
HUPbeszolas FF extension

Aki komolyabb 3D-s munkára használja a gépét, az jobb, ha elfelejti ezeket az Intel hulladékokat. Mac-et használok, de eddig mindig kihagytam azokat a generációkat, amikben nem volt NVIDIA GPU. Ha ezentúl csak ezek lesznek, akkor Hackintosh-ra váltok.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Én egy 13"-os Macbookon tolom (NVIDIA GPU-s) a játékfejlesztést, aminek ugye része a Blender, Phostoshop, stb. Ki van tolva egy Full HD monitorra a kép, külső bill., egér. Ha viszont mennem kell valahova, akkor a "hónom alá csapom".

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

Sokat nem adok az illemre, ha egyszer CUDA-ra van szükségem. :) Ne kelljen már a hw miatt kompromisszumokat kötnöm egy 500k+ Ft-os gépnél!

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

trey: dögölj meg, ha veszel egy iPad Mini-t! :)

De nem veszek :) Még mindig nem érdekel a tablet. Bár, már egyre inkább közelítenek ahhoz az elképzeléshez, ami nekem is tetszik. Ugye, nekem az volt a tabletekkel (pl. iPad) az elsődleges gondom, hogy nagyok és nehezek voltak. Ez a probléma megoldódni látszik.

--
trey @ gépház

Uhh nezzuk csak... 16GB $329. Google Nexus 7 32GB $199. Hat ez kicsit el lett b@szva, kerem.

Nekem volt, es van is (bar mar csak ceges). Sot ezt a commentet is harapottalmarol irom, es teljesen egyetertek vele.
Lehet beszelni izlesrol meg igenyekrol, de aki ezt az argkulonbseget kifizeti az vagy komplett idiota(=hivo) vagy boven van annyi penze hogy nem erdekli.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Hát nem tudom ki hogy van vele, nekem munkára kell a gép, és amióta mac-em van, elég csak arra koncentrálnom. Lecsukom, felnyitom, 2-3 havonta újraindítom, ha épp egy frissítés kéri. Soha nem fagyott le, soha nem lassult be, mindig azt csinálta, amit elvártam tőle. Egymilliószor volt már szó erről, hogy mutassatok olyan laptopot ami olcsóbb, és mind azt tudja, amit egy mbp. Senki sem tudott. Még ha hardware-ileg lehetne is, akkor is ott van az unibody ház, a plexi a kijelző előtt, az üveg hatalmas touchpad, a magsafe, a tartósság, és főleg az osx, ami kiválthatatlan. Lehet hogy akkor én most komplett idióta vagyok, de legalább nem abból áll a napom, hogy a munkára szánt 10-12 órából 6-ot a számítógépem bajaival kelljen eltöltenem. Van céges laptopom is, felső kategóriás, 80k-val volt olcsóbb az mbp-nél, de messze a közelébe sem ér se hw-ileg, se sehogy.
--
HUPbeszolas FF extension

"Hát nem tudom ki hogy van vele, nekem munkára kell a gép, és amióta mac-em van, elég csak arra koncentrálnom. Lecsukom, felnyitom, 2-3 havonta újraindítom, ha épp egy frissítés kéri. Soha nem fagyott le, soha nem lassult be, mindig azt csinálta, amit elvártam tőle."

Elhiszem, hogy ez így működik, de ez nem a Mac felhasználók kiváltsága. Ugyanígy működik az én notebookom is. Ubuntuval.

--
trey @ gépház

Nekem az Ubuntu-val tele lett kissé a zoknim. Ugyan a Lucid jól megy a Thinkpad X60s-emen, de az már lassan elkopik (nem azért mert rossz, hanem mert sokat használjuk). A desktopomon pedig állandóan van valami idióta gubanc, akár Xubuntuzok, akár Ubuntuzok. Most épp 12.04 van rajta egyébként. Legutóbb hipphopp a nyomtatás bolondult meg és két órán keresztül próbálkoztam, mire egy nyomtató újratelepítéssel sikerült megoldani. Természetesen a szokásos frissítéseken kívül semmi kavarás nincs a gépen, a desktopomat használni akarom, nem hekkelni állandóan.

Komolyan felmerült bennem a Win7 vagy valamilyen Mac-es váltás, de aztán lenyugodtam kicsit. Sajnos az a tippem, hogy sikerült beválasztani az alaplappal, ami ráadásul egy drágább Intel...

Itt kérdezem a Win felhasználókat, hogy titeket nem zavar az állandó belassulás? Arra gondolok, hogy telepítés után úgy ahogy oké, aztán 2 hónap múlva már vánszorgó csiga. Ugyanannyi és ugyanazokkal a szoftverekkel mint telepítéskor.

(Szerk.: pl. egy sima számíttógép mappa megnyitás, vagy eszközök, ilyen alap OS funkciók is lassúlnak minden win 7-es gépemen).

Az asztali gepemen es a HTPC-men is boven tobb mint egy eves az oprendszer de gaz nincs vele.
Az oprendszert en mindig kulon particiora csapom es oda meg programokat se telepitek ha nem muszaj. De az tuti hogy egy windows meg ma sem olyan stabil hosszu idon at mint egy regi linux (ujakhoz nem hasonlitanam inkabb ...).

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

Szívesen megmutatom bárkinek IRL, hogy a gépem működik. Nincs itt semmi zsákbamacska kérem szépen.

BTW: olvastam itt, hogy van, akinek naponta 2x megfagy. Nekem két napja megy az Ubuntu 12.10 (az upgrade óta) folyamatosan, suspendelve. Ha arra hagyatkoznék, amiket online olvasok, már régen rossz lenne. Neked sem fórumokból kéne tájékozódnod. Talán az segítene.

--
trey @ gépház

Bra-nak is ezt válaszolod? Mert biz ő is furcsaságokat emlegetett az Ubival kapcsolatban. (Lassan azt kell hinnem, igaza van azoknak, akik szerint a számítógépnek lelke van, és van akit nem szeret. Nem lehet, hogy a számítógépnek a rajta futó oprendszerrel együtt van lelke? Van akit az ubuntus lélek nem szeret, másokat a FreeBSD-s lélekkel szerelt gép, még másokat pedig a Wines vagy OSX-es. És így máris elhihető, hogy neked semmi bajod az Ubival, nekem meg sokkal kevesebb a FreeBSD-vel mint másoknak, míg vannak akiknek a jószerencséje ugyanezt semmilyen géppel és oprendszerrel nem teszik lehetővé.)

Én már nagyon régen elmondtam, hogy szerintem mi áll emögött. Én gondosan kiválasztom a gépem az OS-hez. Megtehetem, mert millió típust árulunk. Megtehetem, hogy fogom, tesztelem napokig, hetekig, aztán ha minden OK, akkor birtokba veszem. Ezzel szemben egy egyszerű felhasználó mit csinál?

Vagy összerakja maga a szarát, mert azt hiszi ért hozzá. Vagy szerencséje lesz, vagy nem.
Vagy bemegy a boltba és vesz a) vagy kinézetre b) vagy ha értelmesebb, akkor utánolvasás után magának gépet. Aztán vagy szerencséje lesz, vagy sem.
Vagy a munkáltató ad neki valamit és kénytelen azt használni.

Nyilvánvaló, hogy én ezekkel szemben előnnyel indulok, mert megtehetem, hogy csak azt használom, ami _kipróbáltan_ működik. Ráadásul én próbálom ki, nem más.

Vagyis olyan nagy csoda azért nincs abban, hogy én kevesebbet szívok, mint egy átlag felhasználó.

--
trey @ gépház

Tegyük hozzá, hogy néhány brand üzleti kategóriájú gépével nem is nagyon lehet mellényúlni (Hp, Dell, IBM/Lenovo, Sony), mert ezek egyrészt jól bevált, kitesztelt hardverekkel készülnek, másrészt a szoftverfejlesztők jelentős része is ilyeneken dolgozik. Tehát nagyobb eséllyel lesz a szoftver arra a hardverre belőve, mint a mindenféle csilivili dzsunkagépek, amiken ezer kék led villog, de a Bios nem ismeri fel a memóriát.

(Mellesleg egy 4 éves Vaio nálam is hasonló "tüneteket" produkál, azaz mindenféle hibaüzenet és fagyás nélkül fut, bár csak LTS-t kapott eddig.)

Volt az utóbbi években elég sok notebookom. A legalja talán egy Clevo volt, amit 1-2 évig használtam. Az is probléma nélkül Ubuntu-val. Suspend /resume is.

Már akkor sem hitték egyesek, ezért akkor készítettem egy videót:

http://www.youtube.com/watch?v=7kV50S9bfdo

--
trey @ gépház

Pedig sajnos tényleg nem minden gépen megy. Nekem a ThinkPad-emen is voltak gondok 10.10 alatt (nem mindig, és 10.04 alatt még stabil volt a dolog, aztán azóta már nem Ubuntu van) illetve egy HP TC4200-ason is voltak gondjaim szintén 10.10 alatt. Azonban valahogy sikerült túlélnem... :)

Eredetileg tabletrol beszeltun kde rendben van terjunk at masra.
En egy hiperszuper ultrabrutal ubersoldat demon mbp-t hasznalok.
Meg vagyok vele elegedve? Altalaban igen.
Fagyott mar szanaszejjel? Igen tobbszor is, es nem csak nekem hanem munkatarsaimnak is.
Stabilabnak tartom mint egy jl behangolt linuxot vagy windowst? Nem!
Gyorsabb? Nem!
Szebb? Izles kerdese, de ma mar a legtobb oprendszer testreszabhato.
Minosegibb? Haat, az egyetlen resze amira azonnal ravagnam hogy sokkal faszabb mint barmi amit eddig lattam mashol az a touchpad, az valoban nagyon jo.
Megeri az arat? Ugyan ne nevettessuk mar ki magunkat. Dolgoztam mas notebookokon is ami nem Apple volt es kepzeld nem basztam el tobb idot jarulekos hulyesegkre. Ha te tenyleg annyi idot elcseszel mas keszulekkel/oprendszerrel a hiba benned van es szimplan nem ertesz hozza/szokni kell. Ez a laptop amit hasznalok tobbe kerul mint az elso kocsim, es kb fele ennyiert lehetne venni olyan minosegi laptopot ami ugyanugy ellatna a feladatat. (Programozasra es virtualis szerverek futtatasara hasznalom tobnyire).
A masik kedvencem egyebkent a homerseklete. Neha szo szerint egeti az ember kezet (unibody aluminiumbol ownz!), de ez legalabb nem borotvalkozo tukor. Itt benn van egy cinemadisplay az asztalon masodlagos kijelzonek, hat abban mar felhomalyban is jobban latom magam mint a vetitett kepet. Elotte masik cegnel hasznaltam iMac-et, ugyanaz a szar.

Nincs bajom alapvetoen az apple termekekkel, de hagyjuk mar abba ezt az elvakult hulyeseget hogy ver mindent minosegben. Ugyanaz mint a tobbi csak sokkal dragabban.

------------------
http://www.youtube.com/watch?v=xnJwT_30p6k

+1. Cégnél grafikusok használják. Többször fagyott (iMac), vagy belassult. Ami plusz vicc szerintem még, hogy 1 év után a monitor rész üveglapja mögött lett egy egy folt. Porosodás. Apple szervíz azt mondja ez van. Nem hiba nem javítják. Kis cég tudná megcsinálni, de garanciát nem vállalnak. Ennyit a minőségről.

Munkatársamnak kétszer vagy háromszor cserélték a panelt, szóval szerintem ez így rendben van részükről. Ez a probléma elvileg csak a 2011 Mid előtti generációt érinti és látszólag az új paneleknél megoldották a problémát. Plusz azt mondták neki, hogy ha legközelebb is rossz lesz, cserélik egy új generációra. Nem tudom ti hol jártatok, de szerintem ez korrekt.

Nekem is van iMac, abszolút nem tükröződik. Persze ez függ sok dologtól, nálam úgy van berendezve hogy nem jön ki a hiba pedig kapja a fényt rendesen. Az új iMac pedig javított is a dolgon.

Tovább nem kellene megfeledkezni az OS X-ről, ezt is említette a fentebbi hozzászóló. Még ha a hardvert nem is ismered el jobbnak, attól a szoftveres rész lehet az. És ez az igazi csábító erő a Mac-ben, én ezért váltottam. Ráadásul a HUP egy UNIX portál (még ha Trey szerint már nem is az), szóval itt a Linux és OS X közötti különbséget kellene elsősorban szem előtt tartani. Én nagyon hosszú ideig használtam deskop Linuxot, szerettem is, de örülök hogy váltottam. OS X jobban támogatott, jobb szoftverek vannak rá, kényelmesebb dolgozni vele, stb. És ezt gondolom Windows-zal szembeállítva is.

+1
Sok évnyi Windows után jött az Ubuntu, amivel azért kisebb-nagyobb szívások voltak, de jól működött. Most már pár éve OS X és egyik sem hiányzik, eszem ágában nincs visszamenni a másik kettő bármelyikére. Működik, nem kell állandóan reszelgetni, amit nem lehetett elmondani a másik két rendszerről.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944

http://www.theverge.com/2012/10/19/3528014/nexus-7-32gb-available-stapl…

"An intrepid tipster just sent us this photo showing his receipt and the box for this still-unannounced update to Google's flagship tablet device, which is selling for the same $249.00 price as the 16GB variant."

"Belépés díjtalan, kilépés bizonytalan."

Rohadjak meg, de nekem sokkal jobban tetszik az iPad mini, mint a eredeti. Az eredeti semmilyen szinten sem fogott meg.

--
trey @ gépház

7"-os 1200x800-as felbontású noname, 2magos, 3d gyorsítós, 1gb ramos, 16gb tárhelyes bővíthető memóriákártyás, 2 kamerás, microusb portos, wifis, bluetoothos, fém hátlapos, villantós, 10 ujjas kapacitív kijelzős (de minek 10 nem értem) tabletem kb 5-8 óra akkuidővel volt 45.000 forint ics-sel, amelyre holnap hajintom fel a 4.1-et.
---

A nyitó hétvégén 3 millió iPad mini és iPad 4 került értékesítésre. Pontos számot nem lehet tudni, hogy ez hogyan oszlott el, csak annyit, hogy a mini nyitó készletek kifogytak, így nem tudták az igényeket maradéktalanul kielégíteni. Elemzők szerint 2 millió mini és 1 millió iPad 4 fogyhatott.

_______________________________________________________________________

Android: https://play.google.com/store/search?q=artex+studios
iOS: http://itunes.apple.com/hu/artist/artex-studios-inc./id399983944