"magyar virtus"

A cikk szerzője már megkapta a kommentelőktől, ami jár neki; én csak ezt emelném ki:

nano SIM kártyát igényelt [...] hazánkban most még nehéz beszerezni [...] ollóra

Megveszi a kiskereskedelemben kapható egyik legmodernebb telefont, majd ollóval vág hozzá SIM-et.

(Szövegértési problémákkal küszködők kedvéért: ugyan a telefon nevetségesen fel van fújva, most a fenti kontrasztra teszek megjegyzést.)

Hozzászólások

Ez igazi, MacGyver-t idézô hacker hozzáállás. Nekem tetszik.

--
Sent from my iPhone

Nem. Ez igazi k.váralesz@rom a kompatibilitást hozzáállás a gyártó részéről. Ahogy a saját(!) korábbi szifonos kiegészítőkkel való kompatibilitásra is magasból tojik az alma, lásd az "új, kisebb csatlakozó" bullshit következményét... Tudom, lehet _venni_ átalakítót, de khm. szóval ennyit arról, hogy minek tartják a vásárlóikat (birka és fejős tehén keverékének).

Kár gúnyolódnod, bizony nagy kár azért a portért. A munkámhoz szükséges, valóban kellett vennem egy USB-s konvertert.

Megkerestem egyébként régebben a neten, mégis miért szedték le a Thinkpad-ről, mert ugye a régebi modelleken volt. Az egyik tervező azt nyilatkozta, hogy az RS232 volt az utolsó port, ami nem volt "undock & go" (vagy nemtom mi volt a szlogen, amit használt). Így, hogy helyette USB-s cuccok vannak csak, már minden fain, lerántod a dokkolóról és mehetsz.

Sajnos ez ábránd maradt az RS232 kiirtásával is. Ha úgy veszem le a laptop-ot a dokkolóról, hogy a laptop-ba (nem a dokkolóba!) pendrive vagy SD kártya van dugva, felcsatolt file-rendszerrel, akkor a dokk elhagyásakor jelentkező globális USB disconnect korrumpálja ezeket az fs-eket. (Annak ellenére, hogy az érintett csatolókhoz nem ér az ember.)

Lehet persze, hogy ez "csak" szoftverhiba. Mindenesetre az "undock & go" az én számomra nem létezik, így az RS232 hiányát is nehezen indokolja.

Semmi ilyesmire nem lenne szükség, ha nem idő előtt akart volna a készülékhez jutni. Majd ha már hivatalosan is lesz nálunk, a szolgáltatók is felkészülnek a megfelelő SIM-mel. Akkor semmit sem kell faragni annak, aki nem akar.

Te itt az embernek mentél neki, aki leleményesen megoldott egy műszaki problémát. BTW: én sem fizetnék 4-5 ezr forintot egy SIM cseréért, ha otthon található eszközökkel méretre tudnám vágni. Nem a pénz miatt, hanem mert jó érzéssel töltene el, hogy meg tudtam csinálni.

--
trey @ gépház

az embernek mentél neki

Igen. Szűkebben: az újságírónak.

aki leleményesen megoldott egy műszaki problémát

Egy percig nem vitattam a leleményességét. A leleményesség, a lehetőségek gazdaságos, hatékony kiaknázása jó dolog.

A megjegyzésem arra irányult, hogy miután megvette / megszerezte ezt a telefont, feltehetően nagyon drágán, egyáltalán megfordult a fejében, hogy sufnibarkács módszerrel (akármilyen leleményesen is!) alakítson hozzá bármit. Amely kiegészítőből egy eredetit beszerezni egyébként filléres kiadás lett volna a fő tételhez képest. Most van egy eredeti iPhone 5-je, farigcsált SIM-mel.

Vagy -- ha nem személyes célra, csak tesztre szerezte be -- publikált egy tesztet egy nem kifejezetten geek lapban egy kendácsolt kompozícióról. Még rosszabb.

Na, ez a magyar virtus. A konzumidiotizmus ötvözése a fillérbaszással.

Péntek este kilenckor igen kevés az esélye, hogy új simet sütnek neked bárhol is... Ha meg vár a figura holnap reggelig akkor meg már nem akkora hírértékű esemény hogy ő bizony az ötöst piszkálja...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

Nem nano, hanem mikronal bevett eljaras a minibol vagdosas. Ket kollegam is csinalt ilyet (egyik asszem 4S, a masik One X felhasznalo). Semmi rizikoja nincs, kivagod a muanyagbol, max. ha nem jon ossze, kersz a szolgaltatotol egy megfelelo meretu ujat (ahelyett, hogy rogton a 2. modszerrel kezdened).
Amugy letezik direkt olyan eszkoz, ami ki tudja vagni, mobilboltokban azzal tudod meretre vagatni.

--
My gold plated butt-plug business is being sued by Apple.
Apparently they have a patent for overpriced crap for arseholes.

Mondjuk igen. Ha esetleg nem váratlanul érte a dolog ("Te, figyejjé mán, halló, a Józsi kintragadt a tevetourssal egyiptomban, te csinálod a zifón 5 tesztet. MOST!) akkor lett volna ideje beszerezni.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - -> Kérjük a humoros aláírást itt elhelyezni. <- - -

az nem lehet sokkal inkább magyar virtus, hogy muszáj valami tök irreleváns dolgot kihallanod a cikkből, és rágnod a szart?

kit érdekel, hogy ollóval vág simet?

Nagyon okos vagy, csak ne felejtsd el, hogy hazánkban még nem kapható az iPhone 5. Addigra lesznek simek is.

-Még jó, hogy az Androidos (gondolom) telefonodba full méretű sim megy, igaz olyan is lehet a telefon dizájnja.-

hazánkban még nem kapható az iPhone 5

Annál nagyobb gáz. A telefonért kiment vagy behozatta, a SIM-mel nem sikerült ugyanez.

Még jó, hogy az Androidos (gondolom) telefonodba full méretű sim megy, igaz olyan is lehet a telefon dizájnja

Android? Ne röhögtess. Egy hat éves, hagyományos mobilom van, mindenre elég.

Engem az foglalkoztat legjobban, hogy a nano SIM-hez lesz-e mikro SIM adapter, és ha véletlenül rátennék még egy normál SIM adaptert, akkor kelleni fog-e az egészhez technocol rapid, vagy magától is egyben marad?
--
zsebHUP-ot használok!