Mosható billentyűzet a Logitech-től

Címkék

Kellemetlen, amikor a kóla, a szalonnás rántotta, tányér spagetti ráborul a billentyűzetre. Márpedig ahogy az élet zajlik, ilyen balesetek megtörténnek. A Logitech is tudja ezt, ezért bemutatta első mosható billentyűzetét, a Logitech Washable Keyboard K310-et. Nem lemosható, hanem szó szerint mosható. Akár víz alá (max. 30 centiméter) is meríthető. Annyi a korlátozás, hogy megfelelő eszközökkel kell tisztítani (szappan + puha törlőruha), kézzel kell mosni (nem lehet mosogatógépben), max. 50°C hőmérsékleten és lehetőleg az USB csatlakozót kímélni kell a víztől. A billentyűzet feliratai lézer-gravírozottaknyomtatottak és UV bevonatosak, hogy ne fakuljanak a mosástól. A mosás után a kézikönyv szerint 8 óra kell a száradásnak szobahőmérsékleten és nem szabad hajszárítót használni. Aki ilyenben gondolkodik, annak érdemes vagy este kimosni és éjjel megszárítani, vagy majd mindjárt kettőt venni. Az ára nem horror, 35 angol font, azaz körülbelül 12 ezer forint. Jelenleg előrendelhető.

Hozzászólások

Kicsit randa, gondolom a moshatóság miatt, de a kiosztása rendben van.
Ha mechanikusan is ok, akkor a következő billentyűzetem lehet ilyen...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Kinek jut először eszébe erről a kakaóbiztos számítógép? :-)
Csaba

Éppen most rendeltem egy ilyet. Majd ha a hasonló bilentyűzetekből is lesz mosható, akkor megfontolom a kipróbálását.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

A linkelt oldalon lévő mechanikus billentyűzetek mind 25 000 forint felett vannak. De ha tudsz egy olyan billentyűzetet, amelyen mechanikus billentyűk vannak, és 17 000 forint alatt van, akkor az érdekelne. Lehet 104 vagy 105 gombos is, csak az a lényeg, hogy mechanikus legyen. A felirat is mindegy, tőlem lehet akár kínai is.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

Végignéztem az összes 103/104/105 gombos billentyűzetet, de egyiknél sem említik, hogy mechanikus billentyűzet lenne.

Elég sokat kerestem a neten a mechanikus gombokkal szerelt billentyűzeteket. Arra jutottam, hogy van kb. 10-15 gyártó, aki ilyet gyárt. Azonban ezek többsége a Cherry mechanikus gombjait használja a saját billentyűzetéhez.

Ennek ellenére továbbra is várom a tippeket. Azonban az ilyen „itt nézz szét” helyett, megelégszem egyetlen egy billentyűzet linkjével is. Hiszen Te állítottad, hogy ilyet sokkal olcsóbban is lehet kapni. Akkor biztosan van egy típus amit ismersz.

-----
A kockás zakók és a mellészabások tekintetében kérdezze meg úri szabóját.

esetleg ezt próbáld meg: http://www.dealextreme.com/p/rapoo-v7-87-key-gaming-mechanical-keyboard…
bár kisenteres (én bő 2 hónap használat után sem tudtam megszokni az én billentyűzetemen), és nincs numpad, de hátha neked ezek nem akadályok.

"Nyugi! Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..." - Douglas Adams

mikrokapcsolos billentyuzetet en mar tobbszor mostam sikerrel. langyos mosogatoszeres vizbe aztatva, utana jol torolkozobe tunkolva. annyi a kulonbseg, hogy a szaradasi ido majdnem 2 nap, ha nem szeded szet. mas kerdes, hogy leszoktam rola, miota filleres tetel (meg miota nem eszem/iszom bele a paradicsomlevest/kolat).

Zsenialis. Nalam 15 ev alatt sosem merult fel, hogy mosni kene a tasztaturat, meg ahogy mar irtak, a legtobb billentyuzetet lehet mosni ha muszaj.

Ha nem osztott (pl. Microsoft Natural 4000), nalam ugysincs eselye.

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"

Mi ebbe a nagy durranás? Az 1000 Ft-os Tesco-s billt. is lehet mosni. Többször vágtam már be zuhany alá 1-1 összekajálás után, azt ugyanúgy semmi baja. Csak a betűk kopnak, de az szerintem az 1000 Ft-os kategória miatt van...

--
openSUSE 11.4

pacal ellen véd?

nincs rajta multimedia bill ha jol látom, így nemjo.

Backspace es Delete van rajta, nezd meg jobban a gombsapkakat... Az egyik trukk, hogy a Backspace cimkeje Delete, de van kulon Del is.

Egyebkent meg, regen ilyenek voltak a laptop billentyuzetek. A wide screen tette lehetove a numpad berakasat.
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal 

Ha mosogatógépben is mosható lesz, akkor szóljatok! :-)

En igazabol sosem ertettem ezt az egesz kave/kakao/lekajalas problemat... Olyan nehez azt felfogni hogy ez egy munkaeszkoz, nem arra valo hogy ezen egyel, es vigyzani kell ra? 20+ eve hasznalok szamitogepeket de meg soha nem ontottem ra sehova semmit, soha nem ettem le vagy szortam ra semmit. Mint ahogy telefont, laptopot, vagy fenykepezogepet se ejtettem meg le soha.. Egyszeruen ha valami ertekes, akkor arra vigyazni kell es kesz. Ha tudom hogy ez rohadt draga volt akkor mar tudat alatt is hatarozottabban, kicsit erossebben fogom, odafigyelek arra hogy mi, vagy ki van a kozeleben. Ennyire egyszeru

Franc tudja en is vigyazok mindenemre de azert mar elofordult, hogy a telo kicsuszott a kezembol... Sot egyszer a fotogep is. De en nem erzem ugy hogy nem vigyaztam ra, balesetek elofordulnak.
Nyilvan szantszandekkal senki nem focizik az eszkozeivel...
--

Ki oda vagyik, hol szall a galamb, elszalasztja a kincset itt alant. | Gentoo Portal