HP Color LaserJet 2550L vagy Epson AcuLaser C1900S

Fórumok

HP Color LaserJet 2550L vagy Epson AcuLaser C1900S

Hozzászólások

A cégnel 1 év HP LaserJet 2500 nyomtatót használunk, párhuzamos nyomtató szerverrel, CUPS-on keresztül. Magával a nyomtatóval 2 papír beragadáson kívűl nem volt semmi baj, de annál több a nyomtató szerverrel - D-Link 10/100. Minden reggel újra kell indítani, stb.
A nyomtatót amúgy gyárilag felújítottan vettük meg.

msandor: Nekem sem ment a CUPS-on keresztül a nyomtató a linuxprinting.org letöltött PPD fájllal. De a hozzáadott CD-n megtaláltam a gyári PPD fájlt, és avval tökéletesen megy.

[quote:ed0cd499d9="_Balazs_"]
msandor: Nekem sem ment a CUPS-on keresztül a nyomtató a linuxprinting.org letöltött PPD fájllal. De a hozzáadott CD-n megtaláltam a gyári PPD fájlt, és avval tökéletesen megy.

köszi a tippet, meg fogom nézni, eszembe se jutott, mert jelenleg egy win98-as gép osztja meg a nyomtatót, pusztán a laptopomra dugtam fel egy teszt erejéig, hogy hogy áll a linuxhoz...

Állítólag az Epson nyomtatási képe a legszebb a kategóriában. Saját tapasztalatom nincs mindkettőről, nagykeres kolléga véleménye.

A kérdés: van-e valakinek fenti két szines lézernyomtató valamelyikével kapcsolatosan gyakorlati tapasztalata? (Esetleg szervizekben dolgozók?)
A HP-ben Adobe Postscript3 van, meg LJ5 és LJ6. USB2/paralel csatlakozás, 5000/2000 (fekete/szines) lapra elegendő tonerekkel.
Az Epson ezzel szemben LJ4, meg ESC/P (meg egy rakás egyéb) emuláció, USB1.1/paralel/NET csatlakozás (bár ez utóbbi kicsit érdekesen dokumentált), 4500/4500 lapos tonerek.
Tempóban a hivatalos adatok szerint picit jobb a HP (19/4 lap/perc szemben a 16/4-gyel), de tekintve, hogy eddig egy kb 10 perc/lap (nem fordítva!) tempójú HP DJ550C volt, ez valószínűleg nem fog komoly problémát okozni.
linuxprinting.org szerint mind a kettő a javasolt kategóriába tartozik (a PS és a LJ5 ismeretében ez elég logikus). Mivel amúgy rendelkezésre áll egy paralel portra dugható nyomtatószerver, (és a rendelkezésre álló USB portok jelénleg mind 1.1-esek) ezek sem nyomnak sokat a latban. Mint ahogy az ára sem, mert most gyakorlatilag ugyanannyiért hozzá tudnék jutni mind a kettőhöz.
Szóval?

igazság szerint a HP colorLaserJet 1500l-t ismerem, gyak. szinte ugyanaz, mint a 2500, csak dicsérni tudom, szép, gyors, hangos (egy HP1200-hoz viszonyítva)
a CUPS elvileg támogatja, gyakorlatilag eddig nem sikerűlt összelőnöm :-(