[Frissítve] Az Apple integrálja a ChatGPT-t az iPhone-ba, Mac-be, iPad-ba - Musk az Apple készülékek kitiltását helyezte kilátásba

Címkék

Jelentette be pár órával ezelőtt az OpenAI, a ChatGPT gyártója ... 👆

Hozzászólások

Elon Musk kitiltja az almákat a Teslából

A világ leggazdagabb embere szerint az Apple új funkciója olyan biztonsági kockázatot rejt, amely elfogadhatatlan. Elon Musk nemcsak dolgozóinak tiltaná meg, hogy Apple-eszközöket használjanak, hanem a látogatóknak is le kellene adniuk iPhone-telefonjaikat, mielőtt belépnek a cég épületeibe.

[...]

Ó, jajjjj! Szegény iPhone-buzi Tesla-sok! Most akkor mi lesz velük?! :D Hogy kell elképzeli ezt a "kitiltja a Tesla-ból"?

„Ha az Apple integrálni fogja az OpenAI-t az operációs rendszerek szintjén, akkor minden cégemben be lesznek tiltva az Apple eszközei” – mondta a világ leggazdagabb embere. A The Independent szerint Musk véleménye az, hogy ez akkora biztonsági résekkel járna az érintett eszközökön, hogy az elfogadhatatlan lenne a céges világban.

Musk odáig is elmenne, hogy a vállalataiba érkező látogatóknak le kellene adniuk a telefonjaikat a portán, amelyeket vezeték nélküli jeleket blokkoló Faraday-kalitkákban tárolnának.

LOL, nem tudom min nevessek nagyobbat. Az iPhone vonalon, vagy a Musk elgurult gyógyszerein.

trey @ gépház

Nem kell túlgondolni. Az egyszeri Apple szektás Tesla vásárló továbbra is használhatja a bálványát a Telájában. A Tesla irodáiba, gyáraiba nem viheti be az Almáját még látogatóként sem. Mivel aránylag kevés Tesla vásárló jut el ezekre a helyekre nincs nagy jelentősége. Csak kommunikációban, mert az jön le belőle, hogy ChatGPT az almában nem oké. Szerintem az Almára nézve az a gáz inkább, hogy nem képes önerőből semmi hasonlót lefejleszteni. Androidon ugye van saját Google fejlesztés erre is. Persze az is hasonló aggályokat vet fel. Viszont Androidon legalább ki lehet kapcsolni, ha másként nem hát LineageOS és társaival. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Mindjárt itt van lejjebb egy igazhitű Apple szektás, mondja meg ő! :-D

Nem mai történet már, hogy Musk kritizálja az Applet. Rajongója sohasem volt. Okos fiú Musk tudja az üzleti érdekeit képviselni, mindig is Linux és opensource támogató volt. Onnan licencdíjak nélkül megkapja azt amiért az Apple szektának nem hogy tizedet de sokszoros tizedet kellene fizetnie. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ne haragudj, de nincs időm az egy órás Apple IstenJobstiszteletre. Az Apple GPT projektjének linkje is elég lesz ha van ilyen. Utána azért még válaszold meg azt a kérdést is, hogy miért ChatGPT-t használnak és miért nem a saját original Apple GPT-t! Köszi! 

“Az ellenség keze betette a lábát”

loop

Baszod, ha a minimális házifeladatot se csinálod meg, akkor miért engem szopatsz a hülye kérdéseiddel? :D

10 perc a videó elején csak az AI-ról beszél.

Hogy miért ChatGPT-t használnak?

Ugyanazért, amiért Google keresőt is.

Verseny.

Az AI On-Device és Secure Cloud-ban fut. Viszont ha akarsz, akkor használhatsz más LLM-eket is. Ez egy platform, aminek az első integrációja az OpenAI-jal valósult meg.

Jön majd még Gemini is, talán Claude, stb.

Felkínálják a választást a felhasználónak, te meg itt szarozod őket, hogy miért nem építenek Walled Gardent megint, minden más versenytársat kizárva? :DDDD

Komolyan, az Apple Haterek olyanok, mint egy rossz vicc...

Tehát Ja, hogy fogalmad sincs, hogy miről van szó csak lököd a szekdás hittérítő dumádat. A Googlenél már akkor folyt a GPT fejlesztés amikor az OpenAI még nem is létezett. Google szokás szerint elaludták az önálló termékké konvertálását. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

tehát nincs időd és nem érdekel semmilyen információ a bejelentésekről és a fejlesztésekről de azért nyomatod ide a faszságot. ez aztán az intelligens hozzáállás. pont ezért vagytok ti haterek lenézve a faszba. :) fogalmatlanul ugatás az megy, más nem.

https://x.com/maxwinebach/status/1800277157135909005

Itt a SotU releváns része, 6 percben.

This is from Apple's State of the Union

The local model is a 3B parameter SLM that uses adapters trained for each specific feature. Diffusion model does the same thing, adapter for each style.

Anything running locally or Apple's Secure Cloud is an Apple model, not OpenAI.

"a vállalataiba érkező látogatóknak le kellene adniuk a telefonjaikat a portán, amelyeket vezeték nélküli jeleket blokkoló Faraday-kalitkákban tárolnának."

Ezzel elkésett picit, mert nem egy és nem két cég/szervezet van, ahol nagyjából ez a standard: vendég _sem_ és dolgozó _sem_ vihet be mobil kommunikációs eszközt a cég/szervezet bizonyos területeire.

Elon túl hamar adta ki a nyilatkozatot

várni kellett volna vele pár napot amíg az apple bejelentés leülepszik, hogy reagálnak rá az emberek

ez így túl sok a közönségnek, csak kavarog

szépen fel kellett volna építeni a kommunikációt

főleg egy ilyen horderejű kérdésben

Mert amire hivatkozik, hogy _szerinte_ ez komoly biztonsági probléma, az megváltozna attól, hogy hogyan reagálnak az emberek?

trey @ gépház

Oh wait, magából indul ki. Gyárt egy autót, ami kegyetlen sok szenzor, külső és BELSŐ kamera, valamint mikrofon adatait küldi fel az amerikai gyártóhoz (ami ugye kötelező és letagadandó hozzáférés biztosítással jár), ahol AI tanításra használja fel, és nem mellesleg a dolgozók kb korlátlanul túrnak benne, lásd kikerült felvételek.

Nyilvánvaló, hogy itt arról van szó, hogy a Grok vetélytársa a ChatGPT. A ChatGPT szerint is:

A Grok nevű chatbot a vetélytársad?

A Grok nevű chatbot lehet vetélytársam bizonyos értelemben, mivel mindketten AI-alapú asszisztensek vagyunk, és hasonló feladatokat látunk el, például kérdések megválaszolása, információk keresése és támogatás nyújtása. Azonban az, hogy melyik chatbot a jobb vagy hasznosabb, attól függ, milyen igények és preferenciák alapján választják az emberek. Mindkettőnk célja az, hogy segítsünk a felhasználóknak a lehető legjobban.

Ki a gazdája a Grok-nak?

A Grok nevű chatbot tulajdonosa az X (korábban Twitter), és Elon Musk hozta létre a X.AI néven alapított vállalatán keresztül.

trey @ gépház

Autógyárba már most is tilos a látogatóknak telefont vinni. A dolgozoknak pedig legtöbbször le kell ragasztaniuk a kamerákat. Járt már ez a fickó autógyárban? :-) 

Részben igaz. Amikor indult az AUDI bárhova mentél az AUDI területére, a portán elvették, elzárták, távozáskor visszaadták.

Most már simán bemész vele egy csomó területre, partnerként (kártyád van).

K+F részleg talán, ahova nem lehet, de az sem biztos.

Vendég belépővel lehet, azt nem tudom.

trey @ gépház

"le kell ragasztaniuk a kamerákat"

Miután a kőbaltákat is a falhoz támasztottak jaja. Mi a tosz amúgy? Maas360 már tizenéve tudta blokkolni a vállalati készülékek megfelelő funkcióját akár koordinátái alapján. És ez csak egy sec megoldás. Leragasztani a kamerát lol, szerintem ezt egy indiai Tata gyárban is körberöhögnék.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Kutyát nem érdekli, mivel szopatja musk a dolgozóit :D

Gondolom ez csak azért van mert félti a grok-t hogy dobhatja a kukába, mert mindenki a chatgpt-t fogja használni, érthető végülis a rinyálása ilyen szempontból.

Ha egy élvonalbeli szoftvert(is)fejlesztő cégnél dolgozik valaki. Szerinted jó ötlet ha egy konkurensnek rendszeresen be-kopi-pészteli a kódokat amiken dolgozik, hogy megkérdezze BigBrotherGPT-t, hogy jó lesz-e úgy? 

Fűszerezzük ezt megy egy 0-24-ben hallgatózó BigBrother jóbaráttal. 

“Az ellenség keze betette a lábát”

Ha egy élvonalbeli szoftvert(is)fejlesztő cégnél dolgozik valaki

Ez az elvonalbeli szoftverfejleszto ceg az, ahova fel kellett venni egy kulon embert, hogy eltuntessen valami login screent, vagy mit, ami vegul nem sikerult neki, es ket honap utan lelepett?

(Ha valaki emlekszik, melyik sztorirol beszelek, linkelje be legyszi, mar a reszleteket elfelejtettem)

Valószínűleg azért van valami abban, hogy a sokak által még szaráshoz is magukkal vitt telefonban - aminek szeme és füle van - nem mindegy, hogy op. rendszer integráltan van építve az AI, vagy app-ként telepíthető ha valaki úgy szeretné.

Én az utóbbi mellett vagyok.

trey @ gépház

DT vezere arrol vizionalt a multkori MWC-n, hogy a telefonon ne legyen app. Eleg egy AI (kliens?), aztan az app majd valahol valami.

WWDC-n azt mondtak tegnap, hogy minden AI api-t integralni akarnak, es lehet majd valasztani, a chatgpt csak a kezdet... illetve meg az is opcionalis, mert elsodlegesen a sajatjukat hasznaljak majd.

Tőlem kitilthatja, én támogatom, de hamarosan a Google is integrálja az Androidba, aztán telót nem használhat akkor senki a Teslánál, visszaváltanak vezetékes telefonra, vagy postagalambra.

Nagyon elegem van ebből az AI-ból, már kezdettől fogva nem tetszett, de végképp besokalltam, minden hülye ezt nyomja, AI így, AI úgy, AI mindenbe integrálva, AI AI-val, AI hátán, AI után, AI mellé. Már tech/PC hardveres youtuberek is erről panaszkodtak, hogy most zajlik a Computex, amin részt vesznek, és ott is mindenki ezt az AI-t nyomja, AI csavar, AI léghűtő, NVidia is egy szót se szólt gaming GPU-król, csak AI így, meg AI amúgy, tehát nem csak én látom így. Itt a HUP-on is minden második hír, hogy AI így, már a Raspberry is azt hájpolja. AMD is kihozta az új mobil Ryzen-t, találós kérdés, hogy mi a neve. Igen, Ryzen AI, mert mi más, kellett bele az NPU.

Nem az a baj, hogy létezik az AI, meg valaki használja, hanem hogy nem kell ennyire gusztustalanul tolni mindenkire. Akinek kell, hasznosnak tartja, használja böngészőből a webről, vagy letölt hozzá egy dedikált appot. Nem kell semmibe integrálni.

The world runs on Excel spreadsheets. (Dylan Beattie)

...használja böngészőből a webről, vagy letölt hozzá egy dedikált appot. Nem kell semmibe integrálni.

Hogy a picsába ne kéne?

Hogy csinálsz OS-en átívelő, cselekvőképes AI-t, ha nem integrálod az OS-be?

Ha azt mondod, hogy kódoljam le magamnak az automatizmusokat, vagy hogy csak használjak billentyűzetet + egeret, mint minden norm átlagos ember, akkor tudod, hogy hova menjél...

---

Szerk:

Ne feledd, az Apple Intelligence szlogene:

AI for the rest of us.

Nem mindenki (én se) akar különféle opensource LLM-eket összehákolni, meg workaroundolni, hogy valami értelmeset kinyerjen belőle.

Nekem például nagyon hiányzik a Jegyzetbe Diktálás képessége. Amikor el tudom mondani az AI-nak, hogy éppen mire gondolok, mit akarok lejegyezni, és a kontextus meg az elérhető információk alapján pontosan tudja, hogy melyik jegyzetembe/emlékeztetőbe, stb. akarom azt feljegyezni.

És azt se felejts el, hogy ennek mennyi Accessibility előnye van.

Hirtelen mozgássérültek, látássérültek is képesek lesznek ügyeket intézni, sokkal könnyebben fognak tudni iPhone-t, iPad-et, Mac-et használni. Vagy "csak" kényelmesebben élni.

Nagyon elegem van ebből az AI-ból, már kezdettől fogva nem tetszett, de végképp besokalltam, minden hülye ezt nyomja

Nem az a baj, hogy létezik az AI, meg valaki használja, hanem hogy nem kell ennyire gusztustalanul tolni mindenkire

Elég érdekes, itt Trey szentélyében a FOSS szektások szájából ilyet hallani.

A nagy nyelvi modellek jelentősége és hatása rengeteg történelemben bekövetkezett fejlődési folyamat része. Az, hogy néhány ember megrekedt egy történelmi ponton, nem baj, de ettől még nem kell a fejlődés útjába állni. Kicsivel több mint másfél éve van lehetősége az embereknek olyan technológiát használni, aminek a fejlődését elképzelni is nehéz, hogy hova tart.

Persze tudom, hogy sokan azt várták, na itt az imádott sci-fijeim mesterséges intelligenciája, és csalódást keltett bennük amikor kipróbálták. De sokat fejlődött és az különösen nagy mérföldkő, történelmi ugrás, hogy a megjelenés után ilyen rövid időn belül már a processzorok integrált része és kézben hordható.

De megértem az álláspontodat, hogy az ilyen framebufferes konzollovagok mint Te nem igényled. Most is lehetnek olyan funkciók a CPU/GPU/*U eszközökben, amiket nem használsz, ezért egy újabb funkció nem lesz probléma.

Hát nem lennék annak a fejlesztőnek a helyében, akinek az iOS Tesla appot ezentúl Apple termékek nélkül kell karbantartania.

Nagy Péter