70 dolláros AI kiegészítőt jelentett be a Raspberry Pi projekt

Címkék

Alkalmazási területek (példák):

   

Főbb funkciók, jellemzők:

  • 13 tera-operations per second (TOPS) of inferencing performance
  • Single-lane PCIe 3.0 connection running at 8Gbps
  • Full integration with the Raspberry Pi image software subsystem
  • Compatibility with first-party or third-party cameras
  • Efficient scheduling of the accelerator hardware: run multiple neural networks on a single camera, or single/multiple neural networks with two cameras concurrently

Bejelentés itt.

Hozzászólások

tudom, hogy ódivatú vagyok, meg nem elfogadó stb. de nem szívesen kattintanék ilyen pride logós videókra!

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

Tudom, tudom a neoliberális elfogadás addig tart, hogy mindenki elfogadja az elmebeteg dolgaikat, de amikor emberek azért verődnek össze, hogy Magyarországon terepruhás munkásokat verjenek a nyílt utcán fényes nappal munkából hazafelé menet, az is elfogadott :)

Esetleg az AFD-s politikusok megkéselése vagy Fico lelövése még belefér?

Tudod mit mondok erre:

Te sEm KéT buZi GyereKE VagY.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

nem szívesen kattintanék ilyen pride logós videókra!

En rPI logot latok... Gondolom eso utan nem szoktal kimenni az utcara es fizika oran is elbujtal a pad ala amikor a prizmakrol tanultatok es bemutato volt :D

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Mennyi látens meleg van itt, akik mindenbe a "*uzikat" látják bele! Eszembe nem jutott volna erről ilyesmi, ahogy mondjuk a C64 szivárványos logója sem juttatta soha eszembe. De, nem vagyunk egyformák! :)

Kissé nem világos. Egy málnabogyóra ráakasztok egy plusz procit (vagy mit) és akkor könnyebben ért szót egy AI-val, vagy AI lesz, vagy csak gyorsabban futtat valami progit ami AI szerű izé? Ez is "olyan" videó codec chip szagú történet, hogy megy ez szoftveresen is csak így gyorsabb?

m.2 kártya, de a régebbi google coral accelerátorból volt usb változat is. 

Kell valami driver hozzá és erre felkészített programok tudják számításokhoz használni. Elvileg procierőből is menne, csak nagyságrendekkel lassabban. De a TOPS számok magukban még nem mondják meg, hogy milyen adatokat tud kezelni olyan gyorsan. A támogatott adatok mérete, fajtája különböző. Egy sok GB ramos videokártyához képest általában sokkal korlátozottabbak ezek a gyorsítók, cserében olcsóbbak és kisebb fogyasztásúak.

Például a coral kártya arra jó lehetett, hogy a biztonsági kamerás alakfelismeréshez ne csak 1-2 képkocka legyen másodpercenként, hanem talán 15 is, de hülyeséget beszélő GPT-hez kevés volt az adatméret és fajta kezelése.

Szerkesztve: 2024. 06. 05., sze – 23:16

ez max kepelemzesre (CNN halok) jo, de ahhoz meg tul draga. ma mar a legtobb ip kamera chip beepitve tudja ezt. inkabb hozzanak ki egy uj kamera bovitest hozza, amiben benne van...