Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Címkék

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában. A 31. adásban összeraktunk egy kis batyut.

Komoly fizetések, komoly kihívások. Azt viszont hajlamos mindenki elfelejteni, hogy a csúcs felé vezető, stresszes út egyre szűkül, főleg Magyarországról indulva. A magas pozíciók száma limitált, az álláskeresés és munkahelyváltás akár években is mérhető, egy interjúzási folyamat fél évtől indul. Grátiszban pedig sokszor úgy keresik az utódot, hogy az előd még a székében ül gyanútlanul. Azért mondunk sweet spotot is, ha már hunglish legyen kövér.

Az adásban elhangzott hivatkozások, és a nyereményjáték a Discord csatornánkon érhetők el, ahol még beszélgetni is tudsz velünk, és a többi hallgatóval. Adásainkat megtaláljátok a SoundCloudon, a Spotify-on, az Apple Podcasten, a Google Podcasten, és a YouTube csatornánkon is.

Hozzászólások

Kérek egy kis iránymutatást, hogy a nagy pénz az vajon mit jelent? Egy még technológiai oldalon lévő - ott a lehetőségeket kimaxoló - lead, amikor átlépne menedzser szintre, akkor mennyivel szorozzák? 1.5-2-4x?

Csoda, ha nem visszalépés. Volt a cégnek egy aranytojást tojó tyúkja, ami többet termelt, mint amibe került, akkor is, ha drága. Kinevezik managgának, ha marad a teki sapka, akkor is csak nagyon nagyon maximum fele részben produktív. Ér ugyanannyit? Majd ha felvesz/kinevel sok önmagát, onnantól vezetőként is elkezdi a kimaxolás útját, addig viszont egy friss junior vezető, hisz ez egy tök új terület neki, zéró tapasztalat és módszertan ismeret. Ez egy nagyon nehéz döntési helyzet minden résztvevő számára

Gondolkodtatok már azon, hogyan lehetne ezt az egész podcastot élvezhetővé tenni?

Szemét, de találó kérdés. :-D

Egy Sándor György poén jutott róla eszembe:

"Neked, mint kívülállónak mi a véleményed az intelligenciáról?"

Nekem is van egy olyan érzésem, hogy ennek a két embernek egyszerűen nem fekszik ez a beszélgetős műfaj, de ezt most tényleg nem bántásból mondom. Bőle Gyuriból ezzel a fordulatszámmal remek pszichiáter lenne, Zérónál meg már többször azon gondolkodtam, hogy mikor bóbiskol el és fejeli le a mikrofont.

Amit csinálnak, az jó, csak ahogy csinálják.

Szerződtetni kellene a Bochkort...

Átlagos Puzsér müsor. Nem erre gondoltam. Kell az, hogy a szereplők ne tudjanak mindent a másikról, az adott témában a másik véleményét a nezővel együtt akarják megérteni. Hangozzanak el azok a kérdések, amik a nézőben megfogalmazódnak. Igen, a néző szemével kell nézni a másikat.

Érdemes megnézni korábbi epizódokat is, horribile dictu akár sorrendben is! Amikor azt mondják adás előtt beszéltünk róla, az sokszor azt is jelenti h. korábbi adásokban már volt róla szó.

Kicsit valóban egysíkúak a beszélgetések ha csak a 2 műsorvezető szerepel. De jópár korábbi alkalommal hívtak meg vendégeket is, azokban azért változatosabb volt a dolog.

Szerintem ők valami hr-eseknek szóló tananyagot vagy előadás- / rendezvénysorozatot akarnak kifuttatni ebből, azért próbálják a sok tutit megmondó podcastot és brandelést csinálni. 

https://www.hwsw.hu/hirek/67560/conference-craft-kraftie-nyeremenyjatek…

Nekem az hihetetlen, hogy Magyarorszagon vki (akarmilyen magas pozicioban is) 100+ millio Ft-ot keressen havonta. Foleg ha tulajdonos/reszesedessel rendelkezo ebmerrol van szo, hiszen ennyi penzt nem berkifizetessel celszeru kivenni a cegbol.

Lehet egyedül vagyok vele, de úgy érzem, hogy túl sok a podcastben a magyar szavak és kifejezések használata. ;)