Apple M1/M2 bootloader kód tesztelésre hívnak az OpenBSD fejlesztők

Címkék

Tobias Heider postolt egyet az openbsd-tech levelezési listára, ahol is a szóban forgó hardverekkel rendelkező OpenBSD felhasználók segítségét kérte.

Hozzászólások

Ez csak szerintem vicces? Nekem nem lenne ellenemre persze, hogy ki legyen tesztelve és menjen az OpenBSD M1/M2-es gépeken, de az OpenBSD-s világ távolabb nem is állhat a mac-estől, az előbbi célközönsége lenne az utolsó, aki akármilyen Mac-et is venne valaha. Ennek ellenére mintha szívügyük lenne, még akkor is, ha tesztelni nem tudják.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Az en M1 MacBook Pro-on is OpenBSD van, semmi koze ennek ahhoz hogy mac-es vilag vagy OpenBSD-s vilag vagy Linux-os vilag.

Csak a hardwarehez van koze, megpedig ahhoz, hogy jelenleg az M1/M2 arm64 platform a szinte egyetlen hasznalhato ha arm64

laptopot szertetnel. Vegyuk csak azt peldaul hogy egy ThinkPad X13s ami szinten arm64, sajnos sokkal lassabb, de cserebe dragabb is.

A fenti okok mellett szamomra ez hobby is, tehat a fejlesztesbe is besegitek.

Hat m1 mac-en még nem próbáltam windows-t virtualizálni, igazából zéró tapasztalatom van az arm+windows kombóval ezért kérdeztem. Ezek szerint a kicsipuha is intel virtualizációt csinált winre, hogy legyen sw is ne csak az alap os amit nézel, és örülsz neki, de kb. ennyi? :D 

-42-