Az Adobe feltűnt a Blender támogatói közt

Címkék

Az Adobe és a Blender bejelentette, hogy előbbi a nyílt és ingyenes 3D tervező-modellező szoftver arany fokozatú támogatójává vált.

Hozzászólások

Több, mint tíz éve használjuk a Blendert a munkáinkhoz és ugyan én alapvetően coder vagyok, de azért a demoscene-en belekontárkodtam a grafika részébe is néha a dolgoknak...
https://www.artstation.com/jtrencsenyi
Egyre több cég áll be az anyagi és technológiai támogatók közé, valamint egyre több cég lát benne alternatívát a többi nagy 3D toollal szemben, vagy azok mellett. Nagyon jó ütemben haladnak a fejlesztések és kezdi nagyon kinőni magát a program. Mivel egy alapítvány terelgeti a háttérből a fejlesztést, így annak sem nagyon áll fenn a veszélye, hogy valaki felvásárolja és kinyírja a projektet, illetve mivel open source, így megvan a lehetőség a forkolásra és továbbfejlesztésre, ha valami probléma merülne fel, bár egyelőre semmi ilyen nem látszik.
Remélem még évtizedekig ilyen tempóban fog folyni a fejlesztés, mint most!

Speciel ez egy tökre jó fork, és azért használgatják is. Sokat nem változtat, de a színes ikonok használata nagyságrendekkel értelmesebb mint a divatos egysíkú, megkülönbözhetetlen szürke, mert hát nem mindenki  és mindig shortcutol blendernél sem.

☆☼♫♪♫♪☼☆
AGA@

Hát, munka közben legkevésbé sem számít nálam, hogy színes, vagy szürkeárnyalatos az ikon. Ha pedig valaki egy-két hétnél többet ül a blender előtt, az úgyis rá fog szokni valóban a shortcutokra. ;)
Ha már forkok, akkor az E-Cycles érdemel még említést, ami ugyan fizetős, de elég jól felturbózza a renderert.

Igazából ez minden szoftvernél így van. Az ember megtanulja, megszokja, onnantól nem az ikont meg a dizájnt nézegeti. Ezt nem érik a multik, hogy ezért felesleges fél évenként átdizájnolniuk mindent GUI szinten. Ugyanez van telónál, laptopnál is, ott is vergődnek rajta, hogy vékony legyen, meg trendin nézzen ki, de ahogy az ember napi szinten használja, fénysebességgel szokik hozzá, egy használati tárgy lesz, nem nézegeti, hogy kocka alakú, vagy lekerekített, fekete vagy bugyirózsaszín, meg hogy mekkora a káva.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)