Linus Torvalds: Linux 5.11

Címkék

Hét -rc prepatch és azok tesztelése után Linus kiadta az 5.11-es kernelt. Részletek itt. Kernel.org még nem frissült ...

Hozzászólások

A kernel.org azóta már frissült, tegnap este valóban még csak az 5.10 volt rajta stable release-ként. Viszont az Arch Testing tárolójában nem akar megjelenni, pedig a megjelenés után néhány órával már elérhető szokott lenni. Egyébként ez egy jó kernel lesz, Ryzen 4700U-n határozottan jobban fut már az 5.10.15 és 5.10.16 is, amibe backportoltak egy csomó feature-t az 5.11-ből, és érezhetően szárnyra kapott a rendszer. Főleg AMD-seknek ajánlott feltenni minél hamarabb, mert a prociütemezőben lévő regressziót javították benne.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Főleg AMD-seknek ajánlott feltenni minél hamarabb, mert a prociütemezőben lévő regressziót javították benne.

Ez valószínű bugyuta kérdés lesz, de ha van egy AMD Ryzen 3900X-s szerverem, amin ESXi fut és ugye azon a VM-ek, a VM-ek fognak gyorsulni ha frissítem a kernelt a VM-ben?

Szerintem igen, bár ehhez kristálygömb kéne jósolni.

Egy valamit tapasztaltam: bootkor az 5.11-es kernel kidobja Ryzen 4700U-s procin, hogy amdgpu: Unsupported power profile mode 0 on RENOIR. Természetesen ez csak egy debug üzenet, hogy automatán módosítania kellett az amdgpu drivernek az energiagazdálkodási profilt. Csak idegesít kiírás konzolban, hibát, bugot egyébként nem okoz. Csak azért szólok, hogy AMD APU-sok ne ijedjenek meg tőle.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧