Több mint 30 millió alkalommal töltötték le idén a LibreOffice irodai programcsomagot

Hozzászólások

Minden egyes nap használom. Respect a közreműködőknek! Köszönöm!

trey @ gépház

Remélem a képen látható eszköztár-elrendezés nem lesz kötelező, mert akkor kidobom... :-P

Nem, írták még a bevezetése előtt, hogy választható marad. Ráadásul nem egyedüli alternatíva, a régi megszokotton felül még 3 másik toolbar is elérhető.
Én sem igazodok ki ezen a felületen, de van olyan a cégnél, aki a normál menüs-eszköztáras felületet nem tudja használni, és ezért a felületért meg odáig van. Szóval örülök, hogy benn van, mert sok időt spórolt már nekem.

Nagy Péter

Szerkesztve: 2020. 12. 21., h – 22:26

Értem, hogy 30 milliószor töltötték már le, de mi a létjogosultsága, ezt áruljátok már el (légyszi).

A készítőinek meg thx.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Amit ugye szoktam mondani: semmi. Ahogy a Microsoft Office 2003 utáni Office csomagoknak és klónoknak sincs.

Előnye viszont az, hogy ingyenes, klasszikus, professzionális felhasználói felülete van, mintsem lenne egy Tapicskoló Tamás értelmi színvonalára butított, material-idealista, animációbuzi óvodás játszóház.

Továbbá, amikor a Microsoft teljes mértékben áterőlteti majd a felhasználókat a cloud-idealista Office 365-re és a formátumok kompatíbilitását is eltöri az Office 2010+ asztali változatai felé, akkor jó alternatívája lesz. Már amennyiben megmarad a jelenlegi irányban a fejlesztése és nem tabletesítik-cloudosítják el.

Ha most figyelmünket a Microsoft vonalra korlátozzuk, azt kell mondjam, a Word6.0 óta egyetlen Office csomagnak sincs létjogosultsága, mert a Word6.0 igazából minden lényeges funkciót tartalmazott már önmaga is. (A szövegszerkesztést illetően. Különben meg mindegy mert táblázatkezelésben meg ugyanez igaz az akkori Excel-re).

Nem jelent sokat a nagy skálán az én kis sztorim de a szakdolgozatomat teljes egészében LO-ban írtam és szerkesztettem végleges formájára.

"all submitted complaints will be forwarded to /dev/null for further investigation"
"ez ilyen hippi kommunás felfogás, ahogy Stallman sámán módjára dobol a nagy hasán, hogy GNU, free software, free as free beer."

Reméljük egyszer elérhető lesz egy normális kiadványszerkesztő is Linuxra.