Magyar mirror a Github-ról leszedetett YouTube-DL-hez

Címkék

Hozzászólások

A trükk az, hogy a git engedélyez több root commitot, illetve hogy a GitHub egy fork-nál nem hoz létre egy teljesen új fát, hanem az eredetit használja. A YouTube-DL egy külön root commitra került eredeti history-val (tehát nem változott egy hash sem), és amikor a PR készült egy merge committal, akkor meg kellett adni az --allow-unrelated-histories flag-et, hogy ne panaszkodjon a több root miatt. Ezután meg csak össze kell rakni egy URL-t a legutolsó YouTube-DL hash-sel és meg is van a trükk. Hátránya, hogy csak a webes felületen működik, de így is mókás.

No, akkor ha már ennyire... Akkor lehúztam a zip-et - meg a telepítési leírásban lévő url-ről a binárist is - eddig nem nagyon húzgáltam le offline-ba videókat a yt-ról, de ha már ennyire tolják DMCA oldalról is a Youtube-DL-t, akkor lehet, hogy van benne valami, és érdemes kipróbálni :-)

Akkor már a VLC-t is le lehetne tiltani, hiszen azzal is lehet videot letölteni a youtuberól..

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Amíg van ami lejátssza, addig az rögzíthető. Márpedig lejátszható, ez a célja, nem?

Ha a képernyőkön meg tud jelenni, akkor vége a játéknak. Egy rakás embernél már csak azért is van képernyő tartalom rögzítő, mert valahova megosztja a képernyőjét, pl. játék közvetítésként.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Dolgoztam egy projekten, ahol a saját maga által feltöltött pdf dokumentumokat mutattunk az ügyfélnek. A PM, a PO, de még az Architect is ott magyarázta nekem, hogy download gombot nem teszünk a fájlnév mellé, mert a letöltés az biztonsági kockázat (mert mi van, ha egy ügyfél egy könyvtárban letölti az útlevelének a pdf képét, aztán aki utána odaül a géphez, megtalálja ezt?!). Tehát csak view gomb lesz.

Rákérdeztem, hogy akkor jól értem, hogy a szerver oldalon akarjuk a pdf-et renderelni, és képként mutatjuk meg a böngészőben (feltételezem, vannak online pdf olvasók, amik ezt megoldanák). De mondták, hogy nem, hanem rábök a view-ra, és majd a lokális gépen az Acrobat readerben megnyílik a fájl.

Mondtam, hogy de hát ez letöltés. Mondták, hogy nem, nem download, hanem view. És nem értették, mit nem értek ezen, amikor egyértelmű, hogy a download opció nem jelenik meg a weboldalon. Tehát nem letöltés.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Értetlenkedhetsz, de a Content-Disposition inline/attachment header létezik. És értem, amin rugózol, csak felesleges, mert a userek 99%-a inline-nal nem fogja tudni letölteni a fájlt. Ezt valószínűleg tudta az architect is, csak neki volt annyi rutinja, hogy tudja és értse az ügyfél igényt.

Onnantól kezdve, hogy az adobe reader-ben megjelenik a flopi ikon, onnantól az r=1 user is simán letölti és menti, ha akarja, mert gondolom a pdf-et nem úgy rakják össze, hogy kapcsoljon ki mindenféle ilyesmit, tiltsa a copy-paste-t, stb. (persze ez csak akkor "él", ha natív Adobe reader-ben nyílik meg a fájl).

a userek 99%-a inline-nal nem fogja tudni letölteni a fájlt.

Hát most vagy nem láttam még ilyen megoldást, amit mondasz (és a szóban forgó architect sem), vagy te nem feltételezed, hogy a felhasználók rá tudnak kattintani a mentés ikonra.

Az általunk épített rendszer nálam így működött:

Ráböktem, hogy view, megnyitotta a Chrome. A dokumentum tetejénél oldalra volt egy mentés ikon, amivel elmentettem a Downloads könyvtáramba, aztán megnyitottam onnan az Acrobat readerrel.

Tudsz példát mutatni olyan pdf-re, ami úgy van beállítva, ahogy mondod, és nem triviális letölteni? (Mivel 1%-ot meghagytál, feltételezem, valami módon le lehet tölteni, de bizonyára trükközni kell).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Szerkesztve: 2020. 10. 26., h – 20:57

Úgy bírom, amikor terelgetni próbálják az embert. Valószínűleg, aki le akar tölteni valamit a youtube-ról, vagy akárhonnan, azt ez fogja megakadályozni, hogy letörölték a githubról a youtube-dl-t. Nagyon gratulálok. Szerintem vegyék el mindenki routerét... 

a windows exe már nem letölthető, a repo-kat nem néztem.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség