10 éves születésnapján nyílt forrásúvá vált az Amnesia: The Dark Descent és folytatása

Címkék

A Frictional Games bejelentette, hogy népszerű horror-kaland játékát - Amnesia: The Dark Descent és A Machine For Pigs - GPLv3 szabad szoftveres licenc alatt nyílt forrásúvá tette.

A forráskódok elérhetők a GitHub-on:

 A forráskód megnyitása lehetővé teszi az amúgy is rendkívül termékeny modding közösség számára a hatékonyabb fejlesztést. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Az Amnesia egyik kedvenc játékom és nagyon jó élmény volt mikor tíz éve végigjátszottam. Hasonlóan igényes lett az 5 évvel ezelőtti játékok a SOMA is és remélem a nemsokára megjelenő Amnesia folytatás is minőségi lesz. Nem nagyon tudok mondani másik játékot ami ekkora hatással lett volna az előző évtizedre mint ez és örülök, hogy a fejlesztők úgy gondolták, hogy kirakják a forráskódot is szabadon elérhetővé. Ez nagyon szép lépés és biztos vagyok benne, hogy hasznos lesz kezdő játékfejlesztőknek. Nagyon szimpatizálok ezzel a csapattal, lényegében 15 éve folyamatosan sikerül emelniük a színvonalat és nagyon remélem hogy még nagyon sok játékuk lesz, azt sem bánom ha folytatják ezt az 1 játék per 5 éves tempót :) 

Egyetértek a kollégával, jó játék, és ez legalább annyira köszönhető a történetnek, mint a szűk értelemben vett játéknak. Van egy "könnyebb" módja is, ahol nem halsz meg, ez arra jó, hogy könnyebben tudod felfedezni az egyes helyeket, és nem lesz akkora macera a történet minden részletét kibogozni.

Ha esetleg játék nélkül vagy kíváncsi a történetre, keress rá tecsőn "Soma movie"-ra, találsz kommentár nélküli, de a történetet rendesen kibontó végigjátszást. (Ugyanez működik más játékokkal is.) Ill. hatalmas "spoiler alert", de lásd az itt linkelt fájlt is. Ja, meg szintén tecsőn ott vannak a "Soma transmission" rövidfilmek is.

Az első játékok egyike volt, amiért a Humble Bundle-on pénzt adtam, mert tényleg igényes, és az első natív linuxos játékok egyike volt.

"Sose a gép a hülye."

Ez jó lehetőségeket teremt, köszönet a csapatnak!

Anno talán ócsó-csomagban vettem meg a játékot, de talán a pincés vagy melyik sötét résznél úgy betojtam, hogy kb. másfél (vagy még több) évig felé se néztem. :D Aztán megnéztem egy végigjátszást, aztán én is végigjátszottam, idővel többször is. Sam Mowry-nak meg szokás szerint fantasztikus hangja van. A végén a teremben irtó jól szól. =)

Jaja, amíg rájöttem... És előtte a számtalan próbálkozás, hogy kinyissam azt a rohadék ajtót... Tudod, mikor a löttyben ácsorogva kell csigalassúsággal kinyitni a nyikorgó ajtót, és közben közeledik a valami és tudod, hogy utól fog érni, de reménykedsz, hogy talán mégsem :-)

Szerkesztve: 2020. 10. 13., k – 20:44

Sok érdekes részlet horror játékokról, narratíva vezérelt játékmenetről, Amnesiáról és SOMA-ról a csapat vezetőjétől: https://youtu.be/cjgWsw6o8q8