Tesztelhető az Xfce 4.16pre1

Címkék

Ugyan egy kissé késve jelentette be a projekt, de egy ideje tesztelhető az Xfce 4.16 első előzetese, a pre1. Az újdonságokról részletesen itt lehet olvasni. Teszteléshez útmutató itt.

Hozzászólások

Az megoldott már Xfce-n, hogy ha több monitort használok, akkor az legyen a primary, amelyiket én szeretném? Mondjuk 3 monitor esetén a középső. Mert 1-2 éve ez nagyon nem ment, pedig minden másban megfelelt volna az xfce.

Nekem ezzel az Xfce-vel mindig is az volt a bajom, hogy amolyan „semmilyen” kategória, semmivel nem tűnik ki. Minimalistának nem elég minimalista, de felszereltségre nem is a legfullossabb (mint egy KDE pl.), szépnek nem a legszebb, nem a legcsilivilibb, igaz nem is a legcsúnyább. Hardverigényre is mindig valahol középtájon állt, modern gépekre fapadosnak tűnhet, régi-gyenge gépekre túl sok lehet, főleg, mióta Gtk3-ra álltak át. Pedig amúgy nem használhatatlan vagy annyira rossz, csak valahogy sose tudott megfogni, nekem így mindig egy olyan egyáltalán nem vonzó alternatíva volt, vagy azért mert minimalistábbat, vagy mert fullosabbat akartam. Ez meg középen próbál egyensúlyozni, de igazából emiatt semmiben nem tud igazán kiemelkedni.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧