Tanúsította a Canonical az Ubuntu 20.04 LTS-t a Raspberry Pi-kre

Címkék

TL;DR:

Ha felteszed az Ubuntu 20.04 LTS-s a Raspberry Pi-kre, az garantáltan és támogatottan működni fog rajtuk. Ezt a Canonical által elvégzett "több ezer teszt" garantálja.

The release of Ubuntu 20.04 LTS was April 23, 2020. On the same day, Canonical added full support for Ubuntu Server 20.04 on all of the Raspberry Pis that we certify.

[...]

What certification means

When a user buys a certified board, like the Raspberry Pi, and installs Ubuntu, they get peace of mind knowing Canonical has performed thousands of tests to ensure Ubuntu just works. This is the case for a growing range of Raspberry Pis. As long as it is able, that Pi will receive tested updates and security patches every three weeks. And if we identify a critical CVE (common vulnerabilities and exposures) or bug, we commit to fixing it in a day. This is all to make sure that users running Ubuntu on a Raspberry Pi have a secure best possible experience.

Hozzászólások

Ez jó hír, pont most rendeltem egy Rpi4-et :)

Egy éve még bullshit-nek gondoltam volna, de ha nem sok pénzért csináljak ezt, akkor hiteles is lehet. A különbség a bananaPi+szarOS és az rpi+Ubuntu 20 kötött jelentős, de most már okosok is mondják.