Az UBports átnevezte a Unity8-at Lomiri-re


It is my pleasure to announce the new name of Unity8 and its related projects: Lomiri! (low-mee-ree) Lomiri is the operating environment for everywhere: phone, tablet, laptop, and desktop. It features a slick and easy-to-use interface based on the design of its predecessor, Canonical's Unity desktop environment.

A névváltoztatásról részletesen itt lehet olvasni.

Hozzászólások

Kiváncsi voltam, hogy mikor kerül erre sor. Többnyire én is mindig az Untiy Engine-re asszociáltam elsőnek.

mondjuk az is erdekes, hogy azert kellett atnevezni, mert mas disztrok nem vesznek be projektet, amiben a neveben benne van az "ubuntu" szo.

Es ha mar atnevezik, akkor a unity-t is kukazzak.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

mas disztrok nem vesznek be projektet, amiben a neveben benne van az "ubuntu" szo

Vagy pedig azért, mert az Ubuntu durván patch-eli a csomagokat, funkcióbővítéssel is, amire az egyedi projektek dependelnek is. Így más disztrók, ha akarják az adott ubuntu projektet, a fél alaprendszert patch-elhetik. Azt meg nem annyira szeretik, maradnak a vanilla közeli állapotnál, ez is érthető.

Arch-on próbáltam régebben lefordítani nem tudom mit, talán pont az Unity8-at, nem sikerült, mert talán a libinput olyan funkciója kellett neki, ami az Arch legfrissebb libinputban nem volt. Az ubuntuéban igen, egy patch-al belekerült. Ha jól emlékszem több ilyen ubuntusított függőség is volt, ami elég is volt arra, hogy felejtőbe tegyem a dolgot...

Szerkesztve: 2020. 03. 02., h – 01:40

Lama