Nextcloud 18.0.1

Címkék

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Nextcloud updated

The Nextcloud snap updated itself to version 16.0.8snap1.

... remember you can revert the update with a single command:

$ sudo snap revert nextcloud

[...]

trey @ gépház

Na akkor azt hiszem újra erőt veszek magamon, és nekilátok frissíteni az egyik hoston futó 13.0.0-t. Legutóbb a webes frissítő megcsuklott.

Nálam simán ment az átállás, LXC konténerben.

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"

Kezd docker (app) és lxc(os) el!

 

A gép bőven elég hozzá. Először meg kell érteni a logikáját a konténereknek.  Legtipikusabb "ismerkedos" hiba dockernel: Valami nem megy, belépek a kontenerbe és fixalom! Ezt nem szabad soha! A kulcsszó, környezeti változók, volume és bind mount :)

A kontenerizaciohoz egy fikarcnyival sem kell nagyobb kep mintha nativan futtatnad a dolgokat. Egy RPi-n is el lehet kezdeni. Szerintem architekturalisan a podman az egyik legegyszerubb, viszont a docker meg sokkal nepszerubb. Kubernetest egyaltalan nem ajanlom kontenerizacioval valo ismerkedesre. Abban annyi extra koncepcio/layer van, amivel elsore csak a bajod lesz.

Rpi3/Docker témában már láttam olyat hogy a Nextcloud nekiállt thumbnaileket generálni és pár perc múlva gatya volt a rendszer, fixen, akár napokra is (poweroff segít csak). Szóval működni működik, de a gyenge hardver / hiányzó optimalizáció / valami ütemezéses lófaszhiba miatt lehet, hogy elcsúszik. Ami egy kicsit több erőforrást zabál én azalá nem adnék Rpi-t, de lehet hogy azóta már ezen javítottak, plusz ott van az újabb Rpi is.

Nálam rpi 4 (4 gigás) dockerbe rohangál pi-hole, nextcloud, plex, transmission és resilio. Igazából első nekifutásom volt dockernek szóval vannak még benne kuszaságok amiket tervezek kijavítani ha van rá idő, de tanulásnak hibátlan volt és eddig teljesítmény gond sincs, igaz nem kérek tőle túl sokat.

Csak ajánlani tudom, nagyon bevált, mondjuk nálam fő tényező az energiatakarékosság volt, sőt a kimondottan alacsony teljesítmény is pozitívumként jelent meg. Hülyén hangzik de van valami kis nerd achievement ha vékony vasat sokmindenre tudok használni kompromisszumok nélkül.