Holnap valamit bejelent a Microsoft Edge Dev team

 

Hozzászólások

Linux verzió. Más tipp?

trey @ gépház

Jön a chrome alapú edge stabil verziója.

Kíváncsiságból rá fogok nézni. Fő böngésző tuti nem lesz, inkább csak a szimpla kíváncsiság, mert az IE/Edge-t mindig is egy szutyoknak tartottam, de érdekel, hogy egy a Chrome-alapra átállás hozott-e valamiben javulást. Szerintem nem hoz, de rosszabb sem lesz. Csak egy n+1. Chrome skin lesz, ahogy a Vivaldi, Opera, Brave, meg a többi Blink/Webkit alapú browser, és ilyen formán felesleges is.

Ez inkább csak a MS-nak fontos, hogy a saját brand OS-ében a saját brand böngészője legyen, a saját keresőjükkel, hogy erre is kiterjesszék a saját ökoszisztémájukat. Illetve aki megszokja ezt az új Chrome-alapú Edge-t, annak nem lesz gond esetleg később Linuxra váltásnál, hogy nem létező alternatíva, mert létezni fog. Így nem csak a Windows skines DE lesz fent nekik Linuxon, hanem egy MS browser is. Van azért egy olyan szűk, teljesen laikus réteg, aki erre izgul fel.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Ja. Jön a chrome átskinelve.

Végülis logikus. Mit küzdjenek a programozással. Már kész van. A motor már amúgyis abból jött.

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

"New browser experience" - jaj.

Szerintem el kéne engedniük ezt a böngésző fejlesztés dolgot. Fogják a Chromiumot egy az egyben, átnevezik Edge-re, alapértelmezetten Bing lesz a kereső, kész.

Sok pénzt spórolnának, felhasználók is jobban járnának, ha nem rontják el a Chromiumot. Meg azért mégis csak reklámoznák a Binget is.

Kb pontosan. Mondjuk a telemetria meg volt amúgy is...

Viszont az MS account integráció nem feltétlenül fos. Mondom ezt user szemmel. Egy részt az én tapasztalatom az, hogy az MS felhője elég jó. A consumer is, nem csak az Azure. Sokkal jobban kézre áll nekem, mint pl a Google-é.

Tök szubjektív, igaz, de meglepne, ha egyedül volnék vele. Innentől meg csak user szám kérdése, hogy érdemes-e ilyet faragni...

<troll>Új "browsing experience": crash és kékhalál böngészés közben</troll>

:wq