Ubuntu 19.04 (Disco Dingo) End of Life

Címkék

2020. január 23-án véget ér az Ubuntu 19.04 (kódnevén "Disco Dingo") disztribúció támogatása. Aki használja, annak javasolt frissíteni mielőbb támogatott verzióra. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Jah, most, hogy kb. rendben működött. Na, nem baj, frissítek. Eh... a 19.10 nem LTS...

(Szerk.: Lesz kaland, Trey? Itt azért izgalom bőven. :-) Átváltott alapértelmezetten a keverő a használaton kívüli HDMI Audio-ra. :-D )

digitális kintszülött

A nem lts-ek amolyan béták. Azoknak, akiknek frisebb, kevésbé stabilabb megoldás kell. Ha jól látom már 13.04 óta 9 hónapos ezek támogatása, előtte is csak egy év volt.

Mondjuk nemsoká itt a 20.04 lts, bár mintha ott is az lenne  mondás, hogy érdemes megvárni a .1-es fix verziót :D

Én már 16.04 óta lts -eket használok, legfeljebb valamit kipróbálni vagy megnézni teszem fel párhuzamosan kis időre az aktuális nem lts-t. Ennek az is oka, hogy melóban sokszor az lts-ek a támogatott verziók... néha az egyel korábbi lts.

Én sem ugrottam volna a LTS-től, ha nem marad el valamelyik csomagkészítő. Pffúú, most nem mondom meg melyik volt, de kellett a csomag a változó függőségek miatt. Kb. nem is nagyon értettem, miért hagyta abba a készítő, de egyszerűen lépett a disco dingo-ra, az LTS-t meg hagyta a francba. Workaround helyett inkább adtam egy esélyt anno a nem LTS verziónak.

digitális kintszülött

Hiányzik néhány ppa az eoan-hoz, amiket használok és disco alatt működött. Ezért nagyon nem jó hajszolni a csomagkészítőket. Az LTS verzióknál meg túl hosszú az életciklus ahhoz, hogy a csomagkészítők foglalkozzanak vele. Emiatt már futottam bele abba is, hogy már nem készült el a csomag (LTS), és még nem készült el (normál). Mire jó ez?

digitális kintszülött