Komoly pénzdíjjal és egy megnyerhető Tesla 3-mal jön az idei Pwn2Own vetélkedő

A ZDI bejelentette, hogy idén is megtartják népszerű, biztonsági szakemberek számára szervezett vetélkedőjüket, a Pwn2Own-t. Helyszíne a szokásos, a kanadai Vancouverben tartott CanSecWest konferencia. Időpontja 2020. március 18-20. A nyereményalap nem gyenge: több mint 1 millió dollár készpénz és egy vadonatúj Tesla Model 3-as. Az alábbi kategóriákban hirdettek versenyt:

Hozzászólások

Gondolom a Teslahoz nem adnak kulcsot, azt ki kell tudni anelkul is a gyoztesnek. :D

Hmmm... Csak bennem merült fel az a gondolat, hogy az Automotive kategóriában a Tesla Model 3 a célpont, aminek következtében ott lesz az autó, amit szoftveresen darabjaira fognak szedni a csapatok, majd a legjobb csapat, pont azt az autót vihetik haza, amit előtte "csináltak ki"? :D

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Haha, akkor te nem láttad mit írt 1,5 éve egy volt tesla IT-s alkalmazott arról a kuplerájról, ami a cégnél ment! Érdemes elolvasni, jó hosszú de főleg részletes. Aztán elborzadni rajta. Majd rohanni és javítani az embernek a saját hatáskörbe eső hasonlóan összegányolt szarjait a munkahelyén :)

https://twitter.com/atomicthumbs/status/1032939617404645376?s=19

Annyi különbséggel, h. giga multinál, ha a kupleráj direkt következményeként esnek a részvények, azonnal lesz lóvé helyerakni azt, vagy legalábbis jelentős mértékben javítani rajta.

Tesláéknál az infotainment system firmware gányolásai még nem érték el az a szintet, h. emiatt halt volna meg a következő autopilot user, így addig hivatalosan  nem is  nagy a baj (ismét javaslom végigolvasni a szálat, elég belsős és valósnak tűnő eseteket írt le az illető).

Errol mas velemenye lenne annak aki belerongyolt az uton keresztben athalado/allo kamionba. Aztan annak is akinek a kocsija ha akadalyt lat akkor nem lassit hanem gyorsit illetve annak is akinek az autopilot leamortizalja a kocsija baloldalat mert a savelhuzast koveti a szuperszemu radar csak a baszom betonfalat nem veszi eszre :D

Erről anno nem is hallottam. Jó volt most átolvasni.

 

Az a probléma, hogy kb mindenhol ez van. Sőt saját tapasztalatom szerint minél nagyobb egy cég, annál komolyabb problémák vannak ott.

Mi is üzemeltettünk legacy/kókány rendszereket, de volt olyan partnerünk, aki mérföldekkel nagyobb volt és a helyi informatikus mesélt, hogy mik mennek náluk. Akkor már úgy voltam vele, hogy mégsem olyan rossz az ami nálunk van.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"