"Ez a névjegykártya Linuxot futtat"

Címkék

George Hilliard beágyazott rendszer-fejlesztő szerint vannak olyan processzorok, amelyek már olyan olcsók, hogy simán alkalmasak arra, hogy elajándékozza őket:

This is the finished product. It is a complete, minimal ARM computer running my customized Linux firmware built with Buildroot. [...] It has a USB port in the corner. If you plug it into a computer, it boots in about 6 seconds and shows up over USB as a flash drive and a virtual serial port that you can use to log into the card's shell. The flash drive has a README file, a copy of my résumé, and some of my photography. The shell has several games and Unix classics such as fortune and rogue, a small 2048, and a small MicroPython interpreter.

Részletek itt.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 27., p - 18:27

Vegulis miert ne termeljunk meg tobb kinai muanyagszemetet.

Amugy az otlet jo, de ki orizget nevjegykartyakat?

Majd egyszer eljutunk oda, hogy a mobil gumis ilyenkor nem papír névjegykártyát ad, csak a telefonját odaérinti a tiedhez, és máris ott van a telefonodon a virtuális névjegykártyája... Végülis ez már létezik néhány éve, csak szinte senki se használja. Nem elég kúl? Nem tudom. Pedig praktikusabb egy jól kitöltött online szinkronizálható névjegykártya, mint pár random fecni valahova elrakva, mert másfél éve nem volt rá szükség, amikor meg kellene akkor hol keresd?!

Egész szép megoldás, bár ha én ennyit tökölnék egy ilyennel, akkor már kiönteném az egészet műgyantával, hogy ne legyenek szabadon az alkatrészek, ez az ujjlenyomat-problémát is megoldaná.

(OFF: helyesen „beágyazott rendszerfejlesztő”, bár valószínűbb, hogy szerencsétlent nem tekerték a lepedőbe, szóval inkább „beágyazottrendszer-fejlesztő” lesz az emberünk…)

Ket vekony nyak-ot lehetne tervezni. Az egyiken az elektronika van, mig a masik csak egy sablon, ami eltakarja az elsot es a kivagasokban elfernek az alkatreszek, ill az USB csatlakozo kontaktusai erre kerulnenek. De ez inkabb reszletkerdes. A ficko elerte, amit akart. Sot, tobbet is.

Szerkesztve: 2019. 12. 27., p - 19:06

Bakker! Tényleg $1  egy ARM9 core + 32MB RAM. (Az Alibabán 1db-os mennyiség.)

Anno AT9260-ra fordítottam Builtdroot-tal 1.1MB-os Linux kernelt, amiben USB stack és NAND flash kezelés is volt. Szóval emberünk az övét kicsit túltolta... :)

és egy @gmail cím van rajta. Mintha itthon egy szeniorális mérnök a kezembe nyomna egy @freemail-es címet. Na, nem mintha nem történt volna már meg.

az e-penis lobogtatason kivul a sajat domain mi pluszt ad? vakon persze nem latszik hogy a sajat domain mogott ugyanugy gmail van, de az elso uzenetvaltas utan vannak nyomok errol. egy cegnel oke a sajat domain, de egy sima usernel tokre felesleges. sot nekem inkabb azt mondja hogy "na ez is azt hiszi hogy f*szabb rendszert tud osszerakni mint a google"

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

"iszonyatosan" ?= "pár dolláros domain"

Az öltöny is azt kéne sugározza, hogy iszonyatosan ad a külsőségekre, ezzel még magát is megkötve (nem láttam még kényelmes öltönyt megfizethető kategóriában), remélem nem használod ezt az előítéletet a valóságban. Ha van egy domain név az email címben az lehet reklám is az oldalának, amin vannak a szolgáltatásairól, múltjáról hasznos információk.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Én csak egy random emberről alkotott benyomásomról beszéltem, nem állítom hogy aki G suite-al saját domaines levelezést tol azt kizárólag a külsőségek érdeklik. De nálam ez nem jó pont, hanem maximum semleges :) (most tegyük fel, amúgy nem szoktam, de interjúztatok egy jelöltet).

Egyrészt honnan tudod, hogy mit gyüjt a freemail (súgok: freemail -> Origó -> jelenlegi kormány érdekeltségi köre), plusz ezt mindenkinek magának kell mérlegelnie.

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Te melyiknek vagy az állampolgára?

Engem sokkal kevésbé izgat az, hogy az USA mit gyűjt rólam, mert közvetlenül csak minimálisan vagyok kapcsolatban velük. Sokkal jobban izgat, hogy annak az államnak a kormánya mit gyűjt rólam, ahova az adómat fizetem és amelyiknek az állampolgára vagyok.

„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Sokkal jobban bízom a magyar államban, mint egy agresszív, erőszakos országban, amely társadalmi berendezkedéseket változtat meg a határain kívül, amelyik felelősségrevonás és következmények nélkül vetett be nukleáris fegyvereket civil lakosság ellen, s amelyiknek szemlátomást világhatalmi törekvései vannak. Mindez Magyarországról nem mondható el.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Lehet, hogy meglepő, eddig nem bántottak. Bár nyilván mondhatod, hogy az USA szolgálatai sem, s ez is igaz. Ott a tendencia az aggasztó, az a folyamat, ahogyan minden államot a szövetségi rendszerükbe igyekeznek hajtani, s szemlátomást egypólusú világ kialakítására törekszenek, ami azonos a totális diktatúrával.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

S én meg azt hittem, hogy a 3D nyomtatott névjegyem milyen király. :D

If you don't know what it is, you don't need it.

Hát igen. Ha névjegykártya formátumban akarsz maradni, és gépbe is kell dugni, akkor csak a sarkokkal lehet játszani. Ez ilyen.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Igen, Láttam én is olyat valamelyik videóban, de szerintem annak a vastagsága a tárolás rovására megy. Klasszikus névjegykártya tartóba már macerás lehet.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Szuper. 6 mp kell ahhoz, hogy valaki beolvassa, és újabb idő kell, míg valaki a megfelelő módon értelmeztesse azt.

Helyette:

  1. Linux-on készült névjegykártyám QR kódja egy pl. linuxos telefonnal beolvasva 0,1 mp alatt a névjegykártyák közé kerül.
  2. Linuxot futtató telefonnal bármilyen epromos kártyát NFC-n keresztül beolvasok 0,1 mp alatt.
  3. Bluetooth, web vagy mi mindenen keresztüli megosztás is ezerszer gyorsabb (legyen benne: linuxos eszközzel).

Kb. semmi technikai előnye nincs. Legfeljebb a kocka-lányok előtt növelhetjük az IT bré méretünket.