Megjelent az Ubuntu 19.10!

Címkék

Az Ubuntu projekt bejelentette, hogy elérhető az Ubuntu 19.10 kiadás. Letölthető a szokott helyről. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

Folytatódik a frissítős sorozat?
*szerk.: megtaláltam! Majd a következő LTS-nél.

A 18.04 LTS ritka jól sikerült, félek, hogy a következö rosszabb lesz, de remélem, hogy nem :)
Vannak jó kiadások, kevésbé jól összerakottak és kifejezetten bugosak is. Vétek azt hinni, hogy az újabb mindig jobb. Ìgy itt is csak akkor érdemes frissíteni, ha van rá nyomós okunk.

--
robyboy

Szerintem a 20.04 lesz a legjobb LTS :) Igazából a 18.04 utáni GNOME releasekben nagyon ráfeküdtek az optimalizációra és ez teljesen érződik bármilyen mezei desktop felhasználás esetén, meg hátha kigyentálják végre azt a rengeteg bugot a snap-ben akkor talán azt is használnám

Frissítettem (ráértem...) -> Nem ment.
Clean install -> Nem ment.
Liveboot -> install -> Ment.

Innentől korrektül működik, bár vannak furcsaságok. Pl: Kijelentkezéskor olyan, mintha rebootolna (nem azt tesz, csak hasonló az "experience" időben is és látványban is)
A secure bootot ki kellett kapcsolnom, mert az nélkül nem tud betölteni.

Ez egy AsusRog notebook, előtte a 19.04 gond nélkül települt live-ból is és clean is. A secure boot sem okozott gondot neki.

Hát, hajrá nekik... :-)

Amúgy azért, mert ezen a gépen egyszerűen csak működgetett a 18-04.
Konkrétan a telepítésnek mindig volt valami baja, aztán ha felszenvedtem, nem volt tapipad. De a live is esetlegesen indult csak. Szal elkönyveltem, hogy a vas nincsen támogatva és maradt a w10.

Szívesen használom, de nincs kedvem az alapokat reszelgetni. Ha valami kell a sima desktopon túl, azt igen, de a fél vasat? Egy hét alatt? Inkább kihagyom.
Ez most jó, leszámítva, hogy hogyan mászott fel.

Annyi pozitívumot tapasztaltam az eddigiekhez képest, hogy ez az első ubuntu, ami a logitech mt185-ős vezeték nélküli egér töltöttségi szintjét kijelzi.
Egyébként egyre jobb az ubuntu szerintem is, csak évekig tart minden... bár ha belegondolok a windows sem fejlődik kb. már sehová sem. Nem is nagyon tudnak hova. A klasszikus desktop már rég elérte a lehetősége határait.

--
robyboy

Pár napja felraktam. Teljesen jól működik eddig, lényegében nem szívtam semmivel (18.04-nél messze több szívás volt). Érzésre reszponzívabb az egész. Jó látni, hogy haladnak a fejlesztéssel.

Oké, mondjuk úgyis az LTS-t megvárom. Némi munkával, de jól kézreáll most a 18.04 Unity-val. A fejlesztés meg úgyis valamilyen konténerben megy, szóval az sincs kizárva, hogy majd 22.04 után lépek valamit. Csak azt bánom, hogy a QEMU-hoz nincs PPA.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Folment rendesen.Egyelore jonak tunik (Servernek hasznalom)

Mar 16.04 ota frissitem, van egy ket rutin, amit mar tudok h meg kell elotte csinalni es akkor nincs gond. :)

Szerkesztve: 2019. 10. 28., h - 20:21

Nekem már nem indult el frissítés után...
Megoldás:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/1848892/comments/10

Egy másik probléma volt, hogy néhány percenként egy-két másodpercre lefagyott a rendszer.
https://askubuntu.com/questions/1182957/19-10-hangs-for-a-few-seconds-e…
Itt meg kiderült, hogy az iwlwifi-vel van valami gond, úgyhogy letiltottam, mert amúgy se használok wifit ezen a gépen.

3. Hiába van lenémítva a jobb felső sarokban, ugyanúgy van hang mindenhol.

Van vmi titkos módszer, amivel a 19.04-et 19.10-zé lehet varázsolni? Virtualbox guest, ami update után csak egy lila képernyőig jut, de nincs login screen (mármint user és password mező, meg semmi se, csak teljes lilaság).

Próbáltam -d-vel és anélkül updatelni, sőt virtualbox guest additions-t is leszedtem. Nem nagy kár a vmért, ha újra kell telepíteni, de most már érdekelne mi a tök van vele... :o(

Van vkinek vmi ötlete? Köszi