A Github-ról a SourceForge-ra költözik az OpenGApps projekt

Címkék

Ugyan az utóbbi években általában fordítva történt meg az ilyen átállás, az OpenGApps projekt most úgy döntött, hogy a GitHub-ról a SourceForge-ra költözik. Már korábban is írtak arról, hogy mi a baj a GitHub-bal, most bejelentették, hogy a kiadásaikat átköltöztetik.

Hozzászólások

TLDR:
"Last week (starting February 10th) Github has closed all our APK repos on the account of breaking the ToS. Namely, the paragraph C. Acceptable Use at 4. Services Usage Limits part. Turns out, they weren’t happy with us storing all these big APK files inside of the repositories.

To put it simply:
it’s OK to have a lot of big files at the Releases section so that you can host stuff;
but it’s not OK to have big files stored at the repository itself, since Git has poor performance and other issues when the repo gets big."

____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Gitlab nem lett volna opció?

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Gitlab-et használunk nagy projekten évek óta (mint szolgáltatást - ugye self hostolni is lehet). Hát sokmindent tudnék mondani de a bűn lassúsága a legrosszabb (egy sima git pull 2-5 másodperc, egy push több, stabilan).

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

OFF
Mostanaban divat lett a Ruby szidalmazasa?

Persze tudom es ismerem a hianyossagait/hatranyait (tobb mint 10 ev aktiv munka tapasztalat) de ezt a tamadast es lehuzast amit mostanaban kap azt szerintem nem erdemli.

En aktivan hasznalom a napi munkam soran (UK) es eddig meg nem volt olyan feladat ahol elhasalt volna barmiben is, persze ahol elore tudom hogy combosabb cucc kell oda hasznalok mast (ASM, C, C++, JAVA, stb) de nem ertem hogy masok miert huzzak le ennyire.

Esetleg ezek az emberek nem arra hasznaljak amire valo?
Mert mondjuk en se hasznalok cipokanalat sorbontasra (bar ahogy tudjuk, nincs olyan hogy valami nem sornyito....).
/OFF

gitea -t üzembe helyeztem egy ügyfélnél, szimpatikus volt az egyszerűsége és gyorsasága, de ez egy kifejezetten alacsony terhelésű hely volt (1-2 user, napi átlag 1 commit :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Azt azért érteni kell, hogy nem teljesen dobják a Git-et, csak a kiadásokat költöztetik. Feltehetőleg fejleszteni továbbra is git alapokon fognak, csak a kiadásokat egyben nem oda teszik ki. A Scourceforg egyébként egy trágya, adware oldal, tele szutyokkal, meg visszaszámolós generálós linkekkel, én oda nem tennék ki semmit, olyan komolytalan.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Volt ennél neccesebb dolog is ott:

"A GIMP-Win fejlesztője másfél éve hagyta ott a SourceForge-ot, mert nem értett egyet az oldal reklámozási gyakorlatával. A fiók feletti ellenőrzést most - elhagyatottságra hivatkozva - átvette a SourceForge, és a népszerű ingyenes képszerkesztőt adware-es telepítőbe csomagolta."

https://www.hwsw.hu/hirek/54031/gimp-windows-sourceforge-adware.html

Egyszer dolgoztam egy projekten, ahol cronból minden nap készült adatbázis-mentés és azt tömörítve (kb. 150 MB) commitolta és pusholta a kódbázis git repójába.
„Álomszép” volt dolgozni vele.

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

> "This summer GitHub gave us a new restriction - we had to remove the ZIP packages from the releases, since they were taking up a lot of space and generated enormous amount of traffic."

Á, értem, gondolom innen pakolták repóba a cuccot. Aztat nem értem, hogy 1) miért nem próbáltak konstruktívan egyezkedni a GitHubbal megoldást keresve 2) miért nem kérdeztek meg valakit, aki esetleg ért az ilyesmihez, hogy hova érdemes ezeket az asseteket tenni?
--
Blog | @hron84

"valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával" via @snq-

Tökmindegy. LineageOS-hez úgyis MindTheGapps ajánlott.