/e/ - hogyan tovább?

 ( trey | 2019. július 24., szerda - 9:02 )

Az egykori Mandrake Linux alapító Gaël Duval vezette /e/ projekt nemrég elkezdte szállítani refurbished, "Google-mentesített" telefonjait, így akinek tetszik a "Your data is YOUR data!" szlogen, ami mögé az üzleti modellt tervezték, hozzájuthat ezekhez a telefonokhoz, akár már pink színben is. Azzal, hogy megkezdődött az első készülékek kiszállítása, Duval szerint az /e/ OS még nem lett v1-es, sok munka van még hátra. Ezek részleteiről itt írt egy összefoglalót.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Idézet:
Duval szerint az /e/ OS még lett v1-es,

?

/e/, én ezt esküszöm lel-nek olvastam a betűtípus miatt.
lol

Nem vagy egyedül. :D
--
"Sose a gép a hülye."

Vegyenek fel 1-2 microg fejlesztőt :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

>Duval szerint az /e/ OS még nem lett v1-es, sok munka van még hátra.
Jó, hogy a terméket azért már szállítják. :D
Azért ilyet nem sok iparágban lehet látni. Épitőiparban elég rossz szájíze lenne a vevőnek, ha "költözhető" lenne rásütve a közműveket még nem teljesen tartalmazó, vakolatlan pecóra.
IT-ban meg még tapsolni is kell hozzá, "Remember: this is an odyssey!"

Azért az építőiparban is elkérik a pénzt már akkor amikor a társasháznak még az alapjai sem állnak (aztán a végén meg sem kapod, mert az építettőt elkapja a mohóság és az évekkel korábban beszedett vételárat kevesli az időközben megváltozott piacon). Ehhez képest IT-ban sokkal kevesebb pénzt buksz és mindig lehet béta tesztnek hívni :)
--
Desktop: Windows10 | Server: CentOS

https://index.hu/gazdasag/2019/07/22/hermina_center_happy_land_vevok_futnak_a_lakas_utan/ :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ez egy faék egyszerűségű Lineage disztró microg-vel, amire válogattak össze foss alkalmazásokat, pl. Telegram, meg csináltak rá egy launchert. Akár 0.1 is lehetne a verziója, teljesen jelentéktelen. Olyan mint a Debian/Ubuntu remixek, túlzás nélkül. Van apk a rendszerben ami a git tárolójuk alapján apkmirrorról lett összeszedve. Ennyire vehetőek komolyan. Nehogy azt gondold, hogy komoly munka zajlik. Csináltak egy launchert, aztán ennyi.

Meg elindítottak egy nextcloudot a pincében, amivel lehet szinkronizálni :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ahogy elneztem, nem is tul jo valogatas :-(

az elejen nem szolt nekik valami marketinges, hogy ez a nev nem praktikus egy seo szempontbol?

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Tekintve, hogy ezek a SEO lófaszkodások az elmúlt évtized szüleményei és manapság már más marketing megoldások dívnak, valamit figyelembe véve, hogy az is rájuk irányítja a figyelmet, ha szar a név (mindenki beszél róla, hogy milyen szar), akár még jó is lehet.

Nekem pl. meggyőződésem, hogy van ami már olyan szar, hogy jó. Pl. ez a bejegyzett trademark: "Lovefrom Jony"

--
trey @ gépház

hat nem is arra gondoltam hogy beirom "best phone", es elsore ezt ajanlja, hanem ha pl keresni akarok hozza infot/supportot/forumot/akarmi, akkor azt megtalaljam. vagy ne akarjak ilyet, es keressem mindig oket jo penzert? :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Ezt nem marketingesnek kellett volna jelezni :-) A marketinges szerintem el van ájulva a névtől, hogy speckó karakter van benne, mennyire egyedi,...

Amúgy teljesen egyet értek, most nem jut eszembe, de volt már olyan projekt, aminek kereső szempontból hasonló, teljesen irreleváns neve volt és kínlódás volt bármi érdemit találni vele kapcsolatban. (mondjuk ez valóban marketing szempontból sem feltétlenül előnyös, mert pl. miképpen használható a google trends?)

Ezek a kampányok már rég nem a keresőmotorokban zajlanak, hanem közösségi oldalakon - YT, FB, Twitter, Insta, influencerek stb. - szóval, ahogy feljebb jeleztem, már változott a világ. A név annyira nem releváns szerintem marketing szempontból. A support miatti kereshetőség valóban problémásabb lehet.

--
trey @ gépház

Nekem már 5 éve is azt mondták a digitális szakértők, hogy a SEO (klasszikus trükkjei) teljes mértékben halott(ak). Értendő ezalatt az, hogy a tartalom számít elsősorban, és nem az, hogy mennyi trükköt vetsz be.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Az, hogy egy kampány hol és miként zajlik egy dolog. Az emberek ettől függetlenül keresnek (a hírek nem szólnak Google kereső üzleti gyengélkedésről), a Google ~90%-os piaci részesedése elég jó támpont arra vonatkozóan, hogy mi érdekli az embereket. Az érdeklődés pedig valószínűleg relációban van a marketing kampány hatékonyságával, azaz egy mérő eszköz lehet (sok másik mellett).

ja, gnomenak is volt az a fantasztikus ötlete, hogy mindent hívjunk funkcionálisan, a böngészőt legyen browser, a képnézegető talán images, aztán have fun guglizni, ha baj van :)

Szerintem egyáltalán nem gáz guglizni arra, hogy "gnome files" vagy hogy "gnome images"