Valve: Valószínűleg hivatalosan támogatni tudjuk az Steam-et Ubuntu-n

Címkék

In response to the concerns raised by ourselves and the wider community, the Ubuntu project recently discussed a more conservative approach wherein a selection of 32-bit libraries would still be available on the host system, through at least 20.04 LTS. [...] Given the information we have on this new approach so far, it seems likely that we will be able to continue to officially support Steam on Ubuntu.

Miután az Ubuntu bejelentette, hogy változtat a 32 bites csomagokkal kapcsolatos tervein, a Valve is jelezte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló infóik alapján egyelőre folytatni tudják a Steam Ubuntu-n való hivatalos támogatását. Közben vizsgálják a lehetőségét annak, hogy milyen más disztribúciókat tudnának még hivatalosan támogatni:

The Linux landscape has changed dramatically since we released the initial version of Steam for Linux, and as such, we are re-thinking how we want to approach distribution support going forward. There are several distributions on the market today that offer a great gaming desktop experience such as Arch Linux, Manjaro, Pop!_OS, Fedora, and many others. We'll be working closer with many more distribution maintainers in the future.

Részletek itt.

Hozzászólások

Lassan az HBO Go minisorozatot készíthet ebböl a sztoriból, és még nincs is vége.

--
robyboy

Ennyit azokról a károgásokról miszerint az Ubuntu lépése a 32 bit elhagyása felé a Valve-nak csak egy jól fogó ürügy volt a süllyedő Linux hajó elhagyására.
Nekem egyáltalán nem úgy tűnik, hogy el akarják hagyni a Linuxot. Ahogy a Canonical visszalépett a Valve is bejelentette, hogy mégis támogatják az Ubuntut. Ráadásul szét akarnak nézni a többi disztró körül, hogy a Canonical egy esedékes következő meredek húzása idejére legyen amire áttereljék a felhasználóikat.
--
:wq

ugyanezen logikaval az android lete is ertelmetlen, hiszen a mobilpiac profitjanak 73%-at vitte el tavaly az apple
http://www.iphonehacks.com/2019/04/apple-captured-entire-smartphone-ind…

Már csak ilyen anyagias vagyok. Persze szép dolog az eszmei nagyság, csak sajnos teljesen egyénfüggő.

Szerintem még soha nem volt ilyen jó a Gaming Linux helyzete mint most.

OpenGL driver néha jobb, mint a Windows-os.
Vulkan sokkal jobb mint a DX11, még Windows-on is.
Privacy sokkal jobb Linux-on.
HDD/MEM terhelés is alacsonyabb.

Csak kár hogy ezek kevés embert érdekelnek, mert ezek ritkán szűk keresztmetszetek.

De amúgy mi a baj a 32 bites alkalmazásokkal? Eddig elfértek mostantól meg már nem férnek el?