Már rendelhető a OnePlus 7 is

 ( trey | 2019. június 4., kedd - 15:39 )

A Pro után itt a kisebbik testvér. 6 GB RAM + 128 GB Storage = 549 euró, 8 GB RAM + 256 GB Storage = 599 euró

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Azert ez az ar mar sokkal baratsagosabb.

Fasza, én két hónapja vettem a OnePlus 6T-t (8/128) £550-ért.

Ez egy 6t gyorsabb procival, nem?
Ja még a kamera is változott, 20+16 helyett 48+5 lett

Azért akinek erőforrásban hasonló telefonja van, az árulja el, hogy mire kell a telefonban a 6GB (vagy több)?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Androidhoz? :D

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Jelenleg van egy 1 GB-os, és egy 2 GB-os memóriával rendelkező androidos telóm. Az elsőn 7.1.2-es droid, a másodikon 9.0-s fut. Az elsőn *néha* már én is érzem, hogy sovánka. Egyelőre a másodikkal még szokjuk egymást :-) Szóval a kérdés teljesen komoly. Én magam valahol a 4 GB-ra mondanám azt, hgy elégséges - de pont azért kérdezem, mert nyilván lehetnek emberek más felhasználói szokásokkal, mint én.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

nekem is mukodik meg az 1GB-os moto g, de elegge docog rajta a LineageOS, nem kellemes. 4GB az tenyleg eleg, 3T-n meg nem lattam, hogy e fele ment volna a memoria hasznalat (igaz eleg ritkan nezek ra).

Nekem van 256M el szerelt android 2.1es fut rajta. Azzal a verzióval ennyi rammal simán elfut. igaz weboldalak már nem mennek (https :/)

Amúgy meg azért jó a ram, mert cachel. Pikk pakk lehet váltani jó pár alkalmazás között akadás/töltés nélkül.

Fedora 29, Thinkpad x220

Csipos viccnek szantam, nem hasznalok Androidot. iOS esetere 2GByte mar luxus.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nekem sima 3asom van, kb három éves. A benne levő hat giga valószínűleg segít rajta, hogy nem kopott meg a tempója (mint előtte kb minden okostelómnak), úgyhogy majd akkor cserélem, ha szétrohad a hw vagy az sw, de emiatt egyelőre nem aggódom, szerintem van benne még egy pár.

Megvettem volna kevesebbel is, de tippeltem neki jövőt állósagot, ami azért jó, mert igazából az ára már akkor is ingerküszöb felett volt egy kicsit, most meg elborzadva látom, hogy ennél drágább cuccok alsó középkategóriásnak vannak titulálva, hát ahogy a székely bácsi a vonatnak, miután levágta a lábait...

Hogy biztosan ne legyen kevés 3 év múlva sem.

Mármint amikor - legkésőbb - eladná a tulaj? Mert azért - a totálisan hasraütésszerű elképzelésem szerint - aki ilyen telefonokat szokott venni, az ritkán használja 3 évig :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ha lesz rá szoftvertámogatás 3 év múlva (akár LineageOS is), továbbá nem lesz semmi baja a készüléknek, akkor nem látom értelmét újat venni.

3T, 6GB RAM, munkára is használom, ha épp kell (VPN, SSH, RDP). Kb. 2,5 éves, mostanra jutott el odáig, hogy a saját kimutatása alapján néha túllépem a 4GB-ot. :)
Ez azzal jár, elkezdi gyilkolni a háttérben lévő dolgokat, ami mondjuk a Keepass esetén nem túl barátságos lépés... :(
Szóval a magam részéről a következő a min. 8GB, azzal jó eséllyel kihúzom a következő tervezett 3 évet.

Rakhatnak bele 100 gb ram-ot is, ha úgy lett megírva az OS h. 2 gb fölött elkezdi kigyilkolni a háttérben futó programokat.
--

> 6GB RAM
> túllépem a 4GB-ot [...], elkezdi gyilkolni a háttérben lévő dolgokat

lol, akkor ennek mi ertelme? :D

Enyemben 8GB van jol jon mikor rengeteg app nyitva van es csak szokoevente van reload. Csak rabokok valamire es boom nyitva is van :D

Ez egy jó kérdés egyébként. Én 8 GB-s 5T-ről mentem 6 GB-s 6-ra majd 4 GB-s Pixel 2 XL-re. Kimondottan nem érzem az igényét többre de azért érezhető, hogy a 4 már-már kevés tud lenni aktív használatban. Na meg ugye RAM-ból sosem elég. :D
Egyébként egy jól megírt memory management-el simán élhető a 6-8 giga napi használatban is. Sajnos az OP pont nem híres erről és gyilkolja az appokat hamar.


return signResponse.getSignForUser("zeletrik").map(SignResolvable::getSign).orElse(StringUtils.EMPTY);

A "gyilkolja az appokat" dolgot olvasom itt huszadszor, de nem értem. Az egy szándékos működés, hogy a nem fontos alkalmazásokat bezárja. Ha jelzed neki, hogy ne tegye "Lakat a jobb felső sarokban" nem teszi. Egyébként ez állítható app szinten és nem a memória, hanem az akkuidő kitolása miatt vezeték be imho.

Az én telefonomban egyébként 6GB RAM van, ebből több napos uptime mellett 3GB van használatban jelenleg.

--
trey @ gépház

3T, OxygenOS 5.0.8. Kb. 4GB foglalás felett lakat mellett akkor is hajlamos kinyírni, ha folyamatosan használom a készüléket, tehát nincs kikapcsolt kijelző, nincs alvás, és még 5-10 percen belül visszaváltanék a kinyírt alkalmazásra (a listában ott van, de már újraindul). Ugyanezt tapasztaltam anno Sony esetében kb. hasonló memória telítettségi % esetén...
Amíg ez egy böngésző, addig legfeljebb megvárom. Ha ez egy Keepass vagy SSH terminál, akkor annyira nem vagyok boldog...

"ha folyamatosan használom a készüléket, tehát nincs kikapcsolt kijelző, nincs alvás"

Úgy érted, hogy kvázi desktopként használod a telefonod? Ilyen jellegű használatban nincs tapasztalatom, de egyértelmű, hogy egy ilyen használat más memóriakezelési igényeket támaszt a rendszerrel szemben, mint egy hagyományos. mobilos használat.

--
trey @ gépház

Igen, van amikor nem akarok gépet vinni, de be kell lépni és bele kell nyúlni valamibe, ekkor deskop jellegű felhasználás mini külső billentyűzettel, sőt RDP-re egérrel. Némileg kisebb+könnyebb, mint a szép nagy notebook. Nyilván nem alkalmas napi munkára, de jól jön, és jót tudok morogni, amikor épp szórakoztat.
Kicsit haragszom a gyártókra, hogy a developer options alatt a sok dolog mellé nem lehet a memóriakezelési paramétereket is kirakni... :)
Persze tudom, ha nem lassul be, nem tapasztalok idővel használhatósági minőségromlást, akkor nem veszek másikat...

Ez igy nem teljesen igaz, a 6T-vel foleg akkor lett tele a pohar, amikor a lelakatolt Waze-t egy 30 perces ut alatt harmadszor lotte ki.

Még nem tapasztaltam ilyet, pedig rendszeresen utazom Waze-vel, olykor egy irányba akár 6-700 kilométert is. Mondjuk, nekem csak 5T-m van. Legközelebb július utolsó napjaiban fogok autóval Rovinjba menni. Az olyan 630 kilométeres, 6+ órás vezetés egyben. Kíváncsi leszek rá, hogy változott-e valami tavalyhoz képest. Budapest-Győr távolságot rendszeresen megyek, nincs ilyen tapasztalatom. Mondjuk Waze-ra sose tettem még lakatot. És még így sem...

Honnan lehet egyébként tudni, hogy "kigyilkolta" és nem mondjuk az alkalmazás omlott össze?

--
trey @ gépház

> Honnan lehet egyébként tudni, hogy "kigyilkolta" és nem mondjuk az alkalmazás omlott össze?

Sehonnan, de mas androidos eszkozzel nem lattam meg ilyet, illetve ha toltore tettem, akkor nem csinalta. Ettol meg lehet veletlen egybeeses.

No jó, de mi az amit "láttál" ?
Mégy az ótóval, fut a Waze, majd eltűnik? Vagy fut a háttérben a waze, az előtérben meg akármi (teszem azt valaki piszkálja a zenelejátszót), oszt egyszercsak már nem fut háttérben a waze, és sehol nem akar elterelni? Szóval honnan tudod, hogy kigyilkolta.

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Megyek az autoval, a telefon kikapcsolt kijelzovel ul a jobb egyben. Gyanusan sok ideig nem szolal meg, ezert ranezek, bejon a kezdolap, megnyomom a Waze ikonjat, az megnyilik, es megkerdezi, hogy meg mindig XY cimre megyek-e.

Tehát a lakat nem védte meg a futó appot?

Jaaa, nekem mindig töltőn van. Akkor ez nem lehet, hogy mégsem RAM téma, hanem akkukímélés mégis, ahogy feljebb valószínűsítettem? Mi köze lenne a RAM használatnak ahhoz, hogy töltőn van vagy sem?

--
trey @ gépház

Mondjuk egy szoval sem mondtam, hogy a RAM miatt lotte ki. :)

Te is azt irtad fentebb, hogy
> Egyébként ez állítható app szinten és nem a memória, hanem az akkuidő kitolása miatt vezeték be imho.

Itt mindenki arról beszélt, hogy RAM miatt "gyilkolja" az appokat. Én pedig azt mondtam, hogy szerintem nem RAM miatt és nem OOM kondíció miatti vészintézkedés, hanem akkukímélés miatti, normál ügymenet, aminek a viselkedése egyébként állítható.

--
trey @ gépház

Ez így van. Nagy általánosságban a RAM elég szokott lenni, nem amiatt lövi ki az appokat a rendszer, hanem akkukímélés miatt. Viszont, a OnePlus eléggé belenyúlt az alap android működésbe, és azokat az appokat amik a háttérben valamennyire folyamatosan csinálnak valamit, szinte mindig kilövi egy idő után. Egy app whitelist van a ROM-ban, és azokat az appokat nem lövi ki. Ez a lista főleg fitness, navi és zenelejátszó appokat tartalmaz. Azt nemtom, hogy a waze benne van-e ebben a listában, de ha nagyon érdekes, megnézem :). De a lakat amúgy megvédi a kilövéstől. Legalábbis az 5T-ben biztosan így működik, de szerintem a későbbi modellekben sem változtattak ezen a meglehetősen megkérdőjelezhető gyakorlaton.

Nekem 3 appon van folyamatosan lakat: GMail, Twitter, Hangouts

Azért, mert rászoktam, hogy úgy csukom be az appokat, hogy bal alsó (négyzet) gomb, majd X, ami mindent bezár, ami nem lakatolt. Számomra ez a legegyszerűbb és leggyorsabb. Ezt a három lelakatolt appot sosem zárja be, sem lövi ki a rendszer, mondjuk igaz, a megszokás miatt sosem fut felesleges szar a telefonomon.

--
trey @ gépház

érdekes, nekem a 3 annyira nem tudja ezt a featuret, hogy életemben nem nyomtam még meg direkt a lakat gombot, és szerintem sose láttam még, hogy takarított volna maga után -- legalábbis időnként 30asával vannak nyitott szarok, -- olyat, ami épp fut még biztos sose dobott ki. (A waze néha maga alá tud fosni induláskor, de az szerintem waze specifikus)

Az itt leirtak mar nem relevansak?

https://dontkillmyapp.com/oneplus

Nem tapasztaltam eltűnő app problémát, de mint említettem, eleve lelakatolom azt a 3 számomra fontos appot, amit nem akarok bezárni. Ott az oka, hogy miért.

Ha pedig navigálok Waze-val, akkor azt sem lövi ki, mert egyrészt, csak akkor használok Waze-t, ha hosszabb útra megyek, akkor pedig töltőn van közben a telefon, így a battery opt. nem játszik, másrészt pedig mivel a Waze egy full képernyős app, és nem a háttérben fut, gondolom arra OS szinten van kivétel. Mint például a játékokra.

Külön kellene választani a telefonfelhasználási szokásokat. Szerintem telefon módban, a háttérbe tett alkalmazásokat teljesen máshogy érdemes kezelni, mint ha valaki desktop működést vár el a készüléktől, vagy éppen gaming üzemmódban használja. Utóbbira vannak készülékek, ahol külön beállítás van, nem véletlenül.

Most, hogy ez 100 emberből 97-nek így megfelel, 3-nak meg nem? Az a 3 ember így járt. Én konkrétan a problémájukat sem értem...

--
trey @ gépház

En is igy gondolom. Ezert szerintem jogos a kerdezo eredeti felvetese, hogy ha tenylegesen maximum 2-3 egymas mellett futo app-rol beszelunk, akkor kvazi 4GB ram-nal tobb teljesen felesleges egy Androidos telefonba. De legyunk nagyvonaluak es kerekitsunk 6-ra. 8GB mar egyertelmu parasztvakitas, soha nem fogja a rendszer kihasznalni.

Mas kerdes a tarhely, amely bovithetosegenek megszunteteset mindenfele mondvacsinalt fassaggal szoktak indokolni (lassul a telefon stb.), valojaban igy lehet meg tobb penzt lehuzni a userrol mert kenytelen vagy megvenni a 256GB-os valtozatot. Hogy ne erezd magad nagyon szarul, kapsz feleslegesen +2GB ram-ot.

Bevallom őszintén, nem nagyon érdekel ez a RAM kérdés. A bővíthetőség szintén nem. Nekem egész életemben nem volt olyan telefonom, amibe kártyát lehetett volna tenni, de mégis megvoltam velük. Most egy olyan telefonom van, amiben 64 GB belső tárhely van. A következőbe is elég lenne ennyi, de ilyen kevéssel már nem fogok kapni. Hát, ez ilyen.

--
trey @ gépház

A "tárhely kérdés" a kamera használatának függvénye. Sok megapixel a képeknek sok tárhelyet kíván. - Ha a felhasználó rendszeresen 4K-s videózik.., akkor pláne kevés még a 256 GB is.

Ezekhez a felhasználási igényekhez erősen valószínű, hogy nem a bővítőkártya lesz a legjobb megoldás, hanem a nagy sebességű beépített tárterület. Lásd: OnePlus 7 / 7 Pro új UFS 3.0 storage megoldása.

https://twitter.com/PeteLau/status/1125021817117110272

--
trey @ gépház

Nem csak. Az app-ok is baromira híznak.

A piac ezt diktálja, és kész.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene