VLC for Android 3.1

 ( trey | 2019. április 8., hétfő - 19:22 )

Megjelent a VLC for Android 3.1-es kiadása. Bejelentés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy ilyen kis izén filmet nézni mint egy telefon, hát nem tudom...

Kempingben a hegyek között, amíg várjuk hogy elüljön a vihar, mondjuk jó, de amúgy -- nekem fura.

otthon hány inches tv-n tolod?

Az egyik haveromnak sikerült olyan TV-t vennie egy halom lóvéért, ami semmilyen értelmes filmet sem játszik le. A vicc az, hogy a TV árának tizedéért kapott volna olyan TV-t, amelyik mindegyiket lejátssza. Na, de vissza a lényeghez. Mivel ezt elbaszta, Kínából rendelt hozzá egy Androidos médialejátszót, amin tudod mivel játssza le a filmeket a TV-re? Tippeld meg! ;)

--
trey @ gépház

Kodival? ;)

Na jó, de ezzel nem oldotta meg a problémát csak megkerülte. Na erre tényleg jó! ;-)

De ennél sokkal cifrább mellényúlás, amikor valaki összekuporgatja az új autóra valót, majd pedig hogy fullosnak tűnjön, berendeli hozzá a beépített szipi-szupi fejegységet gyári navival 300.000 Ft-ét.

És mit kap a pénzéért? Egy három éves hardvert, egy hozzá nem igazított még lassabb fogyogató szoftvert, régi hiányos térképet fehér foltokkal. Majd' minden autós műsorban elhangzik hogy "a bemutatón eltévedtünk a gyári navival..." a 10+ misis kocsival.

Egy harmincezres akármilyen telefontól többet kap. Egy jobbféle dedikált navitól beépített SIM-el meg élő forgalmi adatokkal 80e körül pedig már az űrben érezhetné magát... =-)

Hát, ez van, amikor valaki ész nélkül vásárol. Neki most életmentő. Mert persze rendes médialejátszóra nem költ, valami olcsó izét vett. Sose értettem az embereket, hogy egyik termékre ész nélkül kifizeti a többszörösét és azt is feleslegesen, a másiknál meg zsugoriskodik.

De hát így jár az, aki nem néz utána annak, hogy mit vesz.

--
trey @ gépház

"egyik termékre ész nélkül kifizeti a többszörösét"

Nem az a lényeg, hogy jó, hanem, hogy látszik rajta, hogy drága! A TV-vel jó nagy farkat tud villantani, a médialejátszót senki sem ismeri azok közül, akinek villantani akar.

En az agyban egy 10" tabletrol nezem a sorozataim (nem sokat, sokkal inkabb konyvolvaso tipus vagyok, ahhoz meg van Kindle).

Igazabol nem a fizikai meret szamit hanem a latoszog. Nezd meg, milyen messzirol nezel mekkora TV-t es nem nehez kiszamolni, mekkora tavolsagbol hozza ugyanezt egy tablet (vagy laptop, kinek mi). A felbontas meg siman lehet ugyanaz.

én 55 inchen nyomom, de biztosan jó a Te 10 inches kis izéden is... kempingben... hegyek között.

Nahát, te aztán elmondhatod, hogy van mire büszkének lenned!

látom nem sikerült megértened a hozzászólásom lényegét.

azért ne mondjuk már egy 6,5 inches telefonon manapság, olyan rossz megnézni valamit mondjuk egy utazás alkalmával. valamint létezik a "mihez képest" is. egy 60 inches TV-hez képest az ő 10 inches tabletje is egy egérmozi.

nyilván azt értettem félre hogy a tied 55 colos, neki meg csak egy 10-es kis "izéje", "egérmozija" van. Nyilván a pejoratív, lekicsinylő jelzőket nem úgy értetted.
Akkor te se gondolod, hogy attól hogy a tabletjén nézi a sorozatait, nincs egy nagyobb tévéje, vagy ne tellene neki rá.
hint: egy jobb 55"-os tévé vásárlóértéken talán feleannyiba se kerül, mint egy átlag szinestévé a 90-es évek elején.

én aztán leszarom kinek milyen tvje van vagy nincs, elhiheted. olvasd vissza honnan indult az "izé". nem gondolom hogy nem telik rá neki, ismerek olyat akinek telik és nincs. nem értem ezen mit kell magyaráznom igazából.

túl sokat kérsz :(

Mivel a 6.5 inches telefon valani elbaszott 21:8-as vagy hasonlo agyament keparanyu, igy 16:9-es filmek/sorozatok nezesenel meg ennel is kisebb telefonnal egyenerteku.

A 21:9-es film képarány nem ritka, de van crop/strech stb. funkció.

"de van crop/strech stb. funkció."

Ez kb olyan, mint hasmenésre hashajtót ajánlani.

inkább, mint flexet a monitornak :D

Kíváncsi vagyok a kedvenc filmednél hány % zoomnál vennéd észre, hogy nem az eredeti képarányban nézed.

Érdekes kérdés, te mekkora térfogatszázalék után veszed észre, ha belehugyoznak a sörödbe?

Érdekes kérdés. Több mint 20 éve, fiatal koromban csináltunk egy főzős, irgalmatlanul bebaszós pincebulit. Reggel, miután magunkhoz tértünk megmelegítettük a bográcsban a pörköltöt és jóízűen reggeliztünk belőle, még mindig hibátlan volt. Ezután visszanéztük a videókamera felvételeit. Nem kellett volna! Azt láttuk a felvétel egy jelenetén, hogy mikor mindenki gyalázatosan részeg volt, körbeálltuk a bográcsot és belehugyoztunk...

:DDD

kivalo grafikonok vannak amik megmutatjak hogy
egy 10" egermozi mekkora kepernyonek felel meg a tavolsag szerint.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Én buszon szoktam filmet nézni tabletről. (Szintén 10"-os)
Nem annyira egérmozi, mint egy telefon,
nagyobbat meg kényelmetlen lenne hordozni.
De fogalmam sincs mivel játszom le. :)

Android TV-re is van VLC. 49 colon pedig teljesen kényelmesen nézhető a film.

Most vettem egy Nokia 6.1-et, 5,5 hüvelykes, számomra már tepsi méretnek számít (sajnos kompromisszumot kellett kötnöm, pedig nem akartam 5" feletti készüléket). Viszont mivel sokat telekocsizok, havonta kb. 10 órát, így mostanában ezen pótolom be a sorozatokat, nekem teljesen megfelel. Nyilván másfél óra után már fárasztóbb mint egy tévé, de amúgy nem rossz. Ez egyébként még klasszikus 16:9-es Full HD kijelző, nincsenek fekete sávok :)

de miert csinalnak a 3.1-as androidhoz vlc-t? :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Arra gondolnék, hogy ősrégi telefonon is elfut, amihez egyszer sem adtak ki frissítést. Ezt odaadja a gyereknek autózás közben, nézegesse.
Nem rossz ez a régi Android hozzáállás, a hdmi stickekhez (Android 4.4) sem jött ki Android frissítés, azt sem kell még kidobni.

Őőő, ez egy erőltetett vicc volt a OP részéről (remélem ...)

(This version only supports Android 4.2 and newer.)

--
trey @ gépház

Egyaltalan volt 3.1-es Android ? ;)

A Samsung P7500-em alapból Android 3.1 Honeycomb volt, később jött rá 4.0.4.
--
Én TUDOM, hogy igazam van. És ha nincs is, akkor is NEKEM van igazam, mert én vagyok az Admin. Ennyi!

Volt, de kizárólag a Motorola XOOM táblagépre jött ki. Ez volt az egyike annak a 3 android kiadásnak, aminek sosem hozták nyilvánosságra a forráskódját sem.

:D
--
"Sose a gép a hülye."

Nem baj az ha van már két nyílt forrású médialejátszó Androidra, valamelyik csak lejátsza majd a filmet (vagy nem
:) )

Azért néha a VLC olyanokkal szemben is labdába rúg mint "Dune 4K Pro", egy-két filmnél a "jó égnek" sem tudtam vele a konkrét feliratott megetetni, viszont a VLC betallózás után "nevetve" játszotta. - (Arról nem beszélve, hogy egy párnapos kórházi "kúra" esetén milyen jól jöhet az a telefonos, VLC-s egérmozi.)