Még, hogy nincs innováció az okostelefonok piacán...

 ( trey | 2019. január 23., szerda - 16:16 )

Donovan Sung, a Xiaomi vezető szóvivője egy videót tett közzé, amin a Bin Lin, a Xiaomi társalapítója és elnöke egy nagyon különleges telefon prototípusával ismerkedik...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

3 év múlva az éves Apple eventen:

Random Apple igazgató:

- "Izgatottan jelentem be az összehajtható telefonunkat!"

Birka közönség könnyes szemmel tapsolva:

- "Whaoooo! Yesssss!"

--
trey @ gépház

5

5 év múlva

Kerdes az is, hogy 5 ev mulva meg mindig a telefon kijelzoen fogunk apro betuket olvasgatni, vagy se...

https://bgr.com/2018/08/15/apple-glasses-release-date-set-2020-insider-says/

én ilyet biztosan nem akarnék viselni.

Dehogynem. Te biztosan. Csak meg nem tudsz rola. De az epul mar tudja.

sajnos nem, ahogy fentebb is írtam, nem szeretnék ilyet viselni. melyik részét nem sikerült felfogni? segítsek esetleg? elemezzük ki együtt a "Nem akarok ilyet viselni." mondatot?

Csak az Apple mondja belőled...

"elemezzük ki együtt a "Nem akarok ilyet viselni." mondatot?"

Most úgy gondolod, hogy nem. :-)

Na ne már, hogy ezen rugózz és tudd, hogy 5 év múlva mit fogsz gondolni :)

Mondjuk mivel eleve szemuveges vagyok kizart dolog ,hogy ilyet viseljek. Aki meg nem szemuveges az aldja inkabb az eget ,hogy neki nem kell.

"Aki meg nem szemuveges az..."
Az majd az lesz :)

3,5"nál nagyobb telot sem akartatok. :)

Nem is kenyelmes fogni ezeket a nagy tepsiket. Viszont teny, hogy a tobb kepernyo az jobb.

Telefonnak nagy, monitornak kicsi :)

Meg 4G-t se, kopipésztet se... :D

En majd a feature lista utan dontok, de azert jo lenne mostmar kikuszobolni a text-neck hatast.

Sajna ez így egy totál értelmetlen marhaság.

Az eleve 4:3-as arányú, girbe-gurba tabletet, össze lehet tök feleslegesen hajtogatni, egy gusztustalan telefonná - ahol kijelző védi az aksit (LOL). Mint praktikum egyedül a helykihasználtság merülhet fel, de ez a prototípus elég randa, így bottal se piszkálnám.


No rainbow, no sugar

+1, valójában az Apple-féle innováció nem az, hogy király techdemo-kat építenek, hanem hogy ez használható lesz a mindennapokban

Face unlockot pl. már a 2010-es consumer Lenovo-m is tudott, csak ötből háromszor nem ismert fel, egyszer crashelt a service, és csak ötödszörre engedett be. Mondanom sem kell, ugyanannyira volt secure, mint stabil.

apple féle innováció a notch is, ami a "világ legnagyobb ökörségei" lista előkelő helyén szerepel


No rainbow, no sugar

amit ha egyszer ki is próbálnál, rájönnél hogy semmiben sem akadályoz, és nem zavaró.

nekem mondjuk nem sikerül megérteni, hogy miért okoz fájdalmat valakinek ha több kijelzőt kap, de biztosan igazad van.

majd amikor hat kamera kell mert ez lesz a trend és rájönnek hogy nem kell drága pénzen szétmetélni az amoled panelt


No rainbow, no sugar

alapvetően az a gond, hogy nem érted meg hogy jobb és bal felül a sarkokban plusz kijelző területet kapsz. van erre is ezerféle megoldás, pl teljes kijelző és mechanikusan felbukkanó szelfi kamera, vagy második kijelző a hátlapra, vagy szétcsúsztatható telefon, vagy újabban a csepp alakú bevágás, vagy egy pötty bevágása a kijelzőbe. de csak az apple a szar szemét szar. holott a notch véletlenül sem az appletől jött: néha olvasgass

az hogy ezután minden neves gyártó elkezdte copyzni ráébreszthet akár arra is hogy ki majmol kit. egyik gyártónak sem lett volna kötelező követni azt amit az apple csinál. mégis elkezdték. még a oneplus is.

ja annyira fasza, hogy a pletykák szerint dobja az alma is

btw felesleges duhajkodnod, konkrétan nem az apple-t szidtam, hanem a notchot.


No rainbow, no sugar

Igazad van, sajnos mindenki majmolja az apple-t. Tök mindegy, mit csinál, hogy az jó vagy rossz, mivel sikeres, sok pénze van, és sok pénzt a többi gyártó is szeretne, ezért gondolkodás nélkül másolnak mindent.

Pl. a laptopomnak azért szarabb a billentyűzete, mint a pár évvel korábbi generációból származó laptopomnak, mert közben a HP elkezdte másolni az apple szar billentyűzetét.

Hat ha a HP szarul masolta az Apple billentyuzetet, azert a HP-t szidd, ne az Apple-t. Macbook Pro-n eddig a legkenyelmesebb vakon gepelni...

Van itt egy Model 1708 EMC 3164. Asszony privát laptopja. Gyorsan kinyitottam, és egymás mellé raktam a két HP-t (céges és privát) és a almát.

A 8 éves HP-nek 4 ugyanakkora kurzormozgató billentyűje van. Az macbooknak és az újabb HP-nek ugyanakkora, ugyanolyan szarul elrendezett kurzormozgató billentyűi vannak.

Nem az Apple-t szídom, engem hidegen hagy, hogy milyen billentyűzettel szállítja a laptopjait. Én a HP-t szídom, aki lemásolta, mert szép, mert az apple-nek is ilyen van, annak ellenére, hogy szar.

Hasznalj vim-et ;)

+1

Speciel én kipróbáltam, 1 hónap alatt sem bírtam megszokni, rohadtul zavar, hogy le kell húzni minden alkalommal, ha valamit látni akarok - ami a notch nélküli telefonon azonnal látszódik.
Az, hogy ez "plusz" kijelzőterületen van, egyáltalán nem számít - többlet tevékenységet kell végzni, hogy a státuszt lássam.

"you're holding the phone the wrong way"
-- Steve Jobs

notch nélküli telefonon sem látszik.

ha nem lenne notch akkor a statusbar is lekerülne a mostani notch alá, és még kevesebb tartalom látszana.

Volt idő, amikor az Apple-nek a copy&paste sem ment. Aztán meginnoválták. Persze, amikor nem ment neki, aki semmitérő hülyeségnek tartotta.

--
trey @ gépház

igen, és kényelmesebb is szöveget kijelölni iOS deviceokon mint bármelyik más okostelefon platformon. :)

A telóm 6,6" és Androidos. Mutass neki konkurenciát. Köszi.

Ott elég csak gondolni a kijelölésre, az megy egyszerű.

Ezt mindig elfelejtik...

+1

„ahol kijelző védi az aksit (LOL)”

Ha ennyire hajlékony a kijelző, akkor akár védheti is.

Egy szót nem említettem arról, hogy ez értelmes vagy sem, hogy ez nekem tetszik-e vagy sem.

De ha már szóba hoztad. Nekem nem tetszik.

Ami mindenesetre tény: ez itt élenjáró dolog. Ha másban nem, techdemóban.

--
trey @ gépház

Szerintem ha ezt igy ahogy van holnap kapni lehetne rengeteget adnanak el. Attol fuggetlenul, hogy ertemes-e vagy sem.

Az viszont nem kerdes, hogy a hajlithato kijelzonek van ertelme. Akkor is ha ebben az elso prototipusban meg nem a legjobb felhasznalasat talaltak ki. Majd kiforr ez is, de az a fontos, hogy ez a hajtogatas (ugy tunik) mar ma lehetseges. En szemelyesen az osszecsukhato telefont latnam praktikusnak (mint regen a flip).

ezt pont arra a cégre mondod, ami a legdurvábban kezdte copyzni az apple termékeit. (és egy csomó más cég termékét is. és most kérem valaki mindenképpen írja le ide, hogy "dehát sztívdzsobsz mondta hogy jó terméket nem gáz lemásolni!!!!444444444 fap fap fap jaj milyen okostojás vagyok és eredeti!!!4444 xDDDDddddddDDD") az összehajtható telefon koncepciója már régebben is létezett és szintúgy semmi köze nem volt a xiaomihoz. ennek ellenére most sztárolod őket, és már megint - ki a f*szom tudja miért - az applet fikázod, a témához kapcsolódóan pedig egy büdös szót nem írtál le még.

arra se válaszoltál korábban, - nyilván g*cire kínos lenne választ adnod rá, meg hát lassan 50 éves fejjel amúgy is játszod a sértett ovist, "jaj evoneee, hozzád nem is szólok, levegőnek nézlek!!!444 :''''(((((" - hogy miért olyan nagyon gáz, hogy az apple olcsóbban adja a készülékeit kínában, amikor ott a OnePlus és a Xiaomi is olcsóbban adja a többi régióhoz képest ahol árulja. :)

biztosan nehéz rájönni, hogy ez valószínűleg azért történik így mert ezeket a készülékeket ott gyártják és nem kell a fél világon át szállítani. mindhárom gyártó esetében. de az applenél ez nyílván gáz, a másik 2 gyártó esetén pedig nem mert azokon nincs Apple logó.

ennél már csak az lesz szánalmasabb, mikor elkezded ezt a koncepciót sztárolni, holott korábban elcsöppentél tőle, hogy a OnePlust milyen körülmények között tesztelik, meg mennyire strapabíró készülék. majd megnézzük azért, hogy mennyire strapabíró a videóban látható készülék is. :DDD

a mobiltelefon szagértésed ezekben merül ki:
- fúj szar epül, gáz epül, az epül minden terméke egy szar
- fap fap fap oneplus fap fap fap fap

totál hiteles és teljes mértékben elfogulatlan. ja nem.

és mielőtt bárki belém kötne, vagy szidná az anyámat: nekem tetszik amit a videóban látok. és használok xiaomi termékeket is majdnem ugyanolyan elégedettséggel mint az apple termékeit.

+1

dehát sztívdzsobsz mondta hogy jó terméket nem gáz lemásolni!

Nem lemásolásról volt ott szó! Lopásról.

https://www.youtube.com/watch?v=CW0DUg63lqU

--
trey @ gépház

Ha nem fizetsz jogdíjat, az ugyanaz :)

Egy ötlet esetében mi a különbség a lopás és a másolás között?

Számomra a lopás az, amikor az eredeti tulajdonostól elvesznek valamit, de hogyan valamit ami nem létezik a fizikai valójában elvenni valakitől?

Aha... Tehát mindhármat ott gyártják, mindhárom olcsóbb ott, mire ideérnek az alma 5x annyiba kerül, a samu 3x, a sziamiau meg éppenhogy. Tök logikus.

hú, banyek, neked valami eléggé beakadt.

Úgy néz ki, az Apple-rajongók elevenébe találtál. Ezek személyes sértésnek kezdik venni, ha valaki más is kitalál valamit.

Amúgy nagyon csodálkoznék, ha ebből rendes termék lenne. Nem nagyon hiszem, hogy meg tudják úgy csinálni a telefont és a kijelzőt, hogy néhány összehajtásnál többet kibírjon, és ne látsszon a hajtás helye. Bár állítólag több gyártó is ki akar hozni összahajtható telefont idén.

Az más. Az sokkal nagyobb ívben hajlik, és motor hajtja, nem ember. Ráadásul beltéren, és nem -20 és +50 fok között. Mondjuk kíváncsi lennék, hány kinyitást-becsukást fog kibírni.
Viszont a telefont kézzel hajtogatjuk, és hidegben is használjuk. Annak idején a kinyitható telefonok rendre tönkrementek, eltörtek, kontakthibásak lettek, pedig ott nem egy kijelzőt hajtogattunk, hanem általában csak egy rugalmas lapos kábelt.
Nyilván fejlődik a gyártástechnológia, de a kézzel hajtogatott dolgokkal szemben egyelőre szkeptikus vagyok.

És mint mindig, ilyenkor mindig meg kell említened az apple-t. Szerintem ez a cég itt rád van a legnagyobb hatással.

Nem is tagadom. Miért baj ez?

Az elrettentő hatás is hatás!

--
trey @ gépház

te is egy elrettentő példa vagy, az isten óvjon tőle mindenkit, hogy ilyen begyöpösödött, csőlátású elfogult """"informatikus"""" legyen mint Te.

so salty

+1

Szegénységi bizonyítvány, hogy egy tetszőleges technológiáról egyből az jut valakinek eszébe, hogy 'de az apple mit fog belőle csinálni'.

Tudom, hogy nem akarsz róla beszélni, én se akarom tudni, így kvittek vagyunk.

Az eredeti témára visszatérve (almától függetlenül)
Utálom azt, hogy a napi, akár ötpercenként használandó készülékméretek már lassan 7" képernyőnél kezdődnek, ami teljesen vállalhatatlanná teszi ezeket a cuccokat azoknak, akik nem ötpercenként használnák, hanem csak szimpla kommunikációs eszkönek tekintik. Így bármilyen megoldás, ami azt segíti, hogy használaton kívül a cucc vállalható méretű legyan, jó. Ez a technológia erre ad némi lehetőséget, ilyen szempontból jó. Aztán ha ebből az jön ki, hogy lesz egy eszköz, ami alapból olyan méret, mint egy mostani 6" telefon, de ezt sokkal nagyobbá lehet tenni, akkor az összes mobil kütyü megérett arra, hogy átmenjen rajtuk legalább három úthenger :)

Értsem úgy, hogy szerinted egy nem létező jelenséget figuráztam ki? Vagy értsem úgy, hogy magadra vetted?

--
trey @ gépház

Na ezt ejtsd le... :D

Ha ugyanez befelé is hajtható lenne, hogy zsebbe rakva tényleg védett legyen, már egész jó lenne.

+1

feleslegesen linkelted, nincs képben és inkább ignorálja csak, hogy neki legyen igaza. :D

+1

Elolvasva a cikket, semmi konkrétum nincs benne. Gondolom a Samsung a szabadalmakat bejegyeztette. Majd térjünk vissza rá, ha bírósági szakaszba lép.

Ennél komoly perek folynak lopás témakörben, konkrét bíróságokon, konkrét ítéletekkel, konkrét milliárdos letétekkel és termékkitiltásokkal.

Pl. az Apple vs. Qualcomm :D

--
trey @ gépház

Nice, de nem segít a hétköznapokban. Ha használnék tabletet, amit telefonná tudnék összehajtani, esetleg még széjjelebb 12-13as notebook szerüséggé, talán még esetleg. :)
Nekem akksi forradalom kéne :)

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Másik Xiaomi techdemó: Xiaomi in display finger print sensor

Nekem az a teló (digitális asszisztens/mindenes) tetszik, amit a The Expanse sorozatban lehet látni, na egy olyan kitalálását/megalkotását tartanám igazi innovációnak! :)
Mindegyik gyártónak meg kellene mutatni, nosza, challenge!!!

#innováció a szar kábelek korában: elvágható usb kábel $4.30