Itt a OnePlus 6T McLaren Edition!

  • Warp Charge 30
  • 10GB RAM
  • McLaren dizájn

Hozzászólások

Voltál már F1 futamon? Egy csapatpóló 30 ezer, egy csapatsapka 25 ezer, egy csapatdzseki 80 ezer. Anyagát tekintve semmivel nem jobb egy 5-10 ezer forintos pólónál.

Ezek kizárólag fanboyoknak készülnek, akik a csapatuk miatt hajlandók kiadni akár 50-100-150%-os felárat is egy termékre.

Nyilvánvaló, hogy sem te, sem én nem vagyunk célpiaca ennek.

--
trey @ gépház

Igazából ezek az árak biztosítják az Apple továbbélését. Ha nem emelnének a "droidos" gyártók az iPhone árainak közelébe, akkor pár év alatt földbe döngölnék az Apple készpénzállományát. Ha közel azonos árért nyújtják a nagyobbmérvű követést-megfigyelést, akkor átlagfelhasználó esetén, - nagyon kivétel az Androidra fejlesztők mobiljai.., - az iPhone választása felé billen a mérleg. (Az meg hogy Porsche- és "hasonló-design" csak a kuriózumok pénzes kedvelőinek érdekes, az átlagember mobilt a neki megfelelő funkcionalitás miatt vesz bármennyi, a pénztárcájának megfelelő pénzért.)

Elnézve a konkurens márkák csúcskészülékeit, igazából a 700 Euro nem is sok érte.

Egy Galaxy S9 és egy Mate 20 Pro is hasonló áron van. Az iPhoneok meg kb. innen indulnak.
Ha meg az autómárkás készülékeket nézzük, még olcsó is. Egy Huawei Mate 9 Porsche Design 390 ezer forint.

"Elnézve a konkurens márkák csúcskészülékeit, igazából a 700 Euro nem is sok érte."

Én saját magához képest nézem. Kicsit sok a design felár, amikor ugyanez a készülék van 50-80-100 euróval olcsóbban is. Csak most -kicsit sarkítva- kapott egy sárga dobozt és ettől drágább. Ugyanígy nem értem a másik márkánál a Porsche design kiadást sem (az még általában rondább is az erőltetett porsche tipográfiával, mint az eredeti). Biztos öregszem.

"Mate 20 Pro is hasonló áron van."
Az legalább a műszaki tartalmát tekintve többet ad (kapásból ott a kamera rendszere, ami kicsit többet nyújt az OP6T-nél). De igazából nem ez a kérdés, hanem, hogy egy sárga doboztól meg sárga csíktól miért lesz értékesebb egy telefon.

Semminek. Ez egy reklámfogás két cég részéről. Hogy valami erőltetett közös vonás is legyen, erre gondolhattak:

- F1 autók erősek / sok RAM
- F1 autók gyorsak / gyors töltés
- F1 autók szénszálasok / szénszálas borítás

Egyébként pedig, ahogy fentebb írtam, ahogy a hétköznapi ember nem vesz napi viseletre F1 store-ból ruhát, mert geci drága, úgy nem vesz McLaren edition telefont sem, hacsak nem McLaren buzi.

--
trey @ gépház

A oneplus3 óta alap a gyorstöltés (dash charge) és nemcsak hogy tudja a telefon, de még adják is hozzá a gyorstöltőt a dobozban, hoppá! :P

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Voltam én is így régen. Most meg ott a dash charger a kocsiban, és feltölti amíg odaérek ahol dolgoznom kell. Merthogy ez akkor is gyorstölt, ha épp navigál meg spotify zenél bt-n. Nagyon hasznos tud lenni.

--
"You can't convince a believer of anything;
for their belief is not based on evidence,
it's based on a deep seated need to believe."
Carl Sagan

Nekem közel van a munkahely, addig nem tölt fel rendesen a dash sem, legalábbis nem fullra. Nekem hiába volt dash charger op3-hoz, mégis inkább éjjel töltöttem sima töltővel. Nagyon ritka volt hogy dash-al megtoltam napközben. Most QC4-es a telefonom, a gyári gyors töltőt még talán 2x ha használtam nap közbeni rátöltésre. Inkább ilyen este dugós típus vagyok :)

Hozzáteszem, hogy azért nem rossz a gyors töltés. Amikor hirtelen kell, akkor baromi jó, hogy fél óra alatt felnyomja mondjuk 30-ról 90%-ra (a dash meg különösen jól meg van csinálva, a QC-vel melegszik a teló, dash-al meg egyáltalán nem). Epölnél elég gáznak tartom, hogy nem adnak gyors töltőt. Lehet, hogy nem mindig töltenéd azzal, de jó opció.

> Itt a McLaren nevet kell megfizetni, nem a logot.

:D

ennyi erővel az almánál is a nevet kell megfizetni, nem a logót

nem értem, egyeseknek miért okoz gondot megérteni, hogy az értékesebb brand drágábban dobja piacra a vackát. nem kell az (apple|mclaren) logó a telefonra? ne vedd meg

Te kevered a Special Edition változatokat az alapkészülékekkel. Az iPhone-nál is léteztek "Special Edition"-ok, pl. bőrrel bevont verziók:

Apple introduces iPhone 8 and iPhone 8 Plus (PRODUCT)RED Special Edition

Magasabb áron a retail verzióknál. Ezek különleges alkalmakból készült változatok, olyanoknak, akik ezért hajlandók extra pénzt adni. Gyűjtőknek, szurkolóknak, rajongóknak.

Nem keverendők a fogyasztóknak szánt verziókkal.

--
trey @ gépház

https://www.businessinsider.com/apple-red-iphone-7-price-2017-3

"The Special Edition (Product) RED iPhone 7 starts at $750, and the red iPhone 7 Plus at $870, both of which are at least $100 more than the base price of the other iPhone 7 models (with the exception of the jet black color).

That's because the red iPhone 7 is only available in the pricier 128GB and 256GB options. It's not available in the cheaper 32GB option, which costs $650 for the iPhone 7 and $770 for the iPhone 7 Plus.
iphone 7 red product pages apple Apple

This isn't the first time Apple limited a certain color option to more expensive iPhone models. When it released the jet black iPhone 7 last year, arguably the most desirable new color option at the time, it also announced that it was only available in the 128GB and 256GB option s. That made the Jet Black iPhone 7 inherently more expensive than the other color options, which is still the case today. "

Teljesen mindegy, a Special Edition verziókat nem hasonlítjuk az alapkészülékekhez.

--
trey @ gépház

Hogy engem mennyire nem hoznak lázba ezek a designed by ... cuccok.

--
robyboy