Bemutatkozik a OnePlus Software Maintenance Schedule

 ( trey | 2018. június 30., szombat - 21:18 )

A OnePlus bejelentette, hogy a szokásos, 2 éves szoftverkövetés után plusz egy évnyi security patch frissítést kapnak kéthavonta a következő telefonjai: OnePlus 3/3T, OnePlus 5/5T, OnePlus 6. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Dícséretes, hogy a 3/3t vonal támogatását nem adják felnilyen hamar. Még idén novemberben update, majd 1 évig biztonsági frissítés.

+1

Akkor lesz még rá Android 9 is?

Ha Novemberben lesz az utolsó frissítés, én nem fogadnék erre nagy összegben. Viszont a 820-as SnapDragon, ami a 3-asban van úgy néz ki, hogy egy tápos Raspberry Pi-vé válik szép lassan, lásd még DragonBoard 820c, Linaro.

Emiatt szerintem kb. a HW-ek haláláig lesz ezekre friss szoftver.

> Emiatt szerintem kb. a HW-ek haláláig lesz ezekre friss szoftver.

30-40 évig, mint a C64-re?

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Nem hiszem: 2 év regular, 1 év security maintenance-ről szól a bejelentés. A 2 év letelt a launch óta, már a security fázisban vagyunk.

"[...] Android O is going to be the last Android version update we’ll release for OP3/3T. We’ll continue to release security patch updates for the foreseeable future [...]"
https://forums.oneplus.com/threads/software-support-for-op3-3t-questions-answers.599122/

Év vagyok az egyetlen, akinek semmilyen kézzelfogható, eget rengető változást sem hoz általában az Android -> Android+1 verzióra váltás? Nekem az 5T telefonom napi használatban semmivel nem jobb/rosszabb mint mondjuk két Android verzióval ezelőtt volt. Mondjuk szerintem én az Android feature set-jének szerintem 5%-át nem használom.

--
trey @ gépház

Nekem azért a multiwindow support tetszik: osztott képernyőn Telenor MyTV és simán lehet közben böngészni.

Ami még jó, hogy most már jelzi a Bluetooth füles akksi idejét is, amit szintén lájkolok.

Szerintem ez akkor fontos, ha több androidos készüléked is van.

Régebben volt egy androidos hdmi stick a tévébe dugva. Normál 4.x-es android volt rajta, nem Android TV. Nem az új funkciókat hiányoltam belőle. Az volt vele a bajom, hogy teljesen máshol voltak az egyes funkciók, beállítások, mint a 6-os androidnál. Mivel a telefont gyakrabban nyomkodtam, így azt szoktam meg, és a hdmi sticknél mindent keresni kellett. Mikor néhány hónapja nosztalgiából kezembe vettem a ZTE Blade-et, akkor már el sem tudtam képzelni, hogy azt hogyan tudtam használni. Egy teljesen más világ tárult elém.

Ebből a szempontból a 7-es és a 8-as verzió között nincs már olyan nagy különbség.

Ha nem használod ki, akkor persze, hogy nem jelent sokat. Plusz, ami nem "eget rengető" az már nem is számít?

Rengeteget fejlesztenek a major releasek között a motorháztető alatt, amik általában növelik az alkalmazások futtatási sebességét, illetve jót tesznek az akkumulátorhasználatnak.

Van egy 6 éves tabletem ( https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_tab_2_7_0_p3100-4543.php ), amit ingyen kaptam, csak töltőkábelt, akkut meg szoftvert kellett cserélnem hogy jó legyen. Annak idején 4.0-val adták ki, amit 4.1-ig frissített a gyártó. Emlékeim szerint fél évtizeddel ezelőtt a tulajnak rátúrtam valamelyik CM kiadást, mert már akkor is közel használhatatlanul lassú volt, azzal meg hellyel közzel elment. Most kíváncsiságból felraktam rá egy LineageOS 14.1-et (7.1.2), teljesen simán fut, még egy mai Chrome is használhatóan elmegy vele, meg a VLC, ami letolja a 720p-s videót wifin, SMB protokollon, sleepben pedig 1 hónapig életben marad a készülék. Az itt felsorolt ficsőrök a régi szoftverrel kizártak lennének.

Meg ezt egyébként már számos más készülékkel is tapasztaltam, így általában úgy választok telefont vagy tabletet hogy a latest cyanogenmod / lineageOS elmenjen rajta, mert látványosan meghosszabbítja a használhatóság idejét.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead