"A kiengedett kézifék miatt borulnak meg a MacBook Prók"

 ( trey | 2018. július 24., kedd - 8:04 )

"A Notebookcheck elemzése szerint az új MacBook Prók lassulásainak hátterében az inaktív TDP limiter áll. [...] A magazin oknyomozó elemzése szerint az Apple nemes egyszerűséggel nem aktiválta az Intel processzorainak disszipáció limitereit, amely miatt a központi egységek másodpercek alatt túlmelegszenek, a hővédelem miatt pedig jelentősen veszítenek teljesítményükből. [...] Az eredmények tükrében vitathatatlan, hogy az Apple csúnyán mellényúlt az új csúcsgépeinek szoftveres kalibrálásánál. Öröm az ürömben, hogy az egyelőre ismeretlen okokra visszavezethető lépés viszonylag könnyen, egy-két érték beállításával orvosolható. A kérdést mostantól az Apple hozzáállása jelenti, vagyis, hogy a vállalat mikor és milyen formában áll elő valamiféle javítással."

A teljes cikk itt olvasható.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"az egyelőre ismeretlen okokra visszavezethető lépés "

Ingyen reklam, mi mas? Ha kijonnek az uj mbp-k es nincs veluk semmi gond, akkor meg csak hir sem lesz beloluk pl. itt a HUP-on...

----------------------
"ONE OF THESE DAYS I'M GOING TO CUT YOU INTO LITTLE PIECES!!!$E$%#$#%^*^"
--> YouTube csatornám

Napi Apple rovatot olvashatjuk, már azt hittem az imagazin, huppos redesignt kapott :)

linugz is fut rajta, szal belefer a unix portalba, allitolag :)

Amúgy is hibás a logika, több sebből is vérzik. Pl. A macOS meg nem UNIX, mint tudjuk.

Őőő. Ja! De!

--
trey @ gépház

Szegééény macfag-ek... :(:(:(

A kernel nem Unix (jelentsen ez bármit (XNU is not unix), a Userland viszont Unix minősítést kapott.

De amúgy nem rémlik, hogy van olyan OS is valahol, aminek a kernele linux, a userlandje meg GNU?

Nem vágom minek habzol mindig fogalmatlanul...

Nem vágom, hogy mi ez az összefüggéstelen dolog itt. Szedd össze egy kicsit magad és fogalmazz érthetően, ha beszélgetni akarsz!

--
trey @ gépház

https://en.wikipedia.org/wiki/XNU írta:
Originally developed by NeXT for the NeXTSTEP operating system, XNU was a hybrid kernel combining version 2.5 of the Mach kernel developed at Carnegie Mellon University with components from 4.3BSD and an Objective-C API for writing drivers called Driver Kit.

NeXTSTEP: UNIX
4.3BSD: UNIX
Mach kernel: kernel UNIX-hoz: "The new system would use Accent's ports system within a Unix kernel, creating the famed Mach kernel."
.
.
.
XNU: not unix o.O

Vagy máshogy látod? Neked ez a kacsa inkább hal?

Ezt hogy valami unix vagy unixlike, ma már nem éri meg nézni. A mai modern OS-ek olyan távol vannak az eredeti Unixoktól és BSD-ktől, hogy ma már semmit nem jelent, ha közvetlen leszármazott vagy nem, semmitől nem lesz attól jobb vagy megbízhatóbb. A MacOS esetében a BSD örökség csak annyit jelent, hogy nem Windows meg nem Linux alapú, és az Apple nem saját kúfőből kezdte főzni. Ettől még egy teljesen proprietary fizetős exkluzív OS.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Lényegtelen szöszözés, amire válaszoltam, az azt firtatta, hogy hogyan került egy "UNIX portálra" (ami nem az) a Mac téma. Úgy, hogy a gyártója szerint UNIX rendszer fut rajta, meg úgy, hogy, hogy ez nem UNIX portál és van itt ilyen topik.

Tehát ez az érvelés duplán fail. Triplán pedig azért, mert itt az van, amit kiteszek és én pedig azt teszek ki, amit akarok.

--
trey @ gépház

Megéri vagy sem, mégis nézik.

A macOS pedig olyan távol van a UNIX-tól, hogy macOS UNIX 03 regisztrált OS AIX-ok, Solarisok, SCO-k, és HP-UX-ok között.

Hát, ez úgy hangzik, mint a Dicsőség Csarnokában egy névsor az elesett hősök tiszteletére. :-(

Ave, Saabi.

Jó, de most miért kell hisztizni emiatt mindig?

Opciók, amit megtehetsz, ha nem érdekel vagy ha vérnyomás emelkedést okoz a téma:
- teljes mértékben ignorálod azokat a cikkeket, amik tartalmazzák az: Apple, Mac, iCikk stb. szavakat
- élvezed a komédiát, amit az Apple fanboy-ok és trey rendeznek itt
- nem olvasod a HUP-pot.

Én a 2. opciót választottam és próbálok tanulni trey-től; hogy tudsz elviselni olyan embereket, akik minden körülmények között azt hiszik, hogy igazuk van. :)

-------
It is our choices that define us.

Igazából nem is zavarna, hogy Apple híreket is olvashatunk itt, ha nem CSAK a negatív hírek kerülnének ki.

trey utalja az applet, ezért van ez. :)

Érdekes, mert ha éppen "Kijött az iOS x.y" a hír (nem tudom, hogy akkor most az is negatívnak számít-e nálad, bár a minőségei alapján lehetne az is :D) ahhoz nincs kommented. Pedig lehetne.

Érdemi itt sincs mondjuk, csak picsogás.

--
trey @ gépház

előszeretettel leírod hogy megjelent valami, utána pedig csak a fika cikkek. ha már ennyit foglalkozol az apple hírekkel, akkor más dolgokat is bemutathatnál, featurek, tippek... tudom ezeket írjuk meg mi, mert te csak a szart meg a fikát vagy hajlandó. hungarian fikazzuk az applet portal.

kár mert régen jó volt, de manapság csak ebből áll ki a szarod. és ezt többször többen is jelezték már, de te magasról szarsz rá, hogy mit gondolnak a usereid. főleg ameddig pár majom körül ugrál a válladat veregetve, hogy ez így rendben van. :)

+1

Ez az ami rühellek minden apple felhasználóban. Ha szídod a terméket az számukra személyes sértés. Hihetetlen, hogy valaki ennyire nem tud kivülálló lenni.

Vö.: szeretem a puncs fagyit. Vannak emberek akik utalják. Engem ez nem érdekel, mert én ettől még szeretem, de eszembe nem jutna megmagyarázni annak aki utálja, hogy miért jó.

Fogyatékos hozzáállás persze az lenne, ha küzdenék.

Bár beszélhetnénk a problémáról is, ami a cikkben szerepel, de egyszerűbb arról, hogy itt miért jelenik meg.

A szomorú ebben az, hogy megint az internet népe az, aki kiszúrta, hogy méregdrága szart próbálnak meg lenyomni az emberek torkán. Szar antenna, elhajló ház, throttlingoló iPhone, gagyi billentyűzet.

Mind-mind olyan, ami annak köszönheti, hogy javítva lett, hogy az emberek kinyitották a szájukat.

--
trey @ gépház

Majd megmondják, hogy csak rosszul fogod, és kész.

Szerintem annyiból igazságtalan, amit írsz, hogy a HUP-on igenis elég sokminden megjelenik, és meg is jelenhet. Ahogy én látom, az esetek nagy részében Trey egy ugyanolyan felhasználóként viselkedik itt, mint bárki más. Posztolja, ami érdekli, vagy szerinte mást érdekelhet. Ennyi. Nem törli a fikázó kommenteket, nem bannol ki mindenkit aki beszól, végtelenszer nagyobb a szólásszabadság, mint mondjuk az Indexen vagy bárhol máshol ahol Apple faszságok jelennek meg.
Van olyan user, aki arról posztol cikket, hogy mivel fűtsön, vagy mit szeret és mit nem. Hogy jön ez ide? Nem tudom, de nem zavar. Ha nem érdekel, nem nyitom meg, és kész. Megyek tovább.

Nekem nincs bajom az Apple-lel, használok Apple terméket, ettől függetlenül szívesen olvasom, hogy mi a szar benne, mert ezeket jó tudni. És mivel nem én basztam el benne, pont leszarom, hogy hány negatív hír jelenik meg róla, ahogy azt is, hogy kinek van epül meg kinek nincs. Nem azért lesz valaki Apple gyűlölő, mert a Hupon sok a negatív cikk, ahogy fordítva sem lenne igaz. IOS, Android, tetszőleges, évek óta nagyvállalat által üzleti célra fejlesztett alkalmazás hemzseg a hibáktól, hogy melyik szarabb, kb. a user preferenciája dönti el. De a hibákról legalább jó tudni.

:D

-------
It is our choices that define us.

Mondj pár pozitív, Apple-related hírt, aminek ki kellett volna ide kerülnie.

Drágul az iPhone, nő a bevétel, nagyobb bónuszt kapott a raktáros?

Konkrétan soha nem szoktam csak Apple hírekkel kapcsolatos híroldalakat olvasni, de most felmentem az imagazinra és végigböngésztem az elmúlt egy hónap összes cikkét. A következő, pozitív hangvételű cikkeket találtam (és a hupon nem kerültek említésre):
http://imagazin.hu/toretlen-az-iphone-8-nepszerusege/
http://imagazin.hu/hoppa-az-apple-music-beelozte-spotify-t-az-usa-ban/
http://imagazin.hu/jonnek-jonnek-jonnek-az-univerzalis-appok/
http://imagazin.hu/billentyuzetjavitasi-program-macbook-es-macbook-pro-modellekhez/
http://imagazin.hu/magyar-nyelv-tamogatast-kapott-az-apple-support-alkalmazas/
http://imagazin.hu/hoppa-teljeserteku-photoshop-ipadre/

Félre ne érts, nem azt szeretném, hogy egy imagazin 2.0 legyen a HUP vagy hogy minden Apple hír megjelenjen. Egyszerűen csak azt szeretném, hogy amennyire lehet - és ezzel szerintem nem csak én vagyok így - objektív maradjon az oldal. Egyáltalán nem célom a flame generálása, nem is ez maitt írok. Azt gondolom, hogy épp ez a sokszínűség teszi egyedivé, jóvá a huppos közösséget, de az egyoldalú, apple-hater mentalitás sehova sem vezet.

+1

Most akkor kérnénk az imagazin (legyen az bármi is) egy hónapra visszamenő negatív Apple híreit is.

--
trey @ gépház

A melegedős sztoriról is írtak, ahogy eddig mindegyik problémáról. Eleve Apple-specifikus oldalakról/fórumokról indulnak el ezek a sztorik.

Téééényleg? Azt hittem, hogy a HUP-on a trey találja ki őket :O

--
trey @ gépház

Ilyet megintcsak nem írtam.

Akkor meg miért itt erőlködtök? A tapsikolós cikkeket ne itt várd. Ott vannak az Apple PR oldalak. Leírtam már. Az nem hír, hogy 3800 dollárért kapsz egy működő laptopot. Ki nem szarja le? Mi ebben a hír? Ma már hírértékű, ha valami méregdrága és működik?

Az alap, ha valami működik. Az már hír, hogy kipengetsz 1 milliót valamiért, amin szar ez, szar az. Az hír, mert mielőtt valaki vásárlásra adja a fejét, meggondolja, hogy neki megér-e annyit.

--
trey @ gépház

+1

Lenovo felszopó hír sincs itt, cserébe a Lenovo balfaszságai megjelentek ugyanúgy.

Ezt akkor közöld a többi gyártóval is. Pl a Dellnek sem mindig sikerül 3000 dolláros (vagy drágább) gépeket tökéletesre megcsinálni. Mondjuk náluk legalább már egy i5-ös noti is folyamatosan túlmelegszik...

Szerintem fejezd be a raplit, amikor más géppel volt olyan probléma, amit érdemesnek tartottam megemlíteni, akkor megemlítettem.

Kiderült, hogy van itt pozitív Apple hír is, meg Lenovo negatív is.

Most mi jön majd? Az aránya?

--
trey @ gépház

Úgy érzem, hogy te pozitív híreket szeretnél olvasni a kedvenc cégedről. Csak pozitívat? Miért? Nekem ez olyan, mint az ötvenes években a kicsit sárga, kicsit savanyú de legalább miénk hozzáállás. :)

Ha pedig megerősítésre vágysz, hogy jól döntöttél amikor Apple terméket választottál, akkor javaslom olvasgasd a gyári híreket. :) Ha pedig tényleg szükséged van megerősítésre, akkor egy őszinte pillanatodban, amikor egyedül vagy akkor csak saját magadnak legalább valld meg, hogy miért van erre szükséged!
Mert minden bizonnyal szükséged van rá, hiszen problémát okoz benned mások véleménye.

Nem csak. Is.

+1

"és a hupon nem kerültek említésre"

http://imagazin.hu/toretlen-az-iphone-8-nepszerusege/
Az megvan, hogy a S9 is 2.4%-on áll? Ez aztán a hírértékű "töretlen népszerűség"...

http://imagazin.hu/hoppa-az-apple-music-beelozte-spotify-t-az-usa-ban/
Spotify szar, így könnyű. Amúgy 5 vs 2% a matek. Hírértékű, hogy egy vendor lock-in app megelőz egy ISV terméket.

http://imagazin.hu/jonnek-jonnek-jonnek-az-univerzalis-appok/
A macOS Mojave még nem jött ki.
Meg ha már _univerzális_, akkor ezek fatelf binárisok, mac, linux, bsd, windows támogatással is? Különben nem "univerzális"...

http://imagazin.hu/billentyuzetjavitasi-program-macbook-es-macbook-pro-modellekhez/
Kijavítják, amit elbasztak. Pozitív.

http://imagazin.hu/magyar-nyelv-tamogatast-kapott-az-apple-support-alkalmazas/
Ennyire népszerű a support alkalmazás?
Illetve alap, ha már Magyarországon is forgalmazzák az iPhone-t.

http://imagazin.hu/hoppa-teljeserteku-photoshop-ipadre/
Na, valami, bár Adobe != Apple.

"Spotify szar, így könnyű. Amúgy 5 vs 2% a matek. Hírértékű, hogy egy vendor lock-in app megelőz egy ISV terméket."

Miért tekinted annak? Pláne, hogy gondolom az Apple Music-kal hasonlítod össze. Disclaimer: jelenleg mindkettőt használom.

én nem szeretem a Spotify zene-ajánlóját, kb. az elején beragadt ~7 előadó, s nem hajlandó szélesebbre húzni a palettát. a YT pl. sokkal jobban eltalálja, mit szeretnék hallgatni :\

ha nem lenne a Google ekkora monopólium, már rég Play Musicot hallgatnék, egyelőre vacillálok.

Nálam nincs ilyen gond, sőt, pont ez az egyik legfájóbb az AM-ban, kegyetlenül gyenge ajánlásban és random playlist-ekben. :)

Mert arról szól az adott cikk.

Egy iphone az Spotify-jal vagy Apple Music-kal előtelepítve jön? Csak kérdezem.

WAT? Ez biztos a kérdésemre válasz? Technikailag egyébként AM-kal "előtelepítve" jön, de engem csak az érdekelt, szerinted miért "szar" a Spotify.

Hogy ahhoz hasonlítom, azért.

Voltam előfizetője a spotifynak, zeneileg az ellátottsága szar (szinte csak USA-mainstream zenék voltak akkor rajta), streaming sebessége szar volt (kocsiban nem tudtam hallgatni konkrétan).

Ez nem gyűlölet, hanem csalódottság. Ide többé-kevésbé IT szakemberek járnak, köztük sok olyan is mint én, aki még bőven emlékszik, hogy milyen penge volt egy munkaeszköznek szánt mac pro a 2000-es évek elején, közepén, a PC-khez képest. Vagy mennyire fölényesen jó volt egy iphone a 2000-es évek végén az androidos smartphoneokhoz képest, vagy mondjuk egy ipad 4 2012-ben az akkori tablet kínálatban.

A versenytársakhoz mért műszaki és ergonómiai színvonal az elmúlt években drasztikusan romlott, de az arc sokkal nagyobb, mint valaha. Úgyhogy a köpködés jogos. Lehet, hogy pénzügyileg az apple a világ ura, de én nem részvényes vagyok, hanem egy egykori márkahasználó, ezt is egy macről írom, de a következő már aligha az lesz. A pro vonalnak náluk kb. vége, egyedül a tablet szegmensben van apple termék, az ipad pro a csúcson. Elengedték a pro usereket, tudomásul van véve. Viszont, az ilyen balfaszkodás, mint amit egy milliós árú, elvileg munkaeszköz notebookal hoztak most össze, ez ebben az árszegmensben, ettől a cégtől egyszerűen nem fér el.

Gondolom Power G-n "szocializálódtál"? ?:)
--
https://www.digitalocean.com/?refcode=7504fb2af065

Na ebből a tablet-kínálat most is áll :) Annyira leült az android tablet-vonala, hogy tényleg az ipad a leghasználhatóbb tablet jelenleg.

Sajnos ez azt is jelenti, hogy a tablet form factor, mint olyan, haldoklik.

Lehet, bár inkább csak arról van szó, hogy nem pörög mobiltelefon-gyorsasággal. Persze ennek sok tényezője van, ezek egyike a mostani trend, hogy oldjunk meg mindent egy készülékkel, és bár egyáltalán nem praktikus, legyen a telefon egyre nagyobb. Annak idején már a 4"-nél nagyobb telefon lapátnak számított, jelenleg ott tartunk, hogy az 5" alatti már compact, mini, stb.

Én bízom benne, hogy valamennyire visszaáll ez a trend, és rájönnek az emberek, hogy kényelmetlen egy 5" vagy nagyobb eszközt mindenhová cipelni, és ezek után egy 8-10" tablet - ami mégiscsak könnyebb, mint egy notebook, és sok célra használhatóbb, mint egy <5" telefon, nem rossz dolog.

Sajnos a telefonok méretnövekedése elsősorban a kisebb tableteket nyírta ki, pedig én pl. nagyon szerettem/szeretem a 8"-es Sony Z3 TC-t, a maga módján ideális, csak kicsit eljárt felette az idő. Az almások is kinyírták a minit, pedig ha mostanában még élne ez a vonal, feltehetőleg azt vettem volna.

Szerintem inkább az van mögötte, hogy mindenki már megvette a neki tetsző tabletet és az újak nem nyújtanak annyival többet, hogy megérje lecserélni.

A mobiltelefon eladások is többnyire stagnálnak vagy csökkennek. Ez nem azt jelenti, hogy kimegy a divatból, csak egyszerűen telítődik a piac.

"hogy az 5" alatti már compact"

igen, ez bánt engem is... lassan nem "mobil" a mobiltelefon :)

Ez a pár százalékos lassulás vihar a biliben a jelszó nélküli admin loginhez képest, ami pár hónapja volt.

Telefonban szerintem még mindig jók. Illetve, mások is szarok. Vasárnap közölték velünk a Samsung store-ban, hogy ki tudják cserélni az S8 kameráját, de újra el fog baszódni, mivel tervezési hibás, bla-bla. Így legalább már értem az S9 szlogenjét ("A kamera, újragondolva"). Az S8 újan kb. annyi volt, mint egy Iphone. És ez a hiba sem volt a hírekben benne, nyilván. Mondjuk legalább nem gyulladt ki (még). :)

"Mondjuk legalább nem gyulladt ki (még). :)"

Ami késik, nem múlik :D

Hupper ext -> Apple hirek tiltasa ;)

-
Advanced testing of Golang applications

A helyén kell kezelni. Linux híreket sting-nél a pcforum-on, Apple híreket pedig trey-nél a hup-on :D. Mindkettőn jót lehet szórakozni.

Majd valami erőltetett magyarázatot izzadj ki arra, hogy ez hogyan lett HUP cikk. Illetve, felütném a 3. osztályos nyelvtankönyvet a helyedben és megnézném, hogy az idézőjelek közé tett tartalom mit jelent.

Ebben az általad HUP-nak tulajdonított cikkben ennyi a HUP-é "A teljes cikk itt olvasható."

Nem megyek bele mélyebben az elmagyarázásába mi a különbség, mert szemmel láthatóan sok embernek volt/van gondja az értelmezéssel az évek során, így csak azt a költői kérdést teszem fel (teljesen feleslegesen), hogy miért nem ott reklamáltok a cikkek tartalma miatt, ahol azokat publikálták? Mert hiszen itt általában csak egy-egy link van rájuk.

Hasonlat következik (vigyázat, lesz benne egy logikai ugrás!):

Belinkelem az Egri Csillagok néhány sorát, majd nekem kezdesz el ugatni, hogy tulajdonképpen milyen hülyeség, mert tartalmát tekintve nem történelem hű a sztori, és nem Gárdonyi Gézának, aki a történet szerzője.

:D

--
trey @ gépház

Akkor keress rá, hol írtam hogy ez egy cikk.

De mondjuk ha én nekiállok az összes német-autó fikázó magyar/külföldi cikket kiposztolni fb-n/twitter-en, miszerint az összes egy vödör csavar motorikusan egy hulladék, akkor gyanítom jó sok anyázást fogok kapni az adott tulajoktól. És még jogosan is. Mert nyilván nem mindegyik szar, sőt mitöbb, lehetnek teljesen elégedett német-autó tulajok is. Plusz lehet h leszarja, h mennyibe kerül a szerviz. Ellenben ha leírom, hogy mivel lehetnek gondok, mik az előnyeik, mik a jó-rossz motorkódok, akkor az egy tök hasznos, közösségépítő dolog. Mindazonáltal 25 felett már nagyon gáz ha azzal foglalkozik, hogy más emberek akar folyton meggyőzni a saját vélt vagy valós igazáról, mintegy mindenkire rászabadítva a saját világképét. Semmi más ez csak fanatikus hittérítés, amit meg általában nem bírnak az emberek (imagazin cikkek alatt is megy az anyázás, de pl egy szifon.com már sokkal mérvadóbb).

Értem, hogy neked megfelelési kényszered van, de nekem ehhez mi közöm?

--
trey @ gépház

Mentalisan mennyire erzed magad egeszsegesnek? Mondjuk egy 10-es skalan?
Es amugy boldog vagy?
Pszichologusnal mikor voltal utoljara? Egyaltalan, voltal mar?

:D

Úgy érted, hogy normálisnak érzem-e magam, mert majdnem 20 éve a hozzád hasonlókkal foglalkozom? Nem, nem érzem magam annak már egy ideje.

Viszont megfizetnek azért, hogy veled is elbeszélgessek (fél ötig). Van valami érdemi hozzáfűzni valód a cikkben olvashatókhoz?

--
trey @ gépház

"megfelelési kényszered van" ...
Ha nem vagy mentalisan jol, akkor miert nem mesz szakemberhez?

Tehát akkor a cikkhez semmi. Sajnálom, mert én szívesen elbeszélgettem volna a témával kapcsolatban, de arról, hogy az normális-e, hogy valaki mondjuk azért nem tenné szóvá egy termék hibáit az interneten, mert MIT SZÓLNAK HOZZÁ AZ EMBEREK és az megfelelési kényszer-e vagy sem, nem hiszem, hogy veled fogok beszélgetni.

--
trey @ gépház

Van különbség: sting kitilt, ha kommentben helyreigazítod, trey meg nem.

+1

Én már rég kibannoltam volna vagy 3-4 embert csak ebből a fórumszálból. trey baromi türelmes.

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Nem fogod elhinni, de még nekem is vannak emberek a trollszűrőn. Innen is látszik, hogy én mérsékelt fasz vagyok itt :)

Egy fasz nem használ trollszűrőt.

:)

egy jobb, v. inkább jól megtervezett hűtés többet segítene :))
gondolom.

ugyan, ahhoz dolgozni kellene rajta

Ha behuzzak a kezifeket, az a baj.
Ha kiengedik, az a baj...

nézdmá! megint nincs rajta sapka! :))

Ha hasznalom az aksit az a baj, ha nem hasznalom es mindig tolton vagyok, az a baj.

Ha handras nem iphonehoz lett volna kondicionalva, akkor most nem egy kevesebb mint 200 kmt tudó autót hajtana. Egy iphoneosnak normalis, hogy mindig a tolton log. :)

Nem tudom, hogy kinek van innen i9-es 2018-as MacBook-ja, így megmaradhatunk azon a szinten, mintha Ronaldo Lamborghinijéről társalognánk. Oda meg úgyis illik a kézifék téma.

--
trey @ gépház

azert egy i9-es MBP nem egy lamborghini kategoria

Kb. egy firmware update-tel megoldják, amúgy meg sajnálatos, hogy tényleg minden szar már alapból.

--
robyboy

Jobs mindenkit kirúgna onnan ha most élne. A notch-os hülyékkel együtt.

--
GPLv3-as hozzászólás.

+1 :(

Dehogy is, csak a szemedbe nézve azt mondaná, hogy rosszul tartod. És akkor minden megoldódik...

Ebben mondjuk igaza van. Nem vagyok egy Jobs fan, de rola nem tudom elkepzelni, hogy egy notchos telefont vagy egy egyportos laptopot kiengedett volna a gyar ajtajan egy darabban.
A szar billentyuzetre vagy a tulmelegedesre elhiszem, hogy beszol egy "rosszul tartod"-ot, de volt ennyi szeperzeke, es a notch hatalmas design hiba.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Lehet, cserébe más faszságokat meg erővel kitolt a gyárkapun.

MacRumors received the following statement from an Apple spokesperson:
Following extensive performance testing under numerous workloads, we've identified that there is a missing digital key in the firmware that impacts the thermal management system and could drive clock speeds down under heavy thermal loads on the new MacBook Pro.

A bug fix is included in today's macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update and is recommended. We apologize to any customer who has experienced less than optimal performance on their new systems.

Customers can expect the new 15-inch MacBook Pro to be up to 70% faster, and the 13-inch MacBook Pro with Touch Bar to be up to 2X faster, as shown in the performance results on our website.

Forrás: https://www.macrumors.com/2018/07/24/apple-addresses-macbook-pro-throttling/

Mindeközben máshol:
https://www.ultrabookreview.com/14875-fix-throttling-xps-15/
https://www.notebookcheck.net/The-Dell-XPS-15-9570-might-inherit-the-same-throttling-issues-as-its-predecessor.302960.0.html
https://forums.lenovo.com/t5/ThinkPad-P-and-W-Series-Mobile/P51-I7-7820HQ-thermal-throttling/td-p/4067662
https://www.extremetech.com/computing/273917-cpu-throttling

Tehát akkor miért rapliztál a haverjaiddal? Mert az Apple baszott elvégezni a házi feladatot, elbaszta, kussolt, majd miután egy heti dráma ment az interneten, hajlandó volt nekiállni és kijavítani a kibaszott hibát?

Pontosan ez a hozzáállás undorító ennél a cégnél. Azután foglalkozik valamivel, miután perrel fenyegetik, vagy szanaszét cinkelik az interneten. Addig megy a kussolás. Utána meg a sűrű elnézés kérés.

--
trey @ gépház

Na ne mar. Kevesebb, mint egy het alatt javitottak. Addig meg szorjanak hamut a fejukre, vagy mi legyen?

ROTFLmao

--
trey @ gépház

A hiba létét mondjuk szerintem itt senki sem tagadta (én legalábbis nem). Azt sem h ezt az Apple cseszte el. De azért amatőr az a vélemény hogy az Apple ezt a frissítést most dobta össze fél nap alatt, azért mert a sok hobbifirkász megfenyítette őket. Na ne röhögtess...

Ehhez képest a hibára először rámutató vloggerrel együttműködve már napok óta dolgoztak a problémán. Ahogy azt egy normális cégnél szokás.

Most ha megint csak a saját tapasztalataimból merítkezek: Nexus 5-ömön a drága Google a 4.4-ben debütált kamerahibát (újraindítás híjján nem ment a kamera egy idő után) az 5.0-ban javította, cserébe hozott egy szép kis memleaket, amit majd fél év után sikerült javítaniuk. Hiába hisztizett a fél világ miatta.... Nexus 5X, 4-5 hónappal a megjelenés után sikerült megszűntetni a default titkosítással járó masszív laggolást... Friss tapasztalat: vadiúj Dell Latitude heti 2x teljesen kifagy (nem 1-2 darab!). Dell kijön. Többször is. Mindent cserél. Semmi változás. Majd hónapok után egyszer csak egy win update vagy bios frissítés után hirtelen megjavul. Az a helyzet h még mindig van mit tanulni az Apple-től reakcióidőben. Ja és a kutya nem írt róla. Pedig nem olcsó gépek. Csak nem Apple. Mégsem gondolom h ettől a Dell úgy en bloc szar lenne. Szerintem ez lassan minden márkára jellemző. Nem szabad az új modellt azonnal megvenni. Plusz a firkászok helyett azokra kell hallgatni, akik legalább 5-6 hónapja HASZNÁLJÁK a készüléket. Teljesen irreleváns hogy mit írnak egy telfonról/laptopról az életciklusának az első pár hetében/hónapjában.

Volt itt találgatás már dögivel, azt hiszem a macroumors-on találtam meg a legtalálóbb összefoglalót a sztorival (meg úgy általában a mai féligazságokra épülő, de nagyon független újságírással kapcsolatban) kapcsolatban: "So, basically, everyone was wrong about the cause. That never happens on the internet!"

>Friss tapasztalat: vadiúj Dell Latitude heti 2x teljesen kifagy (nem 1-2 darab!). Dell kijön. Többször is. Mindent cserél. Semmi változás. Majd hónapok után egyszer csak egy win update vagy bios frissítés után hirtelen megjavul.

Erről van valami bővebb infód? Nálunk a cégnél van kettő Dell, csak nem Latitude hanem Vostro 5568, minden előzmény és log nélkül egyszer csak megfagy teljes egészében, legalább heti kétszer, de inkább többször. (Nem, a google se segített, de egy 280ezres gépnél ne kelljen már ezekkel szórakozni)

Nincs különösebb. Nem tudjuk mi okozta, de az SSD környékén voltak nálunk a bajok (hogy az ssd-vel, vagy az alaplappal volt-e gond az nem volt tiszta). A Dell sem tudta megmondani, egyszer csak megoldódott. Ha van helyszíni gari, érdemes kihívni. Előbb-utóbb meg szokták oldani.

- Szar.
- Nem szar, ugyan már.
- De hát szar.
- Nem szar az, csak egy kicsi hiba.
- Kicsi hiba? Ez?
- Nem olyan nagy, ritkán jön elő.
- Annál gyakrabban, ez azért így szar.
- Dehogy szar... ó, nézd, kijavították, alig egy hét alatt.
- Mégiscsak szar volt?
- Na jó, igen, de gyorsan kijavították, nem? Ó, és képzeld, kétszer olyan gyors lett a gépem!

+1000

Apple fanboy esszencia!

Akkor nezd meg pl a RyanAirt, azok meg ezek utan sem kepesek elnezest kerni pl.

Fapad huszárok találkoztak a fizikával és megy a sírás-rívás. Nincs ott semmi látnivaló. "Olcsó" húsnak híg a leve.

--
trey @ gépház

Kommentek a hozzászóláshoz: 79db
Bármi köze van a cikkhez: 3db
Egymás fikázása: 76db

Grat.

Grat trey Apple hater mester, ezt csináltad a huppból

Hova soroltad ezt a hozzászólásodat :))

[ ] szorosan a cikkhez illeszkedőnek?
[ ] egymás fikázásának?
[ ] mérhetetlen magaslatokba emelő lelki támasznak?
[ ] gratuláció magadnak?
[ ] nem tudom csak jár a szám?
[ ] hét jó csak úgy mon'tam!

Pedig - isten látja lelkem - többször is próbálkoztam, hogy ontopikra tereljem a társalgás menetét, de egyeseknek csak a offtopik ömlik a szájából. Nyilván, mert ha ontopik ömlött volna, akkor nehéz lett volna megmagyarázni, hogy az Apple miért és mit baszott el milyen szinten megint.

--
trey @ gépház

Valamikor (4-5 éve) imádtam az Apple termékeit, rajongtam értük, volt egy varázsuk. Ma Android telefont használok (Huawei Mate 10 Pro), baromi erős Dell laptopom van és Linux fut rajta.

Nem szabad Apple terméket venni :(

Az a Dell, amiről pár hozzászólással fentebb írták, hogy rendszeresen lefagy? :-D

Abból a típusból az összes eladott darab?

--
trey @ gépház

Lehet javitani szoftveresen?

Ez javítás volt?

--
trey @ gépház

Az 2018-as MacBook Prók esetén? Igen, a híradások szerint az. Személyesen meggyőződni róla pont úgy nincs esélyem, mint a hibáról vagy a Dell fagyásról. Ezért kénytelen vagyok elhinni amit olvasok. Az én MacBook Próm nem melegszik, csak öregszik, évről évre...

Nem. Egyelőre annyit tudunk, hogy nőtt a teljesítmény. Azt nem, hogy ezt hogyan érték el:

- növelték a ventilátor fordulatszámát (plusz zaj)
- egyszerűen csak hagyják jobban melegedni a gépet (rövidebb élettartam)

stb.

Mivel senki sem tudja mit jelent a "a missing digital key in the firmware" (aki tudja, jelentkezzen), addig senki sem lehet biztos abban, hogy ez egy javítás volt.

--
trey @ gépház

Valaki (valami trey néven) azt írta, hogy a korábban be nem kapcsolt limitert bekapcsolták. Legalábbis ez volt a hírben. Szerintem konzultálj vele.

Pontosan hol írtam én ilyet?

--
trey @ gépház

És kijavították már? Amúgy nekem mindegy, hogy az összes rossz vagy csak az az egy, ami az enyém. Illetve ha az összes rossz, akkor hamarabb lesz rá javítás...

Dellt se vennek, ha Apple-rol valtanek, System76 johetne csak szoba kb.

Kell a faszomnak a MacAfee trial meg a sok spywaredriver matricasektol Windows-ra.