GIMP 2.10.4

 ( trey | 2018. július 6., péntek - 6:47 )

Megjelent a GIMP 2.10 negyedik karbantartási kiadása. Részletek a bejelentésben.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez a Gimp egyre jobb es figyelembe veszik a felhasznalok igenyeit is, ami sajnos nyilt forraskodu szoftvereknel (es ma mar zartaknal is: lasd Windows 10) ritka. Peldaul single window modnal sem azt mondtak, hogy rosszul tartod: won't fix, hanem megcsinaltak.

ja, 15 év alatt. Sztem meg pont ellenkezőleg, a srácok azzal foglalkoznak, ami teccik nekik, ld: GEGL. Most a nódok, meg a GPU számítás a divat ezért már vagy 10 éve csak azzal pöcsölnek. Az emberek meg csak sírnak az adjustment layerekért, a non-destruktiv szerkesztésért, normálisabb UI-ért, etc, etc,etc, etc,etc, etc,etc...

Mindazonáltal egy nagyon jó kis progi. Nem tudnék nélküle élni, több mint 20 éve használom.

--
GPLv3-as hozzászólás.

ha többen lettek volna a kezdetektől, akik próbáltak volna ^hasonlóan objektíven közelíteni a dologhoz akkor a Gimp előrébb tartana. de nem akarok századjára Gimp vs PS vagy épp Gimp siralmak témát nyitni, úgyhogy be is fejeztem. én amúgy tudnék élni nélküle - de az is az igazsághoz tartozik, hogy még jelen állapotában is jól jön *néha*.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Lehet hogy sírás helyett megcsinálni kellene, vagy megfizetni valakit érte? :)

hiányolom az 'írjál jobbat' frázist. Egyébként több olyan nyílt forráskódú projekt van, ahol a fizetett fejlesztők és támagatás ellenére szarnak _bizonyos_ felhasználói igényekre.