Trump segítene a ZTE-nek visszatérni

 ( trey | 2018. május 14., hétfő - 17:04 )

A ZTE nemrég leállította tevékenységét az Egyesült Államok exportkorlátozása nyomán. Most Trump elnök a Twitteren jelentette be, hogy segítene a ZTE-nek visszatérni az üzlethez...

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sose gondoltam volna, hogy egyszer egy Trump tweet megjelenik a HUP főoldalán. :D

--
trey @ gépház

/troll on
Sose gondoltam volna, hogy egy tweet fog megjelenni a HUP fooldalan...
/troll off

Magas labda, bocsi :D

Sose gondoltam volna, hogy a Twitter lesz a leggyorsabb információforrás a FreeBSD-től kezdve, a Debian-on át, a HUP által felölelt összes témáig, de az lett.

Változik a világ.

--
trey @ gépház

RIP RSS.

Nem halt az meg! A HUP-nak is van. Az automata abból postol a Twitterre és a FB-re.

--
trey @ gépház

Nálad nem, és köszi érte, de sok helyen eldobták az rss-t, helyette nézzé-twittert. Meg vannak 3rd party átalakítók, de az ilyennek nem szokott jó vége lenni, meg hát a->b->a az kicsit felesleges.

+1...

Azért kezd ez hajlani az Idiocracy (2006) felé, alapból a twitter, mint kormányzati kommunikációs eszköz, a mondat, hogy "utasítva lett a hivatal, hogy ógya mög!", csak hogy értse a nép, hogy ő aztán kiadta a parancsot, mert annélkül a hivatalnok meg se mozdul, de így aztán hát még a víz sótalanítását is megoldják tegnapra.

Maradjunk annyiban, hogy ha Trump tweetel egyet, akkor azért kínai cégek mennek tönkre, Észak-Koreai vezetők kezdik meg a tárgyalásokat, szóval nem nevezném erőtlen eszköznek.

--
trey @ gépház

Nem neveztem erőtlennek. Azt mondtam, hogy szerintem nem így, ilyen terjedelemben és nyelvezettel kéne zajlania a kommunikációnak, főleg nem ilyen összetettségű témákban, és nem szeretem, hogy hülyének vannak nézve az emberek, még ha azok is.

Változik a világ. Lásd fent.

Ma már nem olvas senki újságot, benne 2 oldalas terjengős szócséplésekkel. Ma már nem olvas senki 900 szavas online cikkeket. Az idő pénz. Ami ma nem fér bele 280 karakterbe, az az emberek 90%-át nem is érdekli.

--
trey @ gépház

Én meg nem tartom ezt jó iránynak, ez van. Az, hogy arra megy a tömeg nem jelenti azt, hogy az a jó. Nézd meg mennyire érti a körülötte levő világot az, aki 280 karakterben tájékozódik egy témáról. Akkor inkább ne érdekelje a kínai gazdaság, mert azt hinni, hogy ezt a témát 280 karakterből megérti, hát, naív közeli.

A 280 karakter nem arra van, hogy abból tájékozódj, hanem abból, hogy eldöntsd, egy téma érdekel-e vagy sem. Ha a 280-ból kiderül, hogy érdekel, akkor majd utánamész a linken. Ha nem, akkor /dev/null. Ma már annyi információ zúdul az emberre percenként, hogy lehetetlen lenne mindet feldolgozni, még akkor is, ha csak egy szűk témára koncentrálsz.

--
trey @ gépház

A 280 karakter alapján nagyon sokan hiszik, hogy értik a témát, lévén a legtöbbször konkrét állítások hangzanak el, amiket indoklás ismerete nélkül visszamondanak az emberek, mint tényt. Nem érzik, hogy tájékozódni kéne, amikor a vezetők azt mutatják, hogy ennyi elég kommunikációként, akkor ez nem is annyira csoda. Nem azt mondom, hogy ha nem olvasol róla könyveket, akkor nem lehet egy alapvető képed, azt mondom, hogy jelenleg az a kép az emberek fejében, hogy napi pár tweet-ből ők képben vannak, a lényeg úgyis benne van, csak pont nem, és pont nem több szemszögből.

Nem gondolnám, hogy a híreket hatodkézből, mindenféle ilyen-olyan irányból elfogult médiumokon keresztül átszűrve kéne fogyasztani. Ennél sokkal jobb a követlen forrásból tájékozódás és mindenki leszűri a maga véleményt maga.

--
trey @ gépház

A 280 karakter alapján nagyon sokan hiszik, hogy értik a témát
A legrosszabb, hogy Fehérházhoz közeli források szerint Trump is közéjük tartozik.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Az emberek 90%-a sajnos olyan is :(

"Maradjunk annyiban, hogy ha Trump tweetel egyet, akkor azért kínai cégek mennek tönkre"

Teljesen igaz, ez mindenképpen egy új korszak a politikában is, de azért tegyük hozzá, hogy ami a jelenség "hatóerejét" illeti, az sem nem Trump, sem nem a Twitter érdeme, hanem egyszerű gazdasági szükségszerűség.

---
Science for fun...

Van olyan réteg, amit ma már nem érsz el a TV-n, a "klasszikus" internetes médiumokon (portálok) keresztül. Van egy új generáció, aminek a megszólítása, tájékoztatása - szeretjük, nem szeretjük - kizárólag a Twitter-FB-Instagram - stb.-n keresztül lehetséges.

--
trey @ gépház

Nagyon igaz. És nagyon szomorú... :(

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Bakker azt a filmet kötelezővé kellene tenni!!

Majd minden évben beüt belőle valami... :/ Ijesztő, zseniális, ...

Az. Sajnos.

Faragnak kicsit a szoftveren és minden mehet tovább?

szoval a zte nem volt hajlando belerakni az nsa backdoorokat _is_ a cuccaiba, igy egy kicsit mashogy kellett noszogatni... :)

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Vagy nem akarta atadni a kínai backdoor-ok hozzáférését.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Félreérted. Ez az USA - Észak-Korea tárgyalás miatt van, ahol Hszi Csin Ping is részt fog venni. Ez egy neki tett gesztus volt, hogy Kína jobban segítse az amerikai tárgyalási pozíciókat. Más kérdés, hogy elsőre szokatlanul bőkezű gesztusnak tűnik.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Tehát a ZTE csak rosszkor volt, rossz helyen, hogy politikai eszközzé vált így hirtelen, a sok év után?

USA-ban telco szolgáltatói oldalon már a mostani kormány előtt is feketelistán volt, állami megrendelésekből már 2011-óta ki volt tiltva (még az sem kizárt, hogy okkal). Kérdés, hogy ezt is fel fogják-e oldani vagy csak a most áprilisban hozott export-tilalmat, ami elzárja a Qualcomm ill. Google-től.

Trump taktikája egyébként nem bonyolult: először teljes erőből bevisz egy gyomrost, majd mikor a másik fél összesik, hirtelen kedves lesz és felsegíti, ezután jöhet a tárgyalóasztalhoz leülés. Ezt a tárgyalópartnerei is már bizonyára kiismerték...
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Hát szerintem trumpli inkább csak csapkod összevissza, aztán ha néha összeesik valaki ettől vagy bármi mástól, akkor veregeti a saját vállát, hogy mekkora nagyjá tette Amerikát megint.
Ezt tárgyalási taktikának azért se nagyon nevezhető, mert ahhoz kellene valami álláspont is, nem pedig minden reggel kitalálni az épp aktuális aznapi véleményét az alapján, hogy mit látott a fox&friends-ben hamburgerzabálás közben...

Mar a 444-en se eroltetik ezt a "Trump rossz elnok" dolgot ingyen, lassan te is tovabblephetnel. Rosszat irtak rola, megse olyan, ennyi, engedd el.

Az engem nem érdekel, hogy a 444-en mit "erőltetnek", pláne nem egy random nick interpretációjában. Van saját véleményem arról, hogy trumpli milyen elnök.

> Hát szerintem trumpli inkább csak csapkod összevissza...

Amokfutas!!!111444

Valószínűleg messzebb jutott, mint a Bush família, meg Obama. Ha asszisztálásával egyesül újra a két Korea, akkor azt hiszem, hogy beszélni fognak róla egy ideig.

--
trey @ gépház

Lássuk meg mi lesz ennek a vége. Eddig gyakorlatilag csak hazai pályán játszott, illetve biztos erőfölényes pozícióból diktálhatott. Olyan szintű ellenfelekkel nem találkozott, mint akikkel most készül tárgyalni. És annyi bizonyos, hogy ők nagyonis fel lesznek készülve Trumpból. Kérdés, hogy Trump mennyire készül fel belőlük - és legfőképpen - saját magából.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

"Olyan szintű ellenfelekkel nem találkozott, mint akikkel most készül tárgyalni."

Tudsz rola, hogy arrol az orszagrol beszelsz, ahol
a) minden 10. ember a hadseregnek dolgozik
b) tobbet kolt hadseregre es annak jarulekos koltsegeire, mint kb az osszes tobbi orszag egyuttveve
?

Én nem országról beszélek, hanem az országot képviselő konkrét személyekről. Nagyon nem hasonlíthatóak azokhoz akikkel pl a republikánus párti elnökjelölti vitákban, majd az elnökválasztáson szembe került. Nem hasonlítható a helyzet ahhoz sem, amikor az USA egyik (szövetségi)állami intézményének vezetőjével vagy saját stábjának tagjaival tárgyal. A nyugati világ más országainak vezetőihez és az ő tárgyalási stílusukhoz sem hasonlítható a mostani helyzet.

Valószínűleg kőkemény manipulatív tárgyalási taktikákkal és szerepjátékkal fog szembekerülni.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Trump szerintem tobbet kellett mar, hogy vitatkozzon, mint Xi vagy Kim Jong Un. Mar csak azert is, mert utobbi ketto rendszeruk berendezkedese miatt joval ritkabban talalkozik negativ velemennyel. Trumpnak meg a tobbi hozza kepest leszavazott repub jelolton kivul meg meg kellett kuzdenie a CNN es tobbszaz masik hasonlo vele ellenseges medium ellenszelevel is.

Mindkét ázsiai vezető a saját országán belül elég komoly belső hatalmi harcokon van túl.

Amikor Kim Jong Il meghalt, volt hirtelen úgy 5-10 ember, aki olyan helyzetben volt, hogy meg tudja puccsolni Kim Jong Un-t, vagy legalábbis valami megkerülhetetlen hatalmi pozícióból - pl a hadsereg éléről - tudjon "bábáskodni" felette. Ezek ráadásul részben a saját családján belüli emberek voltak - vagyis meg lett volna még a formális legitimációjuk is a hatalomátvételhez. Ennek a felszámolását látta a világ, amikor a brutális tisztogatásokról jöttek hírek.

Kínában pedig az elmúlt ~20 évben folyamatos volt az elmozdulás az egyszemélyi hatalomtól az elosztottabb, bizottsági (tanácsi) jellegű hatalmi struktúra felé. Hszi Csin Pingnek ezt sikerült teljesen visszafordítania mindössze pár év alatt. Nyilván nem nyilvánosság előtt zajlott, ezért nehéz megítélni de sejthető, hogy nem egyszerű hatalmi harcok mehettek a háttérben.

A fentiek közül egyik sem a konvencionális diplomácia és nyugati demokráciák szokványos szabályozott keretei között zajlott - ha szabad ilyen eufemizmussal élnem. Trump viszont eddig csak ilyen közegben mozgott. Jellemzően pont ő szokott az lenni, aki felrúgja a konvenciókat amikor éppen jónak látja, és feltételezi, hogy ilyen taktikával bármikor irányítani tudja a tárgyalás menetét.
---
Régóta vágyok én, az androidok mezonkincsére már!

Na végre valaki érti. Ez az oka annak, hogy Kim annak ellenére, hogy nyugaton tanult, nem nyöghette be, hogy oké, akkor mostantól itten demokrácia van,
mert kb. 5 perccel azután ment is volna a kivégzőosztag elé, akiknek valamelyik "legitim új vezető" intett volna, hogy indulhat a buli.

Az első lépésben bizony ki kellett nyomnia mindenkit, aztán erőt mutatni, aztán addig pörgetni az atomprogramot, amíg rájuk nem dőlt az egész
hegy. Én azt is simán el tudom képzelni, hogy erre az egészre már régen megvolt a forgatókönyv (Kínai támogatással) és ő csak eljátszotta a szerepét.

Arra azért nem tennék pénzt, hogy kim bármikor is akár csak ki akarná mondani a demokrácia szót...

Fejtsd ki légy szíves, hogy szerinted Trump mivel járult hozzá eddig a két Korea egyesüléséhez. Tavaly ősszel még "Little Rocket Man"-ként sértegette az észak-koreai kedves vezért. Rendkívül bonyolult a koreai helyzet, de szerintem annak nagyobb köze van a mostani tárgyalásokhoz, hogy a szeizmológiai mérések szerint a nukleáris kísérletekhez használt telepükre ráomlott a Mantap-hegy. Újat építeni meg nem tudnak vagy nincs rá egyszerűen pénz. Így most talán a tárgyalásokban látják a legtöbb hasznot. Esetleg a kínaiaknak nem tetszett már nagyon, hogy gyakran ki kellett üríteni az iskolákat, amikor kísérleti atomrobbantást hajtottak végre az észak-koreaiak a határtól alig 100 km-re.

"sertegette"

Lehet pont azzal jarult hozza. A sajat orszagaban olyat meg senki nem mert vele csinalni, eloszor latott ilyet.

"szerintem ... nagyobb koze van ... raomlott a Mantap-hegy ... esetleg a kinaiak ..."

Vagy esetleg - lehet, hogy Trump? Nem biztos, de azert ne zarjuk ki "szerintem" :P

Az van, hogy kimék addig pukkantgattak Kína határához rohadt közel, hogy a sárgák is elkezdték betartani az - amúgy általuk is megszavazott - ENSZ szankciókat _és_ a kísérleti telepük is összeomlóban van, aztán a déliekkel megüzenték Washingtonba, hogy ők tárgyalnának. Kb. így történt időrendben.
Aztán lehet hogy ez csak tök véletlen korreláció és valójában a narancssárga bohóc csiripelésétől (mert mást nem csinál) fosták le a bokájukat, de pénzt azért nem tennék rá...

"elkezdték betartani az - amúgy általuk is megszavazott - ENSZ szankciókat"

Arrol az ENSZ-rol beszelsz, ami eddig senkin nem tudta enforce-olni semmilyen modon, ha azok nem tartottak be valamit? De cuki! :P

Igen, arról az ENSZ BT-ről, ahol jellemzően valamelyik tag akkora barátja az éppen vizsgált gecinek, hogy nem ítélik el, nem hoznak ellene szankciót.

Na most kimcsávónak sikerült annyira felbasznia mindenkit _is_ hogy nem csak szankciókat kapott, de még az izmos nagybácsi, csájna is elkezdte ezeket valamennyire betartani, mert már őket is zavarta amit a fat man összehozott.
Na ezután jött a békülési ajánlat Dél-Korea és az Usák irányába, addig csak az öklét rázta kimcsi.

"csájna is elkezdte ezeket valamennyire betartani"

Meg ebbol se erted, hogy mennyire sulytalan az ENSZ-szel jonni barmilyen ugyben is?

Még most se érted hogy azt írtam, hogy kína is elkezdett ezt-azt visszafogni, és ez már eléggé fájt kimcsingcsungéknak is?

Nem eszik olyan forron a kasat.

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-44134910

Ja, az meg a másik.

Teljesen felesleges belemennünk ebbe a vitába. Az vitán felül fog állni, hogy ha sikerül, az az ő adminisztrációja alatt megy végbe, így ezt neki fogják bekönyvelni. Trump szemmel láthatóan van, létezik, csinál valamit.

--
trey @ gépház

Esetleg az egesz nuklearis fegyverkezes az eszakiak reszerol nem arra iranyult, hogy azokat konkretan be is vessek, hanem hogy kedvezobb feltetelekkel targyalhassanak?

Hogy Trump mivel jarult hozza? Pl. kinevezte Pompeot, aki aztan leult targyalni az eszakiakkal?

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-43792658

Szerk:

"Experts said Pyongyang was likely annoyed by statements from both Washington and Seoul which painted North Korea as the weaker partner in negotiations, responding to US pressure rather than being treated as an equal nuclear power."

https://edition-m.cnn.com/2018/05/15/asia/north-korea-trump-talks-intl/index.html

Ahha. Miben?
Amúgy nyilván mennybe menne, ha az ő asszisztálásával egyesülne a két Korea, mint ahogy akkor is ha kézrátétellel gyógyítaná a rákot vagy elfingana a Marsig.
Az esély kb. ugyanakkora mindháromra.

Azert csodalkoznek, ha az egyesulesig eljutnanak. Foleg szoci es kapitalista oldalak eseten.

En mar annak is orulnek, ha sikerulne a korabbi szintre visszavenni az kardcsorgetest es az egymas fenyegeteset.

+1

Nem, a ZTE megsértette a szabályokat, majd mikor megállapodtak, hogy hogyan ne legyen kitolva velük, újra megszegte. (Szerintem amelyik céggel ezt megteszik, ott ez már az n+1-ik kör.) Trump pedig azért békülékeny, mert hasonló szankciók vannak amerikai cégekkel Kínában és zajlanak a tárgyalások Észak Koreával: így ez is tárgyalási alap lehet, simán reálpolitika.
--
https://naszta.hu

Értem én, hogy évek óta, 10 évek óta sérti a szabályokat a ZTE, csak van egy politikai vonzata, ami miatt pont most lett pont rakva a végére. Csak erre utaltam. Igazad van, egyébként.

fiction
Most, hogy vásárolt 15% tulajdonrészt nyomott áron, lehet segíteni nekik.
/fiction

Az insider trading lenne, esetleg valami "strómanja" vehetett benne 15%-ot.

Ha már Twitter és Trump, arról is Trump tehet, hogy újabban itt a HUP-on nem enged hozzászólni a rendszer, míg Előnézetet nem nyomok, csak utána?


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Régebben minden jobb volt...

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

... vaaaaagy ezt mar reg meg kellett volna lepni, hogy az emberek ketszer is atgondoljak, hogy tenyleg be akarjak-e kuldeni azt a kommentet :)

De ezt csak te gondolod így! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség