Beköszöntött a "feature freeze" a Bionic Beaver-nél

Címkék

Az Ubuntu Release Team nevében Steve Langasek bejelentette, hogy az Ubuntu 18.04 LTS (kódnevén "Bionic Beaver") fejlesztési ciklusában a fejlesztők elérkeztek a "feature freeze", azaz a funkciófagyasztás mérföldkőhöz. Ez azt jelenti, hogy a kivételesen kezelt eseteket kivéve mostantól új csomagok, szolgáltatások stb. nem kerülhetnek be a terjesztésbe, mostantól a fejlesztők a disztribúció kiadásáig a hibák kijavításával és a rendszer polírozásával foglalkoznak majd.

Hozzászólások

Azt jól teszed, ha nézelődsz, de sokáig nem kell, ajánlani tudom az Arch vonalat (Arch, Antergos, Manjaro), esetleg Fedora. Nem éri meg az Ubinál leragadni, nem mintha annyira használhatatlan lenne, de vannak már jobbak egy jó ideje. Már rég nem úgy van, hogy van egy-két nagy populáris disztró, ami visz mindent stabilitásban (pl. Debian, Ubuntu), és a többi kisebb meg csak hobbiprojekt és használhatatlan. Különösen a rollingosakat ajánlom, nincs több disztrófrissítés/újratelepítés, nincs feature freeze meg eltéess bullshit, csak állandóan friss csomagok. A sima Ubi már régóta nem jó disztró, azóta, hogy bevezették a Unityt, kifejezetten pozitívnak tartom, hogy dobták.

„Pár marék nerd-et leszámítva kutyát se érdekel már 2016-ban a Linux. Persze, a Schönherz koliban biztos lehet villogni vele, de el kéne fogadni, ez már egy teljesen halott platform. Hagyjuk meg szervergépnek…” Aron1988@PH Fórum