Kikapcsolható lesz az iPhone throttling

Címkék

Tim Cook jelezte, lehetősége lesz a felhasználóknak kikapcsolni az iPhone throttling-ot:

"We will tell somebody, saying, 'We're reducing your performance by some amount in order to not have an unexpected restart,'" Cook said. "And if you don't want it, you can turn it off. Now we don't recommend it, because we think that people's iPhones are really import to them, and you can never tell when something is so urgent."

Hozzászólások

Régen a PC-ken is volt "Turbó" gomb, amit mindenki bekapcsolva tartott. Miért is akarnánk lassabban használni a gépet mint amit az tud?
Most ennek az ellenkezőjét csinálta meg az Apple. Van "Fojtó" gomb, alapból bekapcsolva és kapcsolja ki az aki nem akar lassabb működést! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Majd iOS 12-ben? Ami már nem lesz támogatott sem 5S-re sem sima 6-ra?
Remek. Köszönjük a nagy semmit.

Az 5s 5.-ik évét tölti be mikor kijön az új IOS. Ha valóban használni szeretednéd, aksit cserélnél, és nem kérnél egy olyan dolgot számon, ami mondjuk egy droidon 2 év software support.

Én most decemberben cseréltem le egy 8-ra, mert már napi 3x merült le, jelentős sebességcsökkenéssel. Egy ismerősöm meg aksit cseréltetett az övében, és érezhető a javulás.

Ember miért cseréljek aksit? 50 töltési ciklus van benne. Gyári akku i6, nemrég volt cserélve. Amire én használom (munka) bőven elég. Mind teljesítményben, mind üzemidőben.
Droidot meg hagyjuk, sose lesz droidos telefonom.
By the way, nekem semmiféle lassulás nem mutatkozik a telefonomon, mindössze jelezni szerettem volna, hogy az egész post (az apple részéről) kb egy nagy bullshit.

Jah, és igen, 5s 5 éves lesz új ios kijövetelekor, ebben igazad van.
Hány olyan droidos telefon van amire 4-5 évre visszamenőleg van droidfrissítés? (költői kérdés volt) Droid és a SW support.Jót nevettem.

A kérdés inkább az, hogy ki akar 5 éves telefont használni. :eyeroll:

Az 5S-t otthon ha kezembe veszem, olyan, mintha beülnék egy 1200-as Ladába. Sebességben, kényelemben, szélvédőméretben (gyk. kijelző).

Srácok, már a full screen, 18:9 kijelzőknél tartunk, 6+ hüvelykben... Ez itt 2018, nem 2013.

--
trey @ gépház

Jaja, hol vannak már az Apple silány mentegetőzései, hogy "mi nem állunk be a tepsiphone sorba", aztán látod mi lett.

Ezt kántálták a fanboyok is, egészen addig, amíg ki nem jött az Apple a Plus szarokkal.

Érdekes módon, legjobban a legnagyobb kijelzőjű Apple telefon fogy :(

--
trey @ gépház

el tudnád magyarázni hogy mitől szarok a Plusos iPhoneok? csak mert nálam itt van egy, és minden tökéletesen működik. rávilágítanál kérlek azokra a részekre amik rosszak / nem működnek / szarok / szarul működnek? gondolom nem csak a levegőbe beszéltél amikor leírtad hogy szar. hanem valós kézzel fogható tapasztalataid vannak ami egy komoly szakemberre jellemző.

amúgy nem úgy volt hogy a kedvenc céged a gúgel mondogatta hogy ők sosem veszik le a jacket az android referencia telefonjairól aztán mégis levették? ezeket nem szereted észrevenni, ugye?

Sajnos a Apple sztároló oldalak és blogok nyáltengeráben kell lennie valami ellenpontnak is, ami visszaállítja az egyensúlyt az erőben.

Egyébként biztosan találtok magatoknak olyan oldalt, ahol az Apple termékek hiper-szuperségét ecsetelik napestig, anélkül, hogy a hiányosságaira rámutatnának.

--
trey @ gépház

gondolom nembaj, hogy mostanában az imagazin.hu kb az egyetlen ilyen oldal. amivel az értelmes ember nem ért egyet. (pl. nekem is hányingerem van már az ott megjelent cikkek miatt) de te akármilyen apple termékről/témáról van szó, nem bírod ki hogy ne írd bele, hogy szarmoji, apple szar, iphone szar, plus szar, szar szar szar. ennek így mi az értelme? ez nem egy SZAKMAI HÍR PORTÁL?

hidd el, hogy látjuk és elismerjük a tényleges hibákat anélkül, hogy mindenhova odafűznéd hogy szerinted így szar, meg úgy szar. úgy gondolod a droidban nincsenek hibák? mert szerintem vannak abban is dögivel, arra mégsem jön a fika.

én pont azt látom hogy a droid userek nagy része nyáltengerben él, és folyamatosan megy az android istenítése és minden másnak a szarba-gecibe fikázása. akiket pedig te bírálsz valamint meg sem hallgatod a véleményüket pedig azon vannak, hogy nagyon jó az android is. manapság nem lehet melléfogni egy flagship telefon vásárlásánál. 2 év múlva én is szívesen rá fogok próbálni az aktuális oneplusra, ha vízálló lesz és a hangszórója megüti az iPhoneok 8-as szériáját minimum.

jobb lenne objektív hozzáállást mutatni példaként, nem? vagy jó ötlet kinevelni a hupos apple fika tábort? persze tudom, hiába ugatok, nagyon mérges vagy """""valamiért""""" az Apple-re, úgyhogy most ennek a fikázásából áll az oldalad, valamint a Droid istenítéséből. ja igen, lemaradt hogy felfedezted a Twittert is, ami 2006 óta van már. szép ezt így 2018-ban felfedezni.

Félreértettél.
Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy a véleményed apple témában elég egyoldalú.
Pro nincs, csak kontra.
Tisztában vagyok azzal, hogy ez nem egy apple blog, ahogyan azzal is, hogy az apple cuccai messze nem tökéletesek.
A hypeolós oldalakat pedig meghagyom azoknak akiknek nincs jobb dolga, nem az én világom.

"Félreértettél.
Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy a véleményed apple témában elég egyoldalú. "

Téééényleg? Nézzük az Apple akku /throttling esetet. Mi volt itt?

Apple fanboyok: "Jajjj, de jó feature!", "Jaj, de okos elgondolás!", "Jajjj, micsoda géniuszi magasságok a fejlesztésben!"

Én (igény esetén mindegyiket lelinkelem neked): undocumented, jelezni kéne az user felé, kikapcsolhatónak kéne lennie, vissza kéne hívni a hibás/alultervezett akkukat

Mi lett: 3 Apple elnézéskérés (pipa), megerősítették/dokumentálták a működést (pipa), bejelentették, hogy látható lesz az user felé (pipa), kikapcsolató lesz (pipa), bejelentettek egy félvisszahívást (fél pipa, mert vissza kellett volna hívniuk a szarukat, helyette csináltak valami "olcsóbb csere" programot, meg felgyújtottak két Apple store-t)

Szerinted nem kéne itt ezekről beszámolni. Arról kéne, hogy:

"Jajjj, de jó feature!", "Jaj, de okos elgondolás!", "Jajjj, micsoda géniuszi magasságok a fejlesztésben!"

--
trey @ gépház

""Jajjj, de jó feature!", "Jaj, de okos elgondolás!", "Jajjj, micsoda géniuszi magasságok a fejlesztésben!""

Mint mondtam, igény esetén linkelem.

Ja, jut eszembe, mindeközeben 50+ pert kapott az Apple a nyakába, vizsgálódik a saját kormányzati felügyeleti szerve. A vezérigazgató nem győz magyarázkodni.

Érdekességképpen felnézek az egyik magyar fansite-ra. Egy kurva kukk nincs az esetről.

Hát, ez ám a vidám közösség!

--
trey @ gépház

"Sajnos a Apple sztároló oldalak és blogok nyáltengeráben kell lennie valami ellenpontnak is, ami visszaállítja az egyensúlyt az erőben."

Szerintem meg nem kell. Aki szerint egy termék tökéletes és hibátlan, az nem eszközként tekint rá, hanem hívőként. Blikk szinvonalat meg rá lehet hagyni azokra az oldalakra.

"Egyébként biztosan találtok magatoknak olyan oldalt, ahol az Apple termékek hiper-szuperségét ecsetelik napestig, anélkül, hogy a hiányosságaira rámutatnának."

Nekem kb 2 hetente biztos elhagyja a számat egy kurva anyád apple, főként a mac vonal szoftveres állapotát tekintve. Nem vagyok se fikára, se ajnározásra kíváncsi. Nem vagyok már kiscsoportos.

Szerintem te félreértesz valamit.

Szerintem meg kell. Ugyanis Apple termék tulajként nekem is osztottak lapot. Tim Cook havi 4 bocsánatkérése sem azért érkezik, mert a lelkiismerete miatt nem tud aludni, hanem mert a sajtó hírt ad ezekről, mert érdekképviseleti csoportok pert akasztanak a nyakukba és mert nyomást gyakorolnak rájuk.

Akkor is osztottam az Apple-t, amikor csak iPhone-t használtam. Azért, mert egy prémium terméket gyártó cég nem engedheti meg magának, hogy lepattogzott készüléket kelljen kicsomagolnom 250 ezer forintért 2012-ben.

Olyan hibákat, amiket indulófélben levő kínai vállalatok sem engednek meg maguknak, amik negyedannyi áron árulnak ilyen termékeket.

És ha ezt szóváteszed, akkor az Apple általában arrogánsan kezel (rosszul tartod, rosszul fogod, rosszul melegíted), pedig te vagy az ügyfél.

Ne kelljen már elnézést kérni.

Annak is értem a pszichológiáját, hogy az Apple felhasználóknak miért fájnak ezek a cikkek.

ˇˇˇˇˇˇˇ

--
trey @ gépház

senki sem az apple hírek miatt jár ide, gondolod hogy van bármi jelentősége annak hogy te itt fikázod szarozod mint egy zombi? inkább jelents bugokat, azzal többet érsz el ennél.

tim cook nem fog bocsánatot kérni azért mert szerinted: szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb, szar az iPhone, a OnePlus a legjobb.

Amennyire én látom, megjelennek az Androidot érintő hírek is. Általában egy napon belül megjelenik itt is minden hír ami szembe jön velem máshol (de van, hogy itt látom először). Ha véletlenül nem, akkor volt már, hogy én küldtem be, és vagy megjelent az én nevemmel, vagy megjelent trey nevével és kicsit más/több tartalommal (gondolom többen beküldték, hozzá akart tenni valamit, akármi).

Szóval a hírek megjelenésével szerintem semmi probléma nincs. Nyilván ha valaki Apple user az jobban emlékszik az Apple hírekre, de ez már personal bias, ezzel nincs mit tenni.

Objektivitásról meg annyit, hogy a hírek elég objektívek, egyet nem tudsz mutatni amiben "szarozás" menne. A hozzászólásokban megy a szarozás, de az meg eleve egy szubjektív műfaj...

"...handing C++ to the average programmer seems roughly comparable to handing a loaded .45 to a chimpanzee." -- Ted Ts'o

Már nem azért, de én a telefont ar használom amire való. Telefonálásra, smsezésre. Plusz e-mail. Nagyritkán netezésre. Erre bőven jó egy 5 éves készülék is. Kijelzőméret/felbontás az nálam az e-penis méregetés kategória. Nyilván ne egy 128*128-as pixelméretű telefonról beszéljünk, de egy mobilba minek 4k-s kijelző? Meg tepsi méret? Ehh... Mindegy.

"Akkor csak van és nyomkodod mert unatkozol?"

Igen!

(NEM:

- vásárolok (mobilfizetés)
- híreket olvasok (vagyis pénzt keresek)
- távoli asztal
- VPN tesztek
- hálózati tesztek (pl. WiFi analizáló)
- számlákat fizetek
- riasztót kapcsolok ki/be
- autóban navigálok
- naptárfunkciót használok
- értesítéseket olvasok
- levelezek
- pizzát és egyebet rendelek
- recepteket olvasok főzés közben
- erre ébredek
- időt mérek (visszaszámláló)
- sport trackert (Endomondo) futtaok
- TV műsort nézek
- Google ChromeCast-ra videókat castolok
- mozijegyet foglalok
- Google Hangouts-olok
- Twitter üzeneteket írok
- fényképezek
- videót készítek és vágok
- nyaralást szerverek és foglalok (Booking.com stb.)
- éttermet választok és értékelek (TripAdvisory stb.)
- jelszavakat kezelek (KeePassDroid és társai)
- mobilbankolok (OTP SmartBank)
- jegyeket kezelek és mutatok be (replülőjegy, mozijegy, vonatjegy QR kódokat viszek nem papírokat)
- gyors jegyzeteket készítek, amik meg vannak osztva a többi eszközeimmel (pl. autó kilométeróra állás)
- mértékegységeket váltok át (pl. motorozáskor a gyári megadott PSI értéket konvertálom a benzinkúton levő ramaty óra BAR értékére)
- streamelt zenét hallgatok
- időjárás adatokat és rendkívüli figyelmeztetéseket fogadok és olvasok

és egyéb millió dolgot csinálok)

Erre való manapság a mobiltelefon. És ezek nagy részéhez jól jön a nagy kijelző.

--
trey @ gépház

A probléma a 6+", nem mindenkinek van tepsi keze a tepsi telefon mellé és ez nem is mostanában fog változni :D

OFF:
Sosem értettem, hogy a nagy méretű telefon (értsd 5,5" felett, korábban szokásos méretű kávával) miért lesz egyenlő a több RAM (pl. 2 vs. 3 GB)/több kameramodul (oké, esetleg helyhiány)/más feature-ökkel... Mi köze a telefon méretének az olyan tudáshoz, aminek nem kellene méretfüggőnek lennie? A nagyobb telefon csak annyit jelent, hogy nagyobb és az akksi/kijelző nagyobb lehet.

+1

Én ezért vártam az SE-re, de csalódnom kellett. Nekem az a méret megfelelő, de ugyanazzal a hardverrel akarom, mint a "csúcsok". 8-nál is szívfájdalmam, hogy nem érem át kényelmesen. Az meg, hogy a hagyományos 8-as méretvonalnál is bekerült az a feature, hogy a képet le tudja hozni, hogy elérd, nálam felér egy beismeréssel, hogy igen srácok, ez szerintünk is nagy, de hát ez volt az igény.

A 6S-t Baseus 2500 mAh-s akksis tokkal használom, ami kb. a duplájára vastagítja a készüléket és növeli a tömegét. Imádom, mert egyrészt a felülete ornamentált (jobb fogni), másrészt van tömege (akinek számít, hogy a telefon 100 g helyett 180 g, ott el kellene gondolkodni a fizikum fejlesztésén :D ) meg lehet rendesen markolni. Vastagabb és kisebb készüléket szívesebben használnék, mint vékony tepsit (nekem már a 6S mérete is a felső határ). A zsebem térfogat szempontjából toleránsabb, mint átmérő (vagy hosszúság) szempontjából.

Én pl egy ilyen tokot vettem hozzá. https://www.alza.hu/decoded-leather-wallet-case-brown-iphone-7-8-d50923…

Egyrészt súlya miatt is jobb fogni, illetve a surlódási faktor miatt nem érzem instabilnak, ha a képernyő bal felső részét kell elérnem. És még a fontosabb iratokat, főként kártyát bele tudom rakni, az is egy jó feature. Belsőzsebből könnyebben tudok fizetni, és még kártyát sem kell elővennem. Kivéve pár szarabb ingenico, azok tipikusan nem tudják a plusz távolság miatt a tokon keresztül lehúzni.

Tegyél egymás mellé egy iPhone 5-öt meg egy iPhone X-et. Láss csodát.
iPhone 5 fizikai méretei: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm
iPhone X fizikai méretei: 143.6 x 70.9 x 7.7 mm
Tegyél egymás mellé egy Nexus 5-öt és egy Pixel 2-t. Láss csodát.
Nexus 5 fizikai méretei: 137.9 x 69.2 x 8.6 mm,
Pixel 2 fizikai méretei: 145.7 x 69.7 x 7.8 mm
Tegyél egymás mellé egy OnePlus One-t és egy OnePlus 5T-t. Láss csodát.
OnePlus One fizikai méretei: 152.9 x 75.9 x 8.9 mm
OnePlus 5T fizikai méretei: 156.1 x 75 x 7.3 mm

Mindegyik készülék nagyobb lett fizikai méretben.

"OnePlus One fizikai méretei: 152.9 x 75.9 x 8.9 mm
OnePlus 5T fizikai méretei: 156.1 x 75 x 7.3 mm"

Százalékban ki tudnád fejezni a változást? Csak azért kérdezem, mert itt van az asztalon előttem mindegyik és látni is alig lehet, de hogy fogásban érezni...

Az 5T 3,2 mm-rel lett magasabb (szemmel alig látni), cserébe 0,9 mm-rel keskenyebb és 1,6 mm-rel vékonyabb lett. Miközben 5,5"-ről 6,01"-re nőtt a kijelző.

Maradjunk annyiban, hogy vannak, akiknek ez a bravúr sikerült.

--
trey @ gépház

de miért az i5-el hasonlítod az X-et?

ez sokkal korrektebb lenne:

iPhone 6: 138.1 x 67.0 x 6.9 mm
iPhone X: 143.6 x 70.9 x 7.7 mm
OnePlus 5T: 156.1 x 75 x 7.3 mm (tehát a OnePlus nagyobb mint az új iPhone és közben csak 0,2 inchel nagyobb a kijelzője. fasza!)

4,7 inchről 5,8 inchre növekedett a kijelző. a készülék cserébe 5,5 mm-el magasabb lett és 3,9 mm-el szélesebb.

trey: Maradjunk annyiban, hogy vannak, akiknek ez a bravúr sikerült.

a fentiekből nekem az jön le, hogy az apple-nek is sikerült. mióta Plus size iPhonet használok nem esett le egyszer sem a telefonom, nem akarok iPhone 5,6 méretet a kezemben ismét.

Nekem a 8-nak mar olyan a kijelzoje karcilag, mint a 6s volt 1 ev utan. Az 5 ehhez kepest karctalan. A plust meg se tudom ugy fogni, hogy ne ejtsem el, mikozben megprobalom eltalalni pl az also tabbar elso elemet. Amikor megprobaltam a boltban, azt is csak a rakotott kabel mentette meg attol, hogy becsapodjon.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Az ok, hogy leírtad az eredeti hszben, hogy neked így jó, használd hát egészséggel.
Amit írtam az az egész topikbeli tevékenységednek szólt, bárki valami problémáját leírja, azonnal ugrasz rá, hogy de miért, meg nem-e ő a hülye, hiszen neked sose volt ilyen gondod.
Ez már azért felveti a "nyáltengerben álló fanboy" szerep gyanúját.

Szezont a fazonnal. Az megvan, hogy azért vezettek be "proxy" megoldásokat a bankszámláddal összekapcsolt éles bankkártyák elé, mert az internetes fizetés NEM BIZTONSÁGOS (most itt te jönnél, ahol bebizonyítod az ellenkezőjét, hogy, de az) és ha én egy ilyen megoldást használsz, akkor helyesen jársz el, ha egy ilyen virtuális kártyád kompromittálódik, sincs semmi, erre van kitalálva, a bank holnap "gyárt" egy másikat.

Tehát, ja. Worksforme, meg másnak is működne, ha nem félbolond lenne. Én helyesen jártam el, nem is nagyon érdekel a dolog. Mindemellett leírtam, hogy az érintett cégnek kutya kötelessége törekedni a biztonságra, meg akár a kártérítésben is közreműködni. Csak szelektív az olvasásod, vagy baj van a szövegértéseddel.

Mi ezzel a problémád? Mert látom, tegnap óta nyom.

--
trey @ gépház

Nagyjabol az, hogy szerintem:

Bankkartyas fizetos oldalra ellenorizetlen JS-t behuzni

nagyobb problema mint

Kikapcsolo akkumulatort alacsony toltottseg mellett lelassitott processzorral kezelni
vagy
Ket nap alatt ket csereakkunak kigyulladni sokmilliobol.

Es az a franya statisztika: 100-bol 98 ember vilagazerte azzal a bank/hitelkartyajaval fizet, ami 2 ev mulva is ervenyes lesz es 4 szamjegyu euro lesz rajta elerheto. En is szoktam hozzad hasonloan 100-bol 98 embert lehulyezni, nincs ezzel semmi problema btw.

Néhány kérdés merült fel bennem:

- szerinted a statisztikák azt mutatják, hogy teljesen felesleges mindenféle olyan védelmi mechanizmust felhasználni, amit a bankkártyák ellen elkövetett internetes csalások ellen dolgoztak ki?
- akik ezeket nem használják, annak ellenére, hogy a bankkártyás fizetésben senki sem garantálhat neked 100%-os biztonságot és szakemberek is azt javasolják, hogy használjuk ezeket, azok okos emberek?
- a statisztika, amire hivatkozol merre található?

A többire egyelőre nem reagálok, hiszen egy folyamatban levő vizsgálatról van szó. Aminek az eredményét ma fogják közzétenni:

https://forums.oneplus.net/threads/an-update-on-credit-card-security.75…

Amint meglesz az eredménye, természetesen arról is elmondom majd a véleményem. Már, ha nem csak egy troll vagy és érdekel is, amit írok.

--
trey @ gépház

Nem "csak egy troll" vagyok, es az esetek 90%-aban korrektnek erzem amit leirsz, de ha az Ubuntu vagy a OnePlus a tema akkor nagyon magas a fajdalomkuszobod, ha Apple, akkor meg nagyon alacsony. Volt kivetel, lattam hogy anyaztad a OnePlus-t is mikor az alibabanak kuldtek a clipboardot. De akkor is az Apple-tol a kisebb pofon is abuse, az Ubuntutol meg a OnePlus-tol meg sokszor meg a csonttoresig fajulo veres is csak BDSM biztonsagi szoval neked kb.

Ja, hogy az a bajod, hogy nem minősítem az esetet a vizsgálat lezárulta előtt? Értem.

A fájdalomküszöbről: valószínűleg abból adódhat, hogy az egyik egy óriásvállalat, a másik meg egy pondró hozzá képest. A méretükhöz, fontosságukhoz, értékükhöz, az IT piacra gyakorolt befolyásukhoz, az érintett ügyfélkörük méretéhez méreten árazódik be az ember (az enyém és másoké is) kritikája is.

Elég vicces már maga az is, hogy mondjuk az Apple-t és a OnePlus-t te egy lapon emlegeted. Az ok, hogy mégis megteszed, kis cimboráiddal együtt, az nem más, mint, hogy tudod, én is azt használok. Különben lehet, hogy eszedbe nem jutna őket összemérni. Vagy csak annyira, mint mondjuk másik 200-ad rangú okostelefon-piac szereplővel.

--
trey @ gépház

a legtöbbet már az 5-t is két kézzel használtam. a 8 plust is leginkább két kézzel használom.

ezek nem egy kezes használatra vannak már kitalálva mint a 2G-4s szerintem. így nincs értelme ezzel erőlködni.

az 5-nél nálam pár hét után kopott össze-vissza a keret, a kijelző is karcos lett az első egy hónapban ehhez képest a 8 Plus patika, pedig 2 hónapig nem volt rajta üvegfólia sem. a biztonság kedvéért most van. más tapasztalatok, nekem ez jobban bejött minden szempontból mint a régebbiek.

"By the way, nekem semmiféle lassulás nem mutatkozik a telefonomon, mindössze jelezni szerettem volna, hogy az egész post (az apple részéről) kb egy nagy bullshit."

Szvsz nem, eddig sem volt trend visszamenőleg portolni a a security updateken kívül mást. Ez az issue jellemzően agyon használt telefonokra jellemző, amik már alapból kieestek a frissítési évekből. Ott vagy aksit cserélsz, vagy upgradelsz, és ebből inkább a legutóbbi igaz, mert annyit még az előbbi sem segít. Ismerősöm 5s-én érezhető a javulás (az enyémhez képest), de attól még 4 éves telefon és ez érződik is rajta. Btw meg is értem, hogy régebbi készülékekre nem adják ki ezt. Egyszerűen marketing blama lenne (főleg ezután a flaskó) után ha throttling kikapcsolását követően jelentősen esne az üzemidő, és ezzel lenne tele a média.

Bullshitet én inkább az utóbbi idők login exploitjainál érzek, amikért jár nekik a szabályos faszkorbács.

Neked lehet megeri, nekem nem nagyon nem. Penzugyileg es idegallapot szintjen sem. Azt akarom hogy one click es mukodjon (amiben most az apple is elverzett), ami egy mokolt frissitesnel nem garantalhato.
De peldaul hasonlo okokbol berelnek az emberek felhoben gepeket, mondjuk nem akarnak / penzugyileg nem eri meg a hardver reszevel szarakodni.

De gondolom nehez megerteni hogy mindenkinek mas a preferencia rendszere

Ja, hogy te alkalmatlan / képtelen vagy erre valamilyen (idegi, szakmai stb.) okokból, akkor nehéz. Mármint megnyomni egy gombot.

Az iPhone-on meg ismeretlen fogalom az elbaszott frissítés, ami után gépen kell backupból visszarángatni az egészet (nem).

Az tetszik, hogy próbálod azt hibamentesnek beállítani, de korántsem az.

Tegnap tettem fel az iPhone 5S-re a 11.2.1 -> 11.2.2 (68 MB) frissítést. Le kellett volna azt is videóznom, hogy össze tudd hasonlítani.

--
trey @ gépház

Az hogy te keptelen vagy belatni az ok okozatot, hogy miert nem akarok baszakodni, ugy tenyleg nehez.

“Az tetszik, hogy próbálod azt hibamentesnek beállítani, de korántsem az.“

Ilyet senki sem allitott, sot meg irtam is hogy az elmult ido miatt applenek jar a faszkorbacs. De nehez ugy vitazni, hogy a te altalad projektald tevkepzetek, mi szerint en hibamentesnek allitom be - ami tetelesen nem igaz - allitanak valamit.

5s-t en december elejen raktam fiokba nyugdijazva. Tisztaban vagyok vele hogy lassu, (nalam meg aksihoz kapcsolodo hiba is volt)

Ellenben mivel official frissites van ra, azzal mehetsz az applehez asztalt verni, mig egy random commit miatt joska24-hez nem, amiert teglazta a telefont. Nem is lenne ra alapod, ez inkabb az egyik ok, amit elbagatelizalsz azzal, hogy “nem akarok vele foglalkozni”

- van olyan több éves Android telefon, amelyikre a mai napig van támogatott op. rendszer

a te értelmezésedben a támogatott = community supported, az enyémben !=

- amit nem nehezebb frissíteni, mint egy iPhone-t

Valakinek nehezebb, valakinek meg nem. Valaki például tud kéttámaszú tartót felrajzolni, más meg nem.

Elhiheted, hogy egy átlagfelhasználó csak eszközként tekint a telefonjára, és nem berheli, hanem csak használni szeretné.

Nekem nem nehezebb, de egyrészt az igényem sincs meg rá, másrészt ez olyan időköltség, amit nem tudok mással megfizettetni. Igénye meg azért nincs, mert
1.) iost jobban preferálom (főleg mac miatt)
2.) nem akarok még a potenciális problémákkal, utánaolvasásokkal szívni (mert itt nincs 99% sla)

Ha első pont nem állna meg, gondolkodnék el a migráción.

"Ha ezzel az nlcafe.hu-n érvelnél, szó nélkül elfogadnám, amit mondasz."

ha degradáló számodra az, hogy nekem nem az az origom, hogy de facto én jobban tudom. ám legyen :)

"(PS: tudok kéttámaszú tartót is, akár kritikus keresztmetszetet is számolni ;)"

na, akkor meglenne a szakirányú érettségi.

Nekem már régen volt a magasépítő, nem biztos, hogy megállna :)

Jo lenne ha nem a projektalt velemenyedet akarnad ram huzni, legalabbis neked egeszsegesebb lenne.

225k-ert vettem a 8-at, sehol nem irtam hogy X-et. Az meg hogy turkalsz a masik zsebeben, es kitalalod helyette hogy mi eri meg neki, dedo. Egy index kommentsavban ez szvsz belefer, de egy szakmai forumon ne ez a 6 eves blikk szint legyen a normalis.

Tanulj meg olvasni, (és értelmezni) ne csak nézz, hanem láss is pls. Ez a vita már most több időm vette el, mint Oneplusra frissíteni a legújabb szoftvert. :D Lefogadom, hogy arra lesz időd, idegzeted, hogy egyszerre több emberrel vitázz tovább, de arra nincs akkor sem, hogy megnyomj egy gombot.

Részemről itt lezártam. Sok boldogságot a 225k-s telefonhoz.

-------
It is our choices that define us.

>Hány olyan droidos telefon van amire 4-5 évre visszamenőleg van droidfrissítés? (költői kérdés volt) Droid és a SW support.Jót nevettem.

A Nexus4 ha jól rémlik hozta a 4 évet hivatalos frissítés terén is. Ha félretesszük azt az IT portálon egyébként meglehetősen álszent hozzáállást, hogy csak a "hivatalos" frissítés számít, akkor lassan a 6. éve, hogy van rá, köszönhetően a CMLineageOS maintainernek.

Úgy általában nem, szomszéd Géza bácsinak pl. ez érthető módon komoly akadály. De egy (főleg Unix/Linux központú) IT portálon azért hülyén veszi ki magát ez az érv. Akinek problémás/nyűgös az a kb. fél óra utánajárás, majd negyed órányi telepítés, az miért járna ilyen oldalra?

Egy LineageOS meg azért nem a Józsika hekkelt ROM-ja, ami ki tudja mivel van telerámolva, elég más kategória.

(Persze itt saját eszközről, magáncélú felhasználásról van szó, céges telót nyilván nem fogsz széttúrni - ha nem ez a feladatod - mielőtt még belekötnél ebbe.)

Szerintem az 5S nem érintett ebben a throttling kérdésben (amennyire én tudom), csak simán gyenge a vas az iOS 11-hez (ezért sem tettem fel). Az iOS 12 pedig (megintcsak szerintem) feltehető lesz a 6-os iPhone-ra (persze azon szerintem akkora élményt fog nyújtani a 12-es iOS a 11.x-hez képest, mint amekkorát 11.x nyújt a 10.x-hez képest... semekkorát).
Ajfon userként a véleményem, hogy ezt cefetül elb@szták az almások. Remélem észbe kapnak, ideje lenne hallgatniuk néha arra, hogy a közönség mit szeretne, nem pedig lenyomni minden szart, mert szerintük meg az a fasza a usernak...

Ez a thread :DD

Jo sok ilyen van hupon mostanaban, de meg mindig nem egyertelmu szamomra. Most akkor melyik a jobb, a droid vagy az iphone?