Dátum bug miatt rebootolnak/respringelnek egyes iOS 11.1.2-t futtató iPhone-ok

 ( trey | 2017. december 2., szombat - 8:54 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ennek most alaszaladtam en is. Ejfel ota porgott a telo. Reggel kezbeveszem, tuzforro, nezegetem mi baja lehet. Kikapcs nem segit. Reboot nem segit. Reset all settings “jo lett”. H lenyugodjak gondoltam olvasok egy kis HUP-ot, erre ez fogad.. De legalabb mar tudom mi okozza. Headspace nalam is befigyel es ez egy eleg elterjedt app, kepzelem ma hanyan anyaznak a reggeli kave mellett..
Thx Trey, ez most jol jott :)

Nem is olyan regen:
https://www.google.hu/amp/s/9to5mac.com/2016/02/15/apple-acknowledges-iphone-bricking-1970-date-bug-says-upcoming-software-update-will-fix/amp/

Most mar jo lenne, ha felvennenek egy hozzaertot is az almahoz es nem csak droidokat alkalmaznanak. Ott is kiszerveztek mar a programozast Indiaba? A nagy profitbol nem telik normalis munkaerore, miert mindig a leggazdagabbak a legsz*rr*g*bb*k (tisztelet a kivetelnek: peldaul Gates csalad)?

A rohej az, hogy annyira fanatikusok a vasarlok, hogy akar 10 eves rabszolgakkal is gyarthatjak a telefonokat, a CEO elve nyuzhatna meg bebifokakat, akkor is megvennek..

Errol Trump jut eszembe:
"I could stand in the middle of Fifth Avenue and shoot somebody and I wouldn’t lose any voters."

Miből gondolod, hogy a dzsunka androidot nem ugyanígy gyártják egyesek?

Vagy másképpen, te tudod, hol készült és milyen körülmények között a telód? Szerintem nem jutottál a made in china-nál tovább...

--
robyboy

Neked lehet kinai szifonod van, nekem "Made in Korea" a telefonom.

Nem tudom az enyem milyen korulmenyek kozott keszult, viszont a szifont pontosan tudni hogyan/kikkel keszitik. Erdekes mas gyartokrol nem derulnek ki hasonlok. De mit varsz egy olyan cegtol, aki adot sem fizet? Ott csal es trukkozik, ahol csak tud. Majd pont a munkaero erdekli. Komolyan gondolod, hogy nem tudja az alma, hogy gyakorlatilag iskolas rabszolgakat alkalmaz? Nagyon naivnak kell lenni ehhez. Steve Jobs volt a peldaja az elrettento emberi jellemnek, akit messzirol kell kerulni, majd pont a cegenek lesz mas a mentalitasa?

Nem lehet, hogy a te "Koreában" készült telefonod, a két ország közötti, demilitarizált övezetben készült, ahol kvázi éhbérért, az északi diktatúrát ezzel is támogatva gyártanak északi vendégmunkásokkal?

Ha a Keszong iparvidekre gondolsz, akkor:
- mar bezartak
- sosem gyartottak ott LG telefonokat

"Most mar jo lenne, ha felvennenek egy hozzaertot is az almahoz es nem csak droidokat alkalmaznanak."

Es en egesz veletlen tudom, hogy eleg keveset fizetnek a fejlesztoiknek, mert "ugyis van sok jelentkezo", mert "jol mutat majd a CV-ben".

Miért a Googlen keresztül linkelted az oldalt?

:)

Google ujabb probalkozasa a gyanutlan webezok kovetesere es megfigyelesere.

AMP, egy újabb Google-féle rák a számítástechnikában

iOS 11.2 javitja - vagy nem :D

Raadasul szombaton kipusholtak egy major update-et :D Mi folyik itt? :D Ez mar tenyleg kabare. Nem merem feltenni, orulok, hogy nincs lokal notificationos appom engedelyezve notificationt kuldeni. Majd hetfon a 11.2.1-et talan :)

Viszont a számológép meggyógyult, lehet gyorsan összeadni :) Fantasztikus.

--
robyboy

Steve Jobs halott, oda a dicsőség. :(

egyre csak azt kerdezem magamtol, lehet, hogy a t-system-bol kibaszott webshop felelosok bekerultek az apple-hoz?

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

A következő a helyzet cégtől függetlenül:

A nem hozzáértő menedzsernek vagy felső-vezetőnek vagy tulajnak derogál a hozzáértő ember (a nem okost zavarja az "okos"). Ez eddig ok. Viszont amint olyan pozícióba kerül egy ilyen személyiségű ember hogy dönthet pozíciók felett (vagy van bármilyen ráhatása és befolyása belső folyamatokra), úgy kevésbé hozzáértőt fog maga köré venni. Ez tesz jót az egójának.

A nála eggyel lejjebb lévőnél ugyanez a helyzet. Maga alá nem vehet fel okosabbat. Nem akar, mert nem jó neki a belső politika szempontjából - meg az egójának se stb.

A vége az, hogy 1000 nem szakmai érvek alapján döntő és belső politikát folytató emberből lesz 2-7 db komoly tudású ember.

Tisztelet a kivételnek a jó menedzserek személyében. Nem célom általánosítani, hanem egy tendenciát bemutatni.

Amúgy nemrég volt szó itt róla amit sokan megerősítettetek (gee például meg más) hogy többen tapasztaljátok ti is hogy az a tendencia a felső-vezetés részéről, hogy folyamatosan ki kell rúgni és megszabadulni a senior-októl és csak a junior-ok gyors betanításához tartják meg és veszik fel őket. És őket is gyorsan cserélik amúgy időről időre.

Ez mondjuk megint érthető ha megvizsgáljuk a motivációt a dolog mögött (belső infó védelme, piaci szerep megőrzése nem bizalmi alapokra építve stb).

Ezek érthető mechanizmusok. Ez olyan, mint például a társkeresés az elmúlt 5+ év tendenciája alapján. Egyre nagyobb a szakadék a férfiak és nők között, mert mindenki egyre magasabbra emeli a lécet. Ezért egyre kevesebb nőt találnak a férfiak normális kapcsolatra (szexre persze van ami ok, de sajnálom a fiatalabbakat akik szeretetre vágynak), ezért egyre jobban elkezdik fényezni a nőket online (de szép vagy, gyönyörű vagy stb :) ), ezért egyre nagyobbra tolják fel az adott hölgy önértékelését, ezért még magasabbra emelik ezek a nők a lécet (hiába még kajára is alig van pénze és elhízott meg nem dekoratív amivel megint nem lenne gond amúgy), ezért lásd az első pont, vagyis a férfiak még kevesebb nőt találnak normál kapcsolatra és így tovább... A meglévőket meg szétválasztja a társadalom az átprogramozott értékrend miatt, de legalábbis erős próbára teszi. Emiatt egyébként egyre többen hazudnak profil képeikben (10+ évvel ezelőttit tesznek fel) és ezért egyre több a csalódás és ez még tovább gerjeszti. Tehát egy öngerjesztő folyamatról van szó, a szakadék csak nőni tud. Itt is sok a kivétel és nem szabad általánosítani természetesen, viszont tendenciákat lehet látni, jó tisztában lenni vele. Illetve fordítva ugyanez a helyzet nő szempontjából természetesen. Ezt csak mint érdekesség akarom megemlíteni mert szerintem fontos és jó téma. Belső értékekről egyre inkább külső felé megyünk - hasonlóan a cégekhez talán.

Ugyanígy piaci tendenciák is láthatók, amelyeket szerintem nem igazán hívunk jó irányoknak, például a fenti "okos" emberektől való megszabadulás gyakorlatát.

Kérdés hogy ez kinek jó egyáltalán? Illetve milyen hosszú távon? Fenntartható-e? Mi tudja megváltoztatni?

Nyilván nem biztos hogy jól látom a dolgokat, fenntartom a tévedés lehetőségét. Illetve bírálat és állásfoglalás nélkül jegyzem meg a fentit, mint tapasztalat.

És minél nagyobb a cég, ez annál jobban érvényesül. Lehet ezért szükségszerű a nagy cégek bedőlése idővel. Hány ilyen volt.. Ráadásul valamiért mindig pont új szuper/modern székházat szoktak építeni a csőd előtt.

Guy Kawasaki a jelenseget bozo explosion neven irja le. Erdemes elolvasni: https://guykawasaki.com/how_to_prevent_/

--
t-systems-es it architect allast keres. Jelige: csak webshopot ne kelljen...

Ehhez a 14-es lista mellé állítanám még egy vállalkozás 4 lehetséges periódusát:

1) kreatív (csak itt szabad maradni)
2) menedzselő
3) analizáló
4) hibáztató

Érdemes végig gondolni hogy adott cég melyik stációban van.

Ehhez hozzatennem, hogy a nemhozzaerto emberek kiszervezik inkabb a munkat, mert az olcsobb. Lehet hogy ketszer olyan hosszu ideig tart a termek elkeszulese es fele annyira sem jo, de meg igy is tizedebe kerul (nem negyedebe).

Sot en mar tapasztaltam olyat is, hogy egy ceg lecserelt bennunket egy masik cegre, hogy fejlessze tovabb a megoldasunkat. Ket evig fizette oket, aminek a vegere a mi fejlesztesunket is ki kellett dobni. De megis sikersztori lett belole az adott cegnel, mivel azzal hasonlitottak ossze, hogy "mi lett volna ha nekunk fizetnek ket evig". Az hogy most nincs eszkozuk, hogy nekunk max meg fel evet kellett volna fizetni - vagy annyit sem, hiszen a terek mukodott - senkit sem erdekel. :D

Ha jol emlekszem, az AAPL-nek mindig is problemaja volt az ido- es datumkezelessel. Ezek szerint meg mindig nem javitottak ki az osszes, ezzel kapcsolatos bugot. Ideje lenne kivagni azt a modult, es ujrairni 0-rol. Annyira azert nem lehetetlen.

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

A francba, ebből is kimaradtam. Nálam miért nem jelentkeznek a problémák, amitől hangos a 'net? Engem nem szeret az epöl, még a telefonom se rontja el... :-/

Hardwaret venni tudni kell!

;)