Újabb iOS autocorrect bug borzolja a kedélyeket

Címkék

A múltkori autocorrect bugot épphogy csak javította az Apple, i.Tt a következő. A visszajelzések, tweetek szerint az "it" bug számos iOS 11 felhasználó életet megkeseríti. Részletek itt és itt.

Hozzászólások

valamikor volt egy Tesla lemezjátszóm. nagyon szerettem, de egy időközben szerzett mechanikai fogyatékossága által néhány lemezemen simán tudtam hol fog ismételni. kezdetben átsegítettem a problémás részen, de sokadjára már a lemezeket is összekarcolta.

nem rohadt unalmas még mindig ezen a szó szerint szar emojin lovagolni? :D beakadt a kar vagy mi?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Nem nagyon értelek. Beszámoltam az Apple legújabb reklámjáról. Mi vele a problémád? Ezer más oldal is megtette:

https://twitter.com/appleinsider/status/935252830209921025
https://twitter.com/MacRumors/status/935242448619503616

Netán kellemetlen neked valamiért? Szekunder szégyen?

--
trey @ gépház

hat en sem ertelek.

egy olyan dolog a rohoges targya ketnaponta (szarmodzsi), amely genezise szerint tizeneves csiraknak keszult. ezzel fog az Apple eladni tovabbi parszazezer smartphone-t a regi/uj/szuletett gazdagoknak, maffiozoknak, politikusbunozoknek, nagyembereknek stb, akiknek immar meglesz a miheztartas reklamja meg gyerek zsebeben is. ebben a szektorban mindenki orul - meg annak is, hogy konnyen torik: a fogyi gyerek rivasat karorommel lehet nezni akar szuloi reszrol, vagy akar azert mert igy meg lehet venni a masodik eszkozt is.

az, hogy te a nem neked celzott dedos faszsagon rohogsz huszadjara az olyasmi, mintha en 40 evesen par naponta bemennek a Regio jatekaruhazba hangosan rohogni es verni a mellemet a 2+-os furdos jatekok polcanal, hogy hat en mar kinottem belole. egyáltalán minek mennek en olyan polc ele?

tenyleg nem latod ez mennyire gaz? hogy az izgalommal loopolt reakcio melyebb, mint maga a reakcio targya?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Amikor egy vállalat termékének egyik legnagyobb újdonsága a beszélő szar és a vállalat annyira gagyi, hogy a fő dizájnerét beszélő szarral kapcsolja össze (azt a kretén meg nyilvánosan asszisztál is hozzá), amikor egy termékfrissítés legfőbb eleme, hogy 70 új beszélő szar érkezett, az nekem kitart egy ideig.

Sajnálom, hogy neked ez annyira nyom valahol ezért nem átallasz kétszer is billentyűzetet ragadni. ;)

--
trey @ gépház

Csak, hogy tiszta legyen, az, hogy a többi gyártó is elkezd másolni valami blőd dolgot, az nem igazolja számomra annak létjogosultságát. Ha nem lesz más választásom, mert a hülye világ erre megy, akkor majd lehet, hogy nekem is lesz olyan eszközöm, amiben beszélő szar lesz. De hadd legyek már az utolsó, aki ilyenért pénzt ad, illetve, hadd emeljek már szót az emberek ilyen fokú lebutítása ellen!

--
trey @ gépház

okés, okés de hadd ne kelljen már minden kanyarban ezt hallgatni. ha lennének akváriumos bejegyzéseid immár abban is felböffenne a szarmodzsi, pedig a tökömet érdekli már, random szennyezel vele mindent. kérlek, ne baszd már be mindenhová - ha másért nem is, legalább azért ne, hogy a fő téma maradjon fő csapásként.

btw annál idősebb vagy, hogy a beszélő szart lásd az egyik legnagyobb újdonságnak. egy major verzió oldalas changelogja után pár héttel odakapcsolt ?minor verzió kisiskolás rétegbaromsága remélhetőleg még nem a legfőbb elem. és máshol sem lesz az.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Addig lesznek itt, ameddig nekem úgy tetszik. Ha nem érted mi vele a probléma, az a te bajod. Lásd mai első cikk.

Nem kell neked itt netrendőrt játszani.

Unalmas már, hogy bármiről véleményt írok (akárcsak egy kommentben), abban valaki problémát talál. Az akváriumos, motoros, F1-es stb. privát bejegyzéseimet a rinyálásotokra már kiszerveztem egy külső Twitter account-ba. Itt már csak olyanok vannak, amik valamelyest kapcsolódnak az IT-hoz. Mondjuk engem meg a nyilászkodásod, a full off YouTube linkjeid, meg a rosszabbál rosszabb metálzajaid nem érdekelnek, bár én ezt nem tettem szóvá.

--
trey @ gépház

csupán megkértelek valamire a saját ingerenciám szerint. cserébe vártam mikor kerül elő valami sajátos költői értelmezés és "a saját játszóteremen oda szarok ahová akarok" kártya. mondjuk immár nem a nesztek parasztok módon van tálalva, az is valami.

"akváriumos, motoros, F1-es stb. privát bejegyzéseimet a rinyálásotokra már kiszerveztem egy külső Twitter account-ba."
-nekem jók voltak itt, kár volt érte. a twitterre nem megyek utánuk az biztos.

"nyilászkodásod, a full off YouTube linkjeid, meg a rosszabbál rosszabb metálzajaid nem érdekelnek"
-nem is baszom be minden szálba, főleg nem ad hoc jelleggel.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ha már itt ennyire beleálltál, fűzzük már tovább ezt a gondolatot a topik mentén légy szíves! Az szerinted előremutató céges hozzáállás, hogy az Apple szoftverei hemzsegnek a hibáktól, jelzik vissza számos helyen, de érdemi javítások helyett csillámpónis "fejlesztések" érkeznek? Hogy a biztonsági szakemberek inkább a Twitter-en jelentik be a súlyos Apple hibákat, mert nincs az Apple-nek egy normális Bug Bounty programja erre (a világ leggazdagabb cégének, nem futja)? Hogy az Apple szarik arra, hogy 1 hete jelezték neki, hogy bárki bejelentkezhet a gépeire két enter lenyomással root-ként, de erre egy hivatalos közlemény sincs, ellenben beszélő szaros reklámra van idő és pénz?

"-nem is baszom be minden szálba, főleg nem ad hoc jelleggel."

Nem mindegyikbe, ott ahol relevanciája van.

--
trey @ gépház

"Az szerinted előremutató céges hozzáállás, hogy az Apple szoftverei hemzsegnek a hibáktól, jelzik vissza számos helyen, de érdemi javítások helyett csillámpónis "fejlesztések" érkeznek?"

Szomorú, hogy ilyen sok a hiba, de nem hinném, hogy megállja a helyét az, hogy a csillámpónik az érdemi javítások *helyett* érkeznek. Vagy gondolod, hogy nincs elég szakember az Apple-nél, és a fejlesztőket

Nem egy startupról beszélünk, ahol mindenki dolgozik mindenen, és egyik fejlesztés elveszi a másik elől az időt. Gondolom egy grafikus csapat dolgozik a csillámpónikon, akiknek ha nem lenne munkája sem tudnának beállni biztonsági hibákat javítani.

Ebben nem értek egyet. Vannak olyan frissítések a telefonjukon, aminek semmilyen security tartalma nincs, csak emoji szarok. De lehetne. Ha lenne rendes bug bounty program, lenne bejelentés, ha lenne bejelentés, lenne fix, ha lenne fix, lenne security tartalma a frissítésnek.

Ki kéne baszni 50 emoji rajzolót, felvenni helyette 10 QA-s embert. Aztán lehetne a számológépükkel számolni stb.

Én ezt így látom.

--
trey @ gépház

"Vannak olyan frissítések a telefonjukon, aminek semmilyen security tartalma nincs, csak emoji szarok"

Ez oké, de ha nem lennének emoji szarok, akkor ezen frissítések helyett nem jönne több biztonsági frissítés, szimplán kimaradnának a biztonsági frissítést egyébként nem tartalmazó update-ek.

Ki kéne baszni 50 emoji rajzolót, felvenni helyette 10 QA-s embert.

Vagy csak simán fel kéne venni 10 QA embert emoji rajzolók kibaszása nélkül. Az Apple-ről beszélünk, megtehetné. Sőt, pont az emoji szarok miatt van rá több pénze :)

"Ez oké, de ha nem lennének emoji szarok, akkor ezen frissítések helyett nem jönne több biztonsági frissítés, szimplán kimaradnának a biztonsági frissítést egyébként nem tartalmazó update-ek."

és ez szerinted probléma lenne?

"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

végre.

"Az szerinted előremutató céges hozzáállás, hogy az Apple szoftverei hemzsegnek a hibáktól"
-nem. mint ahogyan másnál sem az, sosem lesz az - miközben csuda kis híreket olvasni minden platform felől. megdöbbentő, esetenként nem is látok már véletlent a dologban. minél nagyobb a fejlesztő, annál kevésbé.

"érdemi javítások helyett csillámpónis "fejlesztések" érkeznek"
-nem, kurvára nem előre mutató. de ebben semmi új nincs harmincadjára sem. sajnos át fog ülni a dolog más platformra is és ott is erőforrásokat fog elvenni - rosszabb esetben a fókuszt fogja elvenni máshonnan. negyvenedjére sajnos már unalmas is lesz, végül szerintem az is lapoz rajta akinek nem kéne. két külön téma egyébként a csillámpónis szál és a hibajavítások szála: szerintem egyik csapata sem tud beleszagolni a másik munkájába. fixme.

"Hogy a biztonsági szakemberek inkább a Twitter-en jelentik be a súlyos Apple hibákat, mert nincs az Apple-nek egy normális Bug Bounty programja?"
-erre nem tudok mit mondani, a twitter-huszároknak úgy tűnik megfelel. te is könnyebben lököd ide, nekem meg van mit blokkolnom. annyiból biztosan rossz tendencia, hogy hozzám életszerűtlenül nehezen jut el az érintett hír, hiszen leszarom az összes közösségi lófaszt, kezdve a twitterrel. a facebook sem fog érdekelni meg az instagram sem meg a tumblr sem. ideális esetben igen, fizetős bugvadászat - majd a rendszernek kellene közölnie velem ha nagy gebasz van, pl. a kezemben tartott telefonnak kellene kiszólnia, mint SJ halálánál. majd rám erőszakolni egy frissítést, sürgősen. itt legalább az esélye meglett volna, nemúgy Android esetén - szóval más szintről indulva mindkettő platform sokszor hasonló dagoványban mocorog.

"Hogy az Apple szarik arra, hogy 1 hete jelezték neki, hogy bárki bejelentkezhet a gépeire két enter lenyomással root-ként, de erre egy hivatalos közlemény sincs, ellenben beszélő szaros reklámra van idő és pénz?"
-nem előre mutató, és nem is a beszélő szaron van a fókusz. nagyon sok minden másra van pénz és energia, nem ez a lényeges. hanem a kockázatokkal járó hallgatás és semmittevés, ami helyett csupán a szarról tudok olvasni.

látszik, hogy miről veszi el a fókuszt a loopolt és unalmas röhögés? jöhetett volna elsőre is ez a kis konzultáció, amibe be lehet szállni, úgy tűnik van értelme. helyette jött a beszélő szar és a röhögés, én meg már majdnem lapoztam.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

ez azért elég sok mindenre ráhúzható, és nem is erről volt szó elsősorban.

egyébként az hatékony, ha unalomig ismételsz vagy röhögsz valami gyerekeknek szóló produktumot - míg végül valakivel le tudsz menni konzultációsba? mi van ha én nem írok most, nem pörgeted ki a témát? megmarad bulvárszinten, megkerülhetetlenül? ami mögé csak akkor lát majd valaki ha nem lapoz el róla azonnal? mint ahogyan én menekülök pl. a rokonság Blikk napilapjától, még a budira sem viszem magammal.

mindegy amúgy, költői kérdések voltak.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

gyerekeknek szóló

BTW: addig lesz részemről ilyen megjegyzés, amíg úgy érzem helye van. Mi a tökömért találsz meg engem? Miért nem találod meg a többi embert aki mondjuk foobar-t kritizál unos-untalan?

A te bajod szerintem továbbra is a szekunder szégyen, azaz, Apple felhasználóként neked is kellemetlen az, hogy a cég ilyeneket csinál. Én ezt megértem.

--
trey @ gépház

ez a kártya amiről fentebb is beszéltem, másodjára felmutatva. felesleges: régen megértettem, hogy oda szarsz ahová kedved tartja. tehát még egyszer leírom: értem az elveket, elfogadni nemigen tudtam sosem.

a "mi a tökömért találsz meg engem" hisztit nem tudom értelmezni: máskor kikéred magadnak, hogy másnak -épp neked- miért ne lehetne véleménye. amit veled ellentétben én mondjuk nem szarok le, legfeljebb károgok ellene. nagy ritkán szerintem értelmes dolgok is kisülnek belőle, aktuálisan a fentebbi kérdéseid. a foobar-ra adhatnál pár linket, nem tudom hol kritizálnak minduntalan. bár amíg kritizálnak talán van remény.

a mondatok szájba adására immunis vagyok, századjára elmondom: felesleges energiát ölni pl. épp a szekunder vonalra. kurvára nem érdekel milyen animált szar van az eszközömben, egyet röhögtem rajta lesajnálóan és lapoztam. nem is gondolom teljesen összefüggőnek, hogy a bugok és biztonsági problémák szorosan összefüggenének vele. a mai Applet elnézve ugyanúgy nem kapnál foltokat szarral vagy anélkül. de ha 20+ évvel fiatalabb lennék akkor naponta verném a mellemet röhögve a szaron, hátha többen látnák milyen szépen megnőttem.

de ismételten elbeszélünk a problémák mellett. gondolom én hibázok megint, nemde? :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

de hol és ki mondta hogy, ez a legnagyobb újdonság? ide tudnád idézni azt, amikor az Apple ezt mondja?

összesen 3 percet nem beszéltek az animojikról a 2,5+ órás bemutatón.

a legnagyobb újdonság az OLED vékony kávás kijelző.

vagy a tényekkel és a valósággal ne próbáljalak fárasztani?

Nem is értem, miért lehet még ezekkel telefonálni? Mondjuk az én céges iPhone-om azt játsza, hogy sms-t kapok a hívásokról gyakran úgy, hogy elöttem a készülék, és van téreröm. Gondolom a helyi központ, antenna, mittomén van leterhelve, de ez engem nem vigasztal.

--
robyboy

Engem attól vert ki a víz amikor androidon a google keyboard fenti három szavában felajánlotta az elég spec jelszavamat. wtf?

Ez inkabb egy trehany fejleszto miatt tortent. Nem mind1, hogy egy text inputrol meg van mondva a rendszernek, hogy ez jelszo vagy az adott app fejlesztoje cserelgeti csillagra a beirt karaktereket. Ez esetben nem tudja az Android, hogy jelszot irtal be, ezert elmenti amit beirtal, hogy kesobb ezzel tudjon segiteni.

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

"Aki autokorrektet hasznal, sikeres ember nem lehet"? :)

Akár hogy próbálom, nekem csak nem akarja kijavítani az is-t I.T-re. Mellesleg: "At least a few hundred iPhone users" meg "which MacRumors hasn't been able to reproduce."

Egyébként egyszer vége lesz a "hírek fele arról szól, milyen szar szoftvert meg hardware-t gyárt az apple" időszaknak, vagy trey-t megharapta egy apple gyűlölő vámpír és az oldal átalakul a Nemzeti Apple Gyűlölő Vámpírportállá?

Amióta megjelent a telefonokban az autocorrect funkció, azóta az első dolgom letiltani. Tök mindegy mennyire teszi jól a dolgát, engem idegesít.