A Firefox szakított a Yahoo!-val, újra a Google lesz az alapértelmezett keresője

Címkék

Mozilla terminates its deal with Yahoo and makes Google the default in Firefox https://t.co/5592DVDleA

— Hacker News (@newsycombinator) November 16, 2017

2014-ben a Mozilla a Firefox alapértelmezett keresőszolgáltatóját az Egyesült Államokban Google Search-ről Yahoo!-ra cserélte. A szerződés 5 évre szólt. Az 5 év még nem telt le, de a Mozilla élt a szerződésben foglalt idő előtti felbontási jogával:

We exercised our contractual right to terminate our agreement with Yahoo! based on a number of factors including doing what’s best for our brand, our effort to provide quality web search, and the broader content experience for our users.

Az Egyesült Államokban, Kanadában, Hong Kong-ban, Tajvanon és a világ legtöbb országában biztosan a Google Search lesz a Firefox alapértelmezett keresője. Az alapértelmezett keresőszolgáltató országonként eltérhet (Kínában a Baidu, Oroszországban, Törökországban, Fehéroroszországban és Kazahsztánban a Yandex az alapértelmezett).

Részletek itt.

Hozzászólások

Money, money, money,
always sunny,
In a rich man's world.

Mindamellett, hogy igen, a Google Search jobb kereső a Yahoo!-nál. Nem nagyon kell ezt a lépést indokolni.

A linkelt TechCrunch cikkből:

(Disclaimer: TechCrunch is part of Oath, Verizon’s roll-up of AOL and Yahoo, though nobody at TechCrunch that I know has ever willingly used Yahoo Search)

--
trey @ gépház

reméljük azért tették ezt, hogy többet adakozhassanak mint Lady Gaga!

Ezt a faszkodást, amit a böngészögyártók egyfolytában tolnak, hogy melyik keresö legyen az alapértelmezetT???
Nincs jobb dolguk, de komolyan.

--
robyboy

Yuhuu! izéé.. Yahoo!

btw mostanság a yahoo mint olyan mennyire "jó" kereső? Idejét sem tudom mikor keveredtem yahoo.com-ra. Előbb találkoztam a bing.com-al (Edge miatt).

Amúgy ki a f.szom használ bármi mást a google-ön és a duckduckgon kivül? :) Az első bármelyiknél sokkal jobb, a második meg elfogadható és legalább nem lopja el a lelkedet. A többi mit tud nyújtani?

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Attól függ, hol élsz. Magyarországon lehet, hogy ez a helyzet.

Észak-Amerikában a Bing versenyképes (A Yahoo is Bing motort használ, ott van a láblécben szépen), Kínában ott a Baidu, az oroszoknál a Yandex. Koreában ott a Naver.

És amúgy nincs az nagyon jól, hogy a Google egyeduralkodó. Mint ahogy semmilyen monopólium nem jó. Ahogy az IE6 elterjedése sem volt jó, a Chrome elterjedése sem jó. Stb.

Egyébként meglepően jól működik. Az egyetlen, aminél tényleg kénytelen vagyok Google-t használni, az az, amikor magyar telefonszámokra keresek rá, abban tényleg elmarad a Bing.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)