LinageOS for MicroG

 ( trey | 2017. november 3., péntek - 13:03 )

A LinageOS for MicroG projekt azzal a céllal jött létre, hogy LineageOS alapokon hozzáférést biztosítson az összes Google szolgáltatáshoz, de ezt úgy, hogy közben nem kell zárt forrású binárisokat használni. A Google szolgáltatásokhoz hozzáférést biztosító, szabad MicroG implementáció a fork beépített része. A forkhoz OTA frissítés és natív F-Droid támogatás is van.

A projekt honlapja itt található.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

E P I C!

vegre.

erdemes megnezni az implementation status-t is, alap mindennapi hasznalathoz mar jo!

https://github.com/microg/android_packages_apps_GmsCore/wiki/Implementation-Status

Amit kiemelnek a FAQ-bol:

Idézet:
Why should I use microG instead of the standard Google Play Services?
First of all, freedom. I can't explain here why free software is so important (this is a FAQ, not a 200 pages manual), but if you're interested you can start by reading this.
Second, the Play Services are very expensive in terms of resources, they drain lots of battery and they use lots of space, while microG requires much less resources. To give you an idea, the smallest possible package of OpenGApps ("Pico Package") on ARM 7.1 is ~125 MB, while the full microG suite (GmsCore, GsfProxy, FakeStore, MozillaNlpBackend and NominatimNlpBackend) is ~4 MB.

sub

Hmmm, roppant érdekes projekt. Kár, hogy a Play Storet helyettesítő megoldás pöcsköszörű, sajnos így, hogy nem minden számomra szükséges app opensource (vagy legalábbis nem elérhető F-Droidon), felejtős a számomra.

Hát tudod a "szabadságnak" ára van. Mindenki maga dönti el, hogy mi a fontosabb neki, a kényelem vagy hogy a Google ne tudjon minden lépéséről. A többség az elsőt választja. Én az utóbbit választottam, és kétségtelen, nem egy gombnyomásra kerültek fel az app-ok a telefonra. De fent van minden app amit használok. Nekem ennyi kényelmetlenséget meg ért, hogy jó pár év küzdelem után meg van végre a megoldás, hogy a Google hogy zárható ki szinte teljesen a telefonomról. Azért csak szinte teljesen, mert keresésre azért a Google keresőmotort használom.

Egyébként van egy az F-Droidból telepíthető app (Yalp Store), amivel a leírás szerint lehet a Play Store-ból minden ingyenes app-ot telepíteni. Sajnos nálam nem működött. De szerintem előbb utóbb ez is meg lesz oldva.