Lesz 3,5 milliméteres fülhallgató aljzat a OnePlus 5T-n

 ( trey | 2017. november 2., csütörtök - 22:33 )

A döntés hátteréről itt lehet olvasni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nah, most már az is hír, hogy lesz rajta? :)

Mivel szinte mindegyik flagship modellbol kukaztak most mar ez is pozitivum :D

Valaki súgja meg nekem... Miközben a mostani telefonok minden korábbinál nagyobbak méretben, mi értelme van kispórolni belőlük a mini jacket?

konnyebb vizallosag (ha az 5T nem vizallo -> mehet a kukaba rogton, kit erdekel) peldaul

Samsungnál nem gond a jack aljzat+ip68.

--
"I would rather have questions that can't be answered than answers that can't be questioned.'

--Richard Feynman

Hát én például nem tudom, mikor használtam utoljára jack dugót. A fejhallgatóm kékfogas. Szerintem egy tök felesleges dolog, így én nem a "kispórolni" szót használnám. :)
--
"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Lehet hogy velem van a gond, de én minden nap használom, és nehéz lenne rávenni kékfogas fülesre. Nem látom értelmét, csak azért hogy még egy eszközt töltögethessek minden nap.

Azért nem ilyen vészes a helyzet, ha szívesebben használsz kábeles fülest, ott az USB-C. A jack hiánya nem egyenlő a kábelről lemondással.

hány darab jack dugós és mennyi usb-c füles van jelenleg? vagy legyen egy jack-usb-c korbács, ami számomra meg igénytelen?

mindamellett érzem én a kényelmességét, praktikusságát a kábel nélküli fülesnek, de ahogy írták, még egy eszköz amit tölthetsz. jellemzően egy-két naponta ha használod. meg persze a telefon is bekapcsolt bluetooth-tal együtt hamarabb merül.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Egyelőre kevés. De hidd el, ha a nagy gyártók elkezdik tolni a jack mentes telefonokat, nagyon gyorsan telítődni fog a piac USB-C-s fülesekkel. Addig is van átalakító. Mondhatod, hogy igénytelenség, ez ízlés kérdése. Szerintem semmi kivetnivaló nincs például abban, amit a Google ad a telefonjához, egyszerű, minimál.

Egyetértek. Azzal, hogy kevés. Megnéztem a Bose és a JBL kínálatát in-ear kategóriában. Pontosan 0 darab usb-c csatlakozós fülhallgatót találtam.

nem értem miért pörögnek sokana jack aljzat lemaradásán mostanában, USB-C-s füles és kész.
vagy valamit rosszul látok?
(az én telomon van jack és használom is de ha nem lenne akkor vennék másik fülest...)

"(az én telomon van jack és használom is de ha nem lenne akkor vennék másik fülest...)"

Az en telomon van jack, es hasznalom is, de ha nem lenne, akkor vennek masik telefont. (pontosabban nem vettem volna meg)

--
Worrying about killer AI and the superintelligent robots is like worrying about overcrowding on Mars. - Garry Kasparov

Ha egyszer vennél egy tényleg jó fülhallgatót, akkor azért meggondolnád, hogy minden következő telefon beszerzésekor újabb és újabb, hasonló minőségű fülhallgatókat vegyél. Persze van usb-c2jack illesztő azzal megúszható a dolog. Legközelebb pedig veszel usb-[d|e|f|…|zs]2jack illesztőt is.

van jó fülesem géphez mert van egy külsö hangkarim és azzal szoktam gitározni/zenét hallgatni.
Èn inkább arra gondolok hogy a füles kinálat ugyis hozzá alakul a kereslethez, ergo mivel egyre több USB-C füles kell ráfekszenek a gyártók annak a fejlesztésére nem ?

Értem én. De a régi, egyébként jó fülhallgatóval mi lesz? Bedobod a fiókba, mondván: „sokáig jól szolgáltál, de most korengedményes nyugdíjba mégy, mert az új telefonomhoz usb-c-s fülhallgatót veszek”. Vagy esetleg eladód bagóért?

Veszel hozza $20 $9-ert egy Google fele adaptert.

Ok. Lesz egy usb-c adapterem a jack dugós fülhallgatóhoz. Két év múlva veszek hozzá egy usb-d adaptert. Újabb 2 év múlva egy usb-e adaptert…

Én eddig úgy gondoltam, ha veszek egy jó fül/fejhallgatót, akkor az 10–15 évig* is használható marad. Így érdemes otthonra befektetni egy tényleg jó minőségű eszközbe, mert sok évig használható marad. És a tudomány mai állása szerint a plusz csatlakozók és adapterek általában rontanak a minőségen. De javítani semmiképpen nem szoktak.

*: Kb. 20 éve vettem egy Philips walkmant, és egy alsó-közép kategóriás fülhallgatót adtak vele. Kb. 5 éve használtam utoljára, de még akkor is hozta azt a minőséget, amit újkorában. Metrón, villamoson, 20 éves buszon ennél jobb teljesen felesleges, mert a külső zaj határolja be a minőséget. Tehát utazós fülhallgatónak tökéletes volt. Csak normál sztereó jack van rajta, nincs mikrofon, így a mostani telefonokhoz nem célszerű használni.

> Én eddig úgy gondoltam, ha veszek egy jó fül/fejhallgatót, akkor az 10–15 évig* is használható marad

Nyilvanvaloan rosszul gondoltad :)

+1000
Nehanyan forditva ulnek a lovon. A fulesem kicsit tobbe kerul mint a telefon...

Nem láttam még USB-C fülest, de gondolom nem lehet normális minőségűt kapni értelmes áron. Azért egy sima jack-eset 5 ezer körül már kapsz jót. A franc fog kiadni 2-3x annyit csak hogy más legyen a csatlakozó.

Ha nem láttad még, nézz körbe, ugyanúgy mint a jackes változatból van usb-c-sből is mindenféle áron:

https://www.ebay.com/sch/Headphones/112529/i.html?_fsrp=1&Connector%2528s%2529=USB%252DC&_dcat=112529&Connectivity=Wired

Azt gondolom észrevetted, hogy az usb-c és wired szűrés eredménye nagyrészt wireless. Mondjuk ebay, nem meglepő.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Észre. Ez inkább az eBay, illetve a terméket feltöltő hibája. De ez nem cáfolja amit írtam, vannak olcsók és drágák is, a jövőben pedig még több ilyen füles lesz, úgyhogy nem hiszem, hogy aggódni kellene amiatt, hogy nem lehet "normális minőségűt kapni értelmes áron"

én inkább megvárom mire lesz kínálat belőle, a majdra nem alapozok, lásd 3d tévé. nagyrészt kínai ismeretlen van a találatok között és pár ismert gyártó. nem vagyok egy vájtfülű audiofil, de ez még nekem is kevés a váltásra.


"I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not."

Nálam szempont volt tavaly telefon vásárláskor a Jack csatlakozó, 3-4 évre tervezek a mobillal.

A jack utolso 3-4 evere :)

eleinte én is azt mondtam, hú de szemetek akik leveszik, de mostanra megváltozott a véleményem. Type-C füles ugyanúgy jó. Felesleges plusz csati a telefonra.

--
honlapom http://dyra.eu/